Hej! Nyårslöftet 2018 blir att blogga mera. Först uppdatering om min sista dag i San Francisco, via lite bilder.

Som ni ser så gick vi mest omkring. Klagade inte, då San Francisco är en supertrevlig stad. Vi shoppade och pratade och skrattade och tittade omkring. Fint var det. Vid två-tiden var det dags att vinka hejdå till staden. Efter 5 timmar i bil var vi framme hos Christy, en av de som höll i resan, där vi skulle spendera natten för att ta tåget hem nästa dag. Att åka bil är inte min favoritaktivitet direkt, men tillsammans med Felicia, Eva och Sara var det inte så farligt. Till och med roligt, ska jag väl säga. Hos Christy hade vi en bonfire innan vi gick och lade oss.

Nästa dag bestod mest av en lång färd hemåt med tåg, tillsammans med sällskapet från dagen innan. Samma kväll hade jag dock planer igen, och åkte och bowlade med mina vänner från drama-gruppen. Efter bowlingen åkte jag hem till Alejandro med Zach, Othon och Felicia. Alltid kul att spendera tid med dem, trots att vi inte gjorde så mycket. Sen var det söndag, sista dagen innan skolan började igen. Jag var på Starbucks i timtal med mina mammor där jag började söka jobb inför sommaren, åt lunch och bråkade om Amerikas vapenlagar och tittade på en halv skräckfilm med familjen min. På kvällen ringde Zach och frågade om jag ville gå ut och skatea. Ett annat nyårslöfte är att lära mig hur man gör det ordentligt, så ut på gatorna åkte vi. Vi åkte omkring i kvarteret en stund och mötte upp Alejandro och Othon en stund innan jag måste hemåt igen. En gång föll jag av måste jag medge, och konsekvensen fick jag idag med ett blåmärke på vardera knä, aj. Men roligt var det ändå.

Idag var det tillbaka till skolan. Lite tröttsamt kanske, speciellt i kontrast till ett så roligt lov, men det var trevligt att träffa alla vänner jag inte sett på ett tag. Efter skolan åkte jag med Ayleen runt till några butiker för att hjälpa henne hitta en present till hennes vän som fyller år idag. Trevligt att sitta i bil när regnet smattrar på rutorna medan man sjunger till 2000 talets hits. Väl hemma hade Mechelle lagat min favoritsoppa till middag, så vi satte oss och åt tillsammans. Trots regnet var det inte allt för kallt, och tröjan jag köpte i San Francisco värmde bra.

Nya favvotröjan samt min hand (?)

Puss på er vänner, vi hörs mera snart!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej vänner! Igår tog jag tåget från Rosie och hennes familj in till San Francisco city för att möta upp med en grupp utbytesstudenter. Vår amerikanska organisation ordnar några utflykter nästan varje månad, och för första gången hade jag bokat med mig på en: tre dagar i San Francisco med sightseeing lät ju inte helt fel. Jag gick ensam genom staden för att träffa de andra på lunch i China town, och lite nervöst var det att hitta med dålig internet uppkoppling, tunga väskor och en 10% laddning på telefonen, som snart blev till 0. Men, trots allt hittade jag fram och mötte de andra eleverna. Fint var det, men vi stressade lite genom China Town efter vi ätit vår lunch.

Vi fortsatte upp i bilar mot Twin Peaks på toppen av staden. Kan väl erkänna att utsikten inte var helt enastående, i och med den tjocka dimman som låg som ett täcke över byggnaderna.

Men fint att se, och alltid roligt att umgås med andra utbytesstudenter. Fast man inte hemma skulle ha något gemenskap så är vi ju allihopa i samma situation, vilket skapar en slags samhörighet trots man är olika. Vi åkte vidare till hotellet, åt pizza och badade bubbelpool. I rum 701 bodde jag med Felicia, Eva och Sophie från Tyskland och Sarah från Danmark. Känns konstigt att jag inte ens träffat dem för två dygn sen, redan känner vi varandra.

Idag var det mycket att göra. Första stopp i staden var Lombard street, som tydligen ska vara den krokigaste gatan i världen. Vi fick gå upp och ner för kullarna som är San Franciscos gator för att komma dit, men det gjorde ingenting när staden är så fin som den är.

Nästa stopp var Ghirardelli Square, där de lagar och säljer choklad.

Vi gick vidare mot Fishermans Wharf och Pier 39, områdena som jag redan var bekanta med. Men inte blev det mindre roligt att gå omkring bara pågrund av det. Jag, Felicia, Sarah och Eva gick och åt på Bubba Gumps, in och ut ur de små butikerna, tittade på sjölejonen och tog bilder i en fotoautomat. Vid vattnet var det kyligt, men vi köpte varm choklad som värmde.

Sen var det dags för båttur mot Alcatraz och Golden Gate Bridge. Molnen täckte himlen och dimman havet, men det är väl så San Francisco ska vara.

Efter båtturen ville våra Local Cordinators som leder resan tillbaka till hotellet, men både jag och Felicia kände oss inte så pigga på det. Jag frågade om vi inte kunde stanna i staden. När man en gång är här bör man väl ta vara på tiden. Ledarna är inte världens mest organiserade så att säga. Felicia föreslog att vi skulle gå till The San Francisco Dungeon, och dit bar det av. Det är en live action show som ordnas av Madame Tusseads. Jag hade inte höga förhoppningar men blev positivt överraskad, och var nöjd över att inte spendera kvällen i ett hotellrum. Sedan var planen att åka tillbaka och äta KFC, men där sa jag stopp igen. Kanske var jag lite jobbig och krävande, men tror alla blev nöjda över att åka till en Food court i stället. Dessutom, personlig utveckling från min sida eftersom en av mina värsta rädslor är att vara krävande haha. Efter det åkte vi tillbaka till hotellet i alla fall, och det var nog dags i och med att vi allihopa ganska genast ville gå och lägga oss. Men efter en lyckad dag, är värt att tillägga. Imorgon har vi en halv dag till att spendera i staden, så mera om San Francisco kommer nog snart, för den som är intresserad. Godnattkramar till er, mina kompisar!

Likes

Comments

September
Hälsade på Wendys syster i Concord, och åkte in till San Fransisco över dagen. Det var Senior Sunrise och jag lärde känna nya kompisar som jag hängde med. Jag gick på min första fotbollsmatch! I skolan hade vi Improvaganza. Jojo fyllde år, och jag lärde känna henne. Jag spelade en hel del volleyboll, och gick på en del promenader med Mechelle. Jag var på Kern County Fair med både vänner och familj. Jag sov över hos Ayleen, vilket var mysigt.

Oktober
Firade Ashleys fodelsedag! Bakade tårta och spelade pool. Blev en senior you need to know i skolan! Sov över hos Jojo, vilket var mysigt. Gick på biodejt. Åkte till Santa Monica på min sjuttonde födelsedag. Sen åkte jag till Pismo beach, kändes bra att se havet. Jag var i Calabasas med teatergruppen, vilket var typ roligaste helgen den månaden. Tog senior pictures och spelade volley, och klädde ut mig till skolan på Halloween.

November
Var på Halloweenfest. Sov över hos Ivan, och sen Ayleen igen. Vi hade Thanksgiving lov och det var rätt tråkigt för att vara ärlig, men hängde lite med Felicia, och sen Olivia och Gabi, mina värdkusiner, en sväng. Åkte skridskor med kompisar, och var och shoppade lite när det var Black Friday, såklart. Övade mycket på musikalen Aladdin i skolan och stannade sent.

December
Var på Tessas födelsedagsfest. Mysigt. Hemma dekorerade vi inför julen. I skolan åkte vi runt och uppträdde med Aladdin. Vi i drama hade ett cast party hos Alejandro. Jobbade på science fair en hel del, hemma hos mig och Ayleen och Hailey också. Åkte till Redlands en helg med Mechelle och Kenny, hennes bror. Övade på att lära mig skatea. Det blev jullov och vi åkte till Six flags. Julen kom och jag åt säkert ett dussin tamales, och gick på fest i grannhuset. Vi åkte till CALM zoo och kollade på Jul belysning med kusinerna. Vi följde med dem till deras hem till The Bay Area, och här har jag firat mitt lugna nyår.

Japp, det var mitt år! Eller åtminstone några snuttar av det. Det var ett bra år, 2017. Ett speciellt år. Puss och kram och gott nytt år på er allihopa.

Likes

Comments

Maj
Firade valborg med bästisarna. Utbytesstudenten Nele från tyskland och bodde hos mig. Fina hon. Var på fest med spanjorer och tyskar, spelade kubb och fryste på Nabben. Tittade på Cissi som sjöng på Bastun och blev fast på klosterviken efter vi myst framför en eld med tyskar och kompisar. Tur att man har kompisar med båtar.

Var på dansgala och tittade på duktiga vänner. Så såg jag Zacke på Bastun! Sommaren var påväg och jag var glad. Det var varmt och vi kunde picknicka i kortärmat.

Juni
Skolavslutning! Studenter, både hemma och i Stockholm. Midsommar! Jobb jobb jobb. Var på Föglö med några bästisar. Meta kom och vi var på Klosterviken med kompisar, och på en konfirmation. Jobbade på Bastun festivalen och fick några nya fina kompisar. Månad med mycket, men mysig.

Juli
Jag åkte till Stockholm med min fina mamma. Ischa fyllde år och vi hade picknick. Det var någon stor viktig fotbollsmatch och vi åkte och tittade en stund men slutade upp på bryggorna, såklart. Sen hade Felicia ju sin avskedsfest också, och jag med. Jag lärde känna Alexandra och jängde på hennes balkong. Jag jobbade och jobbade men hade tid att åka en kort vända till Korpo i alla fall för en segeltur, och till Helsingfors för att åka till Amerikanska ambassaden. Det var Rockoff. Wiklöf firade sin födelsedag och jag hängde hos Alexandra med vänner. Jag åkte till Korpo en vända, seglade, och återvände till Åland med Meta och Nadine och Julia. OJ så kul vi hade! Men ojojoj vad allt var intensivt. Sista dagen i Juli åkte jag till Stockholm med mamma och Alma. Vi gick på promenad i Liljeholmen och sen var det dags att säga hejdå.

Augusti

Jag var i New York, tillsammans med finaste i livet. Vi turistade så mycket vi kunde och hade det trevligt. Jag kom till Bakersfield, och hade ett par tråkiga veckor innan skolan började, när jag typ bara hängde hemma och på Barnes and Noble. Sen började skolan. Var på poolpartyn och bmx race. Jag åkte till Flagstaff, och Grand Canyon! Träffade min värdmammas kusin som är min typ favorit människa.


Likes

Comments

I ett par år nu har jag vid årets slut skrivit en års resumé för att kunna minnas mitt liv haha. Tänkte att årets får publiceras på bloggen.

Januari
Det var inte min favoritmånad 2017, men lite roligt hade jag ju!
Var hemma hos Norah en kväll och spelade klöver 8, vilket slutade upp på en hemmafest där jag satt på ett tak och pratade om dikter och pojkar. Såklart. Vi åkte pulka i gnisten. Agnes fyllde år och vi överraskade henne med tårta hos mig.Felicia fyllde år och vi gav henne tårtan hon gett till Agnes, haha. Albin hade inflyttningsfest! Jag var i Stockholm en dag, och hängde med Nadine, och mamma också faktiskt.

Februari
Norah fyllde arton och var på Rymdfest och dansade. Sen var vi på Kattis artonårsfest också. Brunchade med gänget dagen därpå. Vi fixade dejt åt Agnes. Det var karonka. Det var ett kort lov och jag var ensam i ett par dagar. Gick promenader och tecknade. Men sen kom Meta! Vi åt middag med Agnes minns jag, och spelade Twister. Och Nadine kom! Vi åkte till till en väns kalla stuga. Hade mysigt.

Mars
Franska utbytesstudenter kom och bodde hos oss i franskaklassen! Det var roligt och jobbigt och trevligt och lustigt. Vi åt ålandspannkaka och spelade kort och hängde hos Jóna. Jag var på filmfestival med pappa. Hade tacomiddag hos Ischa. Vi firade Wilmas födelsedag! Vi var på tråkiga hemmafester men mysiga översovningar följde, med bästa vänner så som Wilma och Felicia.

April
Första april var en lustig kväll. Var hos Wilma och ute i skogen hos någon och hos Wilma igen och hos Jóna där vi dansade folkdans. Vad kommer jag ihåg från april annars? Var på picknick. Hälsade på Meta i Helsingfors! Vi firade påsk med att äta Tacos. Bästa helgerna är typ Helsingfors helgerna. Hmm. Jo! Åkte till Paris ju! Det var himla kul. Var på Museum och nöjesfält och allt möjligt.

Likes

Comments

Hej! Just nu har vi jullov, men innan det hade vi en lång vecka av finals. Det viktigaste jag behövde göra var Science Fair project, så spenderade mycket tid med Hailey och Ayleen på kvällarna för att hinna klart.

Efter skolan på fredag var det dags för jullov! Vi från drama hade tänkt åka och åka skridskor, så efter skolan gick jag hem till min kompis Zach för att vänta på hans pappa som skulle ge oss skjuts. Vi åkte till ishallen i hans pappas Porsche och jag kände mig häftig på vägen, trots att jag alltid blir lite obekväm av saker som är en så tydlig display av rikedom, haha, om ni förstår vad jag menar. Väl framme var ishallen i alla fall uthyrd, så vi åkte tillbaka till Zach tillsammans med några vänner. Därifrån gick vi hem till Alejandro. Eller, jag skateade faktiskt, måste jag stolt påpeka. Jag är inget proffs men Zach har lovat lära mig ordentligt haha, nyårslöftet 2018 kanske.

I lördags åkte jag, mina värdmammor, kusinerna Oliva och Gabi, och Gabis vän Masie till Six Flags, ett stort nöjesfält.

Jag har älskat bergochdalbanor så länge jag kan minnas. Får världens lyckorus av dem. Var glad att ha de två äldre flickorna med mig som jag övertalade att åka med mig. Parken var dekorerad med granar och julpynt och oäkta snö.

På kvällen kom alla ljusen på. Mysigt med lite julkänsla, men oj så kallt det blev. Hade på mig 2 tröjor, en hoodie, en väst, en yllekappa och två par jackor, men frös ändå.

Igår var det julafton, vilket bara är en förberedelsedag inför juldagen här borta. Jag bakade lussebullar och julgodis och resten av familjen lagade tamales.

Särskilt fina blev de inte, men 24 timmar senare finns bara en ynka lussekatt kvar, så det gick hem trots estetiken fattades. På kvällen gick vi till våra grannar på fest, och trots jag var den ända under trettio hade jag roligt.

Och idag, idag var det jul! Det enda jag har gjort hela dagen är att äta mexikansk mat, lekt med släktens alla barn och lekt med Wendy och Mechelles nya 3D penna. Hann prata med lite släkt och vänner från hemmaplan också, vilket alltid uppskattas.

En släkting frågade om jag saknade min familj extra mycket så här i juletid. ”Tja, jag har ju min familj här också”, svarade jag. Och känner verkligen så. Jag har numera tre mammor istället för bara en (även om min mamma Tanja favoriseras), två kusiner extra, ett par extra mormödrar, och en hel skara amerikanska släktingar. Så fint. Så konstigt att jag om ett halvår kommer bo på andra sidan jorden från dem, min amerikanska familj. Hemma släkten visste jag ju att jag skulle tillbaka till, men den här familjen är bara min egen i år.

Kram och god jul på er allihopa!

Likes

Comments

Hej! Länge sen som vanligt. Vad har hänt? En del, har haft fullt upp. Förra veckan bestod medt av aladdinövninger för musikalen vi satte upp med skolan. På torsdag och fredag uppträdde vi och åkte omkring i lågstdieskolor, kul.

På fredag kväll hade vi cast party hos en av mina vänner Alejandro. Drama gruppen är så himla härlig.

På lördagen kände jag mig sjuk hela dagen, men åkte trots det och såg på bio med Felicia på kvällen. Till och med jag som gråter cirka aldrig fällde tårar till filmen Wonder. På söndag försökte jag bli frisk, fast utan lycka. Det enda jag gjorde var att åka till matbutiken och hosta, om jag minns rätt.

På måndag var det vanlig skoldag. Efter skolan åkte jag till mitt favvoställe i Bakersfield, Chipotle, med Ayleen. Om jag fick ta med mig en sak hem, bortsett från personer, skulle det vara Chipotle. Bästa maten. Direkt därfifrån åkte jag tillbaka till skolan för sista Aladdin föreställningen. Kul!

På tisdag, vad gjorde jag då? Jag var på julkonsert i skolan med Felicia! Flera av mina vänner spelar i skolans orkester så det var fint att se dem spela. Och pratade med min fina Louise. Hon har också varit på utbyte, i Texas, men är nu påväg hem. Så självklart behövde vi ju uttnyttja sista tiden i tidszoner som inte skiljer sig mer än 3 timmar, i kontrast till de 10 timmarna hem till Finland.

Gammal bild på oss två. Lite svårt med en ny, eftersom vi inte setts på ett halvår.

På onsdag var jag upptagen hela dagen lång. När jag kom hem så hade mina värdmammor redan gått och lagt sig. Insåg att det var första gången jag inte såg min ena värdmamma Mechelle på en hel dag, och det slog mig hur mycket jag kommer sakna henne. Vad hade jag för mig? I skolan har vi ett Science fair project, ett grupparbete där man ska göra ett vetenskapligt experiment och skriva en uppsats. Jag och mina två vänner Ayleen och Hailey bygger en robothand, så efter skolan jobbade vi på det hemma hos Ayleen hela kvällen. Eller, tja, mesta tiden gick väl åt när vi åkte och köpte delar eller när vi åkte och åt, men vi försökte jobba i alla fall. Om ni vill testa använder vi denna guide från microsoft, så googla om ni får lust att bygga nån dag. Förvånansvärt enkelt.

Torsdagen kände jag mig sjukast på hela veckan. Vi hade early out, där vi slutar 13.40 istället för 15.20, men stannade i skolan för att fortsätta på Science fair projektet, eftersom vi använt fel tråd kvällen innan haha. Blev rätt frustrerad. Kopplingarna blev fel och jag hade ont i huvudet. Men mera roligt var att jag köpte biljetter till Formal, en skoldans i januari. Skoldanser känns verkligen som själen av ett amerikanskt high school, så ser fram emot det.

Fredag! Lååång dag. Efter skolan var det auditions för skolans dans show, The Dance Review. Först var det try outs för dans delen till klockan 6, och sen för sång delen tills klockan åtta. Var helt slut när jag kom hem och inte särskilt glad över faktumet över att jag skulle stiga upp klockan 5 idag. Kom i alla fall med i sångdelen! Inte dansen dock, vilket var det jag hade hoppats mest på. Ska försöka böna och be till min lörare. Har jag någon stolthet? Nja, tveksamt.

Idag steg jag upp tidigt för att åka till Redlands med Mechelle och hennes bror Kenny för att ge deras julklapp till sin pappa. Tre timmar i bil var inte jätteroligt, men kul att se mer av Kalifornien.

På gården till deras pappas hus fanns två humdar, tre giganstiska hönor, en amrikansk flagga och det här trädhuset. Jag kände mig lite obekväm, mitt i en familjesituation fast med någon annans familj, så var tacksam över att kunna hänga med hundarna istället. Vi åkte och åt på The Spaghetti Factory och jag fick sightseeing i Redlands där Mechelle vuxit upp. Vi är rätt nära, hon och jag, så kändes fint att se varifrån hon kommer. Mechelles andra bror Greg dök upp och vi åkte allihopa till en carshow med gamla amerikanska bilar och tittade på Chevrolet Impalas från 1960 talet och Mustangs och andra bilar jag inte kan namnet på.

Sen var det dags att sitta tre timmar i bil påväg hel igen. Väl hemma har jag skrivit ihop det här och hängt med Wendys mamma, som är typ min favorit person i Amerika haha. Hon pratar inte så mycket men ger alltid kramar och blir arg om jag diskar min egen disk eftersom hon tycker om att göra det. Nu är planen att spendera resten av kvällen med Twin Peaks och kanske mitt teckningsblock. Kram på er, fina!

Likes

Comments

Oj, nu var det länge sen jag bloggade. Lite som har hänt:

Det var Thanksgiving lov! Hängde med en bebis hos Felicia, var med mina värdkusiner Olivia och Gabi, shoppade på Black Friday och såg en stor gran, åkte skridskor med kompisar. Sen så åt jag massor av Thanksgiving mat, som faktiskt, bortsett från pecannötpaj, är väldigt överskattad. Faktiskt.

I skolan har jag stannat och övat för vår uppsättning av Aladdin tills solen gått ner. I klassrummen har vi haft skölpaddor.

Igår var jag på min kompis Tessas födelsedagsfest. Vi hade en bonfire och lagade s’mores. Gott, men var så mätt att jag rullade hem. Efter skolan hade jag varit på Chipotle med Ayleen så quesadillasen och chokladen på kalaset gjorde ont i magen. Men, det var gott och mysigt.

Idag har jag varit på gallerian med Jojo och dekorerat huset med min värdmamma. Bloggar inte så mycket för tänker att det är tråkigt att läsa vardagsliv med halvbra bilder, men jag vill minnas. Puss och kram!

Edit: (Detta skulle publicerats förra veckan, men Nouw bråkar med mig så måste alltid trycka på publicera två gånger, glömmer det ibland och då blir inlägg sena haha)

Likes

Comments

Ständigt drömmer jag mig vidare till en annan plats, ett annat liv. Jag varit rastlös och sökande så länge jag kan minnas. När jag var elva började lärarna sucka åt mig för att jag ritade Eiffeltorn i mattehäftet istället för att räkna. Sex år senare är jag precis likadan. I den aspekten, åtminstone.

Jag vill lära känna nya människor och ständigt hitta utmaningar. Känna mig uppfylld och fri. Jag vill vara kreativ och skapa ; jag vill hela tiden åstadkomma någonting. Vad jag en gör är det aldrig tillräckligt. En målning eller teckning är aldrig tillräckligt bra eller viktig. Lära känna folk är svårt för jag vill inte verka klängig eller stel; jag är rädd att jag tycker om folk mera än vad de gillar mig. Men det kan jag väl knappast erkänna, man vill ju inte bära offerkoftan. Nä, stark och självständig tjej ska jag vara. En sån som trivs med att vara själv.

Hur blev det ens så, att det är ett tecken på svag karaktär att ogilla ensamheten? Visst är det skönt att vara själv ibland men oftast är det bara för att låta den sociala ångesten lätta.

Jag vill leva ett liv på mina egna villkor med villkorslösa relationer, men helvete vad svåra de är att skapa.

Jag är stolt över hur jag vågade ta mig an det här livet som är så långt borta från min egentliga karaktär. En begränsad frihet är jobbig men att behöva våga fråga om lov för planer utvecklar mig och ger mig hopp om att våga be om tjänster i framtiden på en annan plats och i en annan situation också.

Jag tittar på bilder från Paris på pinterest och drömmer om hur mitt liv kommer se ut 2020. Oj så avlägset det låter, men påminns om de hundratals stunderna jag satt och gjorde precis samma sak i åttan men sökte om utbytesår istället. Här är det nu min verklighet. Inte blev det riktigt som jag tänkt mig. Jag skräms och funderar, är mitt Paris bara en drömbild? Samtidigt blev det ju bra här ändå, och stundvis klappar hjärtat ett extra slag av lycka.

Kanske är det naivt att tänka att ett liv kan vara som en dröm, allt blir ju vardag efter ett tag, alltid kommer det finnas situationer där hjärtat börjar banka av ångest utan en förnuftig anledning. Men jag är inte redo att släppa taget om drömlivet. Jag vill ju så gärna.

Jag låter kanske negativ men tankarna har inte att göra med otacksamhet över min nuvarande situation. Jag har aldrig drivits till att vara så modig som det krävs av mig just nu; att våga ta kontakt, strunta i rösten som rabblar på om hur jobbig och stel jag är. Dessutom var en paus från Åland nödvändigt. Att faktiskt se vem man är utan vem man är i relation till allt och alla andra är viktigt. Det tog ett tag att hitta det, om någon undrar. Jag letar fortfarande; det gör man väl alltid. Men jag har börjat pussla med delar av mig själv och ser mönster bildas; delarna av mig som är en resultat av situationen jag är i hemma, delarna som är resultat av situationen här, och delarna som består oavsett. Jag har insett att inte bara de sistnämnda delarna är de genuina. Personlighetsdrag är ju äkta fast man inte visar dem i alla situationer. Liksom på samma sätt som jag inte skulle prata om politik med barnen jag barnvaktar hemma finns det saker som jag kanske inte skulle säga här men prata om hemma. Vice versa också kanske, jag vet inte än. Poängen är väl att det inte är så farligt att inte visa alla sidor hela tiden.

Tills nästa gång, kompisar.

Likes

Comments

Livet lever vidare. På senaste har jag införskaffat mig en hel del nya kläder, hjälpt till att tvätta bildar, tappat bort mig i Bakersfield när jag var ute på springtur, och gått i skolan. Jag har skrivit en 7 sidor lång uppsats om H-1B visas och varför det är dåligt att ta in utländska elever i amerikanska skolor, kändes lite ironiskt va.

Över en tredjedel av tiden jag kommer spendera här borta har redan gått. Galet. Tiden här har gått så fort äom det känns som en evighet sen jag sa hejdå till mamma och Alma på Arlanda, för att inte tala om hur länge sedan min sista kväll på Åland känns som. Trots att jag är likadan har jag nog redan börjat formas lite av hur livet ser ut här. Känns galet att det var jag som för ett halvår sedan satt vid skolbänken i ett klassrum i Ålands Gymnasium. Trots det kommer kännas så självklart igen sekunden jag sätter min fot på Åland känns det som ett helt annat liv just nu. Någonstans i bakhuvudet har jag inte insett att livet där pågår precis som förut. Folk sitter i Lusses matsal och äter lunch helt som vanligt medan jag ligger och sover i min säng i Kalifornien, i ett rum i en stad mina bästa vänner inte ens vet hur ser ut. Det är så himla absurt, haha. Känns på ett sätt som allt har trycks på paus i lilla Mariehamn. Hela mitt liv fanns ju där, och nu när jag är någon annanstans och jag lever mitt liv här är det så konstigt att vardagen som är min egen fortsätter utan mig. Torsdagstanke från Tilda, varsågod.

Likes

Comments