Header

Livet

Inte en lika produktiv dag idag minst sagt haha. Från att liksom vara på topp till nästan botten känns det som. Men tisdagar är nästan alltid så för mig. Förstår inte varför, tar väl ut alla energi på måndagen och sedan finns det inget kvar till tisdagen hah. Men vi får ladda upp till morgondagen!

Idag har jag i vilket fall försökt att jobba, vilket gick sådär. Så istället satt jag och lyssnade på musik, rengjorde tvättmaskinen tillsammans med Kalle och var faktiskt ute och gick samt fotade en runda! Kul men kallt haha, tur att jag blir varm av att posera lite. Ingen middag fick jag till idag heller då jag istället satt i en timme och letade en bra bild att ha till "Transformation Tuesdag", men eftersom jag typ aldrig tog bra fullkroppsbilder för några år sedan så blir det inget sånt. Utan istället blev det en annan bild, se mer på @tildabexell på Instagram!

Vad har ni gjort idag? Och tycker ni med att tisdagar nästan är mer ansträngande än måndagar haha?

Fint set va? Det är från www.wildpurpose.com , ta gärna en titt! Jag tycker de är grymma!! Såklart eftersom jag äger företaget hihi

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hur når jag mina mål?

En dag med ordning och struktur.

Snacka om att kläder, smink, ja utseende i sig gör skillnad på din arbetsinsats. Jag har ju hört det så många gånger tidigare. Hur du arbetar bättre om du känner dig snygg och fräsch, men sedan jag började arbeta mycket hemifrån har man mer tänkt att "ja men då kan jag ju sätta på mig myskläderna för jag ska ju ändå bara va hemma". Vad som då gjorde att jag idag helt gick emot den tanken var att jag läste i Fredrick Eklunds bok "Sälj" om att han lägger 10% av sin provision på sitt utseende varje månad. Han beskrev så noga och detaljerat vad skillnaden blir om du kläder dig snyggt och även känner dig snygg att jag kände mig tvungen att skärpa till mig. Så vad resulterade det i då? Jo, idag har jag faktiskt suttit 100% fokuserad hela dagen och fått otroligt mycket saker gjort! Jag har suttit hemma, fullt sminkad och stylad och även med skorna på inomhus haha! Detta gjorde jag för att fullfölja outfiten lite, för annars blir det lätt att jag sätter på mig mystofflorna istället och så har jag hamnat i samma tankesätt som tidigare. Att tänka att ingen egentligen bryr sig om hur man ser ut och att man tror att man ändå får saker gjort genom att sitta hemma och jobba fungerar som sagt inte för mig. Visst kan jag jobba i soffan med myskläder och filt, men inte varenda dag. Om jag var dag skulle ligga kvar i sängen och arbeta när jag hela mitt liv har växt upp med att man klär sig snyggt och sminkar sig snyggt, hur skulle det påverka min arbetspresenation? Negativt såklart. Framförallt ät det viktigt att tänka på att man tappar bort skillnaden på när du jobbar och när du vilar, vilket är väldigt viktigt. Många åker till sina jobb där de arbetar och när de är hemma så vilar de. Men för många där jobbet är hemma och även vilan så blir det svårt att avskilja när man gör vad, vilket är otroligt viktigt eftersom hjärnan annars aldrig kommer att få vila. Så nedan har jag skrivit lite tips på hur man kan undvika att detta sker trots att man arbetar/pluggar mycket hemifrån.


Fixa till dig.

Om du alltid fixar till dig och klär dig fint när du ska arbeta hemifrån för att sedan alltid gå i mjukis och vara ofixad, kommer det bli väldigt lätt för dig och även alla i din närhet att förstå när du är ON och när du är OFF work. Såklart kan man dock fixa till sig om man vill när man ska ut på stan på sin OFF day, men då är det viktigt att du förstår att du inte fixar dig för att du ska jobba utan för att du vill och därmed inte arbetar/pluggar den dagen.

Avskilj rummen

Det bästa läget för att arbeta hemifrån är ju såklart att ha ett kontor hemma. Om du har möjlighet att ha ett rum där du endast arbetar i, ta den möjligheten! Det kommer hjälpa dig otroligt med att avskilja dig från jobb och vila och det kommer även kännas som att du går till jobbet när du går in till kontoret. Om man inte har möjligheten till ett kontor kan man göra som jag, jag bor i en 1,5:a på 37kvm och där finns inte så mycket utrymme till kontor. Dock så har jag ett stort matbord som står i ena sidan av lägenheten och den stora soffan står på andra sidan. Vet vi vad detta betyder? Jobb sker endast vid matbordet och vilan endast i soffan. Om detta inte följs kommer min hjärna inte förstå när jag vilar och inte. Så bestäm en plats i ditt hem som är ON och även en som är OFF. Va även hård mot dig själv så du inte struntar i att avskilja detta efter några dagar. Utan håll i reglerna.

Sätt upp normer

När man inte har en arbetsplats att gå till så är det en själv som skapar normerna och därmed de oskrivna reglerna för hur allt ska vara i ditt ON-läge. Min rekomendation är att du sätter upp samma normer som du hade gjort om du kommit till en arbetsplats. Hade du kommit dit i mjukis? Hade du inte tagit en fika runt 10? Hade du stängt in dig på ditt kontor och inte pratat med någon på hela dagen? Bestäm själv vad dina regler är och följ dem. För mig är det viktigt att ha rutinen. När jag ha arbetat på olika arbetsplatser har jag alltid tagit morgon kaffe eller en energidryck eftersom jag är så otroligt morgontrött. Dock när jag är på mitt OFF mode så brukar jag inte ta något med koffein i just för att få min kropp att förstå att det är okej att vara trött för idag ska vi ändå vila. Om jag då gör detta på min ON day, hur förivrande blir inte det?? Ni förstår säkert vart jag ska komma till, följ samma rutiner som du hade gjort om du gått till en arbetsplats.

Jag hoppas dessa tips hjälper till lite och om ni har några frågor är det bara att höra av sig!

Kram på er babes!

Likes

Comments

Livet

Asså the level of tiredness I have right now.... Jobbat och slitit hela dagen och nu är det bara lite kvar sen är det äntligen sängen det är dags för! Personligen så älskar jag produktiva dagar och blir ofta väldigt stressad när jag inte gör saker haha. Lite konstigt kanske. Men jag lever för dagen och jag tänker alltid att om detta är min sista dag, så kan jag ju inte ha legat här och inte utnyttjat dagen till varje pris? Samtidigt så måste man ju ta det lugnt ibland, men inte hela dagar enligt mig. Det kan man göra till julen med familjen eller något, men inte en hel helg eller varje söndag. Inget för mig iallafall!

Nu ska jag slå på Million Dollar Listing och njuta lite med en Cola Zero.

Nedan ser ni bilder från idag när jag och Kalle tog en fika samt lunch från Espresso House emellan jobb och plugg timmarna, (mitt jobb är mitt egna företag, Wild Purpose, för er som inte hänger med hur jag kan fika och ta lunch på en jobb dag hehe). Super mysigt här i Västra Hamnen som är dit jag flyttat, jag blir så himla lugn och harmonisk av denna miljön verkligen! Försöker gå här på promenad med Kalle någon gång i veckan, helst om dagen, för att riktigt njuta av miljön!

Vad gör ni för att komma ner i varv och njuta lite extra?


Likes

Comments

Livet

Hej fina ni!

Hur många känner sig sega efter denna veckan? Känns som en hel del då peppen på denna fredag har varit sjuk på alla sociala medier känns det som haha! Jag är faktiskt också riktigt taggad på fredag eftersom jag idag ska köpa godis hihi.

Kalle har sovit här i min famn de senaste timmarna. Så otroligt trött är han efter denna vecka märker jag! Så jag ger lite extra kärlek idag.

Jag hoppas ni får en toppen fredag och helg!
Puss!

Likes

Comments

Contains affiliate links Livet

Hej kära vänner!

Fin liten bild jag gjorde va? Haha passar till hösten och allt ju! ;) Nu när hösten äntligen är här är även nya kläder från NA-KD det! Massor med nyheter har de nu för hösten men jag valde faktiskt att visa dessa t-shirtar som verkligen har blivit en hitt hos na-kd. Eftersom de är så otroligt snygga kommer de aldrig bli omoderna enligt mig, girl power kan aldrig bli gammalt ;). Om ni diggar dessa lika mycket som jag så är det bara att klicka på t-shirten du gillar för att komma till länken. Är ni även intresserade av ett litet billigare pris så har jag en rabatt kod till er. meta15 som ger 15% på er nästan köp! Gäller på allt förutom redan rea-produkter.

Men nu vänner, är det dags att shoppa på!

KÖR HÅRT!

#metapic #nakd #nakdfashion

Likes

Comments

Livet

Hej kära vänner!

Idag är jag så fruktansvärt trött och ofokuserad, men jag har försökt kriga igenom dagen ändå och gjort det som "måste" göras. Idag tänkte jag iallafall bjuda på 5 tips för att leva en mer hälsosam livsstil. Och först och främst, vad är en hälsosammare livsstil? Är det att inte äta något på hela dagen och sluka i sig mat på kvällen? Är det att gå på dieter där man endast äter en frukt om dagen för att bli smal på tre dagar? NEJ. En hälsosam livsstil innebär en förändring i ditt sätt att leva och detta med en hälsosam inriktning. Det i sin tur innebär att man äter så att man får i sig allt man behöver på en dag. Man får i sig sitt fett, sitt protein, sina vitaminer och framför allt kolhydrater som så många är livrädda för. Det behöver vi inte vara. Jag vet att många säger att vi kan klara oss utan kolhydrater osv. Visst kanske vissa men jag är inte en person som hade klarat en enda dag utan kolhydrater. Då hade jag bara legat i sägen hela dagen och inte haft någon energi alls. Som sagt för att leva hälsosam livsstil behöver man fokusera på vad man mår bra av och inte vad man går ner i vikt av.

Första tipset: Utvärdera vilken träningssituation du befinner dig i. Tränar du? Hur ofta och vad? Om vi tar exemplet med att gå ut och springa 3 gånger i veckan som är den vanligaste träningsformen bland svenskar, så måste man kolla på sig själv. Är jag överviktig, underviktig eller normal viktig och utifrån det bestämma hur man ska äta. Beroende på detta kommer du få äta lika mycket som du gör av med, lite mindre än du gör av mer eller mer än vad du gör av med och det är väldigt viktigt att vara ärlig med sig själv och även att kunna ha insikten om hur man ser ut. att inte heller lura sig själv och säga att man är överviktig trots att man är normal eller möjligtvis underviktig. Då blir inte din träning hälsosam, tvärt om.

Andra tipset: Ät regelbundet. Vad jag har märkt är att jag mår mycket bättre och är pigg hela dagen om jag är regelbundet. På detta sätt äter jag möjligtvis mindre portioner än andra vid frukost, lunch och middag. Men får samtidigt i mig mer eftersom jag äter cirka sex gånger om dagen istället för tre. På detta sätt lär sig även kroppen att det kommer in mat oftare och behöver inte spara på någon energi i form av kolhydrater eller fett. Detta gör att kroppen frigör mer av dessa ämnen och du får en naturlig och hälsosam viktnedgång.

Tredje tipset: Drick vatten. Personligen är jag så otroligt dålig på detta och kan vissa dagar inte dricka mer en ett glas vatten. Men faktum är att det hjälper kroppen otroligt mycket. Bland annat så rensar det kroppen och hjälper framför allt ansiktet att göra det rent inifrån så man undviker finnar.

Fjärde tipset: Ha koll på vad du får i dig. Varje dag är det viktigt att man har koll på vad det är maten du äter innehåller. Och då är inte tanken att det ska bli någon hets med hur mycket kalorier saker innehåller. Men jag ser väldigt mycket "nyttiga" recept som om du slår in ingredienserna via en hälsoapp där du kan se sockret tex, så är det inte så himla nyttigt längre. Att lägga i chia frön gör inte nödvändigtvis rätten nyttig.

Femte tipset: Va källkritisk. Det finns så otroligt mycket trender och helt ärligt skulle jag säga, lite inte på något av det. Läs på om du ser något nytt, fråga dig själv är verkligen detta rimligt? Är det verkligen "nyttigt" att endast äta clementiner en hel vecka. Och om du testat detta och gått ner i vikt, ja det är för du har torkats ut och mycket vatten har försvunnit. Din vikt gällande fett har alltså inte minskats. Så kolla upp vad de nya trenderna är innan du ger dig på dem.

Jag hoppas ni gillade dessa tips och om ni vill se mer gilla gärna detta inlägg och lämna gärna en kommentar så ska jag göra mer av detta!

KRAM!

Likes

Comments

Livet

Hej och godmorgon kära vänner!

Vad händer idag för er? Mycket jobb för mig är det iallafall. Har köpt på mig nocco och lite lohilo som jag kan mysa på under dagen tillsammans med jobbet! Blåst och regn är det ju ute och det vill jag undvika att hamna i till varje pris haha. Tur att det var vilodag från gymmet idag med..

Nu ska jag filma in lite youtube videos för er som förhoppningsvis hinner komma upp idag eller eventuellt imorgon!

Kram på er!

Likes

Comments

Facebook
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

Instagram@tildabexell