Iochmed att Foje både ska vara borta imorgon och på fredag så blev det här den sista praktikdagen. Så vi började den som vanligt med att ta hem hästarna. Därefter fick jag löslongera alla hästarna och säga hejdå till dem alla. Därefter var det lunch och efter lunchen släppte vi ut stona i sin hage. Därefter följde jag med en av kvinnorna som jag red med igår ut i skogen på Sölvi. Han är verkligen jättefin och han är inte så trafikrädd som han var i början. En riktigt mysig sista runda på en riktigt fin häst. När vi kom tillbaka släppte jag helt enkelt ut honom och började packa ihop. Städade huset jag har bott i osv.

Verkligen tråkigt att åka hem när man har vant sig vid det här "livet". Vissa hästar har man ju också fått ett band med. Men förhoppningsvis är det inte sista gången jag träffar dessa hästarna och absolut inte sista gången jag är på Foje Hof! Det har varit så roligt att vara här och jag har lärt mig så otroligt mycket. Hade inte haft emot att göra allt ihop igen!

Här kommer då alla hästarna jag har varit med under dessa veckorna:

Linda - 'Ara-snót - Atli-ros

Vanilla - Næturdrottnimg - Karmen

Brandur - Sölvi - Gambri

Hergill - Ljóri - Aria

Och så hundarna och en av katterna på gården såklart:

Einar - Mandel - Gunnar - Rind - gårdskatten som bara kallas kissen

TACK SÅ MYCKET FOJE HOF FÖR DENNA GÅNGEN!
HOPPAS VI SES SNART IGEN!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 27 Readers

Likes

Comments

Dagen började som vanligt med att ta hem hästarna. Därefter red jag Ljóri paddocken och en runda ut i skogen. Han var väldigt uppspelt idag. Ville bara springa och lättade lite med frambenen. Men efter ett tag lugnade han ner sig och var duktig. Inte lätt att vara liten ibland. Därefter red jag Gambri som var duktig idag igen. Men när vi kom tillbaka så var valackerna inte i sin hage. Så jag började leta efter dem och hittade dem verkligen ingenstans. Så när Foje kom tillbaka från sin ridtur så tog vi bilen och letade efter dem. Och två-tre gårdar bort stod de fyra hästarna och betade. Så jag satte på grimma på två av dem och började gå hem medan Foje körde bakom för att fösa med de andra två. Även fast vi fick lite bilmöten så gick det bra och alla hästarna kom tillbaka. Därefter tog vi lunch.

Efter lunchen red jag Hergill som var lite uppspelt efter sitt äventyr. Men det gick bra och han har blivit jättemjuk och fin. När vi var tillbaka var det två av de som har sina hästar inackorderade på Foje Hof som undrade om jag ville följa med dem ut och rida. Det gjorde jag gärna, så jag hämtade träningshästen som hette Atli-ros eller något liknande. Därefter red vi ut på jättefina ridvägar. Atli-ros var jätteduktig, ganska passtaktig men när man har jobbat fram tölten lite är den jättemjuk och fin. När vi kom tillbaka undrade dem om jag ville följa med på en till tur. Det gjorde jag såklart och tog 'Ara-snót. Hon är verkligen jättefin. Så otroligt flott och mjuk efter att man har ridit henne ett tag och hon släpper efter. När vi kom tillbaka släppte vi bara ut stona och så var dagen slut.

Ridtur på Gambri - Syskonen Hergill och 'Ara-snót

  • 28 Readers

Likes

Comments

Jag började dagen med att ta in hästarna. Därefter började jag rida Gambri, Ljóri och Hergill i paddocken och en bit ut i skogen. De var alla jätteduktiga. Alla har fått upp farten i tölten. Därefter red jag 'Ara-Snót i paddocken. Hon är riktigt rolig att rida, men är ganska svår att få fin. Men när man väl får henne att bli fin så blir hon FIN. Envis som en åsna är hon också. När jag hade ridit klart tog jag lunch.

Under helgen hade det kommit en ny träningshäst, så jag fick testa att rida henne. Det började ju sådär då hon inte ville att man skulle sitta upp på henne, hon stod mest på två ben. Men när man väl satt upp på henne var hon hur snäll som helst. Stabil, inte för pigg eller för lat, mjuk och fin och relativt ren i gångarterna. Jag testade rida ut en sväng också och hon brydde sig inte något om omgivningen. Hon kommer bli väldigt lätt att sälja när hon kan stå still vid uppsittningen. När vi kom tillbaka så skulle vi flytta valackerna till en ny, större hage. När de var ute i sin hage fick jag plocka lite mer pinnar som jag gjorde i torsdags. Sen var jag ledig fram till middagen.

Efter middagen så var det ridskola och de skulle göra samma sak som förra gången - häst vid hand. Jag fick vara assistent och när de var klara släppte jag ut stona. Därefter var dagen slut.

Ljóri - 'Ara-snót - Nya träningshästen

  • 33 Readers

Likes

Comments

Jag började dagen med att ta hem valackerna och började att rida Hergill. Han var riktigt duktig idag. Svängde utan några problem i både skritt, tölt och trav, fin i formen och helt enkelt bara jätteduktig. Därefter red jag Ljóri som det inte gick lika bra med. Han hade bestämt sig för att inte svänga till höger så vi gjorde massa serpentiner i både skritt och tölt. Efter ett tag gick han också fint och mjukt. Därefter red jag Gambri som också var duktig. Mjuk och fin med eftergift. Fick dessutom väldigt fin tölt på honom. När jag var klar med de tre valackerna släppte jag ut dem och hämtade Sölvi. Han var också duktig idag men hade lite svårt att flytta bakdelen till höger. När jag hade ridit klart var det lunch.

Efter lunchen hämtade jag bara hem stona. Foje skulle på kurs från idag tills på söndag och skulle ta med några av stona. Han skulle inte ta med Næturdrottning och 'Ara-snót dock så jag fick gå ut med dem till hagen igen. Därefter fick jag ledigt och helg.

'Ara-snót

  • 40 Readers

Likes

Comments

Idag red vi ingenting utan det var gårdsarbete. Jag började med att mocka ur transporten och lägga i spån. Därefter fick jag faktiskt rida Sölvi (träningshästen) litegrann i paddocken. Jättefin och mjuk häst. Sen tog vi lunch.

Efter lunchen fick jag uppdraget att städa upp massa skit i hagen, bl.a. pinnar. Så det gjorde jag i lite mer än 2,5 timmar. Därefter följde jag med Foje till Margeretehof idag igen. Han skulle testa att lägga en häst i pass då han kanske ska tävla henne i framtiden. Så jag fick vara assistent och öppna startboxarna och så, så att hästen skulle bli van. Därefter åkte vi hem och så slutade jag.

Före-efter bild på pinnplockandet

Sölvi - transporten - alla pinnarna jag plockade

  • 42 Readers

Likes

Comments

Idag var jag själv på förmiddagen då Foje var iväg. Så jag fick helt enkelt bara ta in hästarna. Men såklart hade en häst rymt så jag fick ta in han i en box då jag inte visste vilken hage han skulle stå i. Därefter tog jag hem stona och då föser man ju hem dem så man slipper gå med alla i grimma. Och såklart var de på springhumör så de sprang överallt och ingenstans. Men tillslut hade jag fått hem alla hästar efter en timme. Därefter hade jag det lugnt fram till lunch, vilket var skönt då jag kände mig lite sjuk idag.

Efter lunchen var det dags att rida hästar. Så jag red Gambri, Ljóri, Hergill, 'Ara-snót och Linda i paddocken. Alla var riktigt duktiga. Både Ljóri och Hergill har gjort stora framsteg med att svänga och böja. Speciellt Hergill som var jättesvår att svänga i början, idag kunde jag tölta och svänga samtidigt som var ganska omöjligt i början. Så det är roligt att se framsteg. När jag hade ridit klart släppte jag ut hästarna och fixade stallet. Sen tog jag det lugnt fram till middagen.

Efter middagen åkte jag och Foje till Margeretehof och tog med oss Brandur, Carmen och Aria. Vi testade rida dem där på ovalbanan eftersom Foje ska tävla Brandur där i helgen och kanske Carmen också. Och så fick jag rida Aria. Jätteroligt att rida en tävlingsvan häst på ett sånt ställe. Stabil och klockren hela tiden. Jättekul. När vi kom tillbaka släppte vi bara ut hästarna och så var dagen slut.

Hergill och Gambri - 'Ara-snót - Aria på ovalbanan

  • 44 Readers

Likes

Comments

Vi började dagen som vanligt med att ta in hästarna, därefter gjorde jag som igår - red i paddocken och lite ut. Jag började med Ljóri och gjorde samma sak som jag gjorde igår, böjövningar osv. Idag gick det mycket bättre. Han hade hunnit smälta det under natten och visste vad han skulle göra, så vi bråkade ingenting. Han har börjat få upp tempot i tölten dessutom. Därefter red jag Hergill som precis som Ljóri också hunnit smälta det vi gjorde igår över natten, alltså var han mycket duktigare idag. Jättegosig kille. Därefter red jag Gambri och han var lika duktig idag som igår. Hans tölt har verkligen förbättras sen jag började rida honom, jätteroligt. Därefter var det lunch.

Efter lunchen red jag ut på 'Ara-Snot som jag tycker är riktigt rolig. Idag försökte hon inte heller vända hemåt så det var ju posetivt. Därefter red jag ut en runda på Linda som blev jätterädd för några får... Men annars var hon duktig som vanligt, jättesnäll tjej. Sen fick jag rida en "lyxrunda" på Aria. Det var verkligen jätteroligt. Hon är så otroligt stabil, orädd, taktren och jätteframåt. Det är skönt att rida en sån välriden häst efter att bara ha ridit unghästar som har lite bus för sig. Inte för att det är fel heller men ibland är det skönt när allting bara funkar. När jag kom tillbaka så släppte jag ut Aria och cyklade till de andra gårdarna för att kolla till hästarna. De mådde bra. När jag kom tillbaka igen så släppte vi ut hästarna och så fixade jag stallet. Sen var dagen slut.

  • 49 Readers

Likes

Comments

Idag var det en "rida-i-paddocken" dag, så vi hämtade hem hästarna och så började jag rida Gambri. Vi gjorde lite böjövningar och flytta bakdelen. Jätteduktig. När jag hade ridit ett tag i paddocken så red jag ut en liten sväng som jag brukar bara så att hästarna vänjer sig vid att lämna gården. Därefter hämtade jag Ljóri. Han tyckte böjövningarna var JÄTTE jobbiga så han flängde med huvudet. Foje tyckte jag skulle testa knäppa ihop nosgrimman med bettet för att få lite tryck på mulen när jag ber om eftergift. Och det hjälpte verkligen för då slutade han flänga med huvudet. Så efter att vi hade bråkat lite så gick det riktigt bra och han var duktig. Därefter red jag Hergill. Han var riktigt jobbig idag. Gick emot skänkeln och hängde på bettet. Så vi fokuserade mest på att han skulle svänga när jag sa att han skulle det. Och det var svårare än det låter. Men efter att ha krånglat ett tag så släppte han äntligen och lyssnade på mig. Därefter tog vi lunch.

Efter lunchen fick jag rida ut på 'Ara-Snot som jag aldrig har ridit ut på innan. Men hon var riktigt rolig. Framåt och glad med jätteflott tölt när hon släpper i nacken. Det ända var att hon vände några gånger och ville springa hem och så var hon ganska så tittig. Men det är kul med lite temperament. När jag kom tillbaka red jag ut en runda på Linda också som var väldigt pigg idag. Hon var också duktig. När jag kom tillbaka släppte jag ut hästarna och fixade stallet. Sen var jag ledig fram till middag.

Efter middagen var det ridskola. De skulle öva häst vid hand på ungstona. Jag fick vara assistent och mana på de hästarna som inte ville springa med en pisk bakom. Efter lektionen släppte vi ut stona och så var dagen slut.

'Ara-Snot - Gambri - Hergill - Ljóri

  • 52 Readers

Likes

Comments

Som vanligt började dagen med att vi tog hem hästarna. Därefter red vi ut, jag på Gambri och Foje på Vanilla. Idag red jag först så att hästarna jag rider får öva på det. Dessutom red vi olika vägar, möttes då och då och red ifrån varandra igen. Jättebra övning för att få hästarna att bli vana att gå själva. Gambri var jätteduktig och blir inte annorlunda när man rider honom själv. Därefter red jag Ljóri och Hergill på samma sätt. Ljóri var jätteduktig. Bryr sig inte alls om omgivningen. Han blev dock lite seg när han fick gå först men när han var helt själv var han däremot mycket piggare. Jättefin häst. Hergill är ju den lite fegare av de tre killarna. Han stannar inte eller så utan han är bara lite mer vaksam än de andra. Han är helt enkelt lite mer bebis än de andra. Därefter tog jag lunch.

Efter lunchen longerade jag 'Ara-snot och Linda, släppte ut alla hästarna och fixade stallet som vanligt. Därefter tog jag helg.

Fin utsikt från min lilla stuga - Hergill och Ljóri

  • 55 Readers

Likes

Comments

Dagen började med att vi tog hem alla hästarna från sina hagar. Därefter packade vi in hovslagar grejer i bilen och körde till ett stall där Foje skulle sko två hästar. Han tyckte att jag kunde lära mig hur man tar av skor på hästar så han visade mig hur man gjorde på ena hästen så var det meningen att jag skulle göra det på den andra medan han skodde klart den första. Och det var absolut INTE det lättaste. Väldigt svårt att försöka hålla kvar hoven samtidigt som man försökte kontrollera tången och få ut sömmarna som satt stenhårt. Hästen var dock jätteduktig och stod tålmodigt still när jag kämpade med att få av skorna. Han fattade väl att jag var nybörjare och tänkte vara lite snäll. När Foje var klar med den första hästen hade jag fått av båda framskorna. Därefter fick han ta över. Jag är iallafall stolt att jag fick av två stycken med tanke på att det var första gången jag gjorde något liknande.

När båda hästarna var skodda åkte vi hem och tog lunch. Vid 1 kom det två personer som skulle kolla på Linda för att eventuellt köpa henne. Så jag hämtade henne och fick rida henne lite så att de två eventuella köparna kunde kolla på henne. Därefter fick dem rida henne och jag tyckte det gick jättebra. De verkade gilla henne, och det är ju inte så svårt då hon är väldigt rolig. När de båda hade testat henne fick jag hoppa upp igen och rida henne en liten runda i skogen på typ en kvart, antagligen för att de ville se så hon kunde lämna gården och så att Linda skulle bli lite trött. När vi kom tillbaka så tog jag in Linda i boxen. Därefter tog jag in träningshästen som jag fick reda på hette Sölvi och Foje tog in hans egna häst Brandur. Så vi tog ut dem på en runda, antagligen för att se hur Sölvi betedde sig ute. Han var jätteduktig, inte speciellt rädd för något bara för bilar då han tvärstannade, stegrade eller hoppade åt sidan. Men det går ju att träna bort, han skenade ju inte iväg eller blev distraherad efteråt. Förutom det verkar han vara en jätterolig häst. Väldigt snabb, håller ren tölt även när det går väldigt snabbt och har inte svårt för trav. Det ända är att han är väldigt på bettet, hög form och kan få tungan över bettet, men det ska vi jobba på och då blir han nog en toppenhäst. När vi kom tillbaka släppte vi ut alla hästar. Brandur och Sölvi fick stå i en hage nära bilvägen så att Sölvi skulle kunna vänja sig lite med att bilar körde förbi. Därefter fixade jag stallet och så var dagen slut.

En av hagarna vi har dem i under dagarna - Ljóri ligger och sover

  • 59 Readers

Likes

Comments