Header
View tracker

Idag har jag och min bättre andra halva årsdag tillsammans! ❤️
3 år som par, tiden har gått fort men det är kanske inte så konstigt heller med tanke på att vi hunnit med både giftermål och två barn sen vi gick från vänner till mer.
Det firar vi hemma, tjusigt klädda i mjukisar och trötta efter att ha suttit uppe halva natten för att bli klara med granen. Fin blev den och jag älskar att ha den uppe och klädd, det är nog det bästa med hela december! 😍🎄

Någon annan som uppskattade granen var Tiam och det första han gjorde i morse när han såg den var att utbrista ett förtjust "oooooh, bått" (boll) och genast börja slita ner julgranskulor som han kastade runt. Kommer nog ha fullt upp att hindra honom från att spela fotboll med dekorationerna i år, men vad gör väl det när man känner sig julig och glad 😄

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Var på BVC igår och träffade läkaren för lillans "besiktning". Av olika skäl har vi fått boka om tiden innan så det blev lite sent, men allt såg bra ut och hon var så lugn och nöjd under hela besöket. Tiam gick runt i rummet under tiden vi var där och vårt lilla energiknippe till son var förvånansvärt lugn. Han pratade mest, lekte lite med en leksak han hittat i väntrummet och charmade de vuxna.

När vi var klara passade jag på att amma lillan i väntrummet innan vi gick och då hittade Tiam en lekkamrat. En pojke som var lite äldre än honom hade väntat utanför medan hans mamma var inne hos sköterskan med sin yngre dotter. Pojken pratade engelska men det störde inte barnen alls (barn är kloka nog att inte lägga för mycket vikt vid sånt). Först gick Tiam fram till honom och började leka med samma leksak som pojken hade, en stor kulbana, och rätt som det var skrattade de och jagade varandra i rummet. Det var helt underbart att se och fick både mig och Fredrik att längta tills lillan är stor nog att kunna leka med sin bror. De kommer säkert bråka emellanåt, som de flesta syskon gör, men åh va roligt de kommer ha tillsammans!

Det blev också vägning och mätning av lillan! 🌸
Oj va hon växer! Vår stora lilla tjej väger redan 5,7 kg och är 59 cm lång. Det är nästan ett halvt kg mer än Tiam vägde i hennes ålder. Visserligen var hon större än honom när hon föddes men å andra sidan var Tiam en tuttbebis som ammade konstant och hade all mjölk för sig själv. Hon ammar inte alls lika ofta som han gjorde och "delar" med sin bror.
Och ändå frågade läkaren om mjölken verkligen räckte till båda 😂 Jag tror nog vi kan känna oss säkra vid det här laget på att den gör det 😉

Likes

Comments

Sitter i vardagsrummet med Fredrik brevid och Tiam i famnen. Lillan sover i vagnen. Igår var en tung dag då besked kom om att en person som stod Fredrik väldigt nära gått bort. Han hanterar det bra men vi tog det lite extra lugnt hela dagen. Jag försöker rå om honom så gott jag kan, trots att jag inte är så bra på hur man tröstar i dessa situationer. Han är stark och vi var förberedda men önskar ändå att det fanns något mer jag kunde säga eller göra för att verkligen finnas där för honom. Det är i stunder som dessa jag önskar att jag hade lättare att förmedla mina känslor. Jag lider med honom så mycket men vet inte riktigt hur jag ska visa det. Jag försöker helt enkelt vara stöttande nu och kan bara hoppas att det når fram till honom med det lilla jag kan göra för honom. Orden räcker ju liksom inte till när man förlorar någon älskad.

Den här dagen börjar tyvärr inte bättre. Tiam väckte oss vid sju och jag gick upp med barnen så Fredrik fick sova lite till. När alla blöjor var bytta, tänderna borstade och frukosten gjord passade jag på att se vad det var för aviseringar jag fått på Facebook. Då såg jag att en gammal barndomsvän gått bort. Vi umgås inte längre, våra liv var så olika som vuxna, men som små hade vi en fin vänskap och han betydde mycket för mig under en svår tid i min barndom. Jag känner så för hans nära och kära, han var så ung och älskad. Det är så tragiskt alltihop och jag saknar ord även här.

Ni lämnade avtryck efter er, ni är älskade och saknade, förevigade i våra minnen. Vila i frid ❤️

Likes

Comments

Oj va tiden går fort med en bebis i huset!
Egentligen hade jag tänkt skriva mycket tidigare men det har helt enkelt inte blivit av. Det har varit (och är nog fortfarande) lite upp och ner här hemma medan vi jobbat på att landa i vår nya vardag och framförallt har vi såklart lärt känna lillasyster. Hon är verkligen underbar och jag är så förälskad. Mitt lilla charmtroll! 😍 Hon ler ofta, är ganska lugn av sig och gör en massa gulliga ljud. Tiam är överförtjust och helt tokig i henne. Ingen svartsjuka alls hittills, bara en massa kärlek, och allt som allt tycker jag det har gått bra. Jag ammar konstant känns det som och Fredrik får inte sova så mycket eftersom han alltid går upp med Tiam (som börjat vakna mellan 6-7 på morgonen) men jag försöker tänka att så är det i början. De första månaderna är tuffast och med tanke på allt tycker jag ändå vi fått en ganska smidig övergång från ett barn till två. Det har utan tvekan gått bättre än jag förväntat mig iallafall 😄

Nu har dessutom snön kommit så vintern är här på riktigt nu. Det gör knappast mig glad - jag hatar kyla och snö - men kul för Tiam så idag ska vi ut och leka i snön! ⛄️❄️

Likes

Comments

Andra barnet , Kejsarsnitt , Kärlek

Skriver mer ingående om dagen D när orken infinner sig, men är fortfarande otroligt trött så väntar lite med det. Allt har iallafall gått så fantastiskt bra och lillasyster kom till världen som planerat måndagen den 3 oktober 2016 och vi är alla så himla kära i henne redan från första stund. Vi är nu hemma igen sen igår då jag kände att jag mådde tillräckligt bra för att kunna åka hem och njuter nu för fullt av vår bebisbubbla 🍼❤️

🕰12:29

⚖️ 3835 g

📏 50 cm

Likes

Comments

Är på sjukhuset nu och har hunnit bli ombytt till sexiga sjukhusskjortan, har fått emla som bedövning inför nålar och har hunnit gråta en skvätt också 😂 känns helt surrealistiskt, är livrädd och nervös och galet exalterad på samma gång!!!! 🙊😍❤️❤️❤️

Likes

Comments

Kejsarsnitt , Förlossning, Andra barnet

Det där med sömn var ju en lustig idé.
Fick sova i kanske nån timme, sen vaknade jag, sen sov jag nån timme till. Sist jag vaknade inatt var det kört och jag lyckades inte somna om. Jag är alldeles för nervös och tankarna snurrar i huvudet.

Om mindre än en och en halv timme är det dags att gå upp och dagen är officiellt igång. Då är det dags för en sista dusch med descutan, att vänta in mamma, pussa Tiam hejdå utan att bryta ihop av separationsångest och sen ta taxin till sjukhuset. När man tänker på det är det kanske inte så konstigt att jag sover som en kratta eller att magen är en stor knut av nervösa fjärilar som pirrar och bråkar. Det är ju bara en och en halv timme till innan dagen börjar på riktigt. En och en halv timme är ju ingenting!

Nervös!

Likes

Comments

Andra barnet , Kejsarsnitt , Förlossning

Åh vilken härlig dag det varit! Min storebror fyllde 28 år och det firade vi hemma hos mamma allihop med tårta och fika. Jag, Fredrik och Tiam bidrog med kladdkakemuffins med grädde och blåbär, samt en hallonkaka med vanlig grädde och hallongrädde till som vi bakade under dagen. Det var ett jättetrevligt firande, så trevligt att jag nästan glömde vad som väntar imorgon.

Imorgon är nämligen kejsarsnittet.

För det första är jag så otroligt glad att vi bakade, det var så roligt och ett perfekt sätt att liksom "ta till vara" på den sista dagen som bara vi tre. Det var så mysigt och Tiam hade så roligt trots att han med sina 1,5 år inte kunde bidra med så mycket annat än sin underbara närvaro och som smetsmakare. För det andra har det varit roligt att få fira min bror idag och även där kunna tänka på annat.

Nu däremot ligger jag i den renbäddade sängen, renskrubbad med descutan i rena kläder och känner hur det pirrar i magen. Det går inte att tänka på annat längre. Morgondagen närmar sig och med den allt som vi har väntat på så länge.
Min mage kommer försvinna. Vår bebis kommer i dess ställe. Tiam blir storebror (säkert världens bästa!) och jag och Fredrik blir tvåbarnsföräldrar. Allt är klart och det enda vi måste göra är att infinna oss på sjukhuset imorgon klockan 9.

Herregud, jag saknar ju ord. Så nervös och exalterad och rädd och allt på samma gång. Jag tror inte det blir mycket sömn inatt men klockan är kvart i ett på natten så tror jag måste försöka somna på nåt sätt ändå.
Imorgon blir jag mamma igen!

Likes

Comments

Familj, Graviditet, Kejsarsnitt

Idag var vi in till Danderyd och lämnade de sista blodproverna som behövs inför snittet! Fredrik och Tiam följde med mig dit och efteråt åt vi lunch, vilket var riktig trevlig familjetid utom att Tiam var trött och jag kände mig dramatisk och traumatiserad efter blodprovet 🙈

Det var det sista ärendet där innan snittet på måndag. Nästa gång vi åker dit kommer alltså vara för snittet om endast 3 dagar!!!!

Det är svårt att förklara känslan, tycker faktiskt den är svår att greppa överhuvudtaget. På måndag kommer vi åka in dit med min stora mage och bebisen under hjärtat. När vi sen lämnar sjukhuset är magen kanske stor fortfarande (även om den gärna får bli liiiite mindre) men bebisen som varit där inne de senaste nio månaderna kommer nu vara i famnen istället. Det är så overkligt.

Vi pratar om det mycket här hemma, både Fredrik och jag hejdar oss ofta och måste liksom konstatera att "babe! Vi får en till bebis snart!" Och den andra svarar nåt i stil med "Jag vet! Helt sjukt!"
Och sen stirrar vi lite fåraktigt på varandra, flinar, nån kanske slänger ur sig ett halvmatt "herreguuuuuud" och så försöker vi smälta tanken. Men det är svårt. Vi är så nervösa och lyckliga och förväntansfulla. Jag är även rädd för snittet och känner mig ledsen över att behöva vara ifrån Tiam. Mycket känslor, men mest glädje såklart.

Åh herregud! Bara 3 dagar kvar nu!

Likes

Comments