Tankar

Wow, ibland tycker jag att livet är så skrämmande. Det går så otroligt fort. Idag är det ungefär ett halvår sen jag kom hem ifrån USA och bloggen har hamnat lite vid sidan av. Då jag för mestadels har velat ta igen all tid med nära och kära och så har jag även jobbat en hel del. En fråga som har ställts rätt mycket till mig är hur det känns att vara hemma igen. Ärligt talat så är jag superlycklig av att vara tillbaka på min fina ö hos min familj, mina djur och mina släktingar och vänner. Men annars är det rätt jobbigt. Det känns som att det är nu man ska komma på vad man vill göra med sitt liv. Det låter så himla klyschigt att skriva så men vet inte riktigt hur jag ska beskriva det annars. Det är väldigt påfrestande och den känslan hade jag inte alls i USA. Där kunde man skjuta det lite åt sidan och det kändes som att man hade all tid i världen där och att tiden stod still. En orsak till varför jag åkte till USA som au pair var ju för att få inspiration till vad jag vill hitta på. Men allt har bara blivit en enda röra i mitt huvud. Jag har länge haft mål som jag vill uppnå och vetat vad jag vill. Men nu vet jag inte längre...


Bilderna här ovan är från en fin dag i Stora Rör som ligger här på Öland.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Familj, Upplevelser, USA, Vänner

Mitt år som au pair är över eller ja året tog slut för mig för ca en månad sedan, så istället för att vara iväg som au pair i ett år var jag iväg i 11 månader. Jag valde att åka hem tidigare då jag ville vara med när min lillebror slutade nian. Så nu har jag varit hemma i Sverige i en månad. Den 11 juli 2016 åkte jag till USA och jag kom hem den 14 juni 2017. För två dagar sedan var det alltså ett år sedan jag åkte iväg på mitt stora äventyr och ibland förstår inte jag att jag har varit iväg. Det känns lite som en dröm samtidigt känns det också som en dröm att jag är hemma. Det känns otroligt skönt att vara hemma tillsammans med familj, släkt och vänner men samtidigt ångrar jag ingenting. Att åka iväg som au pair är något av det bästa jag någonsin har gjort och även om det har varit en berg och dalbana så har det gett mig så mycket. Det har varit ett år fyllt av skratt och tårar men också så har jag fått erfarenheter och minnen för livet och fått ta del av upplevelser och platser som jag aldrig hade kunnat drömma om.

Det absolut bästa med året är definitivt alla människor man har träffat och mött. Människor som har satt sina spår hos mig och alltid finns i mitt hjärta även om de så bara har korsat min väg under 5 minuter eller om de har funnits där hela året. Att få ta del av andras liv och deras kulturer har verkligen varit en ögonöppnare.

Jag vill rikta ett stort tack till alla här hemma i Sverige som har stöttat mig under hela året, det har betytt väldigt mycket. Till min kära familj som till slut kom över för att hälsa på efter 9 månader ifrån varandra och för allt stöd ni har gett mig under året, till hela min släkt och till alla fina vänner som har hört av sig. Tack för allt stöd. Massa kärlek och kramar till er.

Till alla jag har träffat på i USA, alla fantastiska människor, alla mina nya vänner, till min sista värdfamilj och mina fina värdbarn jag tog hand om där, ni har varit med och gjort mitt år till ett av de bästa någonsin och ni kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och jag hoppas att vi kommer ses snart igen. Kärlek till er också!

Till Fredrika och Erica som var där från dag ett, två tjejer som jag lärde känna på ett par få dagar och efter det kändes det som att vi hade känt varandra hela livet. Så mycket kärlek till er.

Och till min favoritstad New York, någon gång kommer jag tillbaka.

Tack så mycket alla som har följt min resa, nu väntar ett nytt kapitel i livet och jag kommer fortsätta uppdatera bloggen lite då och då. Mina känslor är lite all over the place just nu.

Många kramar från Tilda!

--------------------------------------------------------


My year as an au pair is over. In fact it was over a month ago. Instead of being an au pair for a year I worked as an au pair for 11 months. I decided to go home one month earlier because I wanted to be there for my littlebrother when he graduated from 9th grade which is very important here in my hometown. So now I have been home in Sweden for a month. I left Sweden the 11th of July 2016 and came home 14th of June 2017. Which means it was two days ago I started my big adventure and I can't understand it is already over. Sometimes it doesn't even feel like I have been away and sometimes I can't even understand that I am back home. My reality is a little bit blurry right now at the moment. It feels like a dream to be home and I am so happy that I am back and reunited with family and friends. But I don't regret that I made the decision to move to United States and work as an au pair, it is one of the best decisions I have ever made. Even though it has been a rollercoaster sometimes. It's been a lot of downs but also a lot of ups. As Damon Salvatore would say: It's been a hell of a ride. It's been a year filled with laughter and tears but also a lot of good experiences and memories that will last forever. I have also seen amazing places that I never could have dreamed of.

The absolute best about being an au pair is all the fantastic people I have met who crossed my path. People who left traces even though I only met them for 5 minutes or just said hi when they were walking by or the people who stayed there for me during the whole year, you will always have a place in my heart. To explore and learn about other peoples lives and cultures have really been an eyeopener for me.

I want to say thank you to everyone home here in Sweden who supported me throughout the year. It means the world to me. To my lovely family who were there for me the whole year and supported me everyday and who finally came over to visit me after 9 months apart, thank you so much for all the support and love you have given me. To all my friends and relatives, thank you for your support. Lots of love and hugs to you.

To everyone in the States I have met, to all the fantastic people, every new friend I have made and to my last hostfamily and my wonderful hostkids. You made my year to one of the best ever. You will always have a big place in my heart and I hope I will see you again soon. Lots of love to you, as well.

To Fredrika and Erica who were there from day one, so much love to both of you.

At least New York my favoritecity, I will come back one day.

Thank you to everyone who followed me and read about my trip here on my blog. Now a new chapter will begin and I will keep posting about my life now and then. But my feelings are still all over the place for the moment.

A lot of hugs and kisses

//TildaLikes

Comments

Familj, Upplevelser, USA

Under sista delen av våran lilla resa gjorde vi lite dagstripper. En till Key West och en till Evergladesm vi började med Key West. Men innan vi kom fram till Key West stannade vi till vid ett ställe där man kunde stanna och titta på några särskilda fiskar samtidigt som gästerna fick mata de. Fiskarna var riktigt stora och hade superkonstiga tänder, men det var väldigt roligt och man fick vara nära pelikaner också. Väl framme i Key West lade vi oss på stranden en stund och sen åt vi på restaurang och vi besökte även den sydligaste delen av USA. Efter det visste vi inte riktigt vad vi skulle göra så vi åkte till lilla centrumet i Key West och bestämde oss för att ta en båt ut och snorkla. Så vi åkte båt i cirka en timma och sedan snorklade vi ute på öppet hav i en timma. Väldigt minnesvärd snorklingstur och en bra dag i Key West.

Den andra dagstrippen tog vi till Everglades för att åka airboat i träsket. Det var en liten båt som körde på vattnet och lät något otroligt när den gasade. Everglades består av en hel del massa träsk men också av en massa djurliv och vi fick chansen att se några levande alligatorer i sina riktiga habitat, det var häftigt. Superstora var de.

Tack så mycket familjen för en toppenresa!! Resan får 10 dollar av 10 möjliga dollar.


Kram från Tilda.


Likes

Comments

Familj, Upplevelser, USA

Miami, miami in my heart! Jag älskade Miami och att få uppleva Miami tillsammans med familjen var underbart.

Vi hade en äkta tacofredag tillsammans, som jag hade saknat det. Vi var på stranden, south beach och solade och badade. Vi åkte också till Wynwood Walls, ett kvarter med mycket konst. Sedan åt vi även på Cheesecake factory såklart.

Miami, I will come back!

Vi hann också med att äta på Ikea och så firade vi min 21-årsdag lite i förskott. Sen åkte vi till Key West och Everglades också, det kommer upp i nåt senare inlägg. 


Kram från Tilda

Likes

Comments

USA, Upplevelser, Vardag

I lördags hade tjejerna sin stora balettshow och allt gick superbra, fick hjälp av min kompis Lovisa med håruppsättning och tjejerna var superduktiga. Showen var riktigt bra, man fick dock inte filma eller ta kort under showen tyvärr.

Sen ser ni då en fin solnedgång och berget jag har som utsikt här borta i Albuquerque. Det kallas Sandia och betyder vattenmelon på spanska. Därför ibland när solen lyser på berget så liknar det en vattenmelon.

Många kramar från Tilda

Likes

Comments

USA, Vardag, Vänner

För några veckor sen var jag och Lovisa och tittade på baseball på en arena som heter Isotopes Park. Andra gången jag tittar på baseball här i USA, dock inte så förtjust i sporten men det var kul.

Sedan har jag även tagit en fika i solen tillsammans med franska Au pairen Fanny. Vi åt donuts från dunkin donuts.

Likes

Comments

Likes

Comments

Upplevelser, USA, Vardag

Idag var det balettshow deluxe för tjejerna. Alla tre skulle fixas och göras iordning med smink, håruppsättning och alla kläder som skulle på. Dock var detta bara en repetition och imorgon ska allt göras om igen, då är det den riktiga showen. Under showen är det 44 uppträdanden, det är väldigt mycket barn. Allihopa är superduktiga så det blir nog en superbra show. Ha en härlig fredag på er.

Kram!

Likes

Comments

Familj, Upplevelser, USA

fotogeniska va ;)

Butterbeer(som finns med i filmerna i Harry Potter), inte så god som man tror :P

Atlantis, ett rymdskepp.

I bilden här ovan rullas raketerna ut med hjälp av de här och här nedan skjuts de sedan upp.

Vi fick se hur ett kontrollrum ser ut innan raketen skjuts upp.

Kände på en månsten.

Efter New York tog vi flyget till Orlando där vi var i tre dagar. Första dagen var vi på shoppinghumör och shoppade hela dagen, då hade vi inte tid att ta några bilder. Andra dagen åkte jag och pappa och hämtade en hyrbil och sedan åkte vi allesammans till Universal Studios där vi spenderade hela dagen. Vi åkte karuseller, besökte Harry Pottervärlden och drack en dryck som hette butterbeer som finns med i Harry Potterböckerna och filmerna. På kvällen gick alla syskonen och gymmade och sen avslutade vi med ett dopp i poolen. Sista dagen i Orlando började med ett dopp i poolen och sedan åkte vi vidare mot NASA: Kennedy Space Center som visade sig vara väldigt intressant. Vi fick till och med känna på hur det är att åka upp med en raket. Superbra dagar i Orlando och sedan åkte vi vidare mot Miami i hällregn.

Kram från Tilda

Likes

Comments

Upplevelser, USA, Vänner

I fredags fyllde jag 21 år och jag vaknade upp av att min värdfamilj kom in på rummet och väckte mig med skönsång och tårta. Sen åkte jag och tjejerna till den botaniska trädgården och akvariumet. På kvällen var det en konsert här i Albuquerque som jag och ett par vänner gick på. Det var Steve Aoki som spelade.

På lördagen åkte jag, Clara, Lovisa och Fanny till El Paso i Texas för att gå på en festival som hette Neon Desert Festival. Det var flera olika artister men den vi gillade bäst var Alesso, en svensk dj. Dock var det fruktansvärt varmt och vi gick och fyllde på vatten hela tiden. Sedan fanns det också något som hette Silent Disco, då gick man in i ett tält och fick ett par trådlösa hörlurar därifrån och så kom det musik därifrån som var ihopkopplad med dj- båset. Om man gick förbi tältet så såg det ut som människor som hade hörlurar på sig och dansade, riktigt roligt såg det ut. Min första helg som 21 var iallafall väldigt bra och vi åkte tillbaka till Albuquerque på söndagen igen.

Kram!

Likes

Comments