Header

Hej svejs bloggläsare!! Vad händer?

Idag har vi haft styrelsemöte, snack om nästa säsong och sommaravslutningen, det har gått bra!

Som jag skrivit innan var jag i London under påsklovet, vi "sightseeade" lite, shoppade ganska mycket och bara hade det bra. Jag ska tillbaka till England på sommarlovet, men då till Hastings på språkresa! Det ska bli jätteroligt!!

Jaaa, vad ska man mer skriva? Vi har fem tröningar till rugbyn och sju träningar till Jamfest, lite tight om tid, men det ska nog gå.

Guess that's it, vi hörs!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej svejs allihopa!

igår testade jag tävlingshår och tävlingssmink inför Jamfest, jag blev jättenöjd med håret, och ganska nöjd med sminket också, dock blev det lite kladdigt så ska göra lite ändringar haha.

Sen blev jag också så inspirerad av Louise Ahlgren att göra en video, så igår bestämde jag mig för att göra en video. Mitt hår var helt söndersprayat och konstigt av tuperingen så jag har i videon världens fulaste tofs, sminket kan man väl inte säga är i världsklass heller. Här är iaf videon:

Insåg nu att thumbnailen måste va det snyggaste jag sett i mitt liv, men aja.

Tycker ni att det är kul med videos? Jag tycker det är roligast att redigera, så just därför kommer det säkert dyka upp en överredigerad video snart haha.

Om två dagar drar jag till London somsagt, det ska bli verkligen bli jättekul.

Ni får ha det bra så hörs v!!

Likes

Comments

Hello people! Om nån har varit riktigt uppmärksam kanske ni sett att jag bytt header? Jag ger er för- och efterbild nedan:

Vilken tycker ni är snyggast? Själv tycker jag att bilderna är snyggare på den nya, men den gamla är lite bättre kvalitet, och jag fick till det "blurriga" bättre där. Får se hur länge jag behåller den här, tills jag får nya bilder troligtvis haha.

Likes

Comments

Hej!

Vi har haft mycket träningar sen jag sist uppdaterade, men jag tar de senaste med Foxes & Cals.

Med Cals övade vi bygg och rutin, vi ska ju uippträda på rugbyn. Vi har även lagt till lite extra träningar då det skulle blivit för kort om tid annars.

Med Foxes har vi övat alla nya bygg, och jag tror de sitter, vi skulle egentligen ha börjat få ihop rutinen nu, men eftersom folk är borta varje träning har vi halkat efter planeringen med typ en och en halv vecka. Man blir så trött på att folk inte kommer!!

Vi har iaf anmälda till Jamfest nu så vi övar inför det. Vi har skaffat glitter till ansiktet och vi ska skaffa en glitterspray att spraya på dräkterna. Vi ska även försöka få till bowen framåt, vi va de enda på DM som hade den bakåt haha.

Och juste! På onsdag åker jag till London!! Förhoppningsvis kan jag ta lite fina bilder att ladda upp här, annars lär ju bloggen stå helt tom haha.

Som jag kanske nämnt i något inlägg var jag i Indien i vintras! Jag gjorde en liten film om det, så om ni vill se den kan ni klicka HÄR!!

Jag önskar er också en Glad Påsk med mycket mat och godis!! Tänk på att vara djurvänliga, ät inte kött eller ägg/mjölk på påskbordet, och använd inte riktiga fjädrar!

Mvh vegetarianen

Några av mina favoritlåtar av mina favoritband/artister

Likes

Comments

Hej!

Hur är det med er? Med mig är det bara bra. Jag har under morgonen idag kollat på vår rutin och jämfört med andra och sett över vad vi måste ändra. Dvs att vi måste ändra ganska mycket. Alla andra är så clean och fint, det måste vi verkligen bli bättre på, samt snäppa upp svårigheten på hela rutinen. Dock har vi problem med att det är typ allltid fem pers borta från träningen, och som coach blir man så irriterad. När man går i tävlingslag och har tävling om en månad måste väl ändå cheer gå först?? Eller är jag galen som tycker så??

Aja, jag har redigerat ihop en video med min cheerutveckling, alltså från att öva lite hemma på baksidan till att tävla för första gången. jag själv tycker det är roligt att se på iaf haha. För er som vill kolla på filmen och inte är så insatta i mitt cheerliv kan läsa detta inlägg först, där går jag igenom vad som händer varje år, och i filmen står det åren. Jag tycker det är lite kul att kolla på, vet inte vad ni tycker haha.

Idag står Lynx och Cals på schemat, vet ärligt inte vad som ska hända med nån av dem haha, uppdaterar någon annan dag I guess, sooo vi ses!!

Likes

Comments

HOLA MEATBOLLA

Where have I been all my life? Jo, jag har gömt mig i Oskarshamn, världens minsta håla. Aja, jag är Queen of att spåra ur.

I tisdags och torsdags jobbade vi på att försvåra rutinen, med ny pyramid, ny tumbling, nya bygg och nya hopp. Det går bra.

I lördags hade vi uppvisning med Lynx, det gick jättebra! Vi tränade med Lynx igen på söndagen och det kom två pers, och sen med Cals har det börjat en till så vi är nio. En till så kan vi tävla "riktiga" tävlingar!

Och juste, vi struntar i att tävla med Cals iår, det blev för ont om tid. Men förhoppningsvis kör vi med Foxes!

Vi ska även uppträda på rugbyn, tolvskillingen och sommaravslutningen!

Idag har jag även jobbat lite mer på föreningssidan, jag blir aldrig nöjd! haha.

That's it I guess, adios people!!

Likes

Comments

HEEEEEEEJJJ!!

Jag skulle ha uppdaterat i Skåne, men så blidde det inte. Jag skuylle även ha vloggat och livestreamat, men så blev det inte heller. Lättare sagt än gjort haha.

Vi tävlade då DM Södra, och att stå på tävlingsmattan var bland det roligaste i mitt liv, just tävlingskänslan och känslan när publiken hejar på en. Det är mäktigt. Vi gjorde jättebra ifrån oss, men vi slutade på 10:de plats av tio lag, haha. Jag tror vi är de gladaste förlorarna någonsin, efteråt var alla jätteglada ändå och det var jättebra stämning. Vi var inte dåliga, alla andra var bara bättre.

Har även lite fler roliga nyheter! Vi ska troligtvis tävla JamFest med både Foxes och Cals!! Minimumgränsen är minst 5 pers, och vi är ju åtta i Cals! Perfekt! Haha. Så nu består Foxes träningarna av att försvåra rutinen och i Cals fixar vi ihop en rutin, vi är taggade!!

Slänger in lite bilder nedan. När actionbilder från tävlingen kommer lägger jag upp dem också haha. Ni hittar även film på oss från DM om ni söker på Wild KIngdom Cheer Foxes på youtube! Puss och hej, vegopastej!!

Likes

Comments

Hej!!

DM-genrep och sista träningen är avklarad, nu är det bara själva tävlingen kvar. Blandade känslor kring det asså. Men jag vill bara att det ska gå så bra som möjligt såklart.

Genrepet gick superbra, om ni vill läsa om det i Oskarshamns tidningar kan ni trycka HÄR eller HÄR .

Det gick jättebra verkligen!!

Nu fick jag extremt ont i magen, så jag lämnar detta inlägg som utkast och uppdaterar fredag morgon. Tjingeling

Nu är det då fredag eftermiddag, vilken tidresa ni gjort!

På tal om tidsresa känns det verkligen som hela mars har vart en tidsresa. Känns som det var nyss det var lika många dagar till DM som till julafton. Och nu är det två dagar kvar. Imorn drar vi till Malmö och i övermorgon står vi på mattan. Nervös af fast typ ändå inte. Jag brukar inte bli nervös förrens efteråt, lustigt? Ja det tycker jag med. Har bestämt mig för att filma en vlogg och så kommer vi förhoppningsvis livestreama på Foxes instagram (finns under headern).

Och juste, vi har plockat bort rugbygruppen eftersom intresset var så litet, vi kommer ändå vara med på rugbyn, fast i ett annat format, mer info kommer!!!

Igår när jag stod och duscha så kom jag o tänka på varför jag egentligen har bloggen och så kom jag fram till två saker. Ett är för att jag tycker det är jättekul att skriva och jag tycker hela blogg-grejen är rolig, men sen så blirn det också som minnen eller vad man ska säga. Jag har redan märkt hur kul jag tycker det är att gå tillbaka och kolla på mina allra första inlägg och läsa om vad jag hade för mig då. Men så tänker jag att om fem år, hur kul kommer jag inte tycka det är att kolla tillbaka då?? LIksom vem vet vart jag befinner mig då? Då är jag 20, och jag kanske håller på med cheer i något annat land *host usa*, eller så är hela cheerkarriären ett minneblott.

Aja nu svamlar jag bara, vi ses i Malmö!!!

Likes

Comments

Jag sitter just nu hemma och har tråkigt, sitter typ bara och väntar på att Lynx-träningen ska börja, oså kände jag att jag ville skriva lite om hur allt började, för jag tror inte jag har gjort det. Som ni vet är jag just nu inne på mitt andra år som cheerleader. Det har hänt extremt mycket under dessa år och nu i min lilla throwback ska vi börja med att flytta oss till när jag var tolv och skulle fylla tretton. Det vill säga år 2015, ni vet det året alla gick runt och sjöng "Monday left me broken, Tuesday I was through with hoping, Wednesday my empty arms were open, Thursday waiting for love, waiting for love".

Min lillasyster Hedda hade kollat på high school musical (hon var 11 år då) och frågade mig om vi skulle köra cheerleading, hon hade hitttat på en "Cheerdans" till "What time is it? Summer time!". Och jag tyckte det verkade jättekul, så jag hängde på. Samtidigt började jag titta på videos från RM och tyckte att allt verkade jätteroligt, så jag började googla videos på hur man bygde typ thighstands och preps och sen tvingade vi mamma och pappa att bygga med oss. Detta var våren 2015. Under sommarlovet övade Hedda och jag ännu mera cheerleading och vi kom på vår allra första rutin och startade laget Team Tigers Cheer, även kallat Tigers. Vi sprang och köpte pompoms på lekia och vi övade på den där rutinen i stort sätt varje dag. När hösten 2015 sedan kom ville vi att fler skulle vara med så vi tjatade på alla vi kände och jag tror vi fick ihop ett lag på sex pers i början. Vi övade på rutinen och i november kontaktade jag OBBK, basketföreningen, och frågade om vi fick uppträda på en av deras matcher. Det fick vi, och vi var sååå nervösa. Vi överlevde och vi var hur nöjda som helst och vi började jaga fler folk. Jag vet att under denna tiden hade jag två stora drömmar, en av dem var att ha en riktig cheercoach och få tävla i cheerleading, det var då jag hade hamnat i det stadie jag fortfarande är i, man andas cheerleading, allt är influerat av cheerleading.

Hösten 2015 hade jag även fått kontakt med en tjej som var med i laget Lions, jag tyckte att det de höll på med egentligen var för mycket dans, men jag började hos dem och hjälpte dem med att utveckla sina bygg. Det gav mig en jättebra erfarenhet av att uppträda, och jag lärde mig mycket som jag sen förde över på Tigers.

I samband med en Lionsträning fick jag kontakt med Linda, hon hade en dotter som jättegärna ville gå på cheerleading, så Linda, jag och Ebba startade Lynx. Linda och jag började även prata om i vilken förening vi skulle "förvara lagen". Linda tyckte vi skulle ha dem i skol-if, medans jag hade den briljanta idén om att starta en egen förening, och som ni redan vet gick mitt förslag igenom. 8 Februari 2016 startade vi föreningen. Vi växte verkligen i antal och alla tre lag utvecklades enormt mycket!

Inför säsongen 16/17 hade jag ett tydligt mål, vi skulle tävla. Detta var då mycket mer lätt sagt än gjort och jag jagade folk dag o natt nästan, det var svårt att få ihop 15st, vilket jag tyckte behövdes. Jag hade kommit på en liten fin rutin och vi övade den och hoppades på att vi skulle kunna tävla, jag hade ingen tävlingsutbildning så vi hoppades på att få hjälp av en annan förening haha. När jag var i Indien över jullovet och slösurfade lite på scfs hemsida såg jag att det var en basutbildning i Köping, så jag anmälde mig och gick den.

Och nu, ungefär två sedan Hedda och jag började med Tigers ska vi tävla. Jag hade en dröm, och jag har jobbat extremt hårt, och nu är drömmen om att tävla snart uppfylld. Jag vet inte vad ni tycker, men själv tycker jag att detta är helt fantastiskt. Det är verkligen ett exempel på "If you can dream it, you can do it". Hade jag kunnat prata med snart 13-åriga Tilda och sagt att "om två år kommer du att stå på tävlingsmattan" , hade jag inte trott det var sant.

Detta var då min lilla "askungensaga". Jag skulle kanske kunna fixa fram en video på första gången Hedda och jag filmade vår första rutin hemma. Det skulle vara lite roligt nu med DM, jämföra allra första med senaste. Aja, det får bli efter Malmö haha.

Hoppas ni tyckte att detta var lite roligt, och att ni kanske blev lite inspirerade om ni sitter i samma sits som jag och Hedda gjorde. Vi ses imorn, då har vi DM-genrep!!


Likes

Comments