My weekend

Hej alla!!

Gott nytt år, nu är 2017 som jag tror att inge missat haha. Jag firade nyår med god mat men gjorde inte så mycket. Det var ganska skönt. Sedan dess har jag varit med kompisar. Jag var även med fem kompisar innan nyår då en av dem bjöd in oss för att hänga och ha tjejkväll. Det var jättemysigt. Men i alla fall jag var på väla idag med en annan kompis haha. Vi kollade kläder för att ha när vi ska tävla i drillning. Jag har tidigare bara tävlat förra året. Jag tävlade dock bara en gång under det året i grupp. Nu skall jag och min kompis tävla i duett och förhoppningsvis fler gånger. Nästa år vill jag även tävla i solo och grupp och jag och de andra i min drillgrupp har börjat på en gruppdans och jag har en halvt färdig solodans men vi bestämde oss för att satsa på duett.
Snart fyller jag ju år också, om 13 dagar.

Och asså denna paletten. Jag vill så sjukt gärna ha den. Jag så på Kylies instagram att hon släpper hennes nya ögonskuggspalett den 12 januari men den lär nog ta slut direkt. Men jag ska nog försöka få tag på den. Sjukt fin!!

Likes

Comments

Lifestyle

Som vanligt, dålig upd. Men, men nu är julen slut. Haha! Min jul var bra. Jag åt mycket mat även om inget var julmat för det är inte riktigt vad jag gillar men det jag åt var gott. Jag fick jullov den 22, i torsdag och det var en kort dag. Jag började klockan halv 10 och slutade tolv och vi chillade mest hehe. Så det var kul. Men snart är de ny år och det är även tre veckor tills jag fyller år idag. 14 år! Vet inte riktigt om det händer något speciellt då för det är en tisdag men ändå kul att fylla år. Men just nu taggar jag det nya året. Ha de bra, xoxo

Likes

Comments

My day, My weekend

Hejjj!!

Idag tänkte jag berätta om mitt modelljobb jag var på förra veckan. Det var lördag vecka 45 alltså förra veckan haha. Det var jättekul att vara där och jag skulle göra om det hur många gånger som helst. Det var sjukt kul.

Jag gick upp klockan 4.30 och åkte till Malmö och sedan vidare till Köpenhamn och var på plats cirka halv 9. Jag och de andra i samma "grupp" som mig skulle inte på förens 18 på kvällen så vi chillade hela morgonen och förmiddagen, vi fick lunch lite kakor, godis, läsk och tapas (ostbricka, korvar och kex) mot eftermiddagen blev jag fixad med en massa flätor. Vi gick sedan på scen en efter en och där pratade frisören om mitt hår och jag blev fixad mer. Sedan när vi var klara åkte vi hem. Och jag sov över hos min kompis.

Ganska kort sammanfattning av en sjukt rolig dag men ni får se mycket bilder istället.

Likes

Comments

Daily Life, Lifestyle

Hej, nu är jag här igen!!

Tänkte skriva ett snabbt inlägg nu klockan halv sex på morgonen. Jag gick upp klockan halv fem och ska snart till tåget till Malmö för att senare åka till Köpenhamn i Danmark. I Danmark ska jag vara hårmodell för Matrix. Jag skall få mitt smink gjort av en makeup-artist och sedan sitta på en scen och bli fixad. Kanske lite fler saker också men vet inte just nu. Jag ska vara där från cirka 9 (skulle jag gissa haha) till ungefär 20 på kvällen. Sjukt lång dag men det kommer att bli jätteroligt. Jag åt nyss frukost och har packat kläderna jag skall ha. Igår fick jag mitt hår fixat av Matrix inför det här "modelljobbet" och vi valde att färga mitt hår i en mörkare och mustigare färg än innan då jag var en kall mellanbrun färg i hårbotten med lite varma ljusbruna toppar vilket jag själv inte gillade och har velat färga mitt hår ett långt tag. Är sjukt nöjd!!

Mitt höstlov tog slut i onsdag då vi på min skola hade ledigt två dagar extra vilket var sjukt skönt. Dock kändes dessa tre (onsdag, torsdag och fredag) som typ tre veckor. I onsdags hade jag matteprov och det gick sjukt bra, fick mina resultat igår. Nästa vecka har jag NO-prov.

Hoppas ni får en sjukt bra dag så ses vi snart igen, Puss o hej!! <33

Likes

Comments

Åsikter

Hej alla.

Uttrycket "Girlpower"... Asså jag tror dem flest hört det, speciellt tjejer då. Jag har i alla fall själv varit med om det, i sammanhang som t.ex. när en tjej är självsäker, följer sina drömmar eller har starka åsikter om något. Men också när ett gäng tjejer sammanarbetar för att vinna och för att visa att vi kvinnor/tjejer också kan göra allt. Men jag gillar verkligen inte det uttrycket, de flesta ser de som självsäkra tjejer men jag ser det som något helt annat.

Jag anser att man endast sätter dit ordet "girl" före "power" för att visa att tjejer också kan göra saker som anses att vi inte kan göra. Saker som "bara" män kan göra. Som i fotboll. När killar/herrar spelar säger man endast att det är fotboll men så fort tjejer/damer spelar, ja då måste "dam" sättas framför så att det heter damfotboll istället. Jag tycker det är en förnedring att kvinnor inte är lika bra på fotboll. Det finns kvinnor och män som är lika bra på fotboll och det finns kvinnor och män som inte är lika bra på det. Jag tror det var i FIFA spelet, jag är inte helt säker men att det bara fanns män som spelare. Vet dock inte om det finns kvinnor nu. Men det är ju orättvist. Jag är inte alls insatt i fotboll och sånt men jag vet fortfarande lite.

Jag anser alltså att när män ska visa styrka och visa självsäkerhet säger de endast "power" men om en kvinna ska säga det måste ordet "girl" sättas framför för att visa att kvinnor också har styrkan till saker och ting. Hoppas att ni fattar vad jag menar för det är svårt att förklara men att ingen tar illa upp.

Girlpower menas alltså inte med att kvinnor är bättre än män det menas bara med att när en kvinna gör något måste det oftast förtydligas för att vårt samhälle inte är jämställt än. Så vare sig du är kvinna eller man så skall orden användas rättvist.

Fortsätt kämpa för feminism och för ett jämställt samhälle, jag har skrivit ett blogginlägg om det innan som jag länkar HÄR !

Puss och godnatt!

Likes

Comments

My day

Hajj haj!

Nu är helgen inprincip slut, den gick skitfort men jag är ledig måndag och tisdag för vi har utvecklingssamtal så jag har lite längre helg vilket är skönt. Jag har inte gjort något nu i helgen, bara chillat själv. Jag var på väla med en kompis i fredag men förutom de har jag inte gjort något. Det roligaste som hände igår var väll att jag åt pizza och kollade på Harry Potter haha. Vet inte heller om jag ska hitta på något idag. Men det är skönt att sova länge och att inte ha något planerat.

Likes

Comments

Daily Life

Halluuu på er alla!

Idag ska jag berätta om min "händelserika" dag haha. Jo men idag var jag faktiskt med en kompis på väla. Jag har märkt att jag inte är så jättemycket med vänner på vardagar om det inte är före träningen med någon av dem som går på träningen med mig haha. Typ bara på helger, mest för att jag bara orkar då. Vet inte vart jag ville komma med att säga det men jag var i alla fall med en kompis på väla och vi gjorde ingenting dör bara gick och gick för vi hade inget annat att hitta på. Men det var chill. När jag kom hem hade jag glömt nyckel och var utelåst ett tag och sen kom jag in och då hade det typ mörknat och höll på att somna vid typ sju plus att jag hade lite huvudvärk. Men lyckades vakna till och åt mat istället och nu ska jag sova.

Puss och godnatt!

Likes

Comments

Hej på er!!

Idag gjorde jag sol vanligt inte så mycket men vill ändå uppdatera, det vanliga är ju skolan. Vi har en tillfälligt ny NO lärare men får ännu en ny sen för den förra slutade. Dessutom har jag prov i matte och fysik om två veckor. Nästa vecka är vi lediga måndag & tisdag och vecka 44 har vi 11 dagar långt höstlov med lovdagar, helg och studiedag. Så det är väll helt okej i skolan. Dock ska vi läsa periodiska systemet efter höstlovet vilket kommer att bli jobbigt men ändå lite kul, tror jag i alla fall.

Ha det bäst!!

Likes

Comments

Daily Life, Lifestyle

Hello!!

Ingen speciellt rolig dag, vanlig skoldag till tre sedan stack jag hem och gjorde inget speciellt. Har följt med lite överallt lch lämnat och hämtat alla för att ha något att göra, annars tog jag ett bad som inte heller gick så bra för de slutade med att jag fick huvudvärk som nu är över dock haha. Verkligen inget roligt att skriva om. Men ni kan ju i alla fall titta in mina sociala medier:
Insta: Tildaemelia
Musical.ly: Tildaenglund
Snap: Tiildaenglund

Bild från Mallorca Maj-Juni 2016, där saknar man att vara. Längtar sjukt mycket till nästa gång jag ska utomlands!
Puss o Godnatt allihopa.

Likes

Comments