Header

Har haft lucia-tema både igår och idag i skolan. Smygstartade Lucia igår eftermiddag då vi höll i det traditionella luciafirandet som samtvåorna har för sina fadderbarns klasser. Köpte mängder av fika, förberedde tävlingar men övade inte på låtarna. Slutade med att vi hade allsång, något som nästan blev ännu bättre.

Idag stod mitt alarm på 05.50 jag och Maria bestämt oss för att kolla på ett Luciatåg med alla tvåor från vår skola. Var ett fantastiskt sätt att starta dagen, som efterföljdes av frukost på Starbucks, tomtegröt till lunch och en allmänt mysig julkänsla hela dagen. Imorgon har vi dessutom vårt sista prov innan lovet!!

// Bild från vår Lucia för fadderbarnen //

// Fick bidrag från skolan för att köpa fika //

// Och bilder från idag när vi gick från St Jacobs kyrka där Lucia var, till Kungsholmen och vår skola //

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I fredags var det dags för den årliga matchen i amerikansk fotboll som vi spelar mot Hersby Gymnasium. Jag var där från klockan tio på morgonen och gjorde iordning med mera. När själva matchen drog igång uppstod tyvärr en hel del komplikationer med Hersby. Men utöver det var det en himla bra stämning i vår klack.

På lördagen besökte jag först julmarknaden i området med Tove, även den är en årlig tradition. På kvällen hade jag middagsdejt med Felicia och efter det hade jag filmkväll. Jobbade sen hela söndagen under vad som blev ett otroligt roligt pass. Så kort sammanfattat en himla bra helg.

// Fredagens match //

Likes

Comments

Både tisdagen och onsdagen har spenderats långt ifrån hemmaplan, nämligen på Södertörns Högskola. Detta då vi i svenskan läst fyra olika litterära texter som alla berörde kvinnans roll i samhället på 1800-talet. Bland dessa fanns "Den Bergtagne" och "Aurore Bunge".

Så vi har nu i två dagar haft seminarium i två dagar som involverat extremt intressanta diskussioner. Hade sen presentationer idag i helklass där vi berättade vad vi pratat om. Att få två dagar utan vanlig skola har varit extremt välbehövligt. Har även hunnit med att börjat titta på "The People vs. OJ Simpson" på Netflix som jag rekommenderar starkt!

// Delar av campus //

// Me högst upp i ett trapphus //

// Maria och Vera //

Likes

Comments

I fredagskväll inleddes December och för att fira in det ordentligt hade min kompis en julfest. Hade alla tolkat temat lite olika men var mycket glitter, tomteluvor och ugly christmas sweaters vilket jag totalälskade.

Var en otroligt härlig kväll i början fram tills att två personer, som blivit inbjudna som "plus ones" började bete sig illa och sa rasistiska saker. Efter mycket om och men lyckades vi skicka hem dem, men blev så extremt tydligt på något vis hur skyddad en blir från as när en umgås med vettiga människor. Men förutom de två hade jag en himla bra kväll, samma sak gällde dagen efter och jobbade sen hela söndagen.

Likes

Comments

Bloggen har stått tom denna vecka då alldeles för mycket har hänt. I tisdags t.ex. hade vi "pepp-rally" inför Sthlm Bowl nästa vecka. En match där vi möter Hersby Gymnasium i amerikansk fotboll. Det är Europas största inomhusmatch och ett otroligt roligt event (SÅHÄR var förra året)

På onsdagen var det öppet hus i skolan för alla som funderar på att börja här. Jag stod både med Femmetopia, Elevkåren och var guide. Så det blev otroligt stressigt men hade ändå kul. Kom dock hem vid nio på kvällen och har inte fullt ut återhämtat mig sen dess. Har även haft en enorm mängd läxor denna vecka som tyngt ner mig ytterligare. Men nu är det December och nedräkningen till julen igång!

Likes

Comments

Har haft en helg med aktiviteter mer eller mindre nonstop. Fredagen innehöll först skola som vanligt och sedan en fest på kvällen hemma hos en kompis. Åkte dock hem i en rätt reasonable tid då jag skulle jobba dagen efter.

Det passet var mellan 9-15 och var först jättehetsigt men blev senare mer lugnt. Kvällen på lördagen sen spenderades hemma hos Vera där jag och ett par andra hade myskväll. Vera hade bakat pizza som vi åt samtidigt som vi pratade livet. Sov kvar hos henne och åt världens mysfrukost där innan alla vi åkte hem till oss själva för plugg.

// Fredag-kväll //

// Lördag-kväll //

Likes

Comments

Stod på Gymnasiemässan idag nästan hela dagen för att värva folk till vår skola. Det var hetsigt men också otroligt kul, plus att alla från min skola som stod där var så himla mysiga, älskar att hitta nya personer en delar vardag med på event som dessa. Så lämnade mässan trött, men fylld av positiv energi.

Den energin boostades ännu mer när jag idag läste att SVD publicerat en artikel om #räckupphanden som är en #metoo hashatg för Gymnasieelever. (ARTIKELN HITTAS HÄR) Känns så mäktigt när vuxna faktiskt lyssnar när vi talar. Läs gärna artikeln och dela den till alla i er närhet, det är dags att vi gör något åt klimatet i skolorna!

// Bild tagen från SVD artikeln //

Likes

Comments

Har varit barnsligt glad hela dagen över snön. Det liksom skjuter sig in i hjärtat och fyller mig med så mycket pepp att jag blir lyrisk. Kanske inte fullt så lyrisk när snön faller i stora sjok och en(jag) inte hade på sig någon mössa, men fortfarande väldigt glad.

Skoldagen flöt på snabbt och följdes av en fika på ett café i närheten med ett gäng sköningar innan jag återvände till skolan för ett möte om Gymnasiemässan. Jag ska nämligen stå torsdag eftermiddag och sälja in skolan till nyfikna 02:or. Efter mötet var det full fart hem till religionsplugg då vi har prov imorgon på Etik och Moral.

Likes

Comments

Hela helgen gick åt jobb denna vecka. Lördagen innefattade ett pass mellan 9-16 och söndagen ett pass mellan 11-19.30, detta gjorde att jag inte hade utrymme för så mycket annat. Klämde ändå in en middagen på lördagkväll dock, som var otroligt trevlig och fylld av underbara människor.

I other news har mitt julhjärta börjat slå ordentligt då Stockholm låg under en tunn snöbädd när jag vaknade imorse och under hela dagen föll små flingor. Så julmusik har spelats på högsta volym så fort jag fått chansen. En månad och 4 dagar kvar nu!!

Likes

Comments

Medan mitt liv flutit på i vanlig ordning, och kantats av matteprov, träning och samtal i korridorerna har en revolution pågått på nätet. Det startade med #metoo, hashtagen som mer eller mindre alla kunde ta sig an, och fortsatte med #tystnadtagning, #medvilkenrätt och nu #räckupphanden

Jag var själv med i en intervju om #metoo i en Stockholms tidning HÄR och är nu med i #räckupphanden för alla gymnasieelever. Detta gör att jag mer eller mindre varje dag från det att hashtagen började trenda i mina kretsar tills nu fått höra om en ny persons historia, och en ny persons upplevelser. Det är så mycket större, så mycket mer omfattande än jag någonsin kunnat föreställa mig. Det är inte ett par stycken som blivit utsatta för helt sjuka saker, det är ALLA och det är ÖVERALLT. Trots att det är ett fruktansvärt ämne hoppas jag att debatten aldrig tystas förrän problemet är löst!!

// Tränar för att orka slåss mot patriarkatet //

Likes

Comments

Instagram@tildabarkselius