Header

Vardag, Studier

Just nu sitter jag på busstationen och ser då folk tittar på sina klockor, jämför med tidtabellen och suckar. Det är en timme tills min buss går men det är helt okej. Jag kan vänta. För jag har semester!

Jag ska åka till hem till min lägenhet i Helsingfors. (Vilken tur man har då man kan åka från ett hem till ett annat). Jag ska se på filmer, sova länge och njuta av att jag är ledig i sex veckor. Tidigt på söndagmorgon åker vi till Kroatien så imorgon ska jag försöka tidsinställa några inlägg inför veckan också.

Det har varit nio roliga men tunga veckor på lokaltidningen där jag har varit på praktik. Allt har varit nytt och jag har lärt mig massor. Men nu är jag verkligen glad över att få vara ledig. Ciao så länge hörrni!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag, Skriverier

Jag sitter med fingrarna på tangenterna. Jag försöker men kan knappt koncentrera mig två minuter i sträck. Ämnet är intressant men tankarna på annat håll. Jag stiger upp, hämtar vatten, pratar med han bredvid mig. Försöker på nytt och lyckas lika länge igen.

Jag håller på sådär hela dagen tills jag har format en text som duger. Jag raderar och ändrar och formar men blir inte nöjd. Det får duga. Jag får försöka på nytt imorgon. Det kryper i benen och sticker i nacken. Känner mig mest som en nio årig pojke med koncentrationsproblem. Luftkonditioneringen är på max trots att det bara är femton grader ute. Det är juli. Alla kontor omkring oss är mörka och tomma.

Jag drar efter andan då klockan slår gå hem. Luften är frisk och benen blir gladare och gladare för varje steg. Vid butiken träffar jag de flickor som betyder mest. Vi handlar, lagar mat och ligger på sängen och planerar fester. Vi tänker på allt vi ska göra och allt vi borde göra. Vi kommer nog att hinna. För vi har fortfarande sommaren framför oss.

Likes

Comments

Vardag, Vänner, Resor, Studier

I fredags tog jag sverigebåten (eller finlandsfärjan om man vill säga så), och styrde mot Åland. Då klockan var ett och jag hade nästan somnat typ femton gånger var vi framme i Långnäs och där var Jessica och Mathilda för att hämta mig <3. Vi åkte hem till dem och somnade bums.

På lördagen hälsade jag på släkten under förmiddagen. Pratade semesterplaner och klappade katterna. Mot eftermiddagen kom Charlotte med båten/färjan. Mathilda var med sina föräldrar som också var på Åland men jag och Jessica hämtade Charlotte och så åkte vi till Café Humlan. Älskar att alla bilresor blir roadtrips då man är på Åland.

Café Humlan var ett jättegulligt café i ett växthus. Jag åt blåbärspaj och drack blåbärslemonad och spillde på mina favoritskor.

Då vi suttit och pratat en stud åkte vi hem och gick till stranden. Där låg vi och stekte en stund, utan att få färg, tills magarna kurrade och det var dags för middag. Då gick vi till Indigo. Där mötte vi upp med Mathilda också. Jag åt Gnocchi med pesto, halloumi och granatäpple. Vi drack vin och sura äppeldrinkar och funderade på varför den ena servitören hade tatuerat in Pingu på armen.


Vi gick hem efter middagen, drack mer vin och pratade om allt mellan himmel och jord innan det var dags för att gå till arken för att dansa. Där dansade vi sedan tills klockan var tidig morgon och benen inte orkade mer.

I söndags vaknade vi elva, kramade Mathilda hejdå eftersom hon skulle spendera dagen med sina föräldrar och sedan åkte vi på roadtrip igen. Inte utan glass förstås.

Vi åkte till Kastelholms slott. Det var vackert och varmt. Vi klappade fåren och åt jordgubbar.

Charlotte hittade en häst.

Vid två gick färjan och det var dags att också krama Jessica hejdå. Riktigt bra veckoslut med finfina tjejer. Tänk så kul att vi kom på att studera samma sak!

Likes

Comments

Vardag

Något planerat jag gjorde förra veckan: Veckans jobb var ganska utplanerat, ganska skönt så behöver man inte fundera på det. Åkte till Åland och hälsade på Mathilda och Jessica.

mina favoritblommor blommar.

Något oplanerat: Ja hörni, bra fråga.

Veckans bästa: Åland med tjejerna!

sökte fina platser i Åbo för en artikel och hittade den här.

Veckans sämsta: Sönbrist Men nu kör vi sista vecka jobb och planer och sedan har jag sex veckor på mig att sova innan studierna börjar.

Något nytt jag gjorde: Åkte färja ensam. Har aldrig gjort det förr faktiskt trots att jag är 20.

01:05

Tog inte så mycket bilder förra veckan, ska försöka bättra mig den här veckan!

Likes

Comments

Hundar, Vardag

Ifall det är någon som älskar sommaren och att vara ute på gården i solen är det Enya. Hon ska hjälpa till i rabatterna eller när man målar eller solar eller vad som helst. Förra veckan hittade vi ändå något hon gillade nästan ännu mer än att hjälpa till. Nämligen såpbubblor. Hon har inte ännu förstått att hon kan söndra dem med nosen, så hon söndrar dem genom att bita i dem...

Så att så här ser våra sommardagar ut nu för tiden...

Likes

Comments

Vardag, Vänner, Musik

I år var jag två dagar på ruisrock. Det var antagligen det de som ordnade festivalen siktade på då de satte Bastille på fredagen och Zara Larsson på söndagen. Jag var i alla fall inte så taggad på att gå på festivalen på söndagen eftersom jag inte hade någon att gå med. Men i sista sekund fick Henrika tag i en biljett vilket ju var himla kul!

Vi såg Vesala som jag inte kände till någon annan låt än älä droppaa mun tunnelmaa av. Men hon var himla bra så det ångrar jag inte alls.

Vi åt tacos, satt i solen och lyssnade på ultra bra. Vi fick en ny vän som antagligen druckit ett par, tappat bort sina vänner och nu kommit till slutsatsen att han trivdes bäst ensam. Vi tappade bort honom men hittade våra egna vänner.

Kvällens höjdpunkt var ändå Zara Larsson. Så. Himla. Queen. Har inga ord för henne. Har dock några ord åt alla killar som trängdes, ropade fula saker och bara var jobbiga. Måste vara något med Zaras attityd de inte klarar av. Men som helhet var det en fantastisk show!

I måndags vann jag tävlingen i vem som såg tröttast ut då hen kom till jobbet. Undrar varför.

Likes

Comments

Vardag, Inredning

I lördags åkte jag och mamma och pappa och emilia till en butik i en gammal skola nära oss. Det speciella med den butiken var att de säljer arabiaporslin, och inte så lite arabiaporslin heller utan typ all arabiaporslin du någonsin kunde tänka dig! Det var gamla serier och nya serier, servier man aldrig sett för och muminmuggar och mon amie. Vi gick omkring och tittade på allt de fina länge och väl.

Dedär båda serviserna blev jag lite förtjust i

Men det mesta i hela butiken kunde jag nog tänka mig. Jag har en dröm om att ha ett gammalt träskåp med glasdörrar fyllt med blåvita kaffekoppar. Helst ska alla koppar vara olika. Det här skulle ju vara rätt ställe att börja söka udda koppar på.

Hittade gulliga kannor också men få av dem var under 80€. Min favorit var 220€. Dyr smak.

De hade tre inte så vaktiga vakthundar på plats också.

Ifall locket till tekannan har gått sönder, eller ifall du bara vill ha udda lock till den.

Då vi hade tittat färdigt tog vi en så kallad fikapaus. Sedan gick vi. in igen och tittade ett varv till.

Likes

Comments

Vardag, Vänner

fotade och skrev ett rätt så kul jobb i början av förra veckan.

Ännu en vecka av juli har gått. Vi kan ju kolla vilka bravader jag hann med förra veckan.

Något planerat: Middag med Emma och Henrika, middag med Anna och Ella. Det var middag me tjejsnack för hela slanten förra veckan.

Något oplanerat: besökte en butik som sålde arabiaporslin och en loppis. Mycket mysigt. Arabiabutiken ska få ett eget inlägg.

Veckans bästa: Ruisrock! Såå himla kul. Har knappt kommit över det ännu. Det kommer att bli ett inlägg om dag två också!

Veckans sämsta: Inte så mycket dåligt förra veckan hörrni. Livet är rätt så bra i juli.

Likes

Comments

Vänner, Musik

Sommarens höjdpunkt är här. Ruisrock! Jag åkte snabbt hem efter jobbet igår för att festivalsminka mig innan vi åkte iväg får att hämta Emma. Det är något konstigt med Ruisrock-veckoslutet, för det är alltid pepparpeppar fint väder under det här veckoslutet. Likaså i år! Solen sken och fiilisen var på topp.

Jag och Emma lyssnade på musik, drack vin och bål ur ämbaren, dansade och njöt. "Det här är livet", sa Emma under Kygos konsert vid klockan ett inatt. Och det är det ju också.

Bäst var ändå Bastille. Än en gång. Jag har kanske tidigare berättat att jag förr var lite tveksam till att se Bastille live. Jag var osäker på att deras show skulle räcka till för att inte göra musiken lite trög och tråkig. Men fel hade jag. De har så himla bra show! Det bästa var ändå då vi från skärmen såg att sångaren Dan gick ut i publiken och rätt som det var gick han precis mellan oss och de som stod framför oss! Jag var så förvånad att jag inte hann få fram telefonen men Emma fångade honom på video då han gick tillbaka.

Idag har jag mellandag, vilar och solar. Imorgon kör vi igen! (Ifall någon säljer sin biljett, hör av dig. Jag skulle väldigt gärna vilja ha min vän Henrika med mig <3)

Likes

Comments