Header

Min klädstil är så fruktansvärt tråkig just nu. Det enda som jag känner för att ha på mig är gosiga, stora tröjor och pösiga byxor, både för att det är skönt och för att jag fryser för mycket annars. Men jag börjar att bli väldigt trött på att gå runt i alldeles för bekväma kläder hela tiden. Egentligen är det ju bara att ta på sig någon snygg blus och ett par tajta jeans men jag har absolut ingen inspiration alls. Är det någon mer som känner så? Att man inte ens vet vad man har för stil längre? Jag tar bara på mig något som känns skönt på morgonen utan att riktigt tänka efter. Det blir säkert lättare till våren när vädret blir bättre och när man får lite inspiration men jag vill gärna få den inspirationen nu. Har någon kanske lite tips på hur man kan tänka när vädret bara är grått och tråkigt?

Likes

Comments

Under lördagen så gick vi mestadels runt på stan och shoppade och en stor del av tiden spenderades på Åhlens City. Då passade vi på att käka lunch på Pane Fresco där ingen av oss tidigare ätit. Jag beställde in en pasta carbonara och John tog en tonfisksallad. Båda var riktigt mumsiga och jag gick otroligt mätt därifrån. Kommer verkligen besöka det här stället igen för lunch nästa gång jag är i Stockholm!

Likes

Comments

Om bara några månader så är ju gymnasietiden slut och många kanske funderar på vad de ska göra efteråt. Så jag tänkte skriva lite om vad jag har tänkt göra så kanske någon får några tankar för sin framtid. Jag ska iallafall åka iväg på en jorden-runt resa tillsammans med min pojkvän. Vi planerar att vara borta i ungefär fyra månader och då besöka delar av Asien, Australien, Nya Zeeland och sist men inte minst åka på en roadtrip i USA. Detta kommer ju att kosta en del så vi ska försöka jobba ihop så mycket pengar som möjligt under kommande sommar och höst för att kunna resa till våren 2018.

Jag längtar så himla mycket och hoppas verkligen att vi får ihop tillräckligt med pengar så att det blir av, annars är min tanke att vi åker ändå bara en kortare tid. Under resan så vill jag även surfa, hoppa fallskärm, åka forsränning och dyka. Det skulle verkligen bli en upplevelse för livet och jag tycker att tiden efter gymnasiet är perfekt för liknande äventyr. Är det någon som har varit på en liknande resa som har några tips? Och vad är era tankar efter gymnasiet?

Likes

Comments

Ett träningssätt som jag verkligen gillar är intervaller. Jag gillar det när man springer då man får ta ut sig massor och sen vila lite men även vid styrketräning. När jag var iväg på Selmas Spa på testade jag ett intervallpass som jag verkligen gillade och tänkte tipsa om här. Det såg ut så att man hade åtta olika övningar som man gjorde efter varandra. När man började så körde ut sig så mycket som man kunde i tjugo sekunder innan man får vila i tio då nästa övning kommer. Detta gjorde vi sedan tre gånger efter varandra, alltså alla åtta övningar tre gånger.

Övningarna som vi körde var:
- Hoppa upp och ner på stepbräda
- Björngång - här står man på alla fyra med knäna lite svävande över marken samtidigt som man går runt, ska kännas i magen
- Mountain climbers - man står i plankposition på raka armar och "springer" med benen
- Trollgång - gå runt i squatposition
- Hoppande squats
- Skutt över stepbräda - ha båda händerna på ena änden av stepbrädan medan du hoppar jämfota över den
- Skidhopp
- Burpes

Hoppas ni förstod vad jag menade med alla övningarna, det är lite svårt att förklara i text. När man kör tabataintervaller så är det enklast att använda någon app som är till för det och den som ni ser på bilden heter HIITTimer.

Likes

Comments

Nu har vi varit inne på Centralstationen för att lämna alla väskorna under dagen. Efteråt så var det dags för lunch och då drog vi till Vigårda. Tyvärr så var burgarna inte alls så goda som de var förra gången jag var här utan de hade alldeles för rött kött. Så nu ska vi dra vidare och se om vi kan hitta någon godsak att äta istället. Vårt tåg går inte förrän vid halv sju ikväll så vi har en hel dag kvar!

Likes

Comments

Vi hade massa planer för kvällen men när vi väl skulle traska mot restaurangen där vi skulle äta så ändrade vi oss helt. Istället så gick vi på en spontanbio som blev Hundraettåringen (rolig film tyckte vi båda) och sen en liten promenad mot hotellet. När vi kom tillbaka till hotellet så visste vi inte riktigt hur vi skulle göra med mat och ingen av oss var sugna på att gå ut igen så vi beställde pizza och lasagne. Det är lite skönt att bara hänga på hotellrummet ibland. Nu så ska vi se någon film och bara mysa!

Likes

Comments

Efter lite skön sovmorgon så vaknade vi upp här på hotellet, tog på oss kläder och drog oss ner mot frukosten. Jag älskar verkligen hotellfrukost (eller vem gör inte det) och skulle kunna sitta och äta det hela dagen egentligen. Jag råkade dock skära upp handen på en brödkniv och fick sitta med en servett runt handen när vi åt... Men efter några pannkakor så var vi klara och nu ska vi byta om till träningskläder för att ta oss ner och testa deras gym innan vi drar ut på stan. Det blir nog ett snabbt pass men det är bättre än inget. Hörs senare!

Likes

Comments

Efter första skolveckan bär det nu då äntligen av mot Stockholm. John fick den här resan av mig i julklapp så vi ska bo på hotell tills på söndag, äta massa gott och bara ta det lugnt, väldigt skönt! Så nu sitter vi på MTR och väntar på att åka iväg. Vi kommer fram rätt sent ikväll så det blir bara en mysdag på hotellrummet med chips och dipp, mums!

Likes

Comments

En av de övningarna som jag fick på Älvhögsborg var för att förbättra min hållning. Oftast när man sitter ner så blir iallafall jag lite kutryggad och den här övningen ska hjälpa till med att stärka upp musklerna kring det området samt strecha ut det lite. För den här övningen så behöver man tillgång till en kinesis. Jag brukar bara använda nivå två då det rätt fort känns i både rygg men främst armarna för mig. Sen så korsar man armarna (bild 2) och drar ut åt sidorna med raka armar (bild 1). Jag brukar köra den här övningen i tio repitioner gånger tre vilket jag tycker är lagom!

Likes

Comments

Imorse var jag iväg på en andra tanitavägning innan skolan. Jag har ju varit igång med träningen i ungefär två månader nu och det känns så jäkla bra! Jag lyckades även bra denna månad även fast det inte var det 8,3 kg som jag hade den första månaden. Nu är det inte långt kvar tills mitt sista mål. Frågan är vad man ska ha för mål efteråt. Jag tror att jag då kommer satsa mer på mål inom själva träningen, kanske att jag ska klara av att springa fem kilometer på en viss tid eller att jag ska klara av någon speciell styrkeövning. Jag är iallafall väldigt peppad på att gå vidare med ännu mer träning nu när jag har fått se mina resultat!

Likes

Comments