Min idé fick jag när Pernilla sa att man kunde ju använda sig av citat bland annat i sitt projekt ang temat drömmar. Då när hon sa de bestämde jag mig för att göra en bild där ett citat var i fokus. De var lite hur jag skulle få en bild av ett citat som va de svåra. Om jag skulle måla eller spraya eller använda mig av Photoshop. Då var min idé som jag fick och de som jag sedan gjorde att göra de delvis som graffiti, i alla fall citatet. Detta bestämde jag att göra och jag ändrade mig inte under processen heller utan genomförde detta.
De var inte så svårt när jag väl kom fram till att jag skulle ha ett citat och jobba kring de. Men innan jag fick de förslaget då stod de helt stilla. Efter idén flöt de på bra och jag jobbade på på varje lektion utan några större problem. De som var svårt här var nog att komma fram till vilken form av dröm man skulle använda. Om man skulle ta en dröm såsom dagdröm eller mardröm eller mer framtidsdröm. De va ett svårt val eftersom drömmar överhuvudtaget är så brett och man kan göra i princip vad som helst.
Jag valde graffiti till själva citatet då jag vill få en liten street-känsla över de som står och ett lite hårdare, vildare och tuffare intryck där. Även också att de inte är så rakt och fint i kanterna och texten och på det sättet föra fram att allt behöver inte heller vara perfekt och felfritt. Att man inte behöver vara en perfektionist i de man gör utan de viktigaste är resultatet och de man fått ut av de. Sen använde jag utspädda akvarellfärger till färgstänket över bilden då jag ville få fram den delen av budskapet där att allt man gör och klarar av (och inte klarar av) lämnar sina spår och gör oss till dom vi är. Och just då akvarellen med dess lite mildare ton skulle då spegla de glada och positiva spåren när man klarat av något eller uppfyllt en dröm - den känslan. Själva citatet ska ju föra fram budskapet om att man ska kämpa för en själv och de du tycker. Att backa sig själv och inte vika sig och hålla sig till de säkra och d andra tycker och tänker utan stå för sin sak.
Först så skulle jag ha mörka färger i stänket över bilden då citatet var i den lite "hårdare" stilen, men när jag blandade färgerna och märkte att de blev lätt ljusare än de jag tänkt så började jag tänka på om jag skulle använda mig av något annat material där de är lättare att få in dessa nyanser men då började jag ju då tänka om i mitt budskap om att jag kunde faktiskt använda mig av de ljusa färgerna och skapa en kontrast som var till de lite bättre. Akvarell var ju då det material jag helst ville använda då den är lättast att jobba med nu när jag skulle ha det just som stänk så därför kändes de bra när jag kunde lösa
Om jag hade fått göra om allt skulle jag nog göra likadant då resultatet ändå blev helt ok och sommar ändå tänkt mig. Kanske att jag skulle använt mig av mörkare färger i tänket som jag tänkt från början för att se om de hade vart ett bättre alternativ ändå, men samtidigt fick jag med mig en del av budskapet i bilden som jag ej skulle fått med om jag gjort de vilket inte hade vart bra. Så jag är nog nöjd med mitt projekt 2 och skulle gjort detsamma om igen. Jag blev nöjd med själva citatet och graffitin som jag använde som teknik då jag tyckte de både passa temat och även bilden i sig och mina budskap.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag skissat över texten på ett stort pappret med hjälp av en overhead. Efter de skar jag ut de mörkmarkerade i texten med en kniv för att de sen ska vara de som syns med sprayfärgen efter. När jag skar ut bokstäverna gjorde jag det inte så "perfekt" för de kommer vara ett av budskapen i bilden. Sen sparkade jag med svart färg och låter de torka till nästa lektion. Kommande sak är färgstänk över hela bilden.

  • 6 Readers

Likes

Comments

Idag har jag startat upp mitt projekt 2. Jag ska jobba med temat drömmar och valt inriktningen framtidsdrömmar. Jag googlade runt på citat och kom fram till att välja ett passande för just drömmar och sen använda mig av graffiti som teknik.

  • 7 Readers

Likes

Comments

Mitt tema jag valde som första var sport.
De jag har fokuserat på med temat är känslan jag får när man nämner det. Känslan jag får när någon pratar om sport med någon annan eller med mig. Men även att få fram tydligt i det jag gjort att sport är huvudtemat.
Jag har inte sökt inspiration från något specifikt ställe när de gällde vad jag skulle göra men när jag skulle välja teknik och hur jag skulle arbeta med tekniken så kollade jag lite i böcker och googlade runt.
Inget speciellt men jag försökte bara fokusera på min känsla angående sport och jobba utifrån de.
Den bara kom till mig, haha. Nej men jag satt och fundera och den bara dök upp från ingenstans. Men jag tycker det är en bra ide för jag får fram det budskap jag vill och tycker är passande.
Jag använde torrpastell som min teknik, jag dividerade lite mellan oljepastell och torrpastell men valde sen torrpastell pga att jag tyckte känslan när man ser bilden skulle vara lite mjukare och lättare och inte så hårt och dramatiskt som de kan bli med oljepastell. Torrpastell var också något jag inte testat innan utan en ny teknik och den var lite svår att jobba med i början tyckte jag men när man väl får in tekniken så går det ganska fort vilket var bra under den tidspressen vi hade nu under lektionen att bli klara med våra projekt. Men jag kollade i en bok där jag försökte förstå hur man kunde jobba med tekniken och hur man kunde göra för att få de på olika sätt för att få olika effekter.
Jag vill förmedla den känslan jag får. Att sport är ett världsintresse och något som är en stor del av oss och vår vardag. Många personer sysslar med någon form av sport och är med om det varje dag i olika sammanhang. Storhetskänslan som man faktiskt får av ämnet vill jag förmedla genom att måla det som just rymden som är bland de största vi vet om. Rangordningen på planeterna i det solsystem är också rangordnat efter hur populär sporten är. Ex. Är solen en fotboll då de är den sport som spelas mest och tittas på osv. Något jag har tänkt på nu i efterhand är att om jag hade tagit oljepastell som en teknik istället så hade man kunnat symbolisera branschen lite mer genom att visa att de är en tuff bransch där man får jobba mycket för att ta sig till toppen. Oljepastell är ju typiskt för att vara mer hård och dramatisk i sitt utseende så se hade kunnat vara en idé, men sen kände jag det också att sport är ett bra och fint sätt att skaffa gemenskap på samtidigt som det är bra för din kropp och hälsa. Något mycket positivt om man kanske är ung och bara spelar exempelvis fotboll för skojs skull och att det är lätt och trevligt som man mer får en känsla av när man målar med torrpastell istället.
Jag tycker att jag uttryckt min känsla ganska tydligt. Någon kanske får tänka till men jag tycker jag fick fram budskapet ganska direkt och klart.
Mitt problem var att välja teknik. De var det som helt klart tog längst tid. Sen var det lite svårt att försöka får fram en sport då jag ritade bollsporter och alltså då själva bollen som planeten. De som då var lite svårt var att få en pingisboll som är helt vit att försöka ändå få den lite levande genom att skugga osv. Framförallt var det lite svårt när man hade tre bollar som såg likadana ut men att ändå försöka få dom att skiljas från varandra. Båda problemen löste sig dock och jag det kändes bra, jag valde teknik och är nöjd med valet och jag försökte så gott jag kunde under själva processen med att få fram "bollen" och dess drag så gott jag kunde.
Jag är nöjd helt och hållet. Jag tyckte bilden blev som jag tänk och jag är nöjd över tekniken jag valde. Resultatet blev som jag planerat, att bilden ska se lite mjuk och lätt ut istället för som de kunde blivit med oljepastell.
Jag har som råd att bara gå på känsla och göra de som känns rätt och bra. Att inte övertänka för mycket för då blir det för mycket grejer och rörigt. Får du en första ide från ingenstans så kör på den och utveckla den litegrann och jobba på. Var inte så jättenoga för de blir bra ändå.

  • 10 Readers

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med projekt nr. 1 - sport.
Det jag är mest nöjd med är inget speciellt då jag denna lektionen mest bara dag touch tänkte på vilka tekniker jag ska använda för att bygga upp bilden.
Det jag fick problem med vad att jag kom till valet om att använda antingen torrpastell eller oljeplattformar vilket är lite klurigt då de är många olika faktorer som spelar in. Problemet försökte jag lösa genom att testa de olika teknikerna för att få fram vad som är bäst. Fortfarande lite kluven :/

  • 12 Readers

Likes

Comments

Idag så påbörjade jag min tankekarta om vad jag ska göra för något på projekt nr 1. Jag valde att börja med temat sport. Det ända lilla problemet under lektionen idag var möjligtvis att det va svårt att komma igång men sen så löste det sig med att tänka på hur jag ser på sport. Fortfarande lite osäker på viss grejer men tror det blir bra! :)

  • 10 Readers

Likes

Comments

Utvärdering av bildmapp 30/1

Min idé från början var bara att göra något som hela tiden är i min vardag och social medier var ju då självklart. Instagram är då den app jag använder mest och något jag gillar. Förslaget att sedan ta en av mina egna bilder som beskriver mig kom från Pernilla men jag håller med de var en bra idé. Bilden beskriver dels en person som jag ser upp till och också något jag tycker om att göra - vara på konsert.

Bilden är stående med själva flödet på instagram, bilden som då är utlagd av mig är i mitten av bilden för att tydligt få mitt intresse i centrum.

Jag har försökt att bara få med allt i instagrams flöde plus att man ser att någon gillat bilden så man få en känsla att det är någon som är inne och tittar just nu. Sen så ritade jag ju av bilden som fanns ursprungligt och försökte få med allt. Alla i publikhavet och sen ljusshowen och dansarna på scen.

Jag valde att rita av instagram flödet, kalkera själva bilden och sen färglägga med vanliga färgpennor då det va den bästa tekniken pga att färger i bakgrunden osv.

Det var lite svårt att från början komma på idéen om vad man skulle rita men det gick bra efter jag bara tänkt vad det är som jag håller på med och tycker om, något som finns i min vardag varje dag och något jag älskar väldigt mycket. Annars har det gått bra och jag har haft flyt hela vägen.

  • 10 Readers

Likes

Comments

Hajsan! Bloggen är officiellt skapad haha :)

  • 10 Readers

Likes

Comments