Header

Hej vänner!

Long time, no see- huh? Det har varit mycket att tänka på nu på senaste tiden, men här är jag!

Jag sitter just nu och letar igenom mina gamla spotify-listor. Kan säga att jag hittar en del intressanta låtar som jag börjar tänka "oj lyssnade jag på den?". Bland annat snubblade jag över something´s coming från musikalen west side story och mindes danspasset jag och min förra klass hade när vi har på musikal-workshop i England. Kommer dessutom ihåg koreografin - sådant minne jag har. Det e rätt kul å se tillbaka på vad en hade i huvudet för till exempel tre år sen. Mycket är musik jag hört på dansklasser, men mycket är sådant jag lyssnat på för att jag kunnat relatera på något sätt.

Vad har hänt i mitt liv sen sist då? Jag har tagit mig igenom en audition till danshögskolan och kommit vidare till nästa steg. Jag har repat och repat och repat inför musikalen, haft en liten "religös-kris", dansat dansat dansat, och funderat på femte frågan i 30-dagars challenge.

Vad irriterar jag mig på med andra könet? En skulle kunna omformulera den och syfta på alla människor istället för bara andra könet, människa som människa. Vi såg Moulieres verk Hustruskolan på historia-lektionerna för ungefär en månad sen. En av karaktärerna är förälskad i Agnes, men han är väldigt styrande och han bestämmer i princip hur hon ska vara och att hon ska älska honom trots att hon är lyckligt förälskad i någon annan. Det kan jag störa mig på, att någon inte respekterar lycklig kärlek trots de känslor en har för någon. Dessutom inte minst att han skolar henne i hur hon ska vara som fru. Om jag skulle vara Agnes skulle jag vara så obekväm i hennes sits, för såklart vill en ju ha den en är kär i, dessutom när känslorna är besvarade från det andra hållet. Nä, mer lycklig kärlek åt folket! Frågan är annars i mitt tycke väldigt svår.. Förutom när det kommer till respekt, brukar jag ha svårt att irritera mig på saker hos andra.

Snart åker jag till Italien med konfan! Ska bli riktigt spännande och givande inte minst då jag åker dit som ledare. Jag får chans att utveckla mina ledar-kunskaper och lära känna nya fina människor bättre. Dessutom ska det bli underbart att få åka tillbaka till Assisi igen efter all denna tid!

Ta hand om er!
Tiddi <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej vänner!

Ett tag sen jag skrev, å det har hänt en del sen sist. Förra veckan var helt makalös, all dansen började igen, jag va på öppet hus på balettakademien och hade skitkul, jag dansade mig igenom sjukt många timmar både klass och eget projekt som jag kom vidare med å kom vidare med min teknik, träffade två kompisar i fredags, i lördags öppet hus på kultis och nu igår träffade jag Emma på lunch. Den veckan har jag känt att jag bara kommit framåt, både dansmässigt och personlighetsmässigt. Dessutom snackade jag och Emma ihop oss massor om SDT och vad vi har för visioner å planer. Det ska bli skitkul att undervisa i jazz, speciellt med de som ligger på lite högre nivå så jag kan utmana dem å se dem utvecklas! Vi har dessutom blivit flyttade till Marikas dans och modestudio! Jag har aldrig varit där, men Marikas har jag ju hört talas om, å Emma började ju ta klasser där från allra första början!

Dagen då, allt började med att jag hade svårt att somna, men tillslut typ 1.40 somnade jag och sov till 6.20 ungefär. Frukost å sen iväg till skolan, å modern dans. På vägen va jag nästan på väg å somna, det är inte normalt för mig att sova 5 timmar, men sen när jag kom till danssalen fick jag massa energi. Dans lyckas alltid ge mig energi även om det tar energi på samma gång haha. Säger som Alex Owens i flashdance om jag skulle beskriva dans med ett ord: Passion! Vi rullade runt på golvet å dansade koreografin som vi gjorde veckan innan också. Andra dansklassen jag hade idag var street då vi fick testa på locking. Skitkul att köra det igen efter typ ett och ett halvt år! Jag har fortfarande koll på tekniken, men jag kan fortfarande förbättras. Vilket jag känner att jag gjorde! När jag nu hade grunderna kunde jag ha mer fokus på å leka med musiken å dynamiken i min egen kropp för å göra musiken och dansen mer levande om ni förstår vad jag menar. Jag hade skitkul, å efter hade jag kört så hårt att jag skakade efter, haha. Dessutom hade jag både innan och efter klassen övat på ett hopp jag hade tänkt ha med i en av koreograferna i mitt gymnasiearbete. Jag kommer framåt md det med, men jag kan förbättras!

Nu sitter jag på dansskolan å om två timmar har jag klass. Tog mig tiden att blogga nu när jag hade tid!

Vad har jag på mig till sängs då? - Oftast bara en tröja, vilken som helst som jag kan sova i och som jag inte känner är i vägen för mycket. Jag har senaste veckan sovit i en college-tröja för att det är så kallt i mitt rum.

Jag hoppas verkligen den här veckan blir minst lika bra som förra veckan! Å det hoppas jag för er också!

Ta hand om er!
Tiddi <3

Likes

Comments

Hej vänner!

Dagen har spenderats mestadels hemma, dansade runt lite i vardagsrummet, men också på forum då jag skulle boka tid hos optikern och passade samtidigt på att testa några bågar.

Dagens ämne är vilken sorts person som attraherar mig, å just nu tänker jag vän-mässigt.
När jag tänker mina närmsta vänner så tänker jag direkt att vi skrattar åt typ samma saker och har liknande intressen. Många av mina närmsta vänner är faktiskt sådana som håller på med antingen musik eller dans, eller allmänt bara gillar musik och dans! De är genuint godhjärtade och bryr sig mycket om sina vänner. Jag blir även vän-attraherad till sådana som är kreativa och kan diskutera idéer och drömmar med en. Sånna som accepterar mig som jag är, sånna som jag kan ha djupa samtal med. Som gillar mat lika mycket som jag, som har en passion i ngt!
Personer som jag bara får en känsla av att vi kommer klicka och att vi kan ha ngt intellektuellt och djupt att prata om! Som kan glädja sig och gråta tillsammans med en, som har mycket empati! Sånna som en kan lita på till 100% och som inte är rädda att vara ärliga med mig vad det än gäller!

Ta hand om er!
Tiddi <3Likes

Comments

Hej vänner!

Dagen spenderades några härliga timmar med Emma på Saltsjö pir med pizza, massa bra snack och en vänbok. Det roliga är att jag för ett och ett halvt år sen skrev i den, och skrev i den idag också och jämförde, och dagens ämne är ju just hur jag har förändrats på två år.

Hur ska jag börja..? Från början på 2015 till nu.. Förutom att min hårfärg har varit överallt så vet jag att jag är mycket klokare på mig själv än vad jag var då, å jag vet mer om hur jag fungerar och hur mina tankebanor går. Jag läste ju filosofi och psykologi i 2:an och det har bidragit jättemycket till just det. Jag har även blivit säkrare i mig själv, säger inte nej till en spännande utmaning - som till exempel när jag skulle undervisa i jazz för SDT för första gången å inte minst koreografera till unga drömmare-festivalen. Jag skulle nog också säga att jag gör saker mer för min egen skull och för att jag tycker att det är kul än då, jag vågar säga ifrån men jag kan fortfarande bli bättre på det. Jag kan ta tag i egna projekt och jag har även funnit mer intresse för att koreografera och kan sätta mina idéer till verket. Jag tror även på mig själv mer när det gäller dansen å jag vet att jag kan ta mig dit jag vill! Å ni när jag varit skadad så vet jag att det är jätteviktigt att verkligen ta hand om mig på bästa sätt för å klara av livet som dansare! Det är slitsamt och slitsamt för kroppen, men det gäller verkligen att sova ordentligt (heh) å äta ordentligt å bra, å göra saker en tycker om å allt som bidrar till välmående! Kan till och med vara att prata ut om ngt problem en har eller har haft för å få mer förståelse för sig själv, å det har jag blivit mycket bättre på också!
Jag har även fått en starkare tro på min käre Gud! Och ja, jag är öppen med att jag tror här, för det är sån jag är!

Det var en del av allt jag förmodligen har förändrats i, det händer såå mycket på två år. Det här är nog ändå de viktigaste delarna av mig själv som jag utvecklat och kommer fortsätta utvecklas i.

Jag sprang på ett underbart citat för nån vecka sen när det nya året var på väg, och jag önskar er alla och mig själv detta detta år!

Här får ni även en bild på våra goda pizzor :D

Ta hand om er!
Tiddi <3

Likes

Comments

Hej vänner!

Tänkte börja mitt bloggår 2017 med en challenge

Det är många bra ämnen, å vissa enligt mig är ganska personliga men jag ska nog försöka våga dela med mig av det ändå. Jag litar på er :)

Så till första "frågan". Konstiga saker jag gör när jag är ensam? Konstigt å konstigt? Om en ska va lite rolig å leka med ordet konst-ig så skulle jag säga att jag koreograferar en hel del, å ibland bara poppar det upp koreografi-ideer i huvudet på mig som jag försöker sätta till verket så snabbt som möjligt, spelar ingen roll om jag är ute på en busshållsplats eller på stan nånstans, jag testar ändå! Jag brukar också dra runt och kolla in kläder ofta när jag är själv å har massa tid över. Kanske inte så konstigt? Nu är jag inte sån att jag klär ut mig till en heffaklump och springer runt i hela huset och sjunger på nån fett bra låt.. iofs skulle jag inte ha ngt emot det när jag är ensam hemma, men det är i alla fall något jag inte gör i vanliga fall. Jag är inte själv så mycket heller när jag tänker efter. Jag har nästan alltid någon på chatt eller med någon, eller med min dator eller med musik å dans å inte minst med mina egna tankar som jag skriver i min dagbok, å Gud. Jag dagdrömmer en hel del också!

Ta hand om er!
Tiddi <3


Likes

Comments

Hej vänner!

Ska bli såå skönt å gå in i ett nytt år, å jag tror minsann jag har fått bra med skjuts in i året som kommer med allt som har hänt och allt som jag lärt mig! Jag är redo för de utmaningar som må komma på min väg!

Jag tänkte göra en lista på årets highlights- kind of, jag har frågat några människor om tips på "ämnen" och fick en hel del bra förslag!

Årets bästa låt - Måste vara surprise yourself - Jack Garratt, den e inte bara fett bra å dansa till, utan den berörde mig också, liksom våga säga det jag vill, utforska livet och alla dess kanter och hörn, jag kommer överraska mig själv, å det kommer ni också om ni bara vågar utforska!

Årets bästa minne - Oj, har hänt såå mycket nu i år å såå många bra grejer! Svårt att bestämma mig om vilket det bästa är! Kanske skriver ngt om det senare när jag kommer på!

Årets pinsammaste minne - Jag har sån tendens att vara försiktig så jag skämmer nog inte ut mig så mycket faktiskt, inte medvetet i alla fall! Har faktiskt inte så mycket minne när det gäller pinsamheter för de bara hamnar nere i hjärnas papperskorg tydligen haha

Årets bästa dansminne - Wow, jag har så många minnen, men en av de bästa har nog varit när jag var å såg en open-stage-grej på Balettakademien, och jag kände direkt att ”jag ska gå här sen!” alla va så sjukt bra dansare och koreograferna va väldigt artistic och väldigt bra gjorda och genomtänkta!

Årets bästa lärdom - Wow, om det har varit nått år som varit fyllt med lärdomar så är det det här året! Jag tror nog den bästa har varit ”Var inte rädd” som jag haft uppskrivet på min whiteboard ett bra tag!

Årets bästa som jag ätit för första gången - Har nästan inga minnen av vad jag har ätit under året helt ärligt, men något jag kommer ihåg som va sjukt gott var ferrero-rocher-choklad haha!

Årets bästa nya sak jag vågat testa - Klasser på balettakademien! Jag kände ingen där innan och jag var lite nervös för hur det skulle gå, men bland annat sommar-klasserna jag tog med Sabrina Philip öppnade upp en helt ny värld för mig!

Årets bästa dans - Måste vara Surprise Yourself! Jag tror inte jag skulle hitta sånt flow i den å bara komma med nya idéer så mycket som jag gjort till den, och dessutom har jag fått väldigt bra feedback och hjälp med den också!

Årets bästa uppträdande - Har haft många braa, men den bästa har nog varit den jag var med och koreograferade med Stockholm Danceteam och Showreel Stockholm i Kungsan under We are Stockholm! Såå kul och få uppträda ute in public med mina (och Emma Richter-Larssons) koreografier!

Årets bästa film - Sett så många bra filmer i år! Zootropolis är en av dem jag vet jag har tyckt om riktigt mycket, likaså med War room!

Årets bästa köp - Har köpt så mycket i år så jag har knappt koll på vad jag köpt just i år, men jag tror nog faktiskt att ett riktigt kap jag gjorde var min klädställning, jag får bättre plats i mina lådor med kläder nu haha!

Årets nya vänner och hur vi träffades - Har mött så många fina vänner under året som gått! De flesta har jag lärt känna via dansen och dans-relaterade grejer, men också via kyrkan då jag är konfirmandledare! Skulle bli en lång lista om jag skulle rabbla upp alla, men de jag fått bäst kontakt med som jag mött nya för året är Erika, Julia, Marion, och Gilda från dansen på Kuhlers, Emma från Stockholm Danceteam, Melina, Carl, Mira.. säkert en hel del från skolan, Jeannine som från början e min danslärare egentligen, å Sandy som jag träffade på grönan på Molly Sandéns konsert, har kanske glömt nån.. men ni vet vilka ni e <3

Årets oväntade positiva händelse - När jag fick reda på att jag fick vara med och koreografera till We are Stockholm!

Årets bästa gråt - Jag tror nog faktiskt det var i Strömstad, jag tror inte jag har gråtit så mycket som jag gjorde då på ett bra tag!

Årets bästa uttryck - något jag säger hela tiden nästan är ”nånting sånt” å det har blivit en Typiskt Tiddi-grej haha

Årets bästa skratt - Jag skrattar i och för sig nästan hela tiden, men när jag och Malin skrattade åt typ ingenting nu i onsdags när vi hade gymmat å hängde! Vad är bättre än att få en skratt-attack med en av dina bästa vänner?


Årets bästa bild - Kolla ovan!

Årets bästa månad - December helt klart! Det har hänt så mycket bra grejer i mitt liv (och inte minst nu i december) som hjälpt mig bli säkrare i mig själv! Dessutom är det ju juletid i december å jullov så en får tid å umgås med nära å kära! Tack Gud, å nu e jag såå laddad på 2017!

Hoppas ni haft ett bra och lärorikt år, för de har jag haft öven om det gått i en berg och dallbana!!

Ta hand om er!
Tiddi <3

Likes

Comments

Hej vänner!

Julafton IMORGON! Galet vad tiden flyger!
Dagen spenderades i kyrkan med att först gen-repa julspelet, för å sen köra två "shower". Även om jag var förkyld så körde jag, en får ju ha med sig en och annan halstablett. Gjorde dock inte mer än å dansa lite lugnt å sjunga för fyra famnars hals med en halv-hes röst, och emellan showerna umgås med det underbara folket som var med!

Jag har funderat på en grej. Jag fick en komplimang (tar jag det som :) ) av min danslärare för nån månad sen "Du är alltid så positiv Matilda, hur?". Jag svarade att jag bara är det, å det har jag ju nästan alltid varit men det är ju en konst att hålla det uppe! Jag snackade med en av mina bästa kompisar Malin igår om allt mellan himmel och jord och kom in på "om jag skulle vara du skulle jag" och jag fick kommentaren att jag inte har så mycket negativt i mitt liv. A positive mind will give you a positive life! Jag har ju gått igenom två skador nu i höst, å även om det varit jobbigt så vet jag att jag har lärt mig på det nu i efterhand och det har öppnat nya vägar och vänskaper för mig, och tanken på att jag verkligen måste ta hand om mig som dansare kom med och jag ska verkligen ägna mer tanke åt att verkligen ta hand om mig själv.. som faktiskt har varit mitt nyårslöfte. Det fick ju sin törn, men Gud ville veklingen att jag skulle börja tänka på det tror jag! Det gäller liksom å, vart en än befinner sig, att hitta ljus och följa det så en inte dras med ner i allt mörka ifall en befinner sig i mörker. Nästa år ska jag definitivt satsa på att ta hand om mig själv så jag inte åker på mer skador!


Ta hand om er å ha en riktigt god jul!!!
Tiddi <3

Likes

Comments

Hej vänner!

Wow, det var ett tag sen! Har haft en hel del att göra så jag har helt enkelt inte orkar blogga riktigt. Nu är jag här igen!

Tredje advent idag, å än så länge har det varit en mysig en. Jag spenderade hela förmiddan i kyrkan där det först var en liten gudstjänst med söta förskolebarn som gick luciatåg, å sedan en julbasar där jag fick hjälpa till att dela ut glögg å korv (igen, haha), å hänga med ungdomsgänget. Nu har jag landat hemma och ska se till att få lite sysslor gjort innan vi drar till Berwaldhallen för en konsert med Nacka Musikklasser (som min bror och syster går, och som jag gått ut)

Gårdagen var amazing! Först julbord med familjen, mormor och morfar och kusin Lova på Koloni i Nacka, å sedan på kvällen en dans-show med Stockholm DanceTeam. Jag hade fått äran att koreografera ett sång-dans-nummer till team upgrade, och det blev verkligen fint på scen!! :D Jag är jättenöjd över både min insats och mina elevers och Eleonors och @EmmaRichterLarsson insats <3

Alla var sjukt duktiga och det finns potential!!! <3 Ska bli så kul att fortsätta följa alla fina talanger!
Jag stannade kvar och snackade med Emma på slutet, å hon hade tänkt komma å se min show på kultis jag hade nu i veckan (har ju haft julshow också.. oj vad tiden flyger!) men the dancers behövde repa, så jag fick äran att använda scenen å framföra en egenkoreograferad dans till "surprise yourself" - Jack Garratt. Första gången jag visar den för att bara visa, även om den inte är heeeelt klar och refrängen precis var satt, men jag kände att jag bara levde å dansade med musiken å brydde mig inte om nånting annan att bara dansa!! Jag gick sedan därifrån med ett nöjt leende på läpparna.. eller faktiskt ännu mer! Jag va såå lycklig! <3 Jag lever för dans, å jag vet helt ärligt inte vad jag skulle göra utan den!

Hoppas ni har en amazing advent! Snaaart e det jul!
Ta hand om er!

Tiddi <3Likes

Comments

Hej vänner!

Dagen har varit hyfsat bra ändå, trots att jag fortfarande haft huvudvärk. Den e tack och lov just nu nästan över, men jag ska gå å lägga mig tidigt ikväll igen för å se till så jag blir ordentligt frisk till allt jag ska göra i helgen.

Började skoldagen med ett rep inför slutproduktionen, och vi började stagea en av de låtarna vi ska bjuda på på julshowen om två veckor. Därefter kulturhistoria, men internet krånglade så jag och min grupp satt mest och pratade om både projektet och om annat. Jag är nöjd med mina gruppmedlemmar och jag känner på mig att det kommer gå rätt bra för oss. Jag hade skitkul idag!

Efter lunch stack jag till nacka forum, testade massa grejer å väntade på att mormor skulle komma så vi kunde handla lite julklappar. Däribland fick jag ett linne från stronger som termins-present. Min mormor e bäst!

Typiskt Tiddi å ha handen under hakan

Den tröjan tyckte jag verkligen om!

Sedan bar det hemåt till mormor och jag fick baka min special-kaka. Mormor och morfar ska ha en vinprovning i helgen och de ville ha en kaka, så jag fick uppdraget att baka (å dessutom få lite lön för det) så det va det totally värt! Jag begav mig sen hem och jag å familjen käkade tacos, å nu sitter jag här. Hade tänkt ta mig en dusch eller ett bad nu innan jag drar å lägger mig. Har en rätt fullspäckad kväll imorrn! Mer om det får ni höra sen!

Ta hand om er!
Tiddi <3

Likes

Comments

Hej vänner!

Som ni läst i rubriken, jag mår inte helt bra idag. Jag hade huvudvärk hela dagen igår, gick å la mig tidigt för att må bättre idag, vaknade vid 2.40 och kunde inte somna om förrän 4.30 ungefär (gick upp å drack mjölk bland annat), å vaknade sedan 7.15. Fortfarande lite huvudvärk och dessutom palla stressa med huvudvärk så jag bestämde mig för å vara hemma idag och vila upp mig. Jag har dock tid nu att skriva på en uppsats som ska in på torsdag och se några dokumentärer jag fått länkat av Yayya till uppsatsen. Jag mår inte döds-dåligt men jag mår heller inte helt bra.

Missar dock en del i skolan och på dansen, men det e det jag har kompisar till. De får meddela mig vad de gjorde och om jag ska anteckna ngt.

Jag har börjat lyssna på Olafur Arnalds, han skriver mest pianomusik. Jätteskönt å lyssna på nu när mitt huvud inte klarar av mycket annat! Har hört talas om honom förut, eller i alla fall en av hans verk "Brotsjor" (Skulle gissa att han e från Island) som jag hittat folk som har koreograferat till på youtube.

Juste, kan ju också leta inspiration till mitt gymnasiearbete. Skulle egentligen redovisat idag, men så blir det ju inte nu.

Ta hand om er!
Tiddi

Likes

Comments