Idag var det dags för den andra plåtningen. Vi hade tidigare tittat ut denna location och bestämt att vi ville lyfta fram det svart-gula detaljerna i parkeringshuset genom att styla modellen i liknande färger och mönster. Eftersom vi vet att Aisha är väldigt fin i starka färger så rådde inga tvivel om att välja henne till denna plåtning.

Vi gick och lånade kläder och skor på Carlings och SkoAugust, för att sedan möta upp Aisha. Efter det gick vi till vår bil som vi hade parkerat i parkeringshuset vi tänkte filma i. Eftersom vi har lov så har vi inte tillgång till skolans sminksal så fick vi göra det bästa av situationen och styla i parkeringshuset, och använda bilen som ett bord att förvara både smink, kläder och skor på.

Aishas hår ville vi självklart inte göra något med eftersom det redan är så fint naturligt. Sminkningen ville vi hålla neutral eftersom outfitsen är det vi vill hålla i fokus. Vi valde dock att måla en gul ögonskugga med inramning utav eyeliner för att stärka intrycket mer.

När vi började filma så föll sig allt naturligt. Aisha var superduktig på poser och rörde sig väldigt naturligt framför kameran, och vi var klara redan efter ca 1 timme.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Äntligen är första plåtningen färdig, och vi är så nöjda! Clara var den första modellen som vi tidigare nämnde och hon var så duktig. Vi har arbetat med henne 2 gånger innan så vi vet att hon är ett safe card. Under lektionen skrev vi som planerat en tidsåtgång. Efter det gick vi till Bikbok och lånade de kläder vi dagen innan kollat ut att vi behöver.

Runt kl 14.00 började vi med smink och hår på Clara. Sminkningen var väldigt enkel med mycket glow, och håret fönade vi till ett naturligt fall. Emelie gjorde sminkningen och Tilda stylade håret. Styling tog ca 30 min, och sedan begav vi oss mot den location vi skulle filma vid.

Eftersom det regnade och Claras outfit och styling passade perfekt i butiken så valde vi att endast filma där. Vi testade olika vinklar och poser och blev jättenöjda. Filmningen stod båda två för. Vi arbetade väldigt effektivt och var klara på en timme.

Sedan åkte vi hem och laddade upp klippen på datorn, samt redigerade lite och tog bort delar vi ej vill ha med. Nu är vi ännu mer taggade på att filma de andra modellerna och få se ett slutresultat.


Likes

Comments

Idag har vi fixat locations och kläder åt första modellen som vi kommer filma onsdag 25/10. Clara blir först ut, och vi är så peppade! Vi kommer gå och låna kläderna som behövs tidigt på onsdagen, kl 14 börjar vi med smink och kläder som förövrigt kommer hållas relativt neutralt eftersom vi ska ha en mer ”extrem’ outfit. Sedan har vi planerat att filma på olika location, några av dom i butiken (som vi ringt och frågat om tillstånd för) och några är utomhus. Nu känner vi att vårt arbete äntligen kommer igång. På onsdag när vi har en lektion utsatt för gymnasiearbetet så ska vi försöka göra ett schema där vi tydligt ser när, var, och med vem vi ska filma. För att vi ska få en mer strukturerad bild men även så modellerna har tid att förbereda sig.


Här är moodboarden för makeup.


Likes

Comments

Idag har vi skickat ut en förfrågan till alla modeller gällande deras medverkan i vårt arbete.

Vi har även börjat skissa på sminkkort, samt gjort klart två stycken moodboards, kläder och smink.


Likes

Comments

Vårt gymnasiearbete handlar om känslor och mode. I en modevideo kommer vi leverera olika stylingar inom kläder, hår och smink. Under hela hösten, vintern och våren kommer vi filma olika modeller och här får ni följa med bakom kulisserna.


Enjoy!

Likes

Comments