Contains affiliate links

Idag började jag med ett nytt träningsupplägg för booty i 6 veckor. Jag kommer ha som mål att träna endast sätesmusklerna 3 ggr / vecka. Utöver det kommer jag köra överkroppen 2 ggr/v. Kommer posta före och efter bilder. Ska se om jag kan hitta några bra bilder på min resultat hittills. Från dag 1 till nu.

Eftersom jag inte får ge ut det här träningsupplägget kan jag inte skriva ut övningarna, men ni kan hitta den här https://mimmikapell.com/

MEN, jag kommer bjuda på ett gratis träningsupplägg inom några dagar.

---

Today I will start new booty 6 week training program. My goal is to train booty 3 times/ week. Before and after pics will be posted. I will also try to find pictures from my booty gains from day one till now.

You can find this training program right here https://mimmikapell.com/ , notice since is I have purchased it I can't post the work out here. But I will soon post a free workout here on my blog.

Reebok crosssfit hittar Ni här Reebok





Innehåller annonslänk

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Enkelt, gott och proteinrikt. Ursprungsreceptet kommer från Zeinas kitchen men jag har gjort om den till fettsnålare version. Grädde är något jag inte har i maten.


Ingredienser 4 portioner

ca 500 g kycklingfilé

250 g färska champinjoner

5 dl lättmjölk

2 dl cremé fraiche 8 % fetthalt.

2 finhackade vitlöksklyftor

1 tsk dijonsenap

1 tsk olivolja

2 tsk kokosfett doftfri, jag använder denna här Biofood

1 msk soya

125 g färsk persilja


Fräs champinjonerna i en torr och het stekpanna i ca 2 min. (inget smör eller olja) Peppra & salta filéerna. När du fräst färdigt champinjonerna lägger du dem åt sidan och klickar i 1 tsk kokosfett i samma stekpanna och rör om. Tillsätt 1 tsk olivolja och sedan stek kycklingfiléerna. Dessa behöver inte bli helt genomstekta.

I en annan stekpanna tar du vitlöken och fräser den i 1 tsk kokosfett. Sedan häller du i mjölk, cremé fraiche, dijonsenap, och kokar upp. Nu är det viktigt att du rör om och låter det puttra tills det har blandats ihop väl. Kan se ut som att skärt sig p.g.a. den låga fetthalten men om du låter det puttra tillräckligt och rör om så blir det superbra. Blanda i champinjonerna, filéerna, saften från stekningen och soya. Låt det koka tills filéerna är genomkokta. Avslutningsvis blandar du i persiljan och låter allt koka i ytterligare 5 min.


1 portion -333 kcal,

12,4 g fett,

15 g kolhydrater,

35,8 g protein BOOM

Servera med råris/fullkornsris.


-Innehåller annonslänkar-

Likes

Comments

Ok, nu vill du verkligen köra igång. Gymkortet ska användas. Sen händer livet och du bara skiter i det. Ingen tid, ork, vilja. Eller kanske från och med nästa vecka, då jävlar. Måndagar brukar vara populära. Nyårslöfte kanske? Gymmen är överfulla i januari och februari för att sedan återgå till sin decemberform.

För att lyckas måste du ställa några frågor till dig själv.

Varför vill du börja träna? För att andra gör det? För att man borde göra det? För att det är ”inne”? Är det någon av dessa anledningar är det ett garanterat misslyckande.

Eller har du verkligen ett mål med din träning? Vad vill du få ut av träningen? Vill du bli mer hälsosam, få mer energi, forma om kroppen eller gå ner några kilo? Kanske springa ett lopp?

När man vet varför man vill börja träna har man direkt hittat sin motivation. Min var spegelbilden. Jag ställde mig halvnaken framför spegeln och jag gillade inte det jag såg. Visst, jag hade fött barn men för mig var det ingen ursäkt.Jag ville må bra i min kropp. Let’s face it, man blir inte yngre och gravitationen gör sitt.

I samband med att jag körde igång började jag dokumentera mina framsteg . Ingen våg, endast bilder och måttband! Använde mig av en träningsdagbok för att kunna se framsteg och hålla reda på hur mycket jag orkade lyfta.

Det är viktigt att ha realistiska mål och låta det ta sin tid. Verkligen, låt det ta tid.

Börja inte med att ha strikt diet och träna 5 dagar i veckan. Det blir för tufft och då ger de flesta upp. Ha som mål att träna 3 ggr i veckan och ligg på en OK kaloriunderskott. 300 kcal-500 kcal/ dag. ( Om målet är att gå ner i vikt. ) Hitta en träningsform som du verkligen gillar. Använd alla dina favoritrecept fast byt ut med nyttigare ingredienser. Pasta mot bönpasta. Rapsolja mot olivolja. Smör mot kokosfett. Grädde mot mjölk. Ris mot råris, osv. Händer det att det inte går som planerat acceptera det och fortsätt. Även om du fått i dig något onyttigt så är det inte hela världen, ge inte upp för det. Tänk inte ”ja nu när jag har ätit en pizza så kan jag lika gärna fortsätta hela helgen” nej, efter den pizzan BACK ON TRACK!

För att räkna ut basala energibehov samt räkna ut kaloriunderskottet:

http://fitnesskolan.se/rakna-ut-ditt-kaloribehov/

Ladda ner också en app där du kan registrera din mat. MyFitnessPal är ett exempel

Se också:

Nybörjare på gymmet:

http://nouw.com/tijanaolsson/nyborjare-31963064

Basalt energibehov: Hur mycket energi det krävs för din kropp endast att fungera.

Likes

Comments

Idag gick jag igenom mina sparade recept på MyFitnessPall och då kom denna upp. Jag kommer inte ihåg var jag såg detta recept men all creds till den personen. Hursomhelst jag måste dela med mig eftersom den är så himla god och inte alls onyttig.

Blir ca 88 kcal per portion. Kakan delas i 8 bitar.

Makro: 3,4 g fett, 8,5 g kolhydrater, 8 g protein.

Ingredienser:

2 ägg

400 gram proteinpudding, chokladsmak

50 g havredryck (0,5% fetthalt) kan bytas ut mo vanlig mjölk eller kokosmjölk.

16 g kokosmjöl

6 g bakpulver

16 g pofiber

0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (Bourboun)

31 g stevia strö (ICA)

20 g kakao (Kung Markatta, ekologisk)

5 g kokosfett (Biofood)

5 g kokosflingor

Instruktioner:

Sätt på ugnen 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, proteinpudding och havremjölk i en annan bunke. När det är gjort häll över de torra ingredienserna och blanda tills du får ihop en fin slät massa.

Smörj in en ca 22 mm springform (eller 2 mindre) med kokosfett och därefter häll över kokosflingorna. Sedan i med smeten. Grädda kakan ca 20 min. Ska dallra lite i mitten.


Enjoy!

Likes

Comments

Jag klarar mig utan godis men ALDRIG utan choklad. Socker och fett, extremt dålig kombination 🙈. Ibland äter jag vanlig choklad eller så äter jag kalorisnålare alternativ med extra protein i, proteinbars. ~proteingodis.~ Då blir det mycket lättare att hålla händerna ifrån sonens skål med godis och choklad.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har relativt nyligen lärt mig det här med att contoura men har haft problem med att blenda in. Allt det där "duttandet" tar en evighet. Jag har bara inte tid att sitta hur länge som helst och dutta. När jag hittade denna borste blev det ett halleluja moment. Den är så lätt att blenda ut contouren med. Nyx foundation stick (använder den för contouring) är rätt så svår att jobba med men inte när man använder denna borste. Täta, silkesmjuka borsthår som passar perfekt till flytande, kräm och puder produkter. Love it!

​-Innehåller annonslänkar-

Likes

Comments

28 gram protein / portion. 2 st biffar4 portioner. ( 8 biffar totalt. )

Ingredienser

- 40g osötad ströbröd ( Va'Gott) blandas med 2 dl lättmjölk.

- 500g högrevsfärs 15% fett

2 st. äggvita

1 medelstor gul lök, ca 90g

2 vitlöksklyftor

10g färsk persilja

Salt, peppar och andra kryddor efter smak.Blanda, forma och stek. Jag använde mig av bodylabs olive oil spray för att hålla fetthalten nere.

Du hittar den härhttps://www.bodylab.se/shop/bodylab-spray-oil-2461p.html

Likes

Comments

Jag har varit en av dem som går in på ett gym och har ingen aning vad jag sysslar med. Jag yrade bara runt, gick från maskin till maskin, drog lite här och där. Kunskap? Teknik? Träningsschema? Kontakt med musklerna? Va?

För att lyckas med styrketräning måste man först lära sig grunderna, veta hur övningarna ska utföras och ha ett klart träningsschema, antingen på papper eller i huvudet. Vet man inte riktigt vad man ska göra när man kommer in på gymmet resulterar det i osäkerhet och att man snart lämnar stället. Ett träningsschema är enligt mig ett måste. Finns gott om sådana gratis online.

När jag började styrketräna var mitt främsta mål att gå ner i vikt och behålla den. Jag anlitade PT-online som lärde mig 70 % av det jag kan idag.

En viktig sak som man måste kunna är - GRUNDPOSITION. Kroppshållning som man har när man utför övningarna.

Det man ska göra är att rulla bakåt axlarna, dra in magen,(spänna magen), ha neutral position i ryggraden, INTE svanka, lätt knäböjda ben och fötterna höftbrett. På det här sättet skyddar du dig mot snedbelastning och skyddar ryggraden. Om det är en övning där man sitter ner gäller samma sak, rulla bakåt axlarna, ryggen neutral position och spänn magen. Viktigt att spänna magen, sug i naveln och tänk upp.

Allt för ofta ser man personer på gymmet som gör övningar på tok fel. Lat pull down där hela överkroppen gungar fram och tillbaka i 45 -eller 60-graders vinkel,armbågar som går utåt vid bicepscurl...

Hur vet man att man gör rätt då?

- Man lär sig grundposition.

-Man lär sig hur man utför övningarna. Om man inte har någon som kan visa en då kan då kan man läsa sig till det, kolla på på YouTube, olika appar. T.ex iMuscle2 är kanon! Anlita PT en/ två timmar, gå igenom vissa övningar. Det har jag gjort.

När man väl kör igång på egen hand då ska man sträva efter MUSKELKONTAKT!

Man ska ha rätt muskelkontakt. Tränar man triceps ska det kännas just i triceps. Man ska känna att man har kontakt just i den muskeln som man tränar. Gör man knäböj så ska det kännas i sätesmusklerna, inte i längdryggen.

Smärta är oftast en varningssignal att man gör något fel. Men det finns skillnad på smärta och smärta. Smärtan som säger att man gör fel och är på väg att skada sig och den brinnande smärtan i just den muskeln man tränar. Den smärtan är bra smärta! Man känner igen båda lätt.



Likes

Comments

Jag vet inte riktigt om jag kan kalla det för smoothie eller ej. Konsistensen blir lite som yoghurt/ smält glass, supergott och supernyttigt. Går att göra på mindre än 2 min, perfekt när man har bråttom.

Passar utmärkt som post-workout meal on the go.

Ingredienser:

37 g. Fiberhavregryn berikad med havrekli / oats

87 g. Havredryck ekologisk, Oatly 0,5% fetthalt / oat milk

45 g. frysta osockrade blåbär / frozen blueberries

200 g. mild vaniljkvarg (Använder Arlas, personlig favorit) / vanilla quark

1 skopa vassleproten i valfri smak. Jag tar oftast vaniljdrömmar från Tyngre. / 1 scoop vanilla pp.

http://butik.tyngre.se/Vassle/Vassle-Vaniljdrömmar

Ha inte proteinpulver längst ner i blendern!!!

Gillar man inte den tjocka konsistensen kan man spä ut med lite vatten.

Kcal. 444

Makro: 5,3 gram fett, 41 gram kolhydrater och 51,9 gram PROTEIN!




Likes

Comments



Spinkig, normal, mullig, överviktig, smal till dagens form- tränad, på väg till att bli vältränad.

Fram tills jag var 27 år kunde jag stoppa i mig hur mycket mat som helst utan att gå upp ett endaste gram. Jag hade lite fett på magen, men det var inget som störde mig direkt.

Efter 27 började det märkas. Fick lite mer rumpa, vilket jag aldrig haft #flatass) :D men också betydligt mer magfett. Där satte sig f-n ta med nästan allt jag åt. Benen spinkiga. Började likna litegrann Kalle Anka

29 år, graviditet, konstant hungrig! Var aldrig mätt, det var som att jag hade ett hål rakt igenom magsäcken. Kunde vräka i mig 2 st. pizzor på mindre än en halvtimme. Åt konstant. Gick upp mitt i natten för att äta, ingen macka nej, utan stod och lagade mat mitt i natten.

Resultat - 33 kg övervikt. När jag åkte in vägde jag 99 kg! 99 kg! Elefantvarning!

Direkt i samband med förlossningen tappade jag ca 10-12 kg. Fortfarande stor, riktigt stor.

Min första och sista bantningsmetod direkt efter förlossningen var Dukandieten. Tappade alla mina överviktskilon på ca 3 månader. Powerwalkade ca 1,5 h i veckan, men ibland blev det inte ens det.

Här började min jojo bantningsresa. Kunde inte hålla vikten eftersom jag började äta allt som jag inte borde äta. Vitt bröd, pasta, vitt ris, socker i all dess former.



När fettet började lagra sig började jag äta enligt Dukan igen. När jag gått ner då ville jag unna mig något för det förtjänade jag efter all mat som smakade ingenting.

I över ett år höll jag på. Upp och ner i vikt. Dukandiet, ingen diet. Äta för lite, äta för mycket. Tog mig ett bra tag, över ett år att inse att det höll inte.

Jojobantningen fick sitt slut med Olga Rönnberg, Mammafitness. Den kvinnan lärde mig allt om kost och fick mig att bli totalt förälskad i styrketräning. Äntligen visste jag vad jag skulle göra på gymmet och hur jag skulle äta för att få resultat. Resultat som håller i sig. Inga snabbfix

Anlitade Olga och hennes team i ca 2-3 månader, fick en bra grund att stå på, därefter byggde jag på själv. Visst jag har haft mina nedgångar efter det, tills jag hittat MIN balans. Nu i 2 år håller jag min vikt, den fluktuerar inte.

Jag har en helt ny livsstil & självförtroendet är på topp! 34 år (snart 35 ) och aldrig mått bättre!

Likes

Comments