Header

Jag gör bara korta updates här, nu mest för min egen skull. Så att när jag läser bloggen om ett tag inte ska mötas av ett tomt hål som borde fyllts av mitt liv. För även om jag skriver mycket om stress nu händer annat i mitt liv också.

Idag till exempel var jag iväg på en jobbintervju, som typ ledde till att jag fick ett nytt jobb. Därefter följde flera timmar av franskaplugg tillsammans med Lina och Julia. Vi har världens mest omfattande prov på torsdag men att jobba med dem gjorde allt betydligt enklare, fina människor har den effekten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Både min fredag och lördag har varit två otroligt mysiga dagar. Fredags eftermiddagen innehöll kårarbete och en liten fredagsfika. Innan jag åkte hem och spenderade hela kvällen i sängen, otroligt nöjd över mitt beslut.

Lördagen kickades igång med Chokladmässan. Provsmakade allt, pratade med försäljare och tittade på folk. Mötte efter det en kompis och tog en promenix i ett Stockholm i solnedgång, innan jag begav mig till Adrian för en Taco-kväll. Blev en himla bra dag överlag och också precis en sådan dag som behövdes för att orka med en heldag av plugg idag.

// Gick runt på mässan med Vera och Lykke //

// Levde loppan där //

// Två dödligt snygga vänner //

// Taco-kväll <33333 //

Likes

Comments

Mitt liv består till stor del nu av plugg vilket gör att jag inte har så mycket att berätta. Jag vandrar mellan klassrum och till och från skolan. Springer på underbara människor i korridorerna och pratar om allt ifrån världsliga saker till djupare problem.

Jag mår verkligen bra, nästan för bra, då jag känner att något ligger och skaver i bakhuvudet. Det bubblar upp till ytan ibland vilket resulterar i kortare stunder av utmattning. Jag vill bara få mitt stora breakdown, reda ut allt och gå vidare för de här små hoppen är frustrerande. Jag antar att det kommer komma i helgen. Är det inte läskigt ändå att en kan känna sig själv så bra att en har koll på sådana saker?

Likes

Comments

Efter en lördag i sängen var jag iväg på ytterligare en fest på kvällen. Denna var något större, men precis lika rolig och innefattade massor av nya möten. Detta ledde dock till ytterligare en dag i sängen som slutade i en massiv pluggkväll.

Idag inleddes dagen med intervjuer då vi håller på att värva nya ettor till kåren hela denna vecka. Därefter följde en dag full av känslor. Har en rätt stor sak som jag försökt ignorera så gott det går i flera veckor men som idag tog över handen. Har dock så många fina personer runt mig som peppade mig, så hoppas få rätsida på mitt problem väldigt snart.

// Hade på mig min ny-inköpa tröja från Monki idag vilket gjorde det hela betydligt bättre //

Likes

Comments

Denna vecka har varit längre än någon vecka någonsin varit tidigare, så fredagen som kom igår var så väl behövd. Men trots att vi haft cirka 500 saker att göra har jag varit glad hela denna vecka, och det humöret höll i sig.

Efter världens mysigaste skoldag avslutade vi med fredagsfika. När jag kom hem bakade skogspizza med lillebror (ni måste testa det, recept HÄR) och åkte sen iväg till en födelsedags fest hos en kompis. Kände nästan alla som var där vilket gjorde att det hela blev en enda stor dans-och mys fest. Perfekt sätt att kicka igång helgen på!

Likes

Comments

Jobbade till kvart över elva igår kväll som barnvakt hos "min" bebis som nu är 2½ år. Inte träffat honom sedan innan sommaren så att få leka med små bilar, ha kuddkrig och läsa godnattsaga var otroligt mysigt.

Så fort han somnat tog jag fram en hög plugg och samma sak gällde så fort vi slutade idag. Blev en lång session i biblioteket med diskussioner inför ett analysprov vi har i engelska. Hann dock snabbt iväg på ett föreningsmöte innan jag rullade hem för *trumvirvel* ännu mer plugg. Men fick blomkåls-tabbouleh till middag så jag är inte sur för det :)

// Gammal plugg bild //

Likes

Comments

Hade så mycket ilska som kokade i mig i lördags att jag efter timmar av plugg och skrivande av tankar kring nazistmarschen i Göteborg, stack ut och sprang. Sprang snabbare än någonsin förut och kom hem betydligt gladare.

Åkte på kvällen iväg till en kompis som hade fest. Blev en rätt spontan kväll fylld av fantastiska människor, många långa samtal och dans till Veronica. Men det ledde också till alldeles för lite sömn i kombination med en förkylning så mår väl lite som jag förtjänar idag. Ska dock gå och lägga mig i tid ikväll och försöka sova mig bättre

// Adrian, Maria, David, Louise, jag och Aurora //

// Höstfeeling när jag var ute och sprang //

// Fler bilder från lördagen //

Likes

Comments

Jag har fasat inför denna dag i flera veckor, enda sedan det stod klart att polisen godkänt NMR att demonstrera på Göteborgs gator. Ett nazistiskt parti som börjat ta plats i det svenska samhället. Ett nazistiskt parti som är främlingsfientliga, våldsbejakande och oresonabla.

Trots allt det har de, genom yttrandefriheten, fått ta plats i vår vardag för att spotta ner gatorna med ord som inte är något annat än hets motfolkgrupp. Det är två lagar som ställts mot varandra där den enklare utvägen fick vinna. Där nazisterna fick vinna. Men deras vinst får inte vara.

Bild från DN.se
Vi måste visa motstånd, vi måste visa att motstånd finns. Hundra röster mot nazism är starkare än hundra röster för. Men det går inte att passivt titta på och vänta på att alla andra ska kliva in och sätta stopp åt oss. Det går inte att passivt titta på och hoppas att allt mörker ska försvinna av sig självt. Vi måste agera.

Det räcker med att ställa sig upp, att visa på sociala medier att detta inte är okej, säga ifrån när det skämtas om detta, ropa tillbaka när nazister skriker hat. Visa för alla drabbade att de har stöd. Att kärleken är större än hatet. Det må låta klyschigt och imaginärt men detta FÅR INTE fortgå. Hatet måste sluta nu. Inte om ett tag, inte nästa vecka utan NU.

Först kom de för att hämta judarna
men jag höjde inte min röst
för jag var inte jude.
Sedan kom de för att hämta kommunisterna
men jag höjde inte min röst
för jag var inte kommunist.
Sedan kom de för att hämta fackföreningsfolket
men jag höjde inte min röst
för jag tillhörde ingen fackförening.
Sedan kom de för att hämta mig
och då fanns ingen kvar
som kunde tala för mig.-
Dikt av Martin Niemöller

Bild från DN.se

Likes

Comments

Instagram@tildabarkselius