Idag vart det ingen tårta för mig när jag red Wendy idag. De senaste gångerna har jag ramlat av för att hon har får headshaking "anfall" och då har jag vart som en vante där på ryggen.

På Hippson http://www.hippson.se/fraga-experterna/expert-veterinar/marta_lundin/kan-skakningarna-bero-pa-headshaking-syndrom.htm förklar de headshakibg så här: Headshaking är ett samlingsnamn för huvudskakningar och ruskningar med huvudet som hästen utför utan externt stimuli som kan förklara beteendet. Huvudskakningarna kan te sig på olika sätt, de kan vara ganska våldsamma och plötsliga och de kan se ut på olika sätt. Hästen kan rotera huvudet åt olika håll, vrida öronen utåt sidorna, rulla med ögonen etcetera. Den kan också frusta våldsamt och klia mulen mot inredning och väggar. Hästen kan ha symptom när den arbetas, när den står i stallet, är i hagen, exponeras för ljus med mera. Att försöka hitta orsaken till headshaking är ofta ett frustrerat letande för veterinären, som ofta inte leder till något konkret resultat.

Men idag fick hon grövre anfall, vi började med att Nora logerade oss i båda varven och i skritt och trav. Efter det skrittade jag själv och de gick också bra!!

Tilda XOXO


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 12 readers

Likes

Comments

En härlig kväll hemma hos Nora!! Vi har käkat gott och badat nu väntar idol

Tilda XOXO

Likes

Comments

Kaos kaos kaos. Det kändes som allt höll på att bli lite bättre men inte de. Mitt liv samarbetar inte med mig, jag vill veta vad jag har allt. Allt ska vara som de brukar på sin plats. Jag har separationsångest, jag får ångest av att släppa taget till det jag har ett band med. De har blivit bättre men har de påverkar mig dagligen. När jag va liten fick jag ångest av att vi skulle såga ner träd, sälja en bil, åka utomlands eller när jag städa rummet jag klarade av att slänga saker. För då rubbas min vardag, mina rutiner min trygga omgivning. De ser inte ut som det brukar, känns inte som det brukar, jag har inte individens närhet där jag haft den.

Det är inte så att jag inte klarar av att att träffa nya människor, skaffa nya saker utan det är när jag ska säga hejdå till det. Något/någon som har en gång betytt eller betyder något för mig ska nu inte finnas där om jag behöver den/det? Även de saker som inte är bra för mig, jag vet att det inte är det, jag känner det men hur sakta bryter ner mig. Men jag klarar inte att separeras i från det. Jag får ångest, mår dåligt, gråter i timmar. Just när det är som värst känns det som jag lika gärna kan dö va smärtan i mitt bröst. En tomhet, en saknad, ett svart tomt hål i mitt bröst det gör ont.

Ångesten kommer i vågor för mig den är inte en hel dag utan de kan komma oftast på kvällar när man ligger å tänker. Fast de kanske kommer tre gånger på en kväll, några kvällar innan de lämnas, sen precis innan jag ska lämna det då är det som värst. Det känns som jag blir huggen in bröstet gång på gång, om och om igen. Jag ser mitt liv gå ifrån mig för just den/det har betytt något för mig. Ska inte vara en del i mitt liv, det har funnits i mina tankar de ska lämna mig och jag kommer förmodligen aldrig mer se det. Då rasar mitt liv, jag orkar inget, vill inte göra något bara ligga ensam i min säng. För jag hade gjort allt för den. Släppt mitt eget liv för att hjälpa den.

Tanken på avskedet påverkar mig ibland så mycket att jag bara inte kan ha det i min vardag för jag skulle aldrig klara att klippa bandet. Vissa kallar mig känslokall, jag är raka motsatsen jag är som en kokande gryta där känslor bubblar upp. Men jag har lärt mig att stänga av inte känna känslor men jag kan inte bestämma när jag ska stänga av utan det bara blir så. Oftast sker detta i samband med när jag separerats från något väldigt betydelsefullt. Om de händer något tänker jag bara, och? Jag bryr mig inte. Vilket jag egentligen gör men efter som jag redan är sårade så vill jag inte bli ännu ledsnare. Och då är det lättare att bara glida runt och rycka på axlarna med taggarna utåt om någon säger något. För då kommer ingen komma in innan för min bubbla och få veta hur jag verkligen känner. Vilket är fel.

Det är så jag bearbeta min ångest som blir till en sorg som slutar i tårar. Men tro mig man kommer över det. Det blir bättre med tiden, men man måste få sörja, vara ledsen för att sen resa sig upp igen och då kommer du känna dig ännu starkares än vad de va innan avskedet/händelsen.

Godnatt, Tilda XOXO


Likes

Comments

Igår så åkte jag till Elgiganten efter och beställde en telefon som sagt! Det finns så otroligt mycket att välja på, jag fick sån beslutsångest vilken skulle jag köpa? Efter många om och men så valde jag till sist en. Och det blev en IPhone 7 matt svart. Preliminärt kommer den på tisdag, vilket jag hoppas att de gör. Men många blir sena i leverans. Jag längtar jätte mycket till att den kommer!

Just nu har jag en iPhone 5s och den har jag haft i 2,5 år! Just varför jag köper en ny så är det för att den har slutat fungera till och från sen är kameran super dålig!

Tilda XOXO

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är en bra dag! Jag har rätt lugn dag i skolan. Först har jag uf (ungföretagande) sen innan lunch har jag en håla, efter lunch har jag engelska sen bild och form.

Efter skolan ska jag kanske köpa ny telefon, kan inte bestämma mig för vilken IPhone 6s eller iPhone 7 och sen vilken färg! Vi får se va de blir!

Idag har jag på mig ett par svarta bootcut jeans från crocker, med en vit blus till den är vidringade i ryggen från forever 21 den är super snyggt! För att göra denna still lite " coolare" så har jag ett par silvriga Björn Borg skor och sen en svart bomberjacka från Lager 157.

Tilda XOXO

  • 108 readers

Likes

Comments

Gjorde nya naglar i helgen. Tyckte de vart rätt fina. Jag gör på mig själv... träna träna!
Kommer upp fler bilder på naglar jag gjort.

Tilda XOXO

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg. Jag är Tilda och jag är 17 år. Här kommer ni kunna följa mitt liv. Jag går på gymnasiet, linjen Teknik. Ett av mina största intressen är mode vilken bloggen kommer handla om. Men även min vardag, känslor och åsikter!

Välkomna!!!

Tilda XOXO

Likes

Comments