Header

Hej på er. Häromdagen var jag i Göteborg så jag tänkte bara visa en bild på min nya, fina, rosa bomberjacka!! Är KÄR i den, så snygg.

Sitter just nu och letar kläder till min dansgrupps-föreställning. Hade tyckt det varit snyggt ifall alla hade samme överdel så sitter just nu o kikar lite på det.

Puss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er, hur mår ni? I lördags var det ett år sedan attacken i kronogården inträffade så i lördags var det fackeltåg ifrån Lextorp till Kronan och väl framme på kronan var det lite sång och lite prat utav de anhöriga till de som har gått bort. Det var så otroligt känslosam eftersom det ligger så nära hjärtat, det var i min egen hemstad detta hände pga rasism. Pågrund av rasism fick tre oskyldiga människor förlora sina liv och detta visar bara hur mycket vi måste kämpa emot, att sluta sätta varandra i fack beroende på vilken hudfärg, hårfärg, ögonfärg vi har, varifrån vi kommer, vilken kultur vi har och vilken folkgrupp vi tillhör, det ska inte spela någon roll, vi är alla människor och det är så vu borde se varandra. Vi måste börja se varandra som medmänniskor och få bort rasismen.

Puss.

Likes

Comments

Tänkte skriva ner lite punkter som visar på att feminismen är oerhört viktigt.

1. Män tjänar högre lön än kvinnor trots att de utgör samma arbete.

2. Graviditet. Trots att det är emot lagen kan kvinnor få avslag utav jobb pga graviditet.

3. De flesta chefstjänster går till män.

4. 98% av alla våldtäkter begås av män.

5. I flera olika länder säljs barn som sexslavar.

6. Att offret för en våldtäkt får frågor som "var du berusad", "vad hade du på dig" och "är du säker på att du inte ville".

7.Majoriteten av alla kvinnor är rädda för att gå ute ensamma på kvällen.

8. Misshandel i nära relationer är mycket vanligare än vad man tror.

9. Vardags-sexismen har blivit såpass normaliserat att kränkande kommentarer inte ses som kvinnohat utan som ett skämt.

10. Att skämt om kvinnan, våldtäkter och misshandel fortfarande existerar + att det förminskar kvinnor och deras upplevelser.

11. Att män inte kan låta bli att busvissla, kommentera kvinnans kropp eller slå till en tjej på rumpan är helt otroligt.

12. Kvinnokroppen är oerhört sexualiseras och ses som ett objekt. På t.ex. Instagram kan män lägga ut barbröstade bilder men inte kvinnor.

13. I tv-spel, tidningsomslag och reklam målar man upp en bild av mannen som är stark, framgångsrik och "busig" medan kvinnan tydligt blir under mannen, liten och ses på ett sexuellt vis.

14. Att män går barbröstade på stranden ses som en självklarhet medan set blir en chock ifall en kvinna gör samma.

15. Att pågrund av machokulturen upplever pojkar så t otroligt grupptryck och de lär sig tidigt att inte visa känslor, medan flickor lär sig att vara ordningssamma och duktiga.

16. Att de flesta våldtäktsmän kommer undan med en våldtäkt utan straff.

17. Att mannen "ska" vara dominant i ett förhållande och kvinnan "ska" lyssna och göra som mannen vill.

18. Att kvinnor anses vara det sämre könet.

19. Att man som ett litet barn blir inskickade i fack som berättar hur du ska vara pga vad du har emellan benen.

20. Vad en feminist står för är sociala, ekonomiska, juridiska och politiska rättigheter mellan de olika könen.

Puss

Likes

Comments

Hej på er! Hur mår ni? Sitter just nu och väntar på bussen som går om ungefär en kvart, självklart med lurarna i öronen och Justin som spelas.

Idag började jag dagen med lite snack på bussen med Ellen som jag numera bara träffar på torsdagsmorgonar, så skönt att få prata av sig lite snabbt. Så fort jag var framme i Uddevalla var det dags för balett och fyfasen va det sträcker i kroppen under stretchen, det gör ju så sjukt ont haha.

Nä nu ska jag försöka ta en powernap på bussen, puss.

Likes

Comments

Hej på er, tänkte bara dela med mig av en bild på vår glassbomb som jag precis tryckte i mig.

Fick även detta fina ljus av min moster, och det luktar helt underbart!!

Likes

Comments

Hej, hur har eran onsdag varit än så länge? Idag hade jag idrott i skolan & det som stod på schemat var boxercise vilket är när man använder boxningshandskar & små gummiplattor isch, svinjobbigt pass verkligen men det var riktigt skönt att känna hur tung kroppen blev efter!

Just nu är släkten på väg hit för att fira mig eftersom att jag fyllde 16 förra veckan!

  • 56 readers

Likes

Comments

Hello guyyys, hur är det?
Igår hade jag street i skolan, den dansen som passar mig sämst då jag inte är van vid att ha "tyngdpunkten så lågt", är inte van vid att ha börja knän och "ta mycket plats" om man säger så, men det gick faktiskt bättre än vad jag trodde. Vi lärde oss en ny koreografi, skitsnygg. Efter skolan hann jag i princip bara hem & knappast käka innan jag skulle till gymmet & köra bodypump!! Det var ett tufft pass och benen är som spaghetti idag, underbart på ett hemskt sätt!

Puss

Likes

Comments

Hej på er, mår ni bra?
Denna dag har varit fylld med dans, kom till skolan och hade två vanliga lektioner och sen dans, idag var det dags för
Modern dans och det var svinkul! Sedan blev det buss hem & 1 timma dans med småbarnen som är supertaggade då det är uppvisning om ungefär en månad, är verkligen SÅ nöjd med denna nya linjen!

Hoppas ni haft en bra måndag, puss.

Likes

Comments

Hej på er, hur är det?
Idag åkte jag och familjen till Göteborg för att fixa mina balettkläder, och tro mig, det tog låååång tid för mig att välja body. Provade långärmade, 3kvartsärmade, Linné och T-shirt, i princip alla bodys dem hade men den som fick följa med mig hem var en svart body i linnéform med låg urringning i ryggen och lite "rynkig" mellan brösten, det passade perfekt. Köpte även ljusrosa trikåer, en svart liten kjol, en grå kofta & ett par skor som är otroligt obekväma haha.

Puss

Likes

Comments

Hej guuys, hur mår ni?
Igår kväll hade jag tjejerna är på lite födelsedagsmys/fest-aktigt haha. Det var supermys och jättekul att träffa alla igen då det var några från min gamla klass och jag inte träffat dem på ett tag.
Här får ni lite bilder ifrån igårkväll.

Ligger just nu i sängen med en godispåse och lite dricka, vaknade för en timma sen, alltså kl 6 så nu blir det lite filmmys.
Puss

Likes

Comments