Header

Nu har jag gjort något jag länge tänkt på. Att byta mitt bloggnamn. Eller ja.. byta och byta var väl att ta i. Men jag la till en bokstav iallafall. Så nu heter jag tigerflickan här på nouw.se istället för tigerflicka.

Idag blev jag hemma för var verkligen så sjukt trött att jag inte klarade av att gå upp. Har inte tagit min sömnmedicin på några dagar så det har inte blivit så mycket sömn.

Om två dagar är det den 2 december. Dagen som jag länge fruktat. Jag vet inte hur jag ska överleva den dagen. Men vi får se hur det går. Ska iallafall åka iväg med min kurator och käka och sen ska jag kanske gå på bio. Tror jag ska sätta mig ner och skriva en krönika till svenskan. Så att jag har den avklarad så att jag inte hamnar efter i svenskan. Skriva är något jag verkligen gillar så det borde inte vara så svårt att skriva en krönika.

Likes

Comments

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Dagen jag varit rädd för börjar närma sig med stormsteg och jag mår sämre än på länge. På fredag är det precis ett år sen jag blev våldtagen. Det känns sjukt att tänka på att ett helt år snart har gått. Ett helt år av smärta och ångest. Ett helt år av tankar och planer. Ett år utan att ha någon att prata med om vad som hänt.

Jag har känt mig så ensam det här året. Det har känts som om ingen riktigt fattar vad jag menar. Jag har såklart haft M och alla min andra kompisar och min familj att prata med. Det här låter hemskt att säga, men jag tror att den man snackar med själv måste ha gått igenom det för att den ska fatta. För jag har känt att ingen förstår. Ingen fattar hur ont det gör. Hur mycket man lider. Jag har pratat med en person om att jag är rädd för att den dagen ska komma. Men h*n säger att det bara är att sluta tänka på det. Att jag måste gå vidare. Men h*n har inte varit med om det jag varit med om. Så h*n fattar inte att det är svårt att "bara" gå vidare.

Sånt här gör mig bara så sjukt frustrerad. Jag orkar inte tänka mer på det för det känns som att jag kommer explodera. Men ändå tänker jag på det h*n sa. För det är INTE så LÄTT att bara sluta tänka!!

Likes

Comments

Tänkte köra på en julkalender i år. Kommer blogga utöver dom här inläggen oxå såklart, men tänkte att på det här sättet så får ni veta eller se något varje dag ända fram till julafton:

DAG 1 - Betydelse av ditt bloggnamn

DAG 2 - Ett nytaget foto av dig och 15 intressanta fakta om dig själv

DAG 3 - En ovana som du önskar att du inte hade

DAG 4 - En stad du vill besöka

DAG 5 - När och varför började du blogga

DAG 6 - Hur ser din garderob ut

DAG 7 - En bild på något som gör dig lycklig

DAG 8 - Din favorittid på året

DAG 9 - Någonting du vill ha mer än något annat just nu

DAG 10 - Någonting du ångrar

DAG 11 - En bild på dig själv för 2 år sedan

DAG 12 - Någonting du oroar dig för

DAG 13 - En bild på dig själv som barn

DAG 14 - En bild som du älskar

DAG 15 - En bild på ditt rum

DAG 16 - Din favoritstad

DAG 17 - Ditt favoritplagg

DAG 18 - Vad är kärlek

DAG 19 - Dina rädslor

DAG 20 - Dina 3 favoitlåtar just nu

DAG 21 - 5 saker du önskar dig

DAG 22 - Bild på parfymen du använder

DAG 23 - Vad du önskat dig i julklapp

DAG 24 - Ett foto på dig taget idag + 3 saker som har varit bra dom senaste 24 dagarna

Likes

Comments

Här kommer en liten lista på saker du inte ska säga till någon som är deprimerad:

"Du är inte den enda som mår dåligt!"

Att säga så till en person som lider av depression förminskar deras känslor och mående på ett brutalt elakt sätt. Har de inte rätt att må dåligt för att många andra också är drabbade? Är deras känslor inte viktiga? Ska inte allas mående tas på största allvar? Nej, att säga åt någon som redan lider att andra människor också lider kommer inte göra någonting bättre.

"Det är bara en fas!"

Nej, det är inte bara en fas. Det är en kamp som kan ta många år att vinna. Många är deperimerade stora delar av sina liv, är det bara en fas för dem också? Nä, säg inte att någons depression bara är en fas som kommer "gå över" av sig självt för det är inte sant.

"Du har ett så bra liv, du borde vara tacksam istället!"

Alla varianter av den meningen borde vara bannlysta. En människa som är deprimerad vet oftast om att deras liv är bra på papper men tvingas brottas med ångesten över att de ändå mår dåligt. Känslorna kring detta kommer inte försvinna för att du försöker övertala dem om hur vackert livet är. Depression är en sjukdom och inte ett val att vara "otacksam".

"varför är du så deprimerad?"

Seriöst? Det man önskar sig som deprimerad är så klart att inte vara deppig. Om det fanns ett enkelt svar på den frågan så skulle sjukdomen kanske inte vara lika allvarlig.

"Tänk positivt istället!"

Nej, säg inte så till någon. De försöker tänka positivt för allt vad de kan men det funkar inte så. Att uppmana dem att tänka glada tankar är bara förminskande. Försök att stötta och finnas där för den som mår dåligt utan att försöka dig på att läka dem med dina kommentarer och tankar. Kom med mat åt dem, lyssna utan att försöka peppa, fråga om de vill ta en skogspromenad eller annan enkel aktivitet och bara visa att du finns där.

"Det är aldrig någon som sagt att livet ska vara rättvist!"
Nehej? Och hur rättfärdigar detta att folk mår dåligt över att de råkat ut för en olycka, förlorat en närstående eller helt enkelt lider av brist på kemiska signalsubstanser?

Likes

Comments

"Ryck upp dig!", "skärp dig!", "var positiv!" och "sluta vara så negativ!" är något vi med psykisk ohälsa får höra ofta, för ofta. Tro mig. Hade det gått så hade det inte funnits någon psykisk ohälsa i världen. För tror ni att vi tycker att det är kul? Tror ni att vi verkligen vill må så dåligt att vi skadar oss själva, svälter oss eller till och med överväger självmord? Tror ni att vi vill sitta där på sängkanten med händerna framför ansiktet medan vi gråter ögonen ur oss? Tror ni att vi vill sitta där med rakbladet i handen och överväga om det är värt ett försök att skära bort ångesten? Tror ni att vi vill sitta med en näve piller i ena handen och ett rep i andra och överväga vilket sätt som är det snabbaste? Nej! Det vill vi inte. Det vill ingen hoppas jag.

Att ha psykisk ohälsa är tufft. Ibland eller ja, ofta önskar iallafall jag att jag var fysiskt sjuk. En sån sorts sjuk som människor förstår. För dom flesta människor förstår sig på att någon med ett brutet ben kan ha ont. Men det är inte många som kan förstå att vi med psykisk ohälsa också kan ha ont. All denna ångesten som vi får stå ut med. Den är ibland outhärdlig. Det är därför vissa av oss väljer att lätta på trycket, genom att skada sig. Jag vill inte romantisera självskada och säga att det blir bättre genom att skada sig. För det blir det inte. Visst, det hjälper i stunden. Men sen kommer ångesten tillbaka starkare än den var innan.

Så, innan ni dömer, innan ni ber någon att skärpa sig, innan ni säger att någon är lat för att personen inte orkar så mycket, så snälla, tänk om! Personen kanske kämpar med något ni inte har en aning om!

Likes

Comments

Sitter just nu i skolan och väntar på att mamma ska svara mig när hon slutar. Idag har inte varit en bra dag. Det har varit en dag utav ångest. Massa ångest. Nu vill jag bara hem och ta det lugnt. Cissi är i Norrtälje så henne kommer jag inte få se på ett tag. Eller hon kanske kommer hem på torsdag. Så hoppas det.

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Det skulle vara jätte bra om ni kom med förslag på vad ni skulle vilja läsa. För har verkligen ingen inspiration.

Likes

Comments

Inatt sover Cissi och jag hemma hos mig. Vi har kollat på The impossible, käkat ostbågar och druckit läsk. Just nu sitter vi bara i soffan och degar. Mår helt okej idag. Men det känns som att varje gång jag är hemma så måste jag skada mig. Det har lixom blivit att här hemma skadar man sig. Men ja, jag ska inte göra det. Det är så skönt att sova hos Cissi för där har jag ingen vana att skada mig. Där kan jag bara vara jag. Visst mår jag dåligt även när jag är där. Men det är inte på samma sätt som när jag är hemma. Hos Cissi är det alltid massor av människor. Så man får inte så mycket tid till att tänka. Men ja, jag älskar min familj och så. Även fast dom kan gå mig på nerverna ibland *Host* ofta.

Likes

Comments

Sitter just nu hemma hos Cissi och kollar på vampires suck. Det är en parodi på på twilight.. Vet inte om den är bra än. Brukar inte gilla parodier, men Cissi tycker den är bra så vi får se vad jag tycker. Ska sova här inatt, som jag gjort så sjukt många nätter sen höstlovet. Även på vardagar vilken jag annars inte brukar få. Jag har nästan flyttat in haha.

Idag har inte hänt så mycket. Jag var i skolan till ca 12:30, sen åkte jag till Kungsängen för att träffa min kontaktperson och fika. Det var verkligen super mysigt. Efter det så åkte jag till TC för att träffa Cissi som hade varit i sin gamla skola i Liljeholmen. När jag mött upp henne så gick vi till Espresso House och tog en varsin kaffe. Sen bar vi av hemåt. Vi åkte först hem till mig för att jag skulle hämta kläder och allt jag behövde. Cissis pappa hämtade oss hos mig och sen åkte vi hem till henne. Nu har vi bara tagit det lugnt. Eller juste jag sminkade mig lite och tog lite bilder.

Likes

Comments