Header

Hej vänner!

Jag vet inte vad jag ska skriva om. Har inte jättemycket att göra i veckan i och med studiedagar å lov sen, men två dansklasser går förlorade. I och för sig gör det inte så mycket i och med att jag bara tar 6/10 ni den här veckan. Bara.. det är väl inte så bara? Jo enligt mig! Förra terminen dansade jag 6 klasser i veckan å det var mycket annat som hände då också både i skolan och utanför. Jag borde plugga nu kom jag på, prokrastinerare som jag är..

Jag va inne i strongers nya butik i nacka (woop woop att jag bor nära!) å tightsen...! Det finns inga ord, de va så sköna! Dock var det ju bara det att de kostar 600 spänn så det är definitivt julkapps-material så att säga. Nya favoritmärket på sportkläder! Skulle jag kunna lägga till på min dancer-tag.

Ashärlig butik! Kom ihåg kom ihåg!

Efter i söndags frågade jag mig vad gudsfruktan var, för hade nästan aldrig riktigt pratat om det så eftersom det är ett litet svårare ämne. Konfirmanderna skulle ju inte förstå om jag bara säger gudsfruktan. Jag frågade min församlingspedagog och hon skickade en länk där det basically stod att det är som att ha enoooorm respekt för Gud. En behöver inte vara rädd (det står 365 gånger i bibeln att var inte rädd!!) å respekt är något viktigt! Både att visa sina ledare å lärare (lyssna på vad de säger och göra som sagt) och sina kamrater och medmänniskor. Respekt är ju ett stort ord! Jag märker hur stor respekt en får av de yngre eleverna på skolan nu när jag går i trean. De ser upp till en! 

Wikipedia beskriver respekt såhär: Respekt betecknar i vardagligt tal aktning eller vördnad för en person. Mer konkret innebär detta att man värdesätter en persons egenskaper. Respekt kan även kännas och visas för abstrakta ting, som en nation eller religion. En rad filosofer har gjort olika försök att utreda begreppet.

Men faktiskt! Värdesätta en persons egenskaper, å om man värdesätter alla sina medmänniskors egenskaper så skulle alla nog se alla som värdefulla! Mer respekt åt folket! 

Ta hand om er!
Tiddi <3 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej vänner!

Min helg, inte en lugn stund.. haha ne men jag har haft riktigt kul! I fredags firade jag min kompis som fyllde 18, igår kom familjen från Norrköping upp och firade min syster som har fyllt år och idag besökte jag en ny liten församling (en vän bjöd med mig) och lyssnade på min kusin och hennes klass konsert i Katarina kyrka.

En av mina första inlägg handlade om hur viktigt ett välkommen är, och den tanken slog mig idag igen när jag var i min väns församling. Det första jag möts av när jag kommer in hos pastorn är en kram och ett varmt välkomnande från både honom och nästan alla andra, dessutom fick jag jättemånga kramar!

I mitt inlägg skrev jag : "Jag har inte tänkt mycket på vikten av ett välkommen, men jag kom till insikt att det är jätteviktigt!! Vad skulle vi göra om vi går runt och inte känner oss välkomna? Jag tror vi alla i slutändan skulle må väldigt dåligt av det, man vill liksom inte bjuda in sig själv. Jag i alla fall skulle må dåligt av att veta att jag bara har bjudit in mig själv hela tiden och inte varit riktigt välkommen. Ett välkommen kan bli sagt på så många olika sätt! Det kan vara att man rent ut säger välkommen, eller bara ett hej, eller glatt släpper in nån genom sin dörr, ler vänligt, kramas... En kram är en så bra välkommen-handling, den säger välkommen utan att säga det med ord, som jag ser det i alla fall! Mer kramar åt världen!"

Jag kände mig verkligen välkommen, och även om det var en väldigt annorlunda stämning och hur man gör än i svenska kyrkan kände jag mig välkommen att vara med! Nästan så jag tycker att det e lite roligare, kanske för att det är nytt också. Alla där var som en stor familj! Sen lyckades jag träffa på min före detta skolkompis kompisar också, helt galet vad världen är liten!

Ta hand om er, å massa kramar!
Tiddi 💖

Likes

Comments

Hej vänner!

Min torsdag har varit skön. Började 9.45 så jag sov till 7, hade sånglektion, å efter lunch svenska och sen balett som jag var med och dansade på. Dansade iofs balett igår men hade då inte dansat balett på typ två veckor så det var riktigt kul! Jag börjar känna mig mer och mer säker med tekniken som både Ola och Christina använder och jag tycker det är allmänt kul! Satte mig sen och pratade med en kompis i telefon, köpte nagelfilar, stack hem och fick middag, och nu har jag lyckats städa rummet och slagit in en present till en kompis som fyller år imorgon! Känner mig avspänd någorlunda. Mina benhinnor är fortfarande inte helt vän med mig, men det går långsamt framåt. Frågan är, borde jag säga till om jag börjat känna av mina benhinnor på dansklass? I alla fall så känner jag inte av dem när jag e uppvärmd och faktiskt dansar men sen efter kan de bli stela och känns när jag går :/ det e ju sånt som e typiskt. Jag hatar å vara överansträngd, men kroppen har ju sina metoder för å berätta att en ska chilla lite. Jag måste börja lita på mig själv mer och min kropp.. på tal om det ->

-> Jag var ju som sagt på läger förra helgen, och när vi gick en frälsarkransvandring och stannade upp vid en kärlekspärla så fick vi frågan om hur en kunde bli bättre på tillit. Jag sa då att det handlar mest om sig själv, att om en känner att en kan lita på sig själv och är sann mot sig själv har en nog lättare att tro på det andra säger.. Alltså, till exempel om en skulle få en riktigt fin komplimang å sen tvivla på om personen i fråga menade det eller inte så tror jag att en inte riktigt har varit sann mot sig själv och tycker egentligen inte jättemycket om sig själv. Jag själv har inte haft det lätt för att lita på folk i och med att jag inte vart helt ärlig med mig själv alla gånger, men det är en övningssak och det blir bättre märker jag själv om jag är ärlig med mig själv och därmed ärlig med andra.
I alla fall sa prästen då som ledde oss runt att helt riktigt så bör en älska sin nästa som sig själv. Det är lika viktigt att älska sig själv som att älska sin nästa. Vi skulle inte må bra om vi alla gick runt och inte tyckte om oss själva. Håller ni med? 

Ta hand om er!
Tiddi <3 


Likes

Comments

Hej vänner!

Min helg har varit väldig händelserik, å inte minst fredagen. Hade egentligen tänkt skriva ett inlägg då men det blev lite sent då jag och ungdomarna från min församling var på medeltids-vandring i gamla stan. Otroligt intressant å ibland lite scary faktiskt. Det här skrev jag som en anteckning i fredags:

Å äntligen var jag med på jazzen imorse igen! Har inte dansat sen i måndags på riktigt. Vi värmde upp och jag kände efter hur det e med min benhinna och dags-skicket på den idag var nästan okej, den var stel i början men sen är den var riktigt varm så var det inga större problem. Det e en grej som är typiskt benhinneinflammation, att den e stel innan en har värmt upp men känns bättre när en har rört på sig. Vi gjorde en fotövning och en diagonal med praktikant Angelica från DOCH och sen gick vi in på koreografin som vi hållt på med nu i tre veckor. Den e tekniskt enkel enligt mig för det mesta har jag gjort hundratals gånger, å då var det bara att lägga på känsla och uttryck och det tycker jag att jag lyckades ganska bra med. Det e kanske lite svårt att avgöra själv men det bara kändes i hela kroppen när jag dansade å då måste jag lyckats på något sätt!
Efter kulturhistorian och lunchen skaffade jag mig en danssal och jobbade på mitt gymnasiearbete. Började koreografera från mitten av låten som en av mina före detta danslärare brukar och kom en bra bit! Hade Hannah med i salen också och vi hade sjukt kul och kunde bolla idéer med varandra och hjälpa varandra att filma när det behövdes. Lyckades säga en Typisk Tiddi - ”nånting sånt” efter jag dansat en omgång, kom på mig själv och fick en typisk skrattattack. Förvånar ingen när jag får en skrattattack, haha!

I lördags stack jag först upp till mormor för att förbereda inför konfalägret jag skulle på med mina Assisi-konfirmander. Jag läste lite texter, satt och svarade på frågor och förberedde en andakt vi skulle ha den kvällen. Jag fick skjuts av mormor och morfar till Tyresö och vi lyckades köra till församlingshus först så vi fick vända och köra ungefär 4 kilometer, haha. Jag kom fram samtidigt som gänget som hade gått hela vägen från Saltis (otroligt starkt!!) och vi började packa upp, å jag gick runt och försökte lära mig alla nya namn. Vi lekte lite och pratade, käkade middag på tyresö slott, såg en film och firade andakt. Sen var det tack och godnatt.

Dagen började för mig klockan sju då jag vaknade av mig själv. Jag hade bara med mig ett ett centimeter tjockt liggunderlag så jag låg rätt oskönt, men jag härdade ut hela natten. Jag låg å lyssnade på musik ett bra tag tills klockan ringde kvar över åtta och jag skulle dra upp och förbereda mig för å väcka alla konfirmander med mina ledarkollegor. Vi väckte alla, åt frukost och sen bar det av mot kyrkan för en mässa, lunch och sen en liten vandring runt i slottsparken på pärljakt. Det sitter statyer av de olika pärlorna i frälsarkransen runtom i parken och vi gick runt och fick fundera lite på vad pärlorna kan betyda. en pärla vi gick till var en kärlekspärla och frågan till den var hur vi skulle kunna öva oss i tillit. Det är en bra fråga, har inte alltid lätt att lita på både mig själv och andra. Ska skriva om det på tisdag!

Hoppas alla har haft en sjukt bra helg!

Ta hand om er!
Tiddi

Likes

Comments

Hej vänner!

Min torsdag har vart chill. Hade en sångredovisning i förmiddags som gick bättre än vad jag hade trott, å efter pannkakslunchen såg vi en film på svenskan och därefter balettklass. Jag betraktade dock klassen, men tog anteckningar på bland annat vad de tre tappra som dansade gjorde bra och vad de kunde göra bättre, och egna grejer jag snappade upp. En grej jag kom på var att jag borde börja träna pilates. Det stärker ju och bygger upp balansen mycket och min balans är inte den bästa efter allt som hänt med foten och allt som händer med min benhinna. Dags-skicket på den idag var inte det bästa så jag tänkte på min kropp och vilade även om jag lyckades på något sätt få dåligt samvete över att jag inte var med. Hmmm, Tiddi..
I alla fall är min lärare smart och börjar varannan gång med höger / vänster hand på stången. Det för att en inte ska jobba upp ena sidan mer än den andra för en gör ju oftast med läraren när den visar. De gjorde bra ifrån sig och tog åt sig av vår feedback (vi var tre som satt) och blev bättre!

Nu när jag skriver detta sitter jag i stan och väntar på att min kompis ska höra av sig, vi ska ses om inte annat. Har hunnit köpa present till henne och en till kompis som fyller år på tisdag. En av presenterna jag köpte skulle va sjukt kul att ha själv, får köpa mig en sån när jag får råd haha. Jag är väldigt bra på att slösa, men vill bli mer sparsam och generös.

Jag kom på en grej imorse, behandla andra som du själv vill bli behandlad. Den grejen är ju självklar men en tar det för givet och tänker inte så mycket å det, jag i alla fall har inte tänkt på det specifikt sen i somras. Alltså, jag tänker mig att om jag behandlar andra som jag vill bli behandlad så kommer de på något sätt spegla det åsså blir det som jag vill å vi blir vänner! Låter kanske flummigt, men det blir nog faktiskt bäst om en är trevlig och snäll mot andra så mår en själv och den andra bra.

Ta hand om er!
Tiddi <3

Likes

Comments

​Hej vänner!

Min dag igår gick inte som väntat. Även om skolan gick bra å det var en kort dag hade jag massa i huvet och blev extremt stressad över allt jag hade att göra den veckan å hur jag ska göra med allt som krockar. var också hos sjukgymnasten igår å kollade hur det går. Det går bättre med min benhinna nu, å jag kan springa lite försiktigt på den å hoppa lite grann, men är ju fortfarande överansträngd så jag ska fortsätta ta bara hälften av alla klasser jag tar. Å senare den kvällen 

Likes

Comments

Hej vänner!

Hela min helg har spenderats på teatrar, i fredags på dansens hus, igår på Berga teater och Arena Satelliten (skapa-dans-tävlingen, mina kära vänner från PACE var med och vann 2 av tre möjliga priser!!) och idag Berga teater igen för att showa. Det har varit sjukt kul och jag har fått lära känna många nya härliga show-människor. Bland annat träffade jag Bianca Kronlöf och Jesper Sjöberg som faktiskt gav mig beröm för mitt dans-solo! Sjukt tacksam, å utan min skolkompis Melina skulle inte detta varit möjligt! Stort tack!
Alla var så otroligt talangfulla på olika sätt och väldigt öppna och trevliga att prata med, jag kände ju bara Melina sen innan!

Nu har jag kommit hem, käkat middag, duschat och fått av allt smink och all tonvis med hårspray som hårstylisterna sprayade på, haha. Jag är jättenöjd med dagarna som gått, och nu går livet vidare med massa sång å dans!

Men Tiddi? Hur går det med skadan då?
Alltså, det känns bättre än vad det gjorde för en vecka sen och nu i veckan, men jag har fortfarande ett parti vid fotleden som jag har massa muskelknutar i, tror jag att det är i alla fall. Det verkar ju logiskt i och med att det är en överansträngning jag haft att göra med. Jag kommer fortfarande bara ta hälften av alla klasser jag tar den här veckan som kommer för att bli bättre, å sen ska jag till sjukgymnasten på tisdag också å kolla hur det går. Jag vill bli helt bra så jag kan vara med på alla mina klasser igen, men jag tror jag måste trappa upp träningen successivt för att jag inte ska överanstränga mig mer för det vill jag inte.

Hoppas ni haft det otroligt bra i helgen,
Ta hand om er!
Tiddi <3

Scenen på berga teater

Likes

Comments

Hej vänner!

Hur har eran fredag varit?

Min började med att vakna å göra de vanliga morgonruntinerna, å sen iväg till skolan. Första lektionen va dans, men jag satt ner och betraktade klassen och tänkte över hur man använder sig av sin teknik man över upp i t.ex uppvärmningsövnigarna. En använder ju sig av teknik typ hela tiden, vare sig man tänker på det eller inte. I koreografin vi gör är det jättemycket tekniska grejer en behöver tänka på, inte minst i den nya delen vi la till som innehåller en del snurrar och riktnings-ändringar.

Därefter kulturhistoria, kunde inte få tyst på mitt huvud, å det va inte riktigt tyst i klassrummet heller så det va lite svårt att läsa det vi skulle, men jag släpade mig själv igenom. Lunch, å sen hyrde jag en danssal i en timme ungefär. Jag ska ju showa i Åkersberga nu i helgen, och koreografin jag ska framföra till Mainiac - från flashdance var iiinte riktigt klar än. Det var dock en sjukt härlig stund! Jag borde ha fler sånna stunder med mig själv tycker jag, där jag bara dansar runt å gör vad jag vill! Nu fick jag tyst på mitt huvud och hade bara fokus på dansen! Nu har jag sagt det här hundratals gånger, men jag vet ärligt inte vad jag skulle göra utan dansen! Jag blev klar, filmade mig själv och sen satte jag mig å stretchade, denna gång till Only

Otroligt mysig låt, skulle jag kunnat ha tipsa om i danstaggen!

Därefter till stan för att hitta mer till min ”kostym” jag ska ha på scen. Dock hittar jag inga färgade tights som e billiga nog.. Jag får ta det jag har helt enkelt. Jag kommer nog dock bli ganska svart-vit ;P aaja, det visar sig vad jag hittar. Mamma har säkert något jag kan låna!

Såg nötknäpparen (Benke Rydman) med en god vän, Fanny, och hennes kompisar från skolan precis! Galet bra, och galet kul också för en av publikvärdarna var inblandad och försökte förklara massa i storyn. Dessutom hade de tagit Tjajikovskijs musik och antingen mixat den med beats och annat coolt eller haft den som den e men dansat locking till den till exempel! Sen fanns det med massa annat oväntat som blev extremt komiskt! Extremt bra jobbat Fredrik!! Å extremt bra jobbat alla dansare och alla som engagerat sig å vart med på ngt sätt!! :D Kunde inte fått en bättre fredagkväll!

Imorrn bär det av mot Åkersberga för å repa. Blev klar med koreografin idag och har hunnit få lite respons från min danslärare så nu känner jag mig extra redo! Det kommer gå super!

Ta hand om er!

Tiddi <3

Likes

Comments

Hej vänner!

Läro-dagen! Vart skulle vi människor vara utan lärare?
Vi har sån tur i Sverige att få gå i skolan, och vi ska verkligen ta vara på den möjligheten! Å våra lärare är ju där för vår skull (förhoppningsvis) och gör allt för att få oss att förstå och lära oss något varje dag! Vi blir aldrig färdiglärda, för det finns så otroligt mycket att lära sig. Det behöver inte bara vara lärare i skolan, utan det kan till exempel vara en instrumentlärare likaväl som en danslärare! Jag vet inte vart jag skulle vara utan de danslärare jag haft under mina år jag dansat!

Vissa lärare gillar man mer än andra, men uppskatta dem ändå! De har lagt otroligt mycket tid på att plugga in ämnet och förberett lektioner och är beredda på att svara på vilka frågor som än kommer.
De kanske inte bara lär ut saker till dig heller, de kan vara personer du litar på och pratar med och har som förebilder. De kan hjälpa, stötta och muntra upp när du har en dålig dag eller vill reda ut ett problem.

Min dag idag har vart rätt bra, dock går det extremt fort på teaterlektionerna och min lärare har så många idéer han tänker högt med så jag blir väldigt förvirrad. Sedan svenska där vi började läsa ett otroligt absurt drama. Det kunde liksom komma repliker som "marsipan" och "jag älskar pyttipanna" mitt i allt och saker hängde aldrig riktigt ihop haha. Kulturhistoria där vi fick lära oss om antikens två största grekiska tragöder, och sedan dans där vi fortsatte på mitt solonummer. VI lade faktiskt till att jag ska bli lyft upp så jag blir som stora brädan på ett bord fast högt uppe. Jag har aldrig blivit lyft så förut, men det var väldigt spännande och faktiskt kul! Jag var dock tvungen att spänna varenda del i kroppen men det gick bra! Det här kommer bli prima!

Därefter satt jag fast i trafiken ett tag. Det hade tydligen skett en trafikolycka nånstans i Nacka så trafiken var extremt seg, men fram till sickla kom jag tillslut och sne rullade resten på. Jag kom fram till kyrkan i tid och vi pratade nattvard, firade därefter mässa och därefter köpte vi pizza och satt å snackade om allt mellan himmel och jord. Jag hade otroligt kul och jag fick lära känna mina ledarkollegor och vänner ännu mer! 

Fick skjuts hem av bästa mormor och tappade direkt upp ett bad. Å nu e jag bosatt i sängen å ska snart dra å lägga mig. Lång dag imorrn! 

Ta hand om er!
Tiddi <3 

Likes

Comments

Hej vänner!

@EmmaRichterLarsson gjorde precis en dance tag, å jag inspirerades att göra likadant, så här kommer mitt liv som dansare i några frågor.

När började du dansa? - Jag började dansa när jag var 4, då började jag dansa barnbalett på Saltsjöbadsbaletten

Vilken/vilka är din favoritstil? - Jättesvårt i och med att jag älskar alla jag håller på med, men modernt är nog den jag känner för lite extra just nu i och med att man verkligen får utrymme att ta ut och rörelsevokabuläret är friare än i den klassiska jazzen!

Favorit dans-låtar? - Gosh, haha finns så många bra låtar så jag kan inte välja! Kan dela med mig av en spellista nån gång! :D

Är du tävlingsdansare? - Nej, å har faktiskt inte tävlat heller

Favoritdanssteg? - Älskar att snurra och hoppa!

Vad vill du bli bättre på? - Allt egentligen, hoppa högre, snurra fler varv... men även hitta "min stil" och lära ut den.

Bästa stretchlåten? - Samma svar som favoritdanslåtar!

Barfota eller dansskor? - Det beror helt på vilken stil å vad mina lärare föredrar å har för koder å konventioner. Just nu när jag e skadad ska jag egentligen inte vara barfota i och med att jag behöver ngt stötdämpande, men jag dansar gärna jazz (och balett) i strumpor, street-stilarna i skor, å modernt barfota

Trikåer eller inte? - Haha, jag har för det mesta tights på mig om inte alla ligger i tvätten, men det e även skönt å dansa i vanliga mjukisar. Speciellt på måndagar då jag bara har modernt och street!

Favoritdansmärke? - Har ingen speciell favorit, jag köper lite vad som är bekvämt och som jag känner att jag kan dansa fullt ut i

Vilka stilar dansar du? - Jazz, balett, modernt och street

Hur många timmar dansar du i veckan? - Haha, för många för att jag ska klara av att ta alla klasser nu när jag e skadad, men har i alla fall 10 klasser i veckan på 1,5 h (varav 2 är en timme och en kvart. Det blir alltså 10 timmar plus 5 timmar minus en halvtimme, alltså 14,5 timmar!

Vad är det bästa med dans? - Det är ett så otroligt bra sätt att uttrycka sig på, när man inte hittar ord kan dansen tala! Dessutom mår jag så sjukt bra när jag får dansa, det är som att leva i en helt annan värld!

Vilken dansskola går du på? - Lasse Kuhlers Dansskola, Kulturama och har gått Saltsjöbadsbaletten

I vilken omgivning gillar du bäst att dansa i? - När jag är med människor jag trivs och kan ha kul med, spelar ingen roll i vilket rum eller vart nånstans (så länge det inte är ett jättetrångt rum..), min dansgrupp på Kuhlers är så härlig och jag har otroligt kul varje gång!

Vilka mål har du inom dansen? - Mina närmsta mål just nu är att koreografera mitt solo (gymnasiearbetet), och söka och komma in på Balettakademiens yrkesdansarlinje. Sen skulle det vara jättekul att åka å dansa i Los Angeles och ta klasser för Sabrina Philip, å ulitmate goal är so you think you can dance! Skulle vara underbart att få vara med!!

Vill du jobba med dans när du blir äldre? - Behövs ens den här frågan?! haha JAAA! Jag vill bli dansare och dansa på olika scener i olika projekt å kanske en musikal här å där, å samtidigt vill jag lära ut dans å vara danslärare.

Vad fick dig att dansa? - Har alltid dansat, musik har alltid fått mig att dansa! Finns typ ingen början "there´s no beginning, there´ll be no end"

Vill du kunna några andra stilar av dans? - Det skulle va fett kul å kunna steppa, kan iofs lite men det skulle vara kul å lära mig mer

Vilka är dina dansförebilder? - Mina lärare är alla förebilder på något sätt! Sen tycker jag Sabrina Philip som jag dansade för en vecka i somras är otroligt intressant eftersom hon har en så unik stil. Jag tror jag kanske har skrivit det här men jag blev typ kär i hennes dans-stil!

Om du fick dansa en dansstil resten av ditt liv, vad skulle det vara? - Wow, det är ju blandningen av allt jag dansar som gör det extra kul, att jag blir en mångsidig dansare, men om jag måste välja tror jag att jag lutar mest åt modernt!


Om ni har fler frågor så kan ni alltid slänga iväg en kommentar eller ett meddelande :)


Ta hand om er!
Tiddi <3

Likes

Comments