View tracker

Zumbapass snart. Laddar upp med lax- och avokadosallad. Mums! 😋😏

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tjo girls and boys!

Igår var jag och red. Framdelsvändningar och galoppfattningar stod på schemat. Jag galopperade utan stigbyglar. Inte en gång eller två. Utan hela lektionen!!! 😄😎💪

Och som vaaanligt hade jag varit överambitiös och läst på om framdels vändningar i erhmm... 7 timmar. Men känslan när teorin och praktiken klickade.... Aboeee!


Likes

Comments

View tracker

Är så förbannat trött på mina hjärnspöken. Att ingenting är möjligt. Allt innebär bara sorg och misär. Jag var en positiv människa förut. Såg möjligheter i allt. Dags att hitta tillbaka ditt.

Förr bangade jag inte på att hoppa ett hinder. Det tog inte en vecka att förbereda sig för att träffa en kompis. Jag var inte rädd att göra saker (för jag kommer ju ändå misslyckas). Jag är så enormt trött på att vara så negativt inställd till livet. 

Jag vill kasta loss. Göra nått sjukt. Vara galen igen. På ett bra sätt. Det tar så enormt mycket tid och energi att alltid upprepa:
Tänk OM...

Vad skulle hända om jag vågade lita på livet igen? Det är ju inte så att jag kan känna mig mer misslyckad och besviken än vad jag gör nu. Jag kan, jag vill, jag vågar. Det är ett mantra jag alltid har levt efter. Varför har jag kastat bort det? Det som aldrig fick mig att backa?

"Its time to kill my own demons."

Likes

Comments

Under helgen försvann min motivation. Lusten att träna. Men ikväll satte jag mig och kollade på Sweden International Horse Show. Jag vet vad jag vill långsiktigt. Jag vill bli en starkare ryttare. När det gäller träning... så är det isåfall det som kan hålla mig disciplinerad på lång sikt. 

Jag har insett att om jag inte har några konkreta och livslånga mål så kommer luftslottet att sprängas.

Mål innan nyår:
Hoppa en bana
Galoppera utan stigbyglar igen - Minst 1 gång
Rida en privatlektion
Göra en fram- och bakdelsvändning

Vid nyår kommer jag att uppdatera och se vilka av mina nyårsmål som jag har uppnått.

Långsiktigt:

Gå ner till 65 kg till sommaren 2017.
☆ Det här målet skrämmer mig. Det är en jävla utmaning. Men det som ALLTID har förstört för mig är mina hjärnspöken. Jag vet att jag har mer kapacitet än vad jag tror. Dags att kväva mina negativa tankespiraler.

Köpa en häst inom 3 år.
☆ Har ändrat det här målet. Jag känner att jag vill bli en smidigare ryttare först. Inte vara så ryckig i handen och att ridningen ska flyta på.

Utmattad i skallen.
Redo i kroppen.

Laleh satte ord på mina känslor...

Dags att glömma allt som hänt.
Det kommer aldrig bli som förr.
Bara bli bättre.

Jag sa till mig själv.
Du måste glömma allt som hänt.
Det är dags.
Du vet att det är nu det vänder.

Jag ska aldrig ta skit igen.
Bara få vara mig själv.
Jag ska aldrig titta ner igen.
Jag tittar upp mot himlen.

Nej jag ska aldrig ta skit igen.

Likes

Comments

Vilsen.

Jag förstod aldrig att den här viktresan skulle innebära så mycket mer än några siffror på vågen. Det är så mycket annat som blossar upp. Vem är jag nu för tiden? Min passion? Glädjeämnen i livet? Det var inte bara kläderna som började att sitta för tajt. På något sätt försvann jag också i allt tröstätande. Det är så mycket mer som ska bearbetas än vad som stoppas i munnen. Hemskt. Förjävligt. Befriande på samma gång.

Det är så många bitar som har trasats sönder och så många andra som har fallit på plats. En sjukdom behöver inte bara vara något negativt. Men samtidigt kan det knäcka en att veta att jag har en permanent "tumör" i skallen. Att ha en bipolär sjukdom är en fantastisk resurs. Samtidigt som den drar ner mig i skiten. Jag vet inte längre vem jag är. Det är ok. Alarmerande men helt accepterat.

Det är helt sjukt att jag inte ens kan ta en promenad utan att första tanken är, vad har jag presterat för att förtjäna det här? Att ta hand om sig själv borde vara något som ska komma i första hand.

Den duktiga flickan ska lära sig att hantera ett främmande ämne, ett helt nytt språk. Vad gör mig lycklig? För jag blir inte tillfredsställd längre av att få högsta betyget på en tenta (24 av 25 p är inte längre good enough), hoppa ett högre hinder på ridlektionen eller något annat som får en att klättra i status. Ser toppen men trappstegen krasar sönder under mig. Vad är viktigt? Pengar och ett A i slutbetyg? Egentligen? För några år sedan visste jag vad som definierade mig, vem jag var. Vad som engagerade och fascinerade. Idag vet jag varför mitt humör svänger. Varför allt havererar eller exploderar likt nyårsfyrverkerier. Melankoli och övermänsklig glädje.

Det är så mycket svårare att vara snäll emot sig själv när det enda som ligger i verktygslådan är en piska, sporrar och morötter. Med mina förutsättningar har jag tagit mig långt. Dock trodde jag aldrig att den svåraste delen skulle vara att stanna upp, och känna efter vad som får mig att må bra.

Ett hårt arbete fortskrider. Förhoppningsvis kommer det att leda mig till ett inre lugn...

Likes

Comments

Idag vägdes jag in på 92,2 kg. Det betyder att jag har tappat 10,6 kg. Och jag som inte ens trodde att jag skulle gå ner 5 kg på ett år. Men vad fel jag hade! 😏

Totalt har det lett till en:
Procentuell förlust a lá 10 % av min kroppsvikt.

Jag känner mig riktigt stolt! 😌🤘

Likes

Comments

Annons från HM

Är dem inte urläckra?

Blir liksom sjukt sugen på att träna varje gång jag spanar in kläderna i garderoben. Tänkte använda kläderna redan ikväll. Därför att ska iväg köra ett zumbapass och skaka lite ruuuumpa. Hahah... 😂😎

Vattenflaska
http://www.hm.com/se/product/40716?article=40716-C&cm_vc=SEARCH

Träningslinne
http://www.hm.com/se/product/47414?article=47414-C&cm_vc=SEARCH

Löpartights
http://www.hm.com/se/product/50294?article=50294-D&cm_vc=SEARCH


Likes

Comments

Hej mina girls and boys!

Idag sitter jag och dreglar över lösnaglar. Har dock inte kommit på hur jag ska kunna ha dem i stallet. En ryttare kan ju inte vara rädd att få lite skit under naglarna eller få/ha knäckta nagelband. Höhö...

Är de nån som vet en bra nagelstylist i Gävle? Nån som gör slitstarka och tåliga naglar? Vilka tyckte ni var snyggast? Jag var mest sugen på 1:an eller 4:an.

Vilket I-lands problem. Hahaha 😂🙈

Likes

Comments

Det här har varit och är en helvetesresa emellanåt. Det går upp och ner. Men nu har jag kommit en lång bit på väg. Hittills har jag lyckats tappa:

10 % av min kroppsvikt
10,4 kg 
-11 cm i midjemått
Fått på mig tre par stövlar (Löve löve löve)

Jag har funnit ett stort stöd från min fantastiska ridlärare. Det hjälper enormt när motivationen tryter. Vi har satt upp nya mål:

Börja tävla i hoppning till våren
Gå ner till 65 kg - vill rida ponnysarna 

Kläder och mode har varit ett stort intresse för mig. Trots att jag är ett konserverat päron drömmer jag om att klä upp mig och känna mig som en puma igen. Jag har alltid och är väl på ett sätt fortfarande en ytlig person, när det gäller mitt egna utseende.

Firar min viktnedgång med att åka till stan ikväll och köpa ett par nya dansskor + gå på ett zumbapass. Till helgen ska jag åka till HM och prova/köpa nya kläder. Det är känslosamt. Många tårar har fällts sedan jag beslutade mig för att det genomföra det.

"If it scares you, it might be a good thing to try".

Likes

Comments

Kokostoppar (cirka 6-10 stycken):

2,5 dl kokos
0,75 dl Sötströ
1 krm Ekologiskt bourbon vaniljpulver
25 gram smör
1 krm Limejuice (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Häll allt i en bunke och knåda ihop till en fast deg.
Rulla bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 min.
Färdigt! ☺

Likes

Comments