Postad i: Vardagen

Idag fick jag antagningsbeskedet från komvux. Jag kom in på matematik 2b som jag hade sökt. Kursen börjar på måndag med upprop på morgonen. Lektionerna är kvällstid tisdagar och torsdagar. Det ska bli väldigt skönt att ha något att göra på dagarna mer än träning och motion. Ser så fram emot det.

I helgen bli det att köpa lite skolmaterial och förbereda mig för kurstart.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Hälsa, Psykisk ohälsa, Vardagen

Jag känner att det är dags för en förändring i mitt liv. Jag tror jag har lyckats fundera ut varför jag mår dåligt och svänger hela tiden. Även fast jag är medicinfri och det kan påverka mig en del. Jag har varit sjukskriven sen 2013 nu på heltid. Under den tiden har jag mest gått hemma. Jag har försökt studera ett par gånger men inte haft koncentration eller motivation till det så det har gått åt skogen. I våras hade jag en slags praktik, och då mådde jag mycket bättre än vad jag gör nu.

Så lösningen är nog att komma hemifrån mer, göra mer saker och vara sysselsatt på dagarna. Istället för att jag bara sitter i soffan och tittar på TV eller framför datorn. Jag har precis kommit igång med träningen men den korta stunden man är borta jämfört med tiden man är hemma, så är det inte mycket. Och det gör inte mycket för mig.

I september ansökte jag till matematik 2 på komvux, om jag kommer in börjar kursen den 23 oktober. Dock är det kvällstid och bara två gånger i veckan. Jag behöver mer än så. Så därför ska jag ta kontakt med ett ställe som kan hjälpa en ut på praktik. På onsdagar har dom drop in så jag ska gå dit då och se vad det finns. Min tanke är att få komma ut på en praktik som kan leda till jobb i framtiden, praktisera ett par dagar i veckan till en början på totalt fyra timmar. Då det var den tiden jag hade i våras innan det projektet lades ner. Och med tiden utöka till mer timmar.

Jag ska läsa totalt fyra kurser på komvux, men det är en kurs i taget så jag inte får vatten över huvudet. Vilket kommer ta ett år och minst två är på distans.

Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Ikväll är det stickning och TV som gäller här hemma. Jag håller på stickar en baggymössa till mig, tycker det blir väldigt häftigt med svart i regnbågsgarnet. Ursäkta för kass bild, min telefon är inne på lagning så använder en med skit kamera.

Vad gör ni ikväll?

Likes

Comments

Postad i: Psykisk ohälsa

Läkaren jag haft i över två års tid på vuxenpsyk ringde idag. Sa som det var att jag svänger väldigt mycket och han mer eller mindre dumförklarade mig då jag hade valt att sluta med medicinen helt. Jag sa till honom att jag ville testa vara utan men att det inte funkar alls, var jobbigare än vad jag hade tänkt mig. Då ville han sätta i mig på min gamla medicin igen, det sa jag nej till. Fanns en anledning varför jag slutade, rabblade upp biverkningarna jag hade innan jag slutade med den för honom. Sen gör den att jag har svårt att känna och visa känslor. Jag vill inte ha det så igen.

Så nu ska han sätta upp mig till en ANNAN läkare, då dom har delat upp läkarna i två avdelningar efter ålder. Ska jag behöva gå runt och må såhär i cirka en månad till innan jag får tid hos läkare? Och varför ska jag behöva byta läkare och därmed beskriva allt på nytt till en ny och förlora min trygghet jag hade. Tycker han kunde ha skrivit ut en ny medicin direkt med tanke på att han ändå känner mig. Ska jag behöva åka till akutpsyk för att få hjälp med medicinering? För det är så det känns som jag behöver göra snart.

Likes

Comments

Postad i: Psykisk ohälsa

Hur ska man kunna tänka positivt när man känner att man drunknar? Den tillfälliga samtalskontakten jag fick på vixenpsyk sa att jag skulle fokusera på det bra i livet, att jag jobbar med dbt på egen hand och så vidare. När jag ändå sa att jag är rädd för mig själv, vad jag kan göra mot mig själv. Tar dom inte en på allvar?

Jag försöker kämpa, försöker tänka positivt. Det går bra en stund, men sen faller jag ner igen. Det är ohållbart i längden. Allt jag önskar är att må bra, att få vara stabil och kunna hantera det är jag får dippar. Men det går inte som det är nu.

Likes

Comments

Postad i: Psykisk ohälsa

För drygt två månader sen slutade jag med mina antidepressiva tabletter då de gjorde mig hyperaktiv på ett sätt som inte var bra för mig. Och för snart två veckor sen slutade jag med mina ståmningsstabiliserande tabletter då jag hade biverkningar jag inte tyckte om och som påverkade mitt förhållande. Jag ville också testa vara fri från mediciner för att lära mig hantera mina svårigheter själv.

Men jag har nu insett att det går inte. Jag svänger i stämningsläget flera gånger om dagen. Från lyckligast i världen till att må så dåligt att jag funderar på självmord. På bara några minuter. Sen håller det i någon timme eller mer för att sen skifta igen. Det tär på mig något fruktansvärt mycket hela tiden. Och jag orkar inte med att må såhär.

Jag vet att det bästa är att börja med medicinerna igen, men jag vill inte ha samma sort som tidigare. Ståmningsstabiliserande gjorde att jag inte kunde visa känslor eller reagera när något händer mig. Nu kan jag det och det känns skönt på det sättet att jag känner kärleken från min sambo och till honom på ett sätt jag inte gjorde innan. Jag är inte heller lika paranoid eller misstänksam som innan. Men jag måste ha något som stabiliserar mina svängningar för jag orkar inte ha det såhär längre. Det är för tufft.

Så jag har skickat ett meddelande på 1177 att jag önskar att min läkare på vuxenpsyk ska kontakta mig, hoppas det inte tar allt för lång tid. Det måste hända något nu innan det går för långt. Jag är ärligt talat rädd för vad som kan hända om det fortsätter såhär.

Likes

Comments

Postad i: Träning

Promenad till och från gymmet och 30 minuters styrketräning. En bra början på veckan.

Likes

Comments

Postad i: Hälsa, Träning

Jag var hos sjukgymnasten igår för att få hjälp med hur jag ska träna så jag inte överanstränger mig och får en massa smärtor. Hon hjälpte mig med att skriva ihop fysisk aktivitet på recept och pratade lite om hur jag ville träningen skulle se ut, så den är utformad efter mina önskemål också. Nu gäller det bara att hålla sig till den och inte gå över gränserna så jag får mer smärtor.

Likes

Comments

Postad i: Hälsa

Jag är på jakt efter ett nytt värmeskydd då det jag har nu (Från Loreal) luktar ganska starkt och det finns parfymallergi i hushållet. Så nu behöver jag er hjälp, vilket av de på bilden luktar minst? Eller har ni ett annat förslag så länka gärna till det.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw