Jag har inte bloggat på hur länge som helst, snart en månad??? Anledningen till det är att jag bara inte orkat. Har haft tid men har ändå inte haft tid. Svårt att förklara men så är det! Hahaha. Är i vecka 39 och lillen är fortfarande i magen! Försökt hålla honom kvar där så mycket, så nu känns det som om att han aldrig kommer att komma ut istället. Men om han tänker göra försök om att komma ut nu så är det ju iaf helt okej, han är ju ''färdig'' eller vad man ska säga.

Inte mått så bra på sista tiden, dels är jag sjuk och har varit i en vecka snart. Förkyld bara med huvudvärk.. Och sedan så har jag bara känt mig allmänt ledsen och nere. Går ut varje dag med Sebastian, gör saker varje dag. Men har ändå känt mig ganska instängd. Är föresten ledig från skolan nu och ska ha ett egentligen vanligt utvecklingssamtal nästa vecka men för mig blir det ju ett samtal med planeringen över hur jag ska plugga och gå ur 9an. Ska ju som sagt plugga hemma och det är det som vi ska lösa och bestämma hur det ska gå till.

Nu de kommande dagarna kommer ni iaf få se vagnen och lite annat. Tror ni undrar vad jag valde för vagn, men det får ni se! Igår gjorde jag gipsmage. Gjorde magen enda ner, ut på sidorna och med brösten. Min plan är att göra gipsmage i vecka 39 (38+0) med alla mina barn. För att se skillnaden med magarna om dom ser ut på olika sett lika långt gången i graviditeterna. Det är ju såklart inte förrän om flera år så ni behöver inte missuppfatta, men ska ju fortfarande göra det. 

Tror iaf att det kommer komma lite läsvärda inlägg framöver, detta var ju bara en uppdatering. Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En bild jag tog snabbt hemma hos mormor&morfar förra veckan.

Ja som ni läser i rubriken så e jag osäker på om mitt vatten sipprar, det började inatt. Asså det rinner inte hela tiden men det är verkligen vatten, asså det är inte som en vanlig flytning. Om det fortsätter och kanske blir värre så kommer jag ju åka in för o titta hur det ligger till, alltså om det är vattnet eller om det bara e flytningar. Men sen så kommer jag ändå göra ultraljud på tisdag nästa vecka!
Igår var jag hos barnmorskan. Det var bara som ett vanligt rutinbesök, allt såg bra ut. Han är fortfarande fixerad och trycker neråt hela tiden, han växer även fortfarande som han ska och ligger precis på normalkurvan fortfarande! Jättestolt. Jag har nu gått upp 11kg sen jag blev gravid så det känns bra!
Känner även att jag inte har varit helt klar om vilka veckor jag är i när jag gör mina inlägg. Men just nu är i vecka 35!

Likes

Comments

Just nu sitter jag och skriver på en uppgift/läxa som vi har i So. 

De senaste dagarna har jag bara tvättat babykläder. Så nu är allt i storlek 50-56 rent så de storlekarna är färdiga för användning nu! Så har jag packat lite i BB-väskan med. Ska till lillen ta med 3 outfits och 3 pyjamasar/sparkdräkter, en stor filt, kanske blir en till filt får se. En nyföddnapp och en llte större napp eftersom att jag har hört att vissa bebisar inte vill suga på en liten napp i början. 3 blöjor ifall det behövs egna av någon anledning (man får ju blöjor på BB), även en nappflaska ifall det är något fel med amningen eller om bröstmjölken inte är tillräcklig och han behöver både bröstmjölk och ersättning. Packningen till mig ska jag ta någon annan dag, kände att lillen var viktigast så jag har det klart.

Idag har det känts ovanligt bra. Haft mindre ont i fogarna & ischias, och även förvärkarna har känts mildare. Känns lite som om att dom kommer och går nu, de håller inte i sig lika länge. Ganska konstigt. Men så sjukt skönt att jag haft en dag då allt bara känts lättare!

Nu ska jag fortsätta skriva, kram!


Likes

Comments


Här är jättefina virkade kläder till lillen som mormor har gjort.

Likes

Comments

Hej hej, har inte skrivit om min vardag på länge känns det som. Har precis kommit hem från förlossningen faktiskt. Nej ingen bebis! Haha det kunde ju tolkas så. Men nästan en bebis. Har väldigt grova förvärkar och har haft ett tag. Speciellt igår och inatt. Jag var så trött att jag sov men var liksom medveten när jag sov om hur ont jag hade och att jag sov. Så jag vaknade ett antal gånger. I tisdags var jag hos barnmorskan och då sa hon att bebis har fixerat sig, och det har jag ju märkt av! Men inatt har det verkligen varit ett intensivt tryck, det gör liksom ont. Så jag ringde in till förlossningen och de sa att jag var välkommen in. Så vi åkte in. Först tog dom urinprov och jag hade inte urinvägsinfektion eller sådant, sedan fick jag sätta mig med en sån avlyssningsapparat och bebisens puls var högre än vad den brukar och min med. Jag är så stressad av allt som hänt så min puls ligger jättehögt och det gör även att jag får såna värkar, och så blir pulsen hög av smärtan med. Smärtan jag hade känt inatt var inte som en vanlig sammandragning utan det var som en riktig värk. Sedan fick jag träffa doktorn och göra en vaginal undersökning just för att se ifall min livmordertapp hade öppnat sig eller blivit förkortad. Den såg bra ut men hon såg verkligen hur han försökte komma ut att hans huvud pressade på. Så det förklarar ju mina värkar! Gjorde även ett ultraljud för att se mängden på fostervattnet. Mitt vatten har inte gått men min slempropp går i omgångar. Att han pressar är fullt normalt, men att han pressar så som han gör är väldigt tidigt i graviditeten. Så om jag känner minsta lilla mer så skulle jag åka in direkt så att dom kan stoppa det på något sett. Men hur ska jag veta om jag känner minsta lilla mer när han faktiskt trycker hela tiden och att jag har de förvärkarna jag har? Ja ja jag lär väl märka det när det väl händer. Jag fattar ju inte nu.


Hela veckan har jag inte gjort något speciellt. Alla dagar har liksom varit skola-hem och vila. Men i torsdags fick jag hem en nappflaska från twistshake som ni såg. 

Har även denna veckan fått jättefint stöd från både mitt barns farmor och farbröder.  De har även kommenterat mitt tidigare inlägg om vad min blogg innehåller om ni skulle vilja kika på det.

Tack till er, mitt barns farmor och farbröder med familj. Det betyder väldigt mycket för mig att ha ert stöd <3

Men det var det som har hänt denna veckan. Det enda jag har ''gjort'' liksom mer än att vara hemma. Och idag då.

Likes

Comments

Fick hem denna fina nappflaskan från twistshake.com idag! Valde en 260ml i färgen turkos. Hört väldigt mycket bra om deras flaskor så ska bli spännande att testa den när bebis är här!

När ni handlar på deras hemsida kan ni använda er av rabattkoden "tildaajennifer20" som ger er 20% rabbat på hela sortimentet!

(I samarbete med twistshake.com)

Likes

Comments


Jag fick en kommentar som jag känner att jag vill ta upp så här i ett inlägg.
Den handlade om att min blogg blivit en hatblogg och inte längre handlar om mig och mitt barn??!!?


"Asså påriktigt tröttnat på denna bloggen enormt. Den ska ju handla om DIG och DITT BARN eller? Och sluta skriv om pappan å hans tjej, låt dom va. Du ska inte skriva ut om dom här och försöks trycka ner hans tjej. Dom e lyckliga ihop men bara för de så ska du ej försöka förstöra för du e avensjuk. Snälla du ni är 15 år å förstår mig så grovt på pappan. För vem vill stoppa sitt liv nu. Han lever sitt liv som ung. ACCEPTERA DET!!!!! Din blog har blivit en hat blogg ist för om dig och ditt bar. Vill ej se nått mer om pappan å hans förhållande för kommer bokstavligen få bloggen nerstängd."


Den som skrev kommentaren menar då också att den har rätt att ställa krav på vad jag tar upp och inte tar upp i MIN blogg.
Ni hör hur fel det lät va?
Och att hota är dessutom inte okej, det är till och med olagligt.
Kan säga att mer än en person som läst detta är ganska klara över vem kommentars-skrivaren är, men jag bryr mig faktiskt inte om vem det är.

Men till saken, min blogg handlar och har alltid handlat om mig. Att jag väntar barn och att det ganska givet har en central plats i mitt liv, gör att den också handlar mycket om babysaker, graviditeten osv. Men för att förtydliga, jag bloggar om  v a d  j a g  v i l l  av det som händer i mitt liv.
När det händer saker som jag då bloggar om, och de innefattar honom, ja då kommer jag inte mörka det.

Nu har det vart ett förbannat tjat om pappan till barnet, jag har inte godkänt alla kommentarer då det känts onödigt. Det är dessutom inte bara på bloggen det frågas och kommenteras, utan Ö V E R A L L T. Jag har redan tidigare skrivit att jag inte tänker ta upp honom då jag inte vill att bloggen ska handla om honom. Frågorna stoppade inte. Jag valde då att göra ett inlägg om detta där jag förklarade hur det är nu. Tidigare har jag skrivit om att han är delaktig och verkligen försvarat detta. Då jag inte ljuger kunde jag inte skriva så längre utan förklarade att det ändrat sig.

Sen har det hänt saker som gjort att jag kommit i för tidigt värkarbete och därmed riskerat föda för tidigt och ännu värre. Då det är allvarligt och för mig väldigt stora händelser har jag skrivit om detta, och då också anledningen till att detta hänt, vilket är den stress jag utsatts för genom andras handlingar och beteende.


Redan från början sa jag att jag inte tänker ställa några krav på mitt barns pappa. Det enda jag ville va att ha hans stöd tills allt var klart med vilka val jag hade och vad jag skulle göra med min graviditet. Nu fick jag tyvärr inte det. Då. Och jag hade full förståelse för det även om jag blev besviken att bli lämnad i det läget. Men jag förstod.
Sen hände en del saker, men vi pratade och redde ut det. Vi blev vänner och till slut började vi prata igen och han blev mer okej med det faktum att vi skulle ha barn.
Han ville va delaktig. Vi va även på ultraljudet tillsammans och planerade framåt, som vänner.
Så ändrade sig allt och jag ska inte låtsats om annat än att jag såklart är besviken. Det är klart jag är!
Men i n t e på det sättet som en del tycks tro! Jag vill som mamma att mitt barn ska ha tillgång till sin pappa. Det är inte först föräldrar som har rätt till sina barn utan,
Barn har rätt till sina föräldrar.
Så det är klart jag blir ledsen. Men inte då främst för min skull.

Så är han då tsm med en nu tidigare nära vän till mig. Mina känslor kring det tänker jag inte gå in mer på men jag kan säga att det absolut I N T E handlar om avundsjuka på nåt sätt.
Det är helt andra saker, som jag inte tänker gå vidare in på. De som känner mig vet vad jag står för.


Sen dag ett, när vi pratade med varandra den allra första gången, jag och mitt ex, har jag inget annat velat än att han ska vara lycklig, oavsett. Och detta vet han mycket väl, och jag vet att han känner desamma om mig, innerst inne.
Jag vet vem han är, från början till nu. Jag vet hans bakgrund osv. Jag har alltid stöttat honom i allt.


Är han nu lycklig med henne som det bland annat står i kommentaren, är det med andra ord absolut inget jag är sur över. Tvärtom.

Att jag skulle trycka ner henne, hans tjej är bara löjligt. Jag gör inte sånt. Att jag ogillar hennes agerande, jaa det står jag för. Det är så långt från allt jag står för. Hon vet vad jag tycker, vi pratade om det ganska tidigt.
Jag har sen även fått höra om hennes syn på mitt barn, som också då är hennes pojkväns barn. Och ja, vad ska jag säga? Det känns sorgligt bara, och jag undrar vad han tycker, om han vet det.


(Utdrag ur kommentaren)
"Snälla du ni är 15 år å förstår mig så grovt på pappan. För vem vill stoppa sitt liv nu. Han lever sitt liv som ung. ACCEPTERA DET!!!!!"

Ja du, så här är det,
Jag har nog större förståelse än dig och er eftersom jag faktiskt ä r i denna situation ännu mer. J a g är den som är gravid och bär barnet och jag kan inte ändra mig eller skita i det ens för en dag. J a g är den som är sjuk, och lever med alla komplikationer. J a g är den som får stå ut med andra människors förutfattade meningar och okunskap. J a g är även den som lever med de hot jag fått riktade mot mig och mitt barn.
Vi är båda 15 år och v i blev gravida. Jag blev det inte själv, vi var två.
Jag har aldrig bett honom eller någon annan "stoppa sitt liv". Går det ens?
Jag vill inte heller stoppa mitt liv och det kommer jag inte heller. Det ändrar sig bara. Mycket eller lite, det återstår att se men min gissning är ganska mycket men på ett positivt sätt. Jag eller vi, kommer fortfarande leva som unga men för mig blir det med extra allt. Med extra allt menar jag extra jobb och extra mycket glädje och framförallt med extra mycket mening.
Jag accepterar hans val. Alla hans val.
Vad jag i n t e accepterar är att man tror man har rättigheter, utan att samtidigt ha skyldigheter. Det ena kommer inte utan det andra.

Jag eller vi, får ett barn och det är ju det livet egentligen handlar om. Det är de det går ut på. Att växa upp, utbilda sig, bilda familj osv. Att uppleva saker och ha roligt under tiden.
Det är detta jag gör, jag vänder bara lite på ordningen. Jag kommer inte stanna upp som 15-åring och gå miste om resten av mitt liv. Mitt liv kommer bli mer meningsfullt och jag har en större anledning att kämpa. För mig och mitt barn. Vi kommer att ha ett bra liv.
Jag har dessutom ett stort stöd i min familj, min släkt och de som är mina riktiga vänner.
Vad jag vet har jag även fortfarande stöd från hans familj.

Jag kommer fortfarande kunna gå ut om jag vill. Jag kommer ha det bästa av två världar - som mamma till min son först och främst, men även som tonåring.
Mina föräldrar är mycket noga med att jag fortfarande ska kunna vara även just tonåring och göra tonårssaker, och de menar att de kommer hjälpa mig för att jag ska kunna det.
Likes

Comments

Det här är de han kommer ha när det är kallt men ändå inte svinkallt om ni fattar vad jag menar. Björnoverall från h&m & mössa, vantar och tossor från Newbie

Det här är en varmare tjock overall.

Och dessa fina har min mormor virkat! Det var meningen att jag skulle lägga upp dom när de hade sina matchande kläder till men kunde inte riktigt låta bli.


Sen så kommer jag ju självklart när han växt ur dessa vilken kanske sker väldigt snabbt och det är riktigt vinterkallt ute köpa en jätte varm overall eller åkpåse.

Likes

Comments


Hejhej, jag har inte uppdaterat er på någon vecka nu eller så och det beror inte på att jag ej haft tid. Utan för att jag inte riktigt har känt att jag har något ''bra'' att skriva om. Jag har varit sjuk nu sen i måndags... Eller är ju inte sjuk, utan det är ju bara stora graviditetsbesvär. Har inte kunnat sova en hel natt på hela veckan, vaknar flera gånger varje natt av att jag skriker av smärta. För er som känner mig vet att jag har problem med att sova helt ensam, måste liksom alltid veta att någon e med mig. Har då haft extra mycket problem med det denna veckan då jag haft mycket ondare än vad jag brukar ha, så jag har sovit i mammas & pappas säng hela veckan.

Det är ju underbart att vara gravid, att känna det lilla livet där inne. När man lägger sig på ett speciellt sätt för att man inbillar sig att han inte sover på ett skönt sätt annars... Man känner sig redan som en mamma. Lillkillen mår hur bra som helst, iaf vad det känns som. Men klart man ändå är orolig när man själv har magkatarrvärk trots medicin och ångest-värkar. Jag vill ju inte att min son ska må dåligt eller bli skadad på något sett bara för att jag verkligen inte mår bra. Så jag hoppas verkligen att han håller sig inne i min mage nu tills jag är beräknad den 4 november.

​Här är en bild från helgen.

Likes

Comments


Hur är det tänkt att du ska kunna gå ur nian?
Haft möte med rektor & mentor om det och just nu ser det ut som att jag ska gå nu så långt som jag kan, sen när bebis e född så ska jag vara mammaledig tills 10 januari när skolan börjar igen och då ska jag plugga hemifrån & ifall allt e som det ska med mitt barn så ska jag till att börja med gå till skolan en gång i veckan och sen kanske två gånger ifall det funkar bra!

Har du många som stöttar dig?
Ja det har jag! Men det är mer som e imot mig än stöttar men det är ju ändå många som stöttar!

Har du förlorat många?
Vet ej riktigt om man kan säga att jag har förlorat dom, för har nog aldrig riktigt haft dom som vänner eftersom att dom går imot mig såhär... Men ja, det är en del.

Har du tänkt på nåt namn?
Ja! Mellannamnen är bestämda men tänker inte gå ut med dom förrän han är född! Och tilltalsnamnet e ej riktigt bestämt.

Du är verkligen en på miljonen. Jag har läst din blogg lite bakåt och kan se hur kärleksfull du är. Din fd kille verkar däremot vara en riktig fuckboy. Släng honom. Låt han inte komma in i ditt liv igen. Och din kompis.....alltså vem fan gör så? Spelar ingen roll om ni var nära vänner eller inte man tar inte sina vänners ex och speciellt inte om det finns en gravid flickvän. Vafan hoppas alla slänger henne så hon får se hur det känns!! Försöker hon få uppmärksamhet eller vad?
Tack så mycket!! Mitt ex/pappan till mitt barn, han får ha hur många tjejer han vill och vilka han vill. Men nu har tjejen han har, kommit i mellan hans relation till sitt barn. Ens barn ska ju oavsett vad ALLTID gå före precis allting! Men han väljer sin flickvän före vårat barn. Det är det som jag inte tycker är okej! Och min föredetta bästavän, som jag faktiskt umgicks med varje dag under tiden jag och han var tillsammans och efter, att hon när jag berättade för henne att jag var med barn skulle finnas för mig så mycket och älskade mig mer än allt annat i världen och nu ligger med pappan till mitt barn. E det verkligen en vän? Nej och just därför är hon borta ur mitt liv, och det hon säger om mitt barn (hennes pojkväns barn) gör också att jag ej vill ha henne nära mitt barn överhuvudtaget!

Jag vill fråga om hur du mår i detta med han som är pappa och din vän? Jag hade nog ramlat ihop. Och så vill jag säga att jag hoppas han fattar sitt misstag och börjar bry sig om er i första hand. Spela roll om han inte är kär i dig nu eller du i han. Barnet ska ändå komma först i alla lägen.
Du skriver väldigt bra
🙂
Tack så mycket, dels blev jag ju sårad för hur kan hon göra så mot mig liksom, visste ju att hon var kapabel till sånna saker men inte att hon skulle kunna välja mitt barns pappa. Men sedan blev jag ju mest sårad över att allt jag och han planerat om framtiden hur vi skulle ha det med vårat barn bara försvann i luften pga att hon blev hela hans värld. Tror ej han kommer bry sig om oss faktiskt... Hoppas såklart som du skriver att det kommer o ändra sig, men efter allt hans sagt och gjort mot oss så skäms han nog.
Med tanke på hur mitt barns pappa är, behandlar honom och säger om honom så klarar han sig bättre utan sin pappa än med en sådan pappa!

Likes

Comments