(Bjuder på en bild på hur Balder brukar sova hos mormor)

Idag började jag dagen med att kolla mobilen skynda mig över till mormor och Balder. Hennes arm hade svullnat upp och hon ville att jag skulle ta hand om Balder om hon skulle behöva åka in till Danderyds sjukhus. Tur var väl det för när ASIH kom dit så tyckte att de att hon skulle göra det. Mormor hade fått en propp i armen men det gick bra. 

Efter det satt jag hemma, spelade League of legens (haha jag vet, de som känner mig vet hur mycket jag klagat på det spelet och prisat Dota 2 istället.) 😛 Spelade det mycket i gymnasiet så var lite nostalgi. Apropå nostalgi är det någon som spelat hundparken när de var små? Den sidan finns tydligen kvar och är numera ägd av människor som gör detta på sin fritid. Sjukt kul ändå. Så satt med det och tramsade en stund också. Det blev ändå lite plugg faktiskt. Läste artikeln jag ska skriva en summary på. Var allt jag orkade. Helt slut idag, precis som Balder som sov gott på mitt rum hela dagen. 👌🏼

Efter vi hämtat och kört hem mormor från Danderyds sjukhus och ätit middag så sitter jag nu och kollar på Wahlgrens värld. Den familjen är så skön! Sen blir YouTube och sova. 

Godnatt! 

Tid ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag, min syster och mormor firat världens bästa mamma.

Jag vet inte vad jag hade gjort utan henne. Hon som alltid lyssnat på mig, på mina problem. Hon som utbildad socionom lärt mig hur man tänker på varför man gör som man gör är, varför man känner som man gör osv. 

Alla som växt upp med en socionom eller psykolog till mamma vet hur det funkar. "Hur känns det när du eller (insert valfritt namn)" gör så?" eller "Hur tänker du nu?". 

Hon har gett både mig och min syster bra uppfostran och lärt oss hur man för sig bland folk och tillställningar. Att man hälsar, hur man äter när det finns fler bestick än ett par, att man tackar för saker, man säger varsågod osv. Framförallt hur man är en bra människa mot andra och att man ska vara tacksam för det man får. 

Hon har ett stort hjärta, är en fighter och min idol. Världens bästa mamma ❤️

(Blommorna är från mormor. Hjälpte henne köpa dem till mamma.) 

Tid ❤️

Likes

Comments

Igår hade mormor ont i huvudet och nu har hon ont i sin mun. Ont i munnen kan man få av cellgifter. Så nu har det nog börja ta i hennes kropp. 

Hon och jag brukar alltid gå ut med Balder tillsammans på dagarna. Men både igår och idag så fick jag gå själv, för att hon har för ont. 

Så nu får vi se hur det går.. Hon har fått nått så munnen ska bli bättre så nu är det till att hålla tummarna att hon inte ska ha ont så länge till.

Tid ❤️

Likes

Comments

Det är nästan lite läskigt med vissa människor. De eller någon som man kanske inte träffat på ett halvår eller år ordentligt,  men relationen har inte förändrats ett dugg. Att man kan vara osams ett bra tag men tillslut är det som att ödet för en samman igen. Man kanske inte är helt överens eller glömt vad som hänt fortfarande. Men man kan förlåta för att man trivs alldeles för bra med personen. 

Kom nämligen och tänka på detta nyligen då jag hade en väldigt trevlig promenad häromdagen, där det kändes precis såhär. Vi gick, åt lite och gick lite till och bara pratade om allt möjligt.

Vi hade ett uppehåll riktigt länge och det var första gången någonsin av alla de sju åren vi känt varandra som vi varit osams. En period som var jobbig för mig på många sett men i slutändan fick mig att växa väldigt mycket som person. Jag trodde aldrig vi skulle komma tillbaka till varandra. Men det gjorde vi. Jag älskar den här människan. (hon skrev älskar oj oj! Man kan älska på flera sätt.) Men ja, vi har varit med varandra så mycket och gått igenom lika mycket att det är svårt att inte göra det. 

Jag vet att några kommer veta vem det är, framför allt du om du läser, men spara det för er själva. Det är inte viktigt i sammanhanget. Det viktiga är att det är nästan är lite läskigt hur man kan hitta tillbaka till varandra efter lång tid och efter jobbiga omständigheter. Det är väldigt fint tycker jag. 

Tid ❤️

Likes

Comments

Mornor har nu fått börja ta cellgifter. Inte för att det kommer rädda henne. Men det börjar gå fort nu och med en svagare dos (ca 80% av full dos) så kan man förhoppningsvis bromsa att tumörerna växer och ta det så länge kroppen orkar. Hon kommer inte tappa håret av den här dosen men det finns alltid risk för andra biverkningar. Detta beslut togs nu då hon fått en i hjärnan som trycker så att hon får ont.

Hon och vi valde att inte ta cellgifter från början för att det inte skulle få henne att överleva oavsett samt att hon antagligen skulle bli mycket sjukare av dem. Mormor är en fighter men hennes kropp orkar inte, har varit sjuk större delen av livet med diverse saker samt astman som tagit henne till akuten ett antal gånger i hennes liv. 

Både hon och vi tyckte att det var bättre att hon fick va utan cellgifter och må bra en liten stund till innan cancern börjar göra mycket skada. Istället för att hon fick cellgifter som inte skulle göra henne frisk och I värsta fall göra henne väldigt sjuk och hon kanske skulle dö av det. Men nu går det alldeles för fort och hon känner själv att hon inte vill ge upp riktigt än och därför blir det cellgifter nu. 

Men mormor var vid gott mod efter behandlingen och härligt glad. Hon hade fått en hög dos av kortison vilket gör en speedad fick jag lära mig. Vi hade väldigt roligt åt det idag samtidigt som hon gjorde ugnspannkaka och jag kämpade med att vispa grädde. Har inget tålamod för att vispa grädde för hand men det var bra övning för mig haha. 

Hon ska tillbaka dit imorgon är det tänkt och få en till dos. Sen blir hon "ledig" i två veckor innan nästa omgång. Jag hoppas och håller tummarna för att hon inte ska bli sjuk av de cellgifter hon får att hennes kropp ska klara det ett tag till. Men som sagt mormor är en fighter. Det borde gå bra, vi ger inte upp än! 

Tid ❤️

Likes

Comments

Subscribe