Haha jag kan inte mer än att sucka högt åt eländet. Min läkare har ordinerat mig motion, så idag var jag iväg på ett zumbapass. Klantigt nog så ramlade jag. Så pass illa att jag inte kan gå/stödja på foten. Nu är det högläge och vila som gäller. Jag som skulle iväg och rida imorgon. Nåja det får väl bli att käka glass och se på Pettson & Findus... Tragikomedi över det hela. 🙊 Och du som läsare: Ja det är tillåtet. Skratta. Vad mer kan man göra i det här läget? 😂👏 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej finisar!

I söndags fyllde jag 23 år. Det känns helt sjukt! De var ju bara några år sedan jag var 18 och helt galen... hmmm... men samtidigt känns det skönt. Lugnare. På något sätt mer harmoniskt.

Anyway... jag funderar på att göra en hårförlängning och sätta i några fler hål i öronen. Jag har ALLTID velat förlänga mitt hår. Visst de är långt, men jag vill ha de tjockare och fylligare. Örhängena är iallafall ett måste. Kommer dock att göra dem i början av september eftersom jag vill passa på att bada när vädret tillåter.

Idag blev de ett spretigt inlägg. Funderar fram och tillbaka. Vad tycker ni? Det här är inget röstinlägg. Jag kommer ta beslutet själv, men alltid kul att höra hur andra tänker och resonerar.

Nu till något helt annat...om exakt ett år kommer jag att börja leta MIN ALLDELES EGNA HÄST!!! *Nyårsmål 2017 - Köpa en egen häst. Det om något känns helt galet. Så många år jag har kämpat och slitit. Snart är det dags. Haha börjar nästa att lipa. Det är helt underbart.

Nu ska jag iväg och jobba. Vi hörs! ❤

Likes

Comments

Nu är det dags att sätta upp nya mål inför nyår, eftersom att jag har bockat av de mål som sattes upp precis efter nyår. Jag blir väldigt lätt rastlös och nu känner jag att det är dags för nya utmaningar. Det är dags att växla upp lite, men inte så att det blir orealistiskt för då tappar jag suget.

Nyårsmål del 2:

🌟Ta 10 privatridlektioner
🌟Gå ner 7 kg
🌟Skaffa mig ett gymkort (gruppträning)
🌟Bli snällare mot mig själv - Jag är en extremt kritisk och hård domare när det  gäller motgångar.
🌟Dricka mer vatten - Minst 1 L/dag

Hittills har jag gått ner 7,6 kg. Det är inga extrem siffror. Jag vet... men jag har lyckats att hålla det. Just nu står vågen på 95,2 kg. Om jag lyckas komma under 90 innan den 1.a januari så är jag nöjd. Jag har inte bloggat på ett bra tag men det har varit så mycket på senaste tiden. Jobb, en resa till Spanien, skolarbeten och mycket annat. Sedan är jag inte så mycket för "Hej jag vet inte vad jag ska skriva så jag kör 5 inlägg per dag om absolut ingenting". Det känns helt meningslöst. Det är iallafall något som jag skulle skita blankt i.

Anyway... nu är det dags att jobba. Ska bli skönt att komma tillbaka i rutinerna och träffa alla igen. Vi hörs! 😘❤

Likes

Comments

Hej mina kära läsare!

Det var ett tag sen jag var inne här och skrev. Fast de är så det kommer vara. Hellre några rader med kvalitet än massproduktion...

Jag kämpar fortfarande med att gå ner i vikt och det börjar ge resultat. I måndags vägde jag mig och jag har gått ner 1,8 kg på en vecka och totalt 7,1 kg sen nyår. Den här gången tänkte jag också bjuda på ett mer personligt inlägg...

30 saker du kanske inte visste om mig:

1. Jag ville bli veterinär när jag var liten... men...
2. Jag är otroligt rädd för fåglar och sköldpaddor. 
3. Jag har en EXTREM fobi för navelludd. (Haha just so you know) - Skriker och springer iväg om jag ser det.
4. Jag hatar viol - Jag förstår inte hur folk kan tycka att det är gott. 
5. Jag är sämst på att ljuga.
6. Jag har haft massor av piercingar, men jag tog ur dem när jag var 19.
7. Min största dröm är att starta upp en hästgård.
8. Jag har varit vegan - Det höll i tre månader.
9. Jag är extremt pedantisk/ordentlig/noggrann när det gäller jobb och studier, men jag är en riktigt strulmaja hemma.
10. Jag har haft rosa hår.
11. Jag kan inte äta saltgurka. 
12. Jag är undersköterska och mitt mål är att jobba inom neurologi.
13. Jag blir inte äcklad av blod - Jag har aldrig tackat nej till att se en operation.
14. När jag var 16 år klippte jag av i princip allt mitt hår och hade pojkfrisyr i 2 år.
15. Jag har provat att bleka mina tänder.
16. Jag har en platta i mitt vänstra ben - Ifrån en ridolycka.
17. Jag ville inte ha blåa ögon när jag var yngre - Så jag skaffade bruna linser.
18. Jag har varit med i en kör - men jag sjunger bara när jag är ute i skogen och rider.
19. Jag har varit förlovad.
20. Jag red in en åsna när jag var 14.
21. Jag är född i Gällivare.
22. Jag vill ALLTID ha isbitar i det jag dricker - Mjölk, juice, oboy etc.
23. Jag hade ingen studentmössa eller vit klänning när jag gick ut gymnasiet - Det blev istället en röd festklänning och en massa glittriga accessoarer.
24. Jag älskar vattenmelon och jordgubbar - Jag äter minst 20 kg varje sommar.
25. Jag hatar att åka kollektivtrafik - Visst det är bra för miljön... men det är trångt, smutsigt och sunkigt.
26. Jag älskar parfymer - Just nu finns det 15 stycken i mitt badrumsskåp. 
27. Jag har varit med på TV.
28. Jag är beroende av koffein och bubbelvatten - Det finns alltid kaffe och Loka hemma hos mig. 
29. Jag har aldrig tyckt om fantasy. Vare sig böcker eller filmer. 
30. Jag kan inte gå i högklackat - Jag ser seriöst ut som en bajsnödig kamel.

Det var allt ifrån mig... vi hörs! 😘 ❤

Likes

Comments

Hej hopp!

Är riktigt riktigt glad nu, dagens invägning gick över förväntat! -1,2 kg stod det på vågen... 🙉

Idag:
96,3 kg

Förra veckan:
97,5 kg

Nu blir det att duscha, äta och ladda upp med någon serie. Sedan bär de iväg... första arbetsdagen!!! 🙈😊

Likes

Comments

"You may see me struggle but you will never see me quit"

Hej mina kära läsare!

Nu är jag är tillbaka i bloggvärlden. Dem senaste månaderna har jag pluggat inför tentor och försökt hitta ny motivation att leva hälsosamt. Lusten och viljan har gått upp och ner, men jag har uppnått mina nyårsmål ✔💪😁

...Så det är dags att sätta upp nya 😊

🌟Gå ner 5 kg innan min födelsedag (24 juli)
🌟Väga mig 2-3 gånger i veckan och skriva upp det på bloggen
🌟Dricka minst 1,5 L vatten/dygn

Wish me luck! 😄 Jag måste också säga att de är skönt att ha en så stor hejarklack som tror på mig, ni är fantastiska! 😘 Jag hoppas att ni har haft en bra helg! Nu är det dags att vila upp sig inför morgondagen.

Vi hörs! ❤

Likes

Comments

Herregud säger jag bara. Imorse vaknade jag och kände att...nä jag orkar verkligen inte kliva ur sängen. Men... jag gick upp. Har varit på ett seminarium om smärta. Jag ska och behöver ta mer plats. När vi var färdiga så kollade läraren på mina anteckningar och suckade. De här skulle du delat med dig av till dem andra. Du har kompetens. Du MÅSTE bara våga lita på det. Det boostade mitt självförtroende. Många säger det till mig. Nu är det dags att börja tro på det också... 

På eftermiddagen skulle jag föreläsa om min sjukdom (bipolär typ 1). Det var skakigt ända fram till slutet. Men nervositeten släppte när jag fick dela med mig av mina egna tankar och upplevelser. Alltså... VILKEN KÄRLEK! När jag berättade om min diagnos så frågade vår lärare:

- Hur pass personlig vill du vara?

Jag svarade:
- Ös på bara. Fråga vad ni vill!

Och för första gången kände jag att det fanns ett genuint intresse. Folk ville lyssna på mig. Jag hade kunskap som jag kunde dela med mig av. Glädjen spred sig i hela kroppen. Sen kom något jag inte var beredd på...

- Har du tänkt på att jobba inom psykiatrin?
- Ja det är väl egentligen målet.
- Bra.... för du är välkommen att jobba hos oss på psykiatrin! *Här tappar jag hakan*.

Innan vi skulle bege oss hemåt, var jag  tvungen att fråga...
- Var du seriös med att jag skulle kunna jobba hos er? Eller var de liksom på skoj? (*Pinsamt värre).
- Nä... här har du ett nummer. Ring till henne och hälsa ifrån mig. ALLTSÅ.... JAG DÖR!!! Även om det handlar om ett timvikariat till hösten.... så känner jag mig sjukt stolt!

Jag hämtade också ut min tenta idag och  tanken fanns... nu är de helt kört. Fast icke sa nicke, istället blev det 76 av 84 poäng. Om inte detta är en grym dag så vet jag inte vad!!! Sen vill jag bara tacka alla fina människor som har stöttat mig. Det här är en obeskrivlig känsla. Jag klarade av att prata inför folk, och för allra första gången i mitt liv, så kände jag WOOOW. Vilket intresse och vilken nyfikenhet! 

Nu ska jag vila, kolla på Biggest Loser och bara mysa. Den där känslan av att duga och att vara stolt över sig själv... Är helt oslagbar! 😀 🙆 👊 

"I have chosen to believe in me".

Likes

Comments

Idag sitter man med ett magknip som heter duga. Nästa vecka kommer jag att föreläsa om min sjukdom, något som berör djupa depressioner och manier. Det känns hemskt och fantastiskt på samma gång. Att ha diagnosen bipolär typ 1 är som att pendla mellan himmel och helvete. Det som skrämmer mig mest är nog inte min sjukdom, utan att jag ska berätta om en stor del av mig själv. Den stora boven i det här är nervositeten, prestationsångesten och dem härligt skakande fingrarna. Det är helt sjukt att jag är så rädd för att stå och prata inför 15 personer. Det som är jobbigast är tanken... "dem är inte här och lyssnar för att dem vill, utan för att dem måste". Jag kan vara hur förberedd som helst, men när jag väl ställer mig på scenen så känner jag som en liten, jagad och vettskrämd gråsparv. Svårt att andas och en oerhört stark längtan, Vart kan jag gömma mig så att dem inte ser mig? Herregud... hjärtat börjar redan gå på högvarv.

Det som gör mig mest arg och less är att, jag VILL dela med mig av det här. Jag VET att jag har kunskap inom det här ämnet och att det är något som berör. Tankarna spinner runt i skallen som en tornado.. Är det något jag brinner för, förutom hästar så är det just min sjukdom. Det får låta hur konstigt det vill, jag bryr mig inte. Diagnosen innebär så mycket mer än bara sorg och misär... Den har varit min största drivkraft i livet. Det är som att åka berg- och dalbana med döden. De enda valen som finns är: "Var god och sitt kvar, vi önskar dig en trevlig resa" eller "Kliv av och ge upp för gott". Det här är en kronisk hjärnsjukdom. Jag kommer aldrig att bli frisk, vare sig jag vill eller inte.

Det här är ett svårt ämne att prata om. Det finns så mycket skam, tabu och fördomar. Men för mig var det en lättnad, att äntligen få veta vad som hade kortslutit. Vad som bland annat hade fått mig att ta impulsiva och ibland väldigt farliga beslut. Jag är inte bekväm med tanken att äta medicin varje dag resten av mitt liv, men jag är heller inte sugen på att vara manisk i tre veckor. Känslan av att vara odödlig, den är helt underbar...fast konsekvenserna är tyvärr desto sämre...

Oavsett vad jag känner, så kommer jag att berätta.

Nu ska jag ge mig av. En lax- och avokadosallad väntar.


Likes

Comments

Hellu!

Idag har man tagit sovmorgon och pluggat om cerebrovaskulära sjukdomar (sjukdomar i hjärnans blodkärl) 😄 Lill loppan har sovit hela dagen och även lagt sig på mina böcker ett x antal gånger... när han tyckte att jag behövde ta en paus 😜

Igår var jag och red. Fick positiv feedback - BRA JOBBAT! 😌 ❤ Var så nöjd! Vi hade markarbete med travbommar och galoppbommar. Körde dock bara på travbommarna. Jag har kört galoppbommar förut, men olycksfågeln flög av och fick en rejäl hjärnskakning... 😂 Så är lite feg med det. Har ju gjort om de 1 gång men de sitter i ändå. Fast min ridlärare sa att hon egentligen trodde att jag skulle ha klarat av det. Balansen och sitsen har blivit bättre, men att det nog mest är psykiskt. Det om något peppar! 💖 Jag har bestämt mig för att jag ska prova igen. Under vårterminen. 😊 💪

Har även fixat extra motivation till tentan... Jag ska rida en privatlektion på fredag och hyra häst på måndag. 😎 ✊ Känner mig nöjd med helgens insats. Nu ska jag ladda upp inför morgondagen....Är helt manglad i hjärnan.

Vi hörs! 😁 💞

Likes

Comments

Sol, jordgubbar och en iskall Celsius. Kan livet vara bättre? 😄❤

Haft noll motivation till att plugga inför tentan.. men har hittat lösningen.. sitta på balkongen och götta sig samtidigt. Då var problemet löst. 😄😁

Har dessutom gått ner 1 kg denna vecka. Har tänkt på en sak...

Vintern = Feta depressioner.
Vår och sommar = En lycklig kvinna 😉❤

Nu ska jag fortsätta plugga! Idag är de blodprover som gäller.

Vi hörs! 😘 ❤

Likes

Comments