Postad i: Vardagen

Varning för bildbomb!

För ett tag sen började jag med bullet journaling. Först i ett skissblock och ett linjerat block bara för att testa på det. Sen köpte jag en sketch bok på en hobbybutik här i stan som är återförsäljare till panduro. Dock verkar inte boken så bra. Går inte bläddra så bra och lossnar sidor här och var ju mer jag skriver i den. Så jag vet inte just nu om jag ska fortsätta i den eller köpa något bättre och flytta över allt i den dit.

Men ni ska i alla fall få se en del sidor jag gjort hittils. Det kanske är någon som får inspiration till att göra liknande också.

Alla bilder är klickbara. De två nedan visar hur sidorna börjar lossna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Motivation

Idag är det första dagen för #nouw30daychallenge och mitt inlägg för i dag ska handla om inspirerande citat och mina tankar om dem.

På bilderna ovan är de citaten jag har satt på hyllan jag har ovanför mitt databord. På så sätt ser jag dem varje dag. Påminner mig själv om att jag duger som jag är, att förändring tar tid och att det bara är jag själv som kan förändra mitt liv. Tanken bakom dessa citat för mig är att jag behöver påminna mig själv. Dels för att jag alltid har så bråttom när jag gör något, villa att allt ska ske över en natt, men så är inte verkligheten. Dels också för att påminna mig om att jag är i konstant förändring, att mina misstag inte definierar mig som person, alla gör misstag ibland.

Jag har också tänkt skriva ner dessa på små tomma visitkort och ha med mig i plånboken så jag kan läsa dem när jag känner att jag behöver en påminnelse. Jag tror såna här citat speciellt är väldigt bra för att påminna en själv om diverse saker, kanske varför man gör någon förändring i sitt liv, eller en påminnelse att bara en själv kan ta tag i saker och styra sitt liv i den riktigt man vill.

Dessa är bara några få av citatet jag har. Jag har även satt några på min kalender för att påminna mig själv varje gång jag öppnar den. Citat som att inte ge upp förrän man är stolt, att man kommer tacka sig själv en dag osv. Ibland behöver man peppa sig själv och jag tror citat är en utmärkt lösning till det.

Likes

Comments

Postad i: Foton

Det är så vackert ute med all snö. Att bara åka i bilen och titta på alla vinterlandskap, det är så härligt. Även om det är kallt som tusan så är det så fint. Så ljust nu också med all snö. Det piggar upp en lite i alla fall.

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Idag är jag världens lyckligaste. En av de bästa dagarna i mitt liv. Jag har gift mig med min stora kärlek. Jag är så otroligt tacksam för den kärleken jag får ta emot och ge ❤️

Ikväll blir det biobesök med min älskade make. Vi ska se jumanji, verkar som en väldigt rolig film.

Hoppas ni andra har en bra dag idag ni med!

Likes

Comments

Postad i: Vardagen, Psykisk ohälsa

Jag försöker lite att leva efter citatet ovan, men ibland kan det ställa till bekymmer för mig. Ibland fattar jag för snabba beslut, hinner inte tänka efter om det är bra eller dåligt, utan det kommer i kapp senare. För ungefär en vecka sen tog jag ett beslut, efter impuls, att byta förnamn. Det kostar 250 kr för att göra en ansökan. Dock kunde jag inte betala avgiften förrän idag då jag fick min ersättning idag. Men idag insåg jag, att det var ingenting annat än en impuls, en fix idé. För nu vill jag inte alls byta namn. Jag känner bara att det är helt onödigt. Jag har gjort det förut en gång, 2009 tror jag det var, men året efter bytte jag tillbaka. Jag misstänker att det skulle bli precis samma veva denna gång också. Så, jag låter bli.

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Idag har jag faktiskt fått gjort en hel del. Tvättat, dammat, bytt sängkläder, dammsugat och städa på toan. Dessutom har jag suttit och pluggat en del. Dock får jag plugga mer i morgon då jag inte kom så värst långt idag. I morgon ska jag också omorganisera i köksskåpen. Allt står huller om buller just nu så det är på tiden att fixa det.

Nu kollar jag på Gåsmamman och efter det blir det sängen. Ska bli så skönt att få sova i en nybäddad säng. Jag älskar verkligen den känslan.

Likes

Comments

Postad i: Min resa

När jag började min viktresa (ett år sen i morgon) kunde jag inte få ett måttband på 150 cm runt magen. Först i februari förra året kunde jag mäta exakt 150 cm. Idag mäter jag 125 cm runt magen (vid naveln) vilket innebär att jag minskat med över 25 cm på ett år. Hur grymt är inte det?

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Det blev några fina bilder på promenaden till boendestöd och hem. Vi var ner till Hela människans café och pratade med chefen där. Jag ska få börja vara volontär där en dag i veckan ett par timmar. Till en början hjälpa till med hemsidan. Sen kanske jag får mer uppgifter allt eftersom. Den 29 januari är första gången jag ska gå dit. Det känns spännande.

Eftermiddagen spenderades med min älskade lilla plutt. Som nu blivit så himla stor.

Nu blir det inte mycket mer gjort ikväll. Känner mig väldigt trött redan men kl 21 börjar Gåsmamman så det får jag inte missa.

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Idag hade jag lite svårt att ta mig upp ur sängen. Hjärtat åkte till jobbet och sa hejdå lite innan kl 5, efter det hade jag svårt att somna om och kom inte upp förrän för en halvtimme sen ungefär. Nu sitter jag och dricker kaffe och försöker piggna till. Så otroligt trött idag.

Snart frukostdags och sen i väg till boendestöd för social aktivitet. Jag hoppas bara det inte är några problem att gå, fick ny inflammation för en vecka sen, denna gång i båda höfterna så jag har varit rätt still under tiden och behandlat med voltaren gel och Alvedon. Så jag får hoppas på det bästa.

I eftermiddag har jag umgänge med min minsta pojk. Jag har inte träffat honom sen ett par dagar innan julafton så ser verkligen fram emot det.

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Postad i: Vardagen

Det mesta av dagen har spenderats vid köksbordet med matteboken, i pauserna har jag pärlat lite. Kände att det fick vara nog med plugg sen ett par timmar tillbaka. Började bara snurra i huvudet och fattade ingenting till slut. Ångesten har varit skyhög idag och är fortfarande så det tar väl sitt med att huvudet inte hänger med. Riktigt illa idag. Väntar fortfarande på recept på den nya medicinen jag ska få, men ingenting än. Ringde rådgivningen på vuxenpsyk idag och läkaren hade dikterat något i fredags. Borde ju ha fått mitt recept nu kan man tycka. Jag hoppas verkligen det kommer snart för jag vet inte hur jag ska stå ut mer. Allt är bara ett totalt kaos i mitt huvud just nu.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw