Postad i: Vardagen, Träning, Mat
Det har faktiskt gått rätt så bra idag, fått gjort en del hemma, tränat, gått promenad, lagat mat och så vidare. Dock inget pluggande så det får jag ta tag i imorgon innan lektionen på kvällen. Hade tänkt göra prov på kapitel 2 i morgon kväll. Får se om jag känner mig redo bara.
Mellanmål/lunch blev det ägg och avocado och till middag blev det bacon och kyckling paj enligt lchf. Tänker inte skriva mitt intag under dagen då det kan trigga hos de som har problem med mat.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardagen, Mat, Min resa
Jag har totalt tappat fästet med kosten och promenader förutom gymmet senaste veckan. Det har lett till att jag ätit alldeles för mycket, gått för lite promenader och därmed gått upp i vikt. Därav att jag inte la upp vikten förra onsdagen. Jag hade gått upp i vikt. Blev så besviken på mig själv så resten av veckan blev bara skit. Vägde in mig idag på 108.8 kg, vilket innebär en ökning på 1.8 kg sen förrförra onsdagen.


Igår föll jag för godis suget och efteråt blev jag så irriterad på mig själv och bestämde mig för att ta tag i hårdhandskarna. Så från idag ska jag röra på mig mer, äta mer regelbundet för att slippa allt sug. Dricka mer vatten och fokusera helhjärtat på kost och motion/träning. Då det är måndag idag är det dags för gymmet idag. Men först ska jag äta frukost och fixa i ordning lite hemma, plugga en stund och sen till gymmet. Har ändå hela dagen på mig, de stänger inte förrän 20 eller 21 ikväll så jag hinner.


Väntar på frukosten ska bli klar nu, blir skink och ägg muffins. Glömde dock hälla i grädde som stod i receptet men hoppas det blir gott ändå.

Likes

Comments

Postad i: Träning
Idag var det dags för pass 3 på gymmet. Gick bra även om det emellanåt kändes lite trögt. Men jag är nöjd och stolt. Kom hem för någon timme sen och har hunnit duscha. Nu blir det slappa i soffan en stund innan jag ska börja med maten.

Likes

Comments

Postad i: KBT
Igår lånade jag en e-bok ifrån biblioteket, KBT-akuten, för att försöka förbättra min självkänsla och andra oönskade beteenden. Började läsa den idag på morgonen och kom fram till första uppgiften vad man vill förändra hos sig själv, minska eller öka.


Man ska skriva vad man vill göra mer av för det ska bli lättare att genomföra, samt skatta mellan 0-100 hur svårt man tror det kommer bli.

Tänkte dela med mig av mina mål och svårighetsgrad för varje mål med er. Kanske att någon annan bli inspirerad att göra samma sak.

Likes

Comments

Postad i: Vardagen
Vaknade med sprängande huvudvärk i morse, hade tänkt försöka sova lite till men insåg ganska fort att jag inte skulle kunna somna om. Då var det bara att gå upp kl 7 efter knappt 5 timmars sömn. Kroppen känner sig trött och huvudvärken blir inte direkt bättre, men huvudet är piggt som jag vet inte vad. Bara gilla läget och göra det bästa av situationen.

Placerade mig i soffan och har suttit här sedan dess. Varvar med att virka samtidigt som jag kollar på Pretty little liars för att sen spela lite på plattan och sen läsa en stund. Så rolig har min förmiddag varit idag.

Får se sen om jag lyckas vila en stund så kanske jag blir piggare i kroppen sen. Ska försöka plugga lite senare också, lektion ikväll men jag får se om jag går idag eller inte. Beror lite på hur jag känner mig då och om huvudvärken försvunnit eller inte.

Likes

Comments

Postad i: Vardagen, Träning, Virkning, Mat

Har lite glömt och inte riktigt orkat skriva här på ett par dagar nu. Mitt huvud har inte riktigt hängt med som jag velat. Men idag hade jag social aktivitet med boendestöd, efter det ben och rump pass på gymmet. När jag var klar på gymmet hämtade hjärtat mig och vi åkte en sväng till svärföräldrarna, sen handlade lite på vägen hem och gjorde världens godaste middag på kvällen.

Det blev vitkålscarbonara med bacon och ost. Så himla gott. Blir det till middag i morgon också.

Satte mig och repade upp en filt jag började på förra året på hösten tidigare idag, var mormorsränder som mönster, men dels var den för bred, dels hade jag typ 11 olika färger som skiljer så från varandra så det passade inte riktigt ihop. Jag har en ny plan för det garnet. En enda stor mormorsruta tills den blir så bred jag vill ha på en filt och sen göra några mormorränder uppe och under och sen en fint kant. Dock ska jag inte använda alla färger, utan de som passar ihop och flera varv för varje färg jag använder. Byter alltså inte efter varje varv. Just nur jag inne på varv 10.

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Redan måndag igen, tiden går så himla snabbt tror man inte gör mycket på dagarna direkt. Idag var det då alltså dags för pass 1 på gymmet igen, armar, axlar och mage. Gick väldigt bra idag faktiskt så är nöjd över det.

Sen jag kom hem har jag pysslat lite med makrame armband och fixat mat tillsammans med hjärtat som jag snart ska äta. Fått lite pluggande gjort också. När jag ätit färdigt ska jag diska och sen plugga lite till tänkte jag.

Vad gör ni idag?

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Vad gör man egentligen när ingenting känns bra, roligt eller när man inte är tillfreds med livet? Vissa stunder känner jag att livet är bra, att jag är nöjd och så vidare. Sen kommer de stunder jag känner att ingenting är bra. Som om jag bara existerar utan att leva. Jag vill ju leva, inte bara finnas, utan verkligen leva. Göra roliga saker, känna att det jag gör ger en mening. Att jag finns av en anledning, att jag gör bra saker med min tid. Som det är just nu känns det bara som om jag är i någon slags slentrian.

Jag gör inte saker på dagarna för att jag vill det, jag gör för att jag "måste". Måste andas, måste plugga, måste göra hushållssysslor, måste äta, måste träna, måste sova och så vidare. Vart är alla roliga sakerna någonstans? Jag vet inte ens vad jag tycker är roligt längre. Förut var det virkningen. Då gjorde jag det för att det var roligt att göra, nu mest för att ha något att göra när jag kollar på tv. Alltså hålla fingrarna sysselsatta. Tyckte även det var roligt med att sy förut, men har ingen symaskin så vet inte om jag skulle tycka det är roligt nu. Gjorde armband förut också, men tröttnade ganska snabbt så nu ligger de bara och inte gör någon nytta.

Ibland läser jag, mest i perioder, då kan jag läsa flera timmar i sträck om jag hade fått sitta den tiden, men det är ju så mycket annat man behöver göra också och då försvinner lusten för att läsa. Spelar spel gör jag i perioder också, men tröttnar ganska snabbt. Finns inte många spel som tilltalar mig direkt heller.

Nej, jag är nog ganska leds på livet just nu. Vad gör man då? Hur får man tillbaka gnistan? Orken att göra saker som är roliga?

Å andra sidan är det mycket möjligt att det är vintern som gör det, kylan, mörkret och det gråa trista vädret.

Likes

Comments

Postad i: Virkning

Igår började jag på ett nytt mönster, på engelska, för en mandala duk. Har inte så många färger direkt i det garnet, men får se hur det blir med dom jag har. Början ser ju bra ut färgmässigt iaf. Enligt mönstret ska det dock vara andra färger då det är ett höstinspirerat mönster. Men man kan ju välja vilka färger man vill.

Idag tänkte jag faktiskt ta det lugnt och göra så lite som möjligt. Virka, titta på tv, plugga en stund sen när huvudet hänger med.

Likes

Comments

Postad i: Träning

Fyfan, idag tog det riktigt emot att träna. Inte för att övningarna i sig är så jobbiga. Utan för att kroppen inte ville vara med idag. Kände mig helt flammig i ansiktet under hela tiden, men då svettades jag inte direkt heller. Nu har jag rejäl huvudvärk och orken är helt slut både psykiskt och fysiskt. Tror det är något skit i kroppen som inte vill bryta ut. Får se om den gör det under helgen. Nu är det ingen träning förrän på måndag igen, under dagarna tills dess är det bara korta promenader som står på schemat.

Resten av dagen blir det nog inte mycket gjort. Diska, laga mat och plugga typ. Nu slappa i soffan en stund med spel på plattan.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw