​i helgen var jag i Skövde och tog då chansen att fånga hösten på bild med hjälp av min pappas kunskap och vårt nya objektiv... kärlek. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Albin och Izak, ni är så duktiga så! Albin på nyckelharpa och Izak på gitarr och sång! Lyssna och njut för tusaaaan.

pusshej!

Likes

Comments

Likes

Comments

älskade, älskade, älskade Matt Corby är idag i Göteborg och spelar. Och vad gör jag? Jo lilla jag som bara är 17 år sitter här hemma och gråter för jag bara är 17 år. Du är bara så bra. Snälla kom till Sverige någon mer gång annars är vet jag inte vad jag tar mig till.

​Du påminner mig om en väldigt bra person som jag en gång kände. 
Pusshej.

Likes

Comments

Att folk fortfarande betalar köttindustrin för att de ska döda djur är helt ofattbart för mig. Jag tror det beror på okunskap om hur illa vi faktiskt behandlar djuren. Okunskap om hur mycket annat vi är menade att äta. Så mycket okunskap om dessa fina varelser. Personer som äter kött här i Sverige brukar ofta slänga till med argumentet "men köttindustrin i Sverige är jätte mycket bättre än i andra länder", som om att kossorna här i Sverige vill dö? NEJ. Köttindustrin är lika vidrig här som i något annat land. Men, vi får nästan aldrig någon information om hur det faktiskt är på slakterier och mjölk gårdar här i Sverige då slaktare och andra arbetare förstår att om detta skulle komma ut så skulle ingen vilja äta djur. Men jag kan inte slänga in soyaförs i din mun, tyvärr. Men jag kan dela med mig av kunskap. Så detta bli mitt första inlägg för att försöka rädda lite varelser på denna planeten som vi delar på. Filmen här nere är skapad för att föra vidare kunskap och visa hur det går till på industrier/ slakterier/ bondgårdar HÄR I SVERIGE! Hoppas ni ser denna film och kan börja tänka om lite ni som inte gjort det än. Vad finns det egentligen för argument till att döda djur? Jag förstår inte!
"Djuren kan känna, älska och vara lyckliga. De är, precis som duoch jag, egna individer med familjer, rädslor, drömmar och känslor. Inget djur vill lida eller dö."


​Pusshej.

Likes

Comments

Igår var jag, Ollie och Ellen på Bowie utställning som Lorvikk konstruerat. SÅ JÄVLA BRA. Sedan spontanade vi oss och drog till Ollie för att färga mitt hår och lyssna på musik. Vill bara hedra dessa underbara heniskor att ni alltid lyssnar, finns och är så himla bra. Ni har så mycket att berätta och är bland det bästa som finns. Jag och Ellen är så jävla goals på dessa bilder att en nästan svimmar.

...................................................................................................................................................................................................................................................

I flera månader nu har jag inte ens velat snacka politik, värderingar eller något annat som jag är intresserad av då hela Sverige drunknar av en rasistisk, sexistisk och icke mänsklig våg. Men efter igår och efter denna veckan då jag återigen fått kontakt med mitt parti här i Karlstad och umgåtts med dessa fina heniskor så blir en sådär varm och glad och nästan har hopp om mänskligheten (MÄNskligheten asså pls world). Så nu kanske jag kommit ur min politiska depression lite och ska försöka börja krossa patriarkatet igen samt få in feminismen i skolan. Iallafall love till hela UNO och Sundsta som har så många evenemang för allas lika värde. Älska er. Jag ska börja blogg mer nu om politik och annat då jag tror det är ett bra sätt att nå ut till er heniskor som sitter bakom era datorer och faktiskt inte ser vad som händer i verkligheten och hur jävligt allt är fast ni inte ser det för ni lever i detta privilegierade land.

Nu skall jag plugga, yäy.

Pusshej.

Likes

Comments

​Maggio som vi såg i somras släppte idag en ny låt... Listen. Inte den bästa med henne enligt mig men kul att hon släpper nytt. 

Medans jag sitter och väntar på min pizza som är i ugnen kan jag berättade att idag är det torsdag, igår fira vi in våren med den första utomhusfesten, så idag är det en kort och trött skoldag. Ikväll blir det dansföreställning och om jag orkar drar jag vidare på häng igen. Har hört att folk är intresserade av andras liv så varsågod här får du en inblick i mitt.
Pusshej 

Likes

Comments

John, Will, Oliver, knastret, fika på Sally's och ESDT14's konsert, mer kan en inte begära av en onsdag. Imorgon kommer det efterlängtade sportlovet och jag ska hem till mina älskade föräldrar ett par dagar. Idag då? Jo idag är det torsdag och inatt var sömnproblemen i farten igen vilket leder till en ångestfylld dag med försök till plugg och mycket sömn, men sånt är väl livet ibland I guess.
Pusshej

Fotocredd till Ollie <3

Likes

Comments

Long time no see, whatever.

Nu är mörkret, ångesten, depressionerna, det allt för kalla klimatet och pengahetsen här eller som de flesta vill kalla det ”den underbara julen”.Om några veckor stiger julafton in och detta är för det flesta i Sverige helt underbart. Men ibland slänger jag ur mig kommentaren ”jag hatar julen” när skyltfönstren typ redan i augusti har röda för tjocka gubbar i dem. Jag brukar få ett väntat svar som ”VA VARFÖR?! DET ÄR DET ALLRA BÄSTA PÅ HELA ÅRET AHHHH” och sedan börjas tjat om alla underbara presenter och de trygga traditionerna och jag får ej förklara mig vilket är fullt förståeligt. Ibland önska jag faktiskt att jag var denna som pynta första december och gosade in sig i röda filtar but im not, för jag tror att jag är för medveten om omvärlden. Så nu ska jag förklara mig.

När jag gick på högstadiet var julen bland det bästa jag visste, att köpa julklappar, pynta och planera denna ack för överskattade nyårsfest. Sen tror jag detta började i gymnasiet då jag blev mer och mer medveten om samhället.

Något av min första anledning till dessa tankar är att jul är en kristen tradition och jag är inte troende eller kristen så jag vet inte vad jag har för ”rätt” att egentligen fira en kristen högtid. Men jag har alltid gjort det med min fina familj och kommer förmodligen att alltid göra det. Men varför jag får ångest upp till hakan på jul är för att vi måste passa in i denna oerhört jobbiga ”jul norm".

Julen är en högtid där vi ger varandra grejer för att visa att vi uppskattar varandra, vi skriver önskelistor på vad vi vill ha sen sitter vi efter julafton och berättar och jämför detta med våra nära och bekanta. Och detta kan ju vara jätte fint, för de personer som har en nära släkt, mycket pengar och ett fint hem. Men nu lever vi i en värld där inte allt är så perfekt som i ett instagram flöde. På julen pressas ensamstående föräldrar som jobbar övertid hela veckan för att ens kunna köpa en julklapp till sitt barn, en julklapp som sen detta barn får skämmas för eftersom hens vänner fick 40 paket mer (för att samhället säger att de som är mindre är också sämre). Jag känner också vänner som har föräldrar och släkt som inte har den bästa relationen eller som har nyskilda föräldrar som bara vill få bort julen och plågar sig igenom den. På jul är oftast alkohol också inblandat som vid alla andra svenska traditioner vilket vi tycker bara är trevligt men som också blir något illa för barn som har föräldrar som missbrukar alkohol. Och till sist så tänker jag mest de människor som just nu är i flykt som knappt överlever och vi sitter här och bryr oss om att grannen har satt upp sin adventsstjärna innan oss.

Men detta blir bortglömt och vi medelsvensson blundar och ser bara vårt egna som vanligt. Det jag tänker på också är att våra förhoppningar på julen är så höga och på den årstiden vi kanske ska ge mest till våra medmänniskor så bryr vi oss egentligen bara om vad som ligger i våra paket. Var det den svin dyra tröjan eller den nya mobilen. Jag tycker att julen har blivit ett stressmoment utan dess like, med pengapress, materialism och egoism som bara växer och växer. Så där har ni några anledningar till varför inte julen är min favorit. JAG SKULLE ÄLSKAT JULEN om vi vände det till den årstiden vi faktiskt sprider mest kärlek, inte bara till oss själva utan till omvärlden också. Om vi brydde oss om de som inte passar in i "jul normen", utan stötta våra medmänniskor som inte har det så lätt, om vi skulle vända det till att hjälpa andra istället.

Men som blyg j*vla medelsvensson så kommer jag ju fortfarande fira jul och se på kalle anka och byta julklappar, dubbelmoral in my heart.

Men nu i år kanske vi kan tänka på andra och inte bara oss, i alla fall är det en dröm hos mig, att vi kanske kan skänka pengarna istället för de nya skorna. Att tänka på de som inte gillar julen pga anledningar, till de som inte har råd eller på de som är ensamma eller på de som är på flykt. Men jag vill också tacka min familj och min släkt som alltid får mig ändå gör julen till en fin gemenskap. Och förlåt för att jag är lite trött på våra trygga traditioner som fin målas över hela världen.

Ta allt med en nypa salt då jag är en allt för bitter söndagsångest tonåring just nu. (vill förtydliga att jag inte hatar julafton eller att fira jul, jag hatar vad julen har blivit, att allt handlar om egoism och materalism, jag hatar principen i julen)

Pusshej.

Likes

Comments