28 gram protein / portion. 2 st biffar4 portioner. ( 8 biffar totalt. )

Ingredienser

- 40g osötad ströbröd ( Va'Gott) blandas med 2 dl lättmjölk.

- 500g högrevsfärs 15% fett

2 st. äggvita

1 medelstor gul lök, ca 90g

2 vitlöksklyftor

10g färsk persilja

Salt, peppar och andra kryddor efter smak.Blanda, forma och stek. Jag använde mig av bodylabs olive oil spray för att hålla fetthalten nere.

Du hittar den härhttps://www.bodylab.se/shop/bodylab-spray-oil-2461p.html

Likes

Comments

Jag har varit en av dem som går in på ett gym och har ingen aning vad jag sysslar med. Jag yrade bara runt, gick från maskin till maskin, drog lite här och där. Kunskap? Teknik? Träningsschema? Kontakt med musklerna? Va?

För att lyckas med styrketräning måste man först lära sig grunderna, veta hur övningarna ska utföras och ha ett klart träningsschema, antingen på papper eller i huvudet. Vet man inte riktigt vad man ska göra när man kommer in på gymmet resulterar det i osäkerhet och att man snart lämnar stället. Ett träningsschema är enligt mig ett måste. Finns gott om sådana gratis online.

När jag började styrketräna var mitt främsta mål att gå ner i vikt och behålla den. Jag anlitade PT-online som lärde mig 70 % av det jag kan idag.

En viktig sak som man måste kunna är - GRUNDPOSITION. Kroppshållning som man har när man utför övningarna.

Det man ska göra är att rulla bakåt axlarna, dra in magen,(spänna magen), ha neutral position i ryggraden, INTE svanka, lätt knäböjda ben och fötterna höftbrett. På det här sättet skyddar du dig mot snedbelastning och skyddar ryggraden. Om det är en övning där man sitter ner gäller samma sak, rulla bakåt axlarna, ryggen neutral position och spänn magen. Viktigt att spänna magen, sug i naveln och tänk upp.

Allt för ofta ser man personer på gymmet som gör övningar på tok fel. Lat pull down där hela överkroppen gungar fram och tillbaka i 45 -eller 60-graders vinkel,armbågar som går utåt vid bicepscurl...

Hur vet man att man gör rätt då?

- Man lär sig grundposition.

-Man lär sig hur man utför övningarna. Om man inte har någon som kan visa en  då kan då kan man läsa sig till det, kolla på på YouTube, olika appar. T.ex iMuscle2 är kanon! Anlita PT en/ två  timmar, gå igenom vissa övningar. Det har jag gjort.

När man väl kör igång på egen hand då ska man sträva efter MUSKELKONTAKT!

Man ska ha rätt muskelkontakt.  Tränar man triceps ska det kännas just i triceps.  Man ska känna att man har kontakt just i den muskeln som man tränar. Gör man knäböj så ska det kännas i sätesmusklerna, inte i längdryggen.

Smärta är oftast en varningssignal att man gör något fel. Men det finns skillnad på smärta och smärta. Smärtan som säger att man gör fel och är på väg att skada sig och den brinnande smärtan i just den muskeln man tränar. Den smärtan är bra smärta! Man känner igen båda lätt.

 

 

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt om jag kan kalla det för smoothie eller ej. Konsistensen blir lite som yoghurt/ smält glass, supergott och supernyttigt. Går att göra på mindre än 2 min, perfekt när man har bråttom.

Passar utmärkt som post-workout meal on the go.

Ingredienser:

37 g. Fiberhavregryn berikad med havrekli / oats

87 g. Havredryck ekologisk, Oatly 0,5% fetthalt / oat milk

45 g. frysta osockrade blåbär / frozen blueberries

200 g. mild vaniljkvarg (Använder Arlas, personlig favorit) / vanilla quark

1 skopa vassleproten i valfri smak. Jag tar oftast vaniljdrömmar från Tyngre. / 1 scoop vanilla pp.

http://butik.tyngre.se/Vassle/Vassle-Vaniljdrömmar

Ha inte proteinpulver längst ner i blendern!!!

Gillar man inte den tjocka konsistensen kan man spä ut med lite vatten.

Kcal. 444

Makro: 5,3 gram fett, 41 gram kolhydrater och 51,9 gram PROTEIN!
Likes

Comments

 

Spinkig, normal, mullig, överviktig, smal till dagens form- tränad, på väg till att bli vältränad.

Fram tills jag var 27 år kunde jag stoppa i mig hur mycket mat som helst utan att gå upp ett endaste gram. Jag hade lite fett på magen, men det var inget som störde mig direkt.

Efter 27 började det märkas. Fick lite mer rumpa, vilket jag aldrig haft (#flatass) :D men också betydligt mer magfett. Där satte sig f-n ta med nästan allt jag åt. Benen spinkiga.  Började likna litegrann Kalle Anka

29 år, graviditet, konstant hungrig! Var aldrig mätt, det var som att jag hade ett hål rakt igenom magsäcken.  Kunde vräka i mig 2 st. pizzor på mindre än en halvtimme. Åt konstant. Gick upp mitt i natten för att äta, ingen macka nej, utan stod och lagade mat mitt i natten.

Resultat - 33 kg övervikt. När jag åkte in vägde jag 99 kg! 99 kg! Elefantvarning! 

Direkt i samband med förlossningen tappade jag ca 10-12 kg. Fortfarande stor, riktigt stor. 

Min första och sista bantningsmetod direkt efter förlossningen var Dukandieten. Tappade alla mina överviktskilon på ca 3 månader. Powerwalkade ca 1,5 h i veckan, men ibland blev det inte ens det.

Här började min jojo bantningsresa. Kunde inte hålla vikten eftersom jag började äta allt som jag inte borde äta. Vitt bröd, pasta, vitt ris, socker i all dess former.                        

 

När fettet började lagra sig började jag äta enligt Dukan igen. När jag gått ner då ville jag unna mig något för det förtjänade jag efter all mat som smakade ingenting.                            

I över ett år höll jag på. Upp och ner i vikt. Dukandiet, ingen diet. Äta för lite, äta för mycket.  Tog mig ett bra tag, över ett år att inse att det höll inte.

Jojobantningen fick sitt slut med Olga Rönnberg, Mammafitness. Den kvinnan lärde mig allt om kost och fick mig att bli totalt förälskad i styrketräning.  Äntligen visste jag vad jag skulle göra på gymmet och hur jag skulle äta för att få resultat. Resultat som håller i sig. Inga snabbfix

Anlitade Olga och hennes team i ca 2-3 månader, fick en bra grund att stå på, därefter byggde jag på själv. Visst jag har haft mina nedgångar efter det, tills jag hittat MIN balans. Nu i 2 år håller jag min vikt, den fluktuerar inte.  

Jag har en helt  ny livsstil & självförtroendet är på topp! 34 år (snart 35 ) och aldrig mått bättre! 

 

Likes

Comments

Vad är viktigt för dig? Vad prioriterar du? Hur ska du hitta tiden att träna, måltidsplanera? Hur gör andra? Varför lyckas bara vissa?

Alla har vi 24 h, allt handlar om hur vi väljer att spendera dessa timmar.

Helt ärligt, hur många timmar går det åt att kolla på sociala medier, TV? Man plockar upp sin mobil och bara scrollar och scrollar... Några timmar? En timme? En timme räcker mer än väl för ett riktigt bra pass.

Kosten, den är krånglig och smaklös.

Nej, nyttig mat är varken krånglig eller smaklös. Använd vanliga recept fast byt ut onyttigt mot nyttigt och släng i lite extra protein. Håll koll på kaloriintaget annars vet du inte om du fått i dig för mycket eller för lite. Svårare än så är det inte.

Jag är ensamstående mamma med heltidsarbete & jag pendlar varje dag 40 min. Min son är hos sin pappa varannan helg, det är all egentid jag får. That's it, nothing more and nothing less. Jag måste hämta/ lämna på dagis, handla, laga mat, städa, tvätta, plocka undan, leka.

Lyckas träna minst 4 gånger i veckan men det blir oftast 5 gånger. Om jag inte kan ta mig till gymmet så har jag back-up plan, ett minigym hemma. - Pilatesboll, hantlar, minibands och träningsbänk. Om man inte har plats eller råd så finns det många olika övningar med bara egen kroppsvikt som man kan utföra.

Vill man så kan man. Vill man inte, då hittar man x antal ursäkter. Man vill helt enkelt inte och då ska man inte vara missnöjd med sig själv. För det är DET man har valt. Man får stå för sina val :)

Så vad prioriterar du?


-------------------------------------------------------------------------------Likes

Comments