Header

Sverige, Stockholm Arlanda Flygplats, terminal 4 - inrikes, gate 39, stolsnummer vet ej. Men här sitter jag just nu. Efter att ha haft alarmet på klockan sex i morse så är jag nu rätt trött och väntar på att det ska bli dags för boarding. Kom nyss hit med ett flyg från Amsterdam och snart så är det dags för mitt sista flyg hem till Göteborg. Jag längtar hem nu! När jag under mitt första flyg hit till Stockholm hör kaptenen säga att vi flyger en rutt som går upp runt Göteborg så bara önskade jag att de kunde släppa av mig, lite omväg för mig kan man ju säga.
Men jag har haft det bra i både Spanien och Nederländerna med mina härliga lagkompisar.

Så nu blir det tillbaka till min svenska vardag med träning, jobb och plugg varvat var dag. Rätt skönt att komma tillbaka till dessa rutiner men såklart alltid en fördel när man kan vara cyklist på heltid i Spanien. Mamma hämtar mig på Landvetter, inte setts på nästan tre veckor mer än några gånger på skype.

Nej, nu är det dags för boarding. Hoppas på en lugn flygresa ner till Göteborg.

Dagens citat: "Don't be afraid to change. You may lose something good but you may gain something better."

Xo Hanna

Likes

Comments

Dagens citat: "When it hurts to look back, and you're scared to look ahead, you can look beside and your teammates will be there."

Xo Hanna

Likes

Comments

Äntligen så är jag på träningsläger igen! Jag som alltid brukar vara borta hela januari för träning i Spanien har verkligen saknat det när jag nu istället varit hemma i kalla Sverige. Jag flög i torsdags ner till Nederländerna för lite saker där innan vi alla i laget i söndags flög till Barcelona för läger i Tarragona. Besökt två nya flygplatser i Barcelona och Rotterdam. Jag som tyckt att Landvetter flygplats varit liten, jag vet inte ens vilken bråkdel av Landvetter som Rotterdam är. Väldigt liten i alla fall.

Efter en hemsk flygning med väldigt obehaglig turbulens stora delar av resan som gjorde att vi var tvungna att ha bälte i princip hela tiden så ankom vi till Cambrils Resort här i Tarragona. Det är en sport-resort med flera andra cykellag här samtidigt, bland annat FDJ:s damlag, norska kontinental-laget Uno-X och Team Wiggings. Lite kul är även att svenska fotbollslaget Malmö FF också är här.

Söndag eftermiddag gick faktiskt inte att cykla ute på grund av för mycket vind. Så vi alla cyklade lite på gymmet och körde individuell styrka. Igår kunde vi dock komma igång med cykelträningen. Min plan här nere har varit att köra distans-träning själv. Jag kan köra långa pass men jag får fortfarande inte köra hårda och intensiva pass, inget på tröskeln. Jag hade redan innan räknat med att hastigheten som laget håller kommer att bli för hög för mig för att stanna i mina tillåtna zoner. Igår rullade jag ut med dem för att köra deras uppvärmning tillsammans och tanken var att sedan fortsätta själv. Det gick rätt bra så jag körde med laget hela passet, blev 3H15min distans första dagen.

Idag skulle tjejerna köra intervaller så jag körde mitt egna pass. Fick ihop 4 fina timmar själv i distanstempo. Fick cyklat upp till den kända stället här kallat "La Mussara". Fin klättring, längre än jag räknat med, men ju längre klättring desto bättre utsikt väl? Utsikten på toppen var helt fantastisk när jag stod där på ca 1000 meter över havet.

Eftermiddagarna här spenderas som man ska på träningsläger, på sängen med en film eller bok. I mitt fall blir det dock även en del pluggande men det är helt okej. I morgon får jag se vad det blir för träning för mig. Jag har en grundplan för veckan men får ändå varje dag känna hur kroppen känns. Vill köra så mycket som möjligt men samtidigt inte pressa mig över gränsen. Ser fram emot kommande dagar!

Dagens citat: "Strength doesn't come from what you can do. It comes from overcoming the things you once thought you couldn't."

Xo Hanna

Likes

Comments

Jag blev godkänd på idrottspsykologi-tentamen! Fick resultatet tidigare i veckan och blev så glad när jag såg att jag var godkänd. Tyckte att provet gick jättebra på de frågorna jag hade tid att skriva på, men var lite orolig att jag skulle tappa för mycket poäng från den uppgift jag inte han med. Men så vart inte fallet. Hade högsta poäng på i princip alla frågor jag han med vilket jag är jätteglad över och klarade godkänt gränsen med marginal. Känns skönt att vara klar med denna kursen nu och veta att jag inte behöver komplettera något. Har lärt mig så mycket av att studera idrottspsykologi som jag tar med mig, framförallt har jag fått en större förståelse om hur och varför vi tänker som vi gör i olika idrotts-situationer. Och att det går att förändra sitt tankesätt men det krävs fullt engagemang och att man lägger ner tid på det.

Nu gäller det att försöka ta med sig de nya kunskaperna in i mitt egna idrottande framöver, vilket jag vet är lättare sagt än gjort. Men blir ett ypperligt tillfälle att börja då jag i morgon åker på träningsläger till Tarragona i Spanien med Swaboladies. Förhoppningsvis får vi okej väder, även om Spanien på det senaste inte har visat sin bästa sida.

Jag hoppas ni alla har haft en bra lördag och önskar er en fortsatt bra helg!

Dagens citat: "If you want something you've never had, you must be willing to do something you've never done."

Xo Hanna

Likes

Comments

Igår var jag med min mormor i Ulricehamn och tittade på världscupen i längdskidor. Tjejerna och killarna skulle köra stafett vilket alltid är roligt att se på! Tidig morgon iväg och sent på eftermiddagen var vi hemma men vilken rolig dag vi hade! Det var hur mycket människor som helst som var där och tittade, stämningen var otroligt bra och tävlingarna var så spännande. Vi stod ute i skogen ut efter banan och kunde se dem komma från två olika håll. Lite kallt och kyligt men med kaffe med oss var det bara så stämningsfullt. Man kanske ser mer av tävlingen på tv än live men det är något speciellt att stå där ute i spåret med svenska flaggan i handen och hejja på alla åkarna omringad av likasinnade människor. Det är en upplevelse. Och att få se de svenska åkarna, Marit Björgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg, Kikkan Randall, Krista Pärmekoski, Martin Jonsrud Sundby, Maurice Manificat och alla de andra live tycker i alla fall jag är både roligt och lite häftigt. Jag hoppas verkligen att världscupen kommer tillbaka till Ulricehamn i framtiden för det var ett toppenbra arrangemang och jag vill så gärna åka och titta på det igen!

Dagens citat: "The best things in life are not things, they are moments."

Xo Hanna

Likes

Comments

Jag började denna helgen med en promenad till gymmet, 30 min intensiv styrka och 30 min Hot-flex. Har aldrig tidigare varit på hot-flex men bra tror jag verkligen att det är! Streching i 40 graders värme och 30 minuter senare stapplade jag mig ut ur salen lite snurrig, det var länge sedan jag befann mig i sådan värme. Nu på eftermiddagen blev det ett roligt mountainbike-pass här i Änggårdsbergen, blött och lerigt men det är bara roligt! Trött kropp nu efter en del träning denna vecka med bland annat mitt första "riktiga" distanspass igen igår! Blev 3,5 timmar ute i solen på mountainbiken. Inte världens längsta distanspass men allt över 3 timmar kallar jag distans, så kort-distans var det väl :) Det var i alla fall skönt att ha gjort ett riktigt distanspass igen, jag var trött mot slutet och den härliga känslan när man kommer in i värmen efter många timmar i sadeln har jag saknat!

Idag loggade jag in på min facebook, instagram och twitter igen efter en hel veckas uppehåll från alla dessa. Förra lördagen så vaknade jag och var bara allmänt frustrerad och nere och att se på facebook och instagram vad alla andra gjorde vart inget bättre. Så jag bestämde mig bara för att logga ut från alla sociala medier och inte gå in på dem på en vecka för att få lite avstånd till allting. Slippa känna krav på att uppdatera min instagram med bilder på vad som sker och inte behöva veta allt om alltting runtomkring. Det har faktiskt varit en ganska skön vecka. Jag har bara fokuserat på att göra det jag ska så som jobb, träning och plugga. När man väl loggat ut från sina sociala medier så inser man hur mycket tid man faktiskt lägger på dem, man inser att man har väldigt mycket mer tid utan dem. Och man är så van att var och varannan minut titta in på alla dessa konton ifall det kommit några nya uppdateringar. Jag märkte själv att man är så van vid det att jag istället kollade min mejl gång på gång på mobilen, något jag annars inte gör. What's app och messenger-appen var jag fortsatt inloggad på för att privata meddelande skulle kunna nå mig men annars ingenting på sociala medier på en hel vecka.

Jag tycker att det var hur skönt som helst och kommer nog att vara inne mindre på mina sociala medier framöver än jag varit tidigare. Jag tycker att de är otroligt bra att ha, det är en frihet, möjlighet till exponering, möta människor och finna inspiration. Men det kan även vara stressande och krävande och jag tror att det är viktigt att hitta balansen där emellan det. :)

Nu ska jag fortsätta mitt pluggande denna lördagskväll och senare blir det middag ute på stan med familjen och filmkväll när vi kommer hem. Ha en fin helg allesammans!

Dagens citat: "Feelings are just visitors, let them come and go."

Xo Hanna

Två favoriter: kallrökt lax med ägg samt vanilj- och jordgubbs-proteinpannkakor med keso.

Likes

Comments

Igår gjorde jag min sluttenta i idrottspsykologi-kursen som jag pluggat under hösten. Känns så skönt att ha gjort det nu! Jag tycker att det gick bra förutom att tiden inte räckte till för mig! Att svara på alla de essä-frågor vi fick under endast tre timmar tyckte jag kändes helt omöjligt. Sista frågan han jag inte med alls och näst sista blev halvklart. Men jag är nöjd med de svar jag fick skrivit och hoppas att de poäng jag samlar ihop där blir tillräckligt för att vara godkänd. Jag funderar fortfarande idag på hur det skulle vara möjligt att hinna med alla de frågorna, jag var ändå supereffektiv, skrev hela tiden och han inte ens dricka mitt kaffe. :)

Att plugga idrottspsykologi tycker jag har varit så bra. Det är bra att ha kunskap om det både som ledare och tränare men även som idrottare! Jag har fått en större förståelse för mig själv faktiskt och hur jag tänker i vissa situationer. Ibland när jag inte vetat varför jag varit jättenervös, inte kunnat koncentrera mig etc. så har jag bara tyckt det varit jobbigt. Det kommer jag säkert att tycka i framtiden också men nu har jag faktiskt en kunskap och förståelse varför jag då känner så. När jag läste vissa saker i vår bok så nästan uppenbarade det sig för mig. Något jag känt i en situation stod där i boken, och med en förklaring till varför vissa tänker så! Den mentala biten är så viktig inom idrott och jag genom att plugga idrottspsykologi har verkligen förstått att det finns så mycket man kan göra för att jobba på det men det tar tid och krävs i princip lika stort engagemang som vid den den fysiska träningen. Så jag skulle verkligen rekommendera alla idrottare att läsa en idrottspsykologi-kurs, jag tror att det bara vill positivt hjälpa en i sitt idrottande.

Dagens citat: "Knowledge is a treasure, but practice is the key to it."

Xo Hanna

Likes

Comments

Jag gillar att sätta upp både stora och små mål, göra listor över saker och ting, allt från vad jag ska göra i morgon till vad jag ska packa när jag ska till Spanien eller vad jag vill ha upplevt under året. På så sätt så kan jag alltid bocka av vad jag faktiskt har gjort eller vad jag har uppnått. Det blir mer konkret och lättare att se en utveckling och de framsteg man gör. Ibland ser man inte alltid hur långt man har kommit förrän man tittar tillbaka på vart man faktiskt började. Mina listor och mål är ett sätt att se tillbaka och se vart ifrån jag har gått till var jag är idag.

En milstolpe på vägen mot att vara helt frisk och kunna träna och tävla som vanligt igen var den magnetkameraundersökning jag skulle göra den 5 januari. Den hade jag vetat om skulle komma under de tre senaste månaderna och det var verkligen som en sak som behövdes bockas av på min lista över min återhämtnings-process. I måndags fick jag mina test-svar och det var glädjande besked! Det fanns inga tecken längre på vätska eller inflammation i hjärtsäcken och det var heller inga tecken på hjärtmuskelinflammation. Det såg helt enkelt väldigt bra ut just nu vilket betyder att trots att återhämtningstiden hittills varit lång så hade det ändå blivit bättre!

Det kändes skönt att nå denna milstolpe och härifrån kan jag fortsätta att öka tränings-mängd och intensitet utifrån hur kroppen svarar och de restriktioner jag har. Men restriktionerna blir färre och färre och jag känner mig bättre och bättre.

Nästa milstolpe för mig är den 13:e Mars. Då ska jag göra ett så kallat arbets-EKG. Vad som är bra i och med att jag behandlas av en idrottskardiolog och inte en "vanlig" kardiolog är att jag kan göra detta test i samband med ett Vo2max-test. Så då kan vi svart på vitt se hur hjärtat reagerar under maximal påfrestning. Jag brukar aldrig se fram emot att göra max-test men detta test ser jag verkligen fram emot. Ser allt bra ut då så kommer jag få börja träna fritt igen utan restriktioner vilket jag verkligen längtar efter att kunna göra! Men innan dess ska jag njuta av att åka på träningsläger med mina Swabo-tjejer i Spanien i Februari. Förhoppningsvis är kroppen okej till att köra långt och lugnt under en vecka då men högintensiva pass måste jag vänta med tills efter den 13:e Mars, vilket just nu känns ändå helt okej då jag mest är glad över de bra test-svaren jag fick.

Dagens citat: "You never know how strong you are until being strong is the only choice you have."

Xo Hanna

Likes

Comments

Idag har jag varit och gjort en magnetkameraundersökning av hjärtat (cardiac MRI). För tre månader sedan när jag första gången träffade min kardiolog så gjorde vi också en MRI för att noga se strukturen på hjärtat, om det fanns några ärr-bildningar från mina hjärtsäck/hjärtmuskel-inflammationer och dess funktion. Sist var det inga ärr-bildningar vilket är jättebra. Det enda de såg sist var lite ojämnheter på hjärtats cellväggar, vilket inte behöver betyda någonting alls eller så kan de indikera på något. I vilket fall så sa de att jag inte behövde oroa mig men att det ändå var något de inte bara kunde låta vara utan de ville göra en ny MRI tre månader senare för att se hur det såg ut då. Den dagen var idag.

MRI har jag gjort förr, av ryggen, höger knä och vänster vad. Men en MRI av hjärtat är inte alls som vid de andra! Helt ärligt så är man ganska trött efteråt. Inte för att man har legat helt stilla i ett smalt rör i över 45 minuter, utan för att man i princip två gånger i minuten ska andas in, andas ut och sedan hålla andan i 10-20 sekunder beroende på hur lång tid de olika bilderna tar. Ibland han jag bara ta två andetag i mellan innan det var dags att hålla andan igen! Så om jag inte gjort så mycket andningsövningar innan som jag kanske borde så har jag definitivt gjort min dos av dem för den kommande månaden idag😉.

Resultat? Det vet jag inte ännu. Radiologen och kardiologen ska båda gå igenom alla bilderna noga innan jag får svar. Förhoppningsvis ringer de någon gång under nästa vecka med svar. Så får spänt vänta någon vecka, inte för att jag är speciellt nervös men såklart lite spänd är jag allt. Det är ju en anledning till att man gör undersökningen så egentligen så vet man ju inte vad man ska förvänta sig. Jag hoppas det ser bra ut. Det tror jag att det gör. 😊

Nu har jag precis landat i Köpenhamn och ska ta tåget hem till Göteborg. Blir några timmar att slå död på så är glad att jag har serier att titta på!

Dagens citat: "Be strong enough to let go and patient enough to wait for what you deserve."

Xo Hanna

Likes

Comments