Andra barnet , Kejsarsnitt , Kärlek

Skriver mer ingående om dagen D när orken infinner sig, men är fortfarande otroligt trött så väntar lite med det. Allt har iallafall gått så fantastiskt bra och lillasyster kom till världen som planerat måndagen den 3 oktober 2016 och vi är alla så himla kära i henne redan från första stund. Vi är nu hemma igen sen igår då jag kände att jag mådde tillräckligt bra för att kunna åka hem och njuter nu för fullt av vår bebisbubbla 🍼❤️

🕰12:29

⚖️ 3835 g

📏 50 cm

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Är på sjukhuset nu och har hunnit bli ombytt till sexiga sjukhusskjortan, har fått emla som bedövning inför nålar och har hunnit gråta en skvätt också 😂 känns helt surrealistiskt, är livrädd och nervös och galet exalterad på samma gång!!!! 🙊😍❤️❤️❤️

Likes

Comments

Kejsarsnitt , Förlossning, Andra barnet

Det där med sömn var ju en lustig idé.
Fick sova i kanske nån timme, sen vaknade jag, sen sov jag nån timme till. Sist jag vaknade inatt var det kört och jag lyckades inte somna om. Jag är alldeles för nervös och tankarna snurrar i huvudet.

Om mindre än en och en halv timme är det dags att gå upp och dagen är officiellt igång. Då är det dags för en sista dusch med descutan, att vänta in mamma, pussa Tiam hejdå utan att bryta ihop av separationsångest och sen ta taxin till sjukhuset. När man tänker på det är det kanske inte så konstigt att jag sover som en kratta eller att magen är en stor knut av nervösa fjärilar som pirrar och bråkar. Det är ju bara en och en halv timme till innan dagen börjar på riktigt. En och en halv timme är ju ingenting!

Nervös!

Likes

Comments

Andra barnet , Kejsarsnitt , Förlossning

Åh vilken härlig dag det varit! Min storebror fyllde 28 år och det firade vi hemma hos mamma allihop med tårta och fika. Jag, Fredrik och Tiam bidrog med kladdkakemuffins med grädde och blåbär, samt en hallonkaka med vanlig grädde och hallongrädde till som vi bakade under dagen. Det var ett jättetrevligt firande, så trevligt att jag nästan glömde vad som väntar imorgon.

Imorgon är nämligen kejsarsnittet.

För det första är jag så otroligt glad att vi bakade, det var så roligt och ett perfekt sätt att liksom "ta till vara" på den sista dagen som bara vi tre. Det var så mysigt och Tiam hade så roligt trots att han med sina 1,5 år inte kunde bidra med så mycket annat än sin underbara närvaro och som smetsmakare. För det andra har det varit roligt att få fira min bror idag och även där kunna tänka på annat.

Nu däremot ligger jag i den renbäddade sängen, renskrubbad med descutan i rena kläder och känner hur det pirrar i magen. Det går inte att tänka på annat längre. Morgondagen närmar sig och med den allt som vi har väntat på så länge.
Min mage kommer försvinna. Vår bebis kommer i dess ställe. Tiam blir storebror (säkert världens bästa!) och jag och Fredrik blir tvåbarnsföräldrar. Allt är klart och det enda vi måste göra är att infinna oss på sjukhuset imorgon klockan 9.

Herregud, jag saknar ju ord. Så nervös och exalterad och rädd och allt på samma gång. Jag tror inte det blir mycket sömn inatt men klockan är kvart i ett på natten så tror jag måste försöka somna på nåt sätt ändå.
Imorgon blir jag mamma igen!

Likes

Comments

Familj, Graviditet, Kejsarsnitt

Idag var vi in till Danderyd och lämnade de sista blodproverna som behövs inför snittet! Fredrik och Tiam följde med mig dit och efteråt åt vi lunch, vilket var riktig trevlig familjetid utom att Tiam var trött och jag kände mig dramatisk och traumatiserad efter blodprovet 🙈

Det var det sista ärendet där innan snittet på måndag. Nästa gång vi åker dit kommer alltså vara för snittet om endast 3 dagar!!!!

Det är svårt att förklara känslan, tycker faktiskt den är svår att greppa överhuvudtaget. På måndag kommer vi åka in dit med min stora mage och bebisen under hjärtat. När vi sen lämnar sjukhuset är magen kanske stor fortfarande (även om den gärna får bli liiiite mindre) men bebisen som varit där inne de senaste nio månaderna kommer nu vara i famnen istället. Det är så overkligt.

Vi pratar om det mycket här hemma, både Fredrik och jag hejdar oss ofta och måste liksom konstatera att "babe! Vi får en till bebis snart!" Och den andra svarar nåt i stil med "Jag vet! Helt sjukt!"
Och sen stirrar vi lite fåraktigt på varandra, flinar, nån kanske slänger ur sig ett halvmatt "herreguuuuuud" och så försöker vi smälta tanken. Men det är svårt. Vi är så nervösa och lyckliga och förväntansfulla. Jag är även rädd för snittet och känner mig ledsen över att behöva vara ifrån Tiam. Mycket känslor, men mest glädje såklart.

Åh herregud! Bara 3 dagar kvar nu!

Likes

Comments

Familj, Kärlek

Jag känner att jag verkligen borde, måste och vill hylla min fina Fredrik för allt han gör för mig. Idag är ett praktexempel på vilken tur jag har som har honom. Som de flesta gravida vet är slutet tungt och sömnen dålig. Jag har svårt att röra mig nu, det gör ont i mitt bäcken, sammandragningarna är många och magen är otroligt öm och tung. Resultatet är att jag inte är överdrivet rörlig just nu och inte kan göra lika mycket.

Och då har jag min Fredrik som alltid ställer upp utan att behöva tillfrågas ens. Han bara finns där och stöttar mig när det behövs.

Hela dagen har han behandlat mig som om jag vore ömtålig och värdefull, har passat upp på mig och hjälpt mig, låtit mig sova och vila när jag än behövt. Han har lekt och busat med Tiam, handlat och lagat mat och allmänt tagit det tyngsta lasset på alla sätt och vis här hemma. Han till och med rusade upp till affären tjugo minuter innan stängning nu ikväll för att köpa glass till mig som jag var sugen på utan att jag behövde fråga.

Lets face it. Jag är så bortskämd. Så lyckligt lottad att han är min man och mina barns pappa. För han är verkligen världens bästa pappa också. Generös, rolig, underbar, snäll, smart. Han är min andra halva och jag avgudar verkligen denna människa så mycket. Självklart driver vi varandra till vansinne ibland men vad gör det? Han är det bästa som hänt mig.

Min fina, älskade Fredrik. Vad skulle jag göra utan honom?

Likes

Comments

Andra barnet , Graviditet

Smärtsamma sammandragningar och magknipskänsla. Tror även lilltrollet börjar bli klar där inne för jag minns att jag hade liknande känningar med Tiam några dagar innan han föddes. Om 8 dagar är det planerade kejsarsnittet men även om jag inte haft snitt tror jag inte trollet hade stannat kvar i magen till BF ändå. Mina barn verkar vara lika otåligt lagda som jag är och vilja ut lite snabbare än beräknat. Skönt på ett sätt, men som sagt är det bara 8 dagar kvar nu och lilltrollet får gärna se till att hålla sig kvar där inne till dess.

Likes

Comments

Graviditet, Andra barnet

Gnällinlägg, som man skriver i facebookgrupperna. Men jag är så otroligt, fruktansvärt, fullkomligt färdig nu med att vara gravid känner jag. Jag har ofta hört andra beskriva att de känner sig vackra och magiska när de väntar barn men inte jag. Inte det minsta! Jag känner mig som en strandad val i både kropp och själ. Tung och klumpig och oförstådd och helt ur sitt element.

Det är bara 19 dagar kvar men idag - när allt gör ont och är obehagligt och tungt och tröttsamt - får tiden gärna gå lite fortare! Vill att lilltrollet ska komma nu!

Likes

Comments

Familj, Småbarnsliv

Fick välkommet besök av både Tuss och Trixie idag!

Eftersom det är Fredriks första dag tillbaka på jobbet efter semestern så var det skönt med sällskapet och Tiam blev som alltid överlycklig av att träffa dom. Idag blev han nog lite extra glad då de dessutom kom med presenter till råga på allt! Trixie levererade ett par fina gummistövlar från mamma och Tuss hade tydligen hittat till Lekmers rea för hon dök upp utanför dörren med två stora paket till Tiam. I ena låg en kundvagn i miniatyr (så himla söt!) och i det andra ett tre-i-ett set med dockvagn, docksäng/resesäng och en liten matstol att fästa på bordet.

Så med gummistövlarna på fötterna (för dom tyckte han var jätteroliga att gå runt i) började Tiam leka med sakerna så fort vi monterat ihop det, vilket kanske tog lite längre tid än det borde ha gjort (jag är verkligen inte bra på sånt och det märks när det tar närmare en timme att fästa fyra hjul på en dockvagn 😂). Men tillsist lyckades vi iallafall och resultatet blev en väldigt lycklig liten pojke 😍👌🏻

Likes

Comments