Header

Idag är det dags för det sista nationella provet och sedan är alla 9:onde klassare klara!
Själv har jag dock det muntliga i engelska kvar men har hört att det ska vara enkelt så är inte speciellt nervös för det.

En till sak händer idag...SKA PÅ KONSERT I KÖPENHAMN. Jag, E & L går tidigare från skolan för att sedan ta båt och tåg mot Danmarks huvudstad - min favorit stad.
5SOS konserten börjar egentligen ganska sent, men vi måste köa också så vi åker dit en bra bit tidigare.

T

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gud vad tiden bara flugit iväg! Vi är äntligen inne i Maj-månad och nu är det verkligen inte långt kvar av grundskolan.

Denna veckan är lite stressig för min del då det är ganska mycket inklämt. Imorgon har jag tid hos tandläkaren och antagligen ett läsförståelse test i spanska. På onsdag är det NP i matte och så ska jag helst hunnit bli klar med min planering av slöjden ( nej fortfarande inte gjort den...), torsdag är väl fortsättning på spanska läsförståelse och på fredag är det NP i matte samt en hemkunskapslektion som jag ska hålla i.

Sen åker hela min familj till Stockholm på torsdag. Blir ensam kvar i lilla Helsingborg...får se om jag lyckas övertala någon som kan bo med mig. Vill ju inte vara ensam.

T

Bilder från vårt valborgsfirande...

Likes

Comments

Ny vecka = nya saker att stressa över.

Denna veckan väntar två NP i engelska, inlämning i spanska samt en planering av mitt slöjdarbete som måste lämnas in. Längtar sååå tills jag slipper slöjd. Ärligt talat så finner jag det inte det minsta kul. Jag och "sygrejer" passar inte ihop på något sätt. Men bara 2 månader kvar, om inte mindre, och sedan är det sommarlov!

Glömde berätta att alla niondeklassare fick veta om de antagits preliminärt till gymnasiet de sökt till förra veckan. Jag kom in på mitt förstahandsval och hade ganska många poäng till godo vilket känns skönt. Är bara nyfiken på vilka andra som också kommit in...fast det är fortfarande bara preliminärt så inget fastställt än.

T

Likes

Comments

Coachella handlar om att lyssna på bra livemusik och skapa nya minnen för livet. Våga släppa loss och bara seize the moment. Ta av skorna, känn gräset under fötterna samtidigt som musiken flödar genom kroppen och solen steker i ansiktet. Njut av stunden!

Ta även med flera olika "ljusgrejer"!

Lysrör, rave leksaker, ja vad som helst som lyser. Det hjälper dig och dina vänner att hitta varandra under nätterna och det är alltid kul att kunna vifta med lysrör under en konsert ;)

Det var det sista tipset Vanessa gav. Hoppas ni fann detta intressant och inspirerande.

Hennes tumblr hittar ni här.

​T

Likes

Comments

Denna lördagen spenderar jag ensam med min kära mamma. Det blir massa gott och en bra film framför TV:n. Behöver bara slappna av då jag är ganska trött efter dagens match som slutade oavgjort, 1-1.

Igår tillbringade jag dagen med ett härligt gäng. Köpte jordgubbar, åt pizza, frös ihjäl när vi var ute och gick samt spelade "Fia med knuff" hemma hos mig. Alltid gosigt att vara med så extremt underbara människor.

Gårdagen

Kvällens tilltugg ;)

T

Likes

Comments

Fortsättning på Vanessas festivaltips!

När du är ute och shoppar outfits, VÅGA TA RISKER! Mönster på mönster, stor huvudbonad, stora skärp, blommor, visa lite extra hud eller lite extra glitter!

" Be that girl you swoon over. Be the girl you want to be. Don't be afraid to take risks. Go for it. " - Vanessa Hudgens

Ett viktigt råd från the queen: Var redo för vädret!

Då Coachella är i öknen så är det varmt under dagen och kallt på natten. Packa ner ett par leggings och en jacka eller tjock kimono att dra på dig. Ta även med en scarf! Gärna i något roligt mönster. Den kommer vara väldigt praktisk då du kan sitta på den, ha den på huvudet, dra den över dig när det blir kallt och om sandstormen kommer kan du vira den runt huvudet!

- Allt jag skriver står även på Vannessas tumblr, kolla där för att se exakt vad hon skrivit-​T

Likes

Comments

I lördags så såg jag Fast 7 med Klara. Kan säga att det verkligen är en sevärd film, och ska helst ses på bio! Den var sjukt intense och man kunde aldrig slappna av, men gillar du action så är det bara ännu en positiv sak. Jag kan säga att jag totalt älskade det! Riktigt spännande scener och man visste aldrig om de skulle klara sig eller inte, hjärtat satt bokstavligt talat i halsgropen! Flera gånger vände jag mig om och såg att Klara satt med händerna framför ansiktet. Det blev väl för mycket ibland antar jag haha.

Man skrattade, grät, blev arg, glad, irriterad och träffad rakt i hjärtat genom hela filmen. Att man tänkte lite extra på Paul Walker är inte så konstigt och det gjorde det hela lite extra känslomässigt. För er som följt fast familjen en tid kommer det vara lite extra jobbigt för, men samtidigt så fantastiskt då de gjort det så bra.

Det enda negativa är att vissa scener var lite för överdrivna, men så är det alltid i actionfilmer så det är inget jag hakar upp mig på så jättemycket.

När filmen slutade applåderade hela biosalongen och det säger nog också lite om hur bra den var.

4.7/5 stjärnor!

P.S lyssna på låten, riktigt bra. D.SLikes

Comments

Nämnde i ett tidigare inlägg att jag skulle skriva ut tips och råd som Vanessa Hudgens gett inför Coachella. Här kommer nr 1!


Vanessas favorit märke att bära under festivalen är SPELL AND THE GYPSY COLLECTIVE. Ni kommer till deras hemsida om ni klickar på namnet. Det är ett märke från Australien med superfina kläder och smycken. Om ni behöver outfit inspiration så kan ni gå in på deras blogg - klicka här! 

Värt att lägga på minnet inför sommaren och inför era framtida festivalbesök. Jag kommer iallafall spara länken inför den tid då jag förhoppningsvis ska till Coachella.

​TLikes

Comments

Sitter ute i solen och pluggar kemi. Är en helt underbar dag! 17 grader är det enligt min app! Dock är den inte den mest pålitliga men det är ingen tvekan om att det är en riktig vårdag idag. Ska snart äta och sedan bär det av till stan med Klara och Evelina. Ska köpa lite grejer till spexfotot som är på måndag.

T

Fick en liten fjäril på besök

Likes

Comments