View tracker

Der blev snabba ryck här. Imorgon gör jag min sista dag på Jollen. Jag tycker inte riktigt att det ger mig något mer och som jag sagt tidigare kostat det mig mer så nu har jag andra planer under sommaren/hösten.

Det kommer bli så jobbigt att säga hejdå till alla underbara barn här, speciellt de som drar sig lite extra till en, men vem vet jag kanske kommer tillbaka någon gång.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Här sitter jag i personalrummet och har lite rast. Vi har precis ätit mat och nu ska de flesta barnen sova.

Idag är en sådan dag när jag bara är trött och less på allt. Mest trött och less är jag på att praktisera, jobba som vilken anställd som helst bara det att jag gör det gratis. Faktum är att det kostat mig pengar att göra det här, hade jag vart hemma hade det vart billigare konstigt nog.
Jag förstår verkligen inte hur arbetsförmedlingen tänker...

Likes

Comments

View tracker

Jag och Victor åkte in till stan en sväng och då fick detta följa med mig hem från Rusta!

Jag är ju tyvärr en riktig blekfis och blir i princip aldrig brun hur mycket jag än är ute i solen, så jag hoppas jag kan bli lite brun och fin med detta ☺

Likes

Comments

Under de två veckorna innan röntgen kunde jag fortfarande få ont lite då och då vissa dagar men jag kunde ändå stå ut med det. Förra onsdagen röntgades jag och det skulle ta någon vecka att få svar då det skall gå genom läkaren som hade hand om mig. Jag jobbade i måndags och bara någon timme efter att jag kom hem kände jag att det började göra ont, jag tog en dusch för jag tänkte att värmen kanske kunde lindra smärtan lite men det hjälpte inte. Smärtan bara ökade mer och mer så jag blev tvungen att jag den medicinen jag endast ska ta om inget annat hjälper och inte ens den hjälpte!
Victor var inte hemma så jag ringde honom och sa att han var tvungen att komma hem för jag har så ont att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Smärtan fortsatte att öka och jag hade så ont att jag inte kunde vara still, jag vaggade fram och tillbaka, vände och vred mig, inget hjälpte! Jag grät av smärta, hade svårt att andas, säckade ihop om jag reste på mig och tillslut spydde jag för att det gjorde så ont. jag trodde verkligen att jag skulle dö. Victor tyckte att vi skulle åka in men jag ville inte för jag vet ju vad som kommer hända, ingenting och smärtan kommer vara borta dagen efter! Han var på väg att ringa ambulans flera gånger men efter att jag spytt lugnade det ner sig lite grann och jag var kontaktbar och kunde prata igen.

Detta pågick lite mer än en timme och jag blev helt slut så jag la mig i sängen och tänkte att jag kanske kunde somna några timmar och att det skulle kännas bättre när jag vaknar. Victor skulle åka iväg och fixa något och jag pendlade mellan att vara vaken och sova i 3 timmar men smärtan var hanterbar under den tiden. Victor kom hem vid 23 tiden och la sig med mig och vi somnade båda två. Jag vaknade till utav att smärtorna kom tillbaka lika starka igen vid 03 och det var samma visa igen. Jag lyckades ta mig upp till toaletten, spydde och sedan lugnade det ner sig lite ännu en gång och sen tror jag att jag mer eller mindre däckade utav smärta och utmattning.

Mitt alarm ringde strax efter 07 och då hade jag i princip inte ont alls men jag ringde och sjukanmälde mig. Jag har vart hemma fram tills i torsdags då jag haft ont till och från och varit helt utmattad men igår åkte jag och jobbade igen. Det börjar göra lite ont då och då men det är ingenting om jag jämför med i måndags. Jag har aldrig vart med om att ha så ont tidigare och det är det värsta njurstensanfallet jag varit med om! Jag har fortfarande inte fått svar från röntgen men jag hoppas jag får det i början på nästan vecka och att jag får kontakt med läkaren igen eftersom stenen uppenbarligen inte har tagit sig ut! Något måste ju göras för jag varken ska eller kan ha det såhär.
Jag vågar ju inte åka iväg någonstans eller göra något för jag är rädd att det ska göra sådär ont igen.

Ni undrar säkert varför jag inte åkte in om jag nu hade sådär ont men svaret är enkelt. Tidigare har jag haft ont en dag, sedan är smärtan borta och de gör helst inget åt njursten om stenen inte är för stor för att ta sig ut av sig självt och det ska inte vara några problem för min sten att komma ut själv. Jag tänker att jag väntar på svar från röntgen och därefter får vi se vad som händer. Jag hoppas innerligt att jag slipper vara med om ett liknande anfall igen och att stenen bestämmer sig för att komma ut utan att hjälp eller operation!

Likes

Comments

Jag kommer dela in detta i 2 delar för jag har så mycket att skriva.

Allt började med att smärtan bara kom från ingenstans utan förvarning och jag kände igen det nästan med en gång. Jag kunde nästan garantera att det var njursten då jag haft det ett par gånger tidigare.
Visst hade jag rätt även denna gång! Tidigare har det gått över av sig självt på någon dag utan att jag behövt någon direkt hjälp men så var det inte denna gången.

När vi åkte in till akuten i Lidköping första gången var vi där runt 8 timmar den söndagskvällen, det jag fick för att lindra smärtan hjälpte inte alls och efter röntgen kunde de se att det var en sten 6x4 mm (har jag för mig) som satt där. Jag blev skickad till KSS istället då klockan hade hunnit bli närmare 23 och de har ingen kirurg tillgänglig nattetid i Lidköping och det var tal om operation för att avlasta njurarna. Vi åkte direkt till Skövde och jag blev inlagd på KAVA och det skulle eventuellt bli operation på morgonen efter jag fått träffa kirurgen. Jag sov kanske allt som allt 3 timmar den natten men smärtan avtog och jag kände inget alls. När ronden kom på morgonen sa dem kort och gott att operationen kunde nästan göra mer "skada" än nytta då det oftast gör ondare och ger andra problem så kan jag klara mig utan operation vore det de bästa. Eftersom jag inte hade några smärtor längre blev jag utskriven och fick åka hem, jag fick recept på två olika smärtstillande jag skulle ta om smärtan skulle komma tillbaka och skulle inget det hjälpa skulle jag åka in till akuten igen.

Redan dagen därpå (tisdag) kom smärtan tillbaka och medicinerna hjälpte inte Vi åkte direkt till KSS denna gång vid 13 tiden och där fick jag mer smärtstillande i form av morfin, vilket min kropp inte tycker om speciellt mycket. Jag mår fruktansvärt illa och allt blir kort förklarat jättejobbigt i kroppen, jag känner inte alls en sån där "skön känsla" som de flesta verkar tycka. De bestämde i alla fall att det skulle opera mig eftersom inte smärtan gav med sig så jag blev inlagd på urologen runt 15-16 tiden. Jag var tvungen att fasta minst 6 timmar så de sa att operationen blir av dagen därpå istället. Jag låg där ensam i mitt rum hög på morfin och mådde inte alls bra, jag lyckades sova några timmar och blev väckt runt 7 när ronden kom. De kunde inte säga vilken tid operationen skulle bli av men jag stod på akutlistan så någon gång under dagen skulle det bli. Dagen gick och vid 18 kom de in och sa att under kvällen/natten skulle det bli av, jag ringde Victor och berättade och blev lättad över att det äntligen skulle bli av! Bara en timme senare kommer en sköterska in igen och säger att jag inte kommer hinna opereras idag heller. Där och då brast det totalt för mig, större delar utav de dagarna hade jag bara gråtit och vart jätteledsen och hela situationen tärde otroligt mycket på mitt psyke. Jag ville bara bort därifrån och åka hem! Den dagen hade jag inte heller känt av några smärtor och jag sa flera gånger till Victor att jag gör av som helst bara du gör så att jag får åka hem.

Jag vet inte hur jag skulle ha klarat mig utan honom för den veckan var en utav de värsta jag vart med om och jag tror han känner likadant. Jag kunde inta alls lugna ner mig den kvällen och var helt förstörd så han kom till mig på natten och sov hos mig och morgonen därpå frågade vi om jag inte fick åka hem istället eftersom jag inte längre hade ont och de tänkte precis samma sak. Jag blev utskriven på torsdagen utan operation i hopp om att jag skulle kissa ut stenen och jag fick en röntgentid två veckor senare.

Likes

Comments

Idag har det visst gått en månad sedan jag bloggade senat så tänkte att det var dags för en liten uppdatering. 
Vad har hänt sen sist då? Jo, jag skrev ju att jag misstänkte att jag hade njursten och om inte smärtorna gav sig skulle vi åka in till sjukhuset. Det har inte gett sig än kan jag tala om, jag har besökt akuten tre gånger, spenderat några nätter på KSS men inte fått någon hjälp.
Jag tänkte att jag skulle skriva ett eget inlägg om hela denna historien då det är en del. 

Jag har ökat i tid på min arbetsprövningsplats, jag gör nu 6 timmar om dagen, 5 dagar i veckan. Då jag vart sjuk de senaste har jag en del frånvaro och har inte riktigt hunnit prova på hur det funkar men det lilla jag har gjort har gått bra så det är nog inga problem. Förutom att jag är sjukt trött på hela situationen att jobba gratis och för ingenting. Det kan jag också gå in lite mer på i ett eget inlägga, hur jag tänker och känner inför det hela. 

Annars har det väl inte hänt så mycket mer på en månad, jag har var sjukt och mått dåligt, det är väl det! Jag hoppas det kan vända snart så jag kan njuta av sommaren. 

Likes

Comments

05.30 vaknade jag utav hemska smärtor i magen, visste knappt vart jag skulle ta vägen och det gick bara inte slappna av.
Jag ringde och sjukanmäla mig och ringde till vårdcentralen och jag fick komma in med en gång.

Jag har tydligen urinvägsinfektion så jag har fått penicillin jag ska äta i 5 dagar nu och det ska tydligen hjälpa redan i natt. Jag är däremot ganska säker på att det är njursten och det kunde det eventuellt vara sa dem och skulle det bli värre eller om det inte ger sig ikväll blir det akuten. 

Sedan jag kom hem vid 10 har jag legat i sängen och kollat på film och serier. Jag lyckades somna 1h på förmiddagen men när jag vaknar gör det lika ont igen. Nu har jag startat en barnfilm och ska försöka sova lite igen, allt för att slippa ha ont.
Håll tummarna för att jag mår bättre ikväll och slipper åka in! 🏥

Likes

Comments

Idag har jag vart och hämtat ut mina glasögon. Jag känner mig faktiskt nöjd och jag ska verkligen försöka att använda dem så ofta som möjligt ☺

Dock så måste jag lämna in dem så snart som möjligt för glaset sitter inte fast i bågen som den ska på ena sidan.
Så typiskt att saker ska vara sönder när man köper något nytt!!!

Likes

Comments

Alltså vädret är ju helt underbart! Jag njuter verkligen utav denna sommar vi fått på bara någon vecka.

Idag är jag ledig och jag sitter ute i solen på baksidan hemma hos mamma och pappa. Dem har renoverat köket och tapetserat om och fått det super fint inne!
De har även byggt ut altanen och fått dit ett spabad och nu håller huset på att målas om till vitt istället för gult som innan och även det blir hur fint som helst!
jag längtar verkligen tills jag och Victor flyttat till vårt drömhus där vi kan fixa & dona och göra det till Vårt 🌸

Likes

Comments

Nu har det gått en månad sedan jag började arbetsträna, under den tiden har jag gjort 12 timmar i veckan och det har gått jättebra. Nu har vi ökat så jag är uppe i 20 timmar i veckan och jag hoppas det går lika bra.

Jag blir mer och mer sugen på att börja jobba på riktigt och jag hoppas att jag snart ska hitta något!

Likes

Comments