Vardag

Nu sitter jag på tåget påväg till Stockholm och jag är just nu i Södertälje, dom hae stängt av tågbanan sista biten så måste åka ersättningsbuss..

Intervjun som jag ska på blir runt kl 12, håller tummarna för att det ska gå vägen! Sedan blir de att åka vidare till Uppsala, ska bli kul att träffa Simon och även Lster igen 💜 förhoppningsvis kanske man får träffa de andra två mupparna också!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

 • Vardag

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Har varit hemma nu i lite över en vecka och börjar redan bli trött på att inte ha något att göra, de jag sysselsätter mig med nu är främst träning. Har hunnit med en del träningspass och startat på ett nytt schema som jag ska följa i 4 veckor!

Idag stod överkropp på schemat, lite bröst, biceps och rygg. Imorgon åker jag upp till Stockholm för en arbetsintervju och ska även stanna över helgen hos Simon, ska bli mysigt!

Likes

Comments

Mina Åsikter, Vardag

Okej så jag känner att jag håller min blogg på en ganska ytlig nivå där jag håller mig till kost, träning och allt som cirkulerar runt om de. Men jag vill inte att min blogg ska vara torr och tråkig, jag vill att ni ska få en inblick i mitt liv på riktigt, vem jag verkligen är och hur mina tankar går kring saker och ting. Jag tycker det är viktigt att öppna upp sig för att kunna hjälpa andra men också för att kunna hjälpa sig själv.

Jag strosar ofta runt på youtube och kollar på storytimes där folk delar med sig utav hemska saker som de varit med om, vissa av sakerna känner jag igen mig i och kan på något sätt få bekräftelse ifrån att det inte bara är jag, och andra videos som jag älskar att kolla på är DR Phil, för där kan jag lära mig saker. Men nu till ämnet och lite mer personligt.

Självdiagnotiserad Prestationsångest

Ibland behöver man en läkare eller psykolog för att kunna sätta en diagnos på ett beteende eller något som man lider utav, men jag känner att mina handlingar och reaktioner talar för sig själva. Jag är en person som sätter väldigt höga krav på mig själv, pressar mig själv till mitt yttersta och sätter alltid upp nya mål men ändå lyckas jag aldrig bli nöjd över mina prestationer.

 • Jag känner tryck över bröstet när jag ska prestera i vissa situationer, min röst blir helt skakig och jag kan få tunnelseende.
 • Jag jämför mig själv konstant med alla andra, inte för att jag inte tror att jag inte duger, men för att jag anser att jag i jämförelse med vissa andra inte är tillräckligt
 • Jag är ständigt rädd för att gå in i vissa saker för att jag inte tror/kan kontrollera om jag kan prestera till mitt max.
 • Jag känner att jag måste göra alla till lags
 • Jag söker ständigt bekräftelse i att jag duger eller är tillräckligt.
 • Jag vill kunna vara nöjd över min prestation men säger alltid att jag kunde göra det bättre
 • Jag kom 2a i Gladiatorerna men kan ändå inte vara stolt över mig själv för jag inte vann.
 • När någon säger att jag var bra men jag vill vara bäst
 • Är någon bättre känner jag mig värdelös och misslyckad.


Prestationsångest är inte jag har vissa dagar och andra inte,, det är något jag går igenom varje dag, i mitt huvud, i de mest simpla situationer. Den ända jag försöker prestera för är mig själv,, men mina höga krav och förväntningar på mig själv gör att det är bara mig själv som jag gör besviken. Min prestationsångest är inte jag kan stänga av, jag känner den i skoluppgifter, när jag lagar mat, när jag spelar spel, när jag umgås i ett sällskap eller blir betygsatt och får sämre än någon annan. Jag vill alltid vara bäst och även om jag inser att det är omöjligt så sätter jag ändå de kraven på mig själv.


Med denna text vill jag mest dela med mig utav att jag är inte perfekt, jag kämpar genom livet precis som många andra men jag vågar visa och erkänna mina fläckar. Jag tycker det är viktigt att visa såna sidor också precis som de glada stunderna. För kan jag få endast en person, att känna sig mindre ensam i detta, någon som kanske också upplever detta, då räcker det för mig. Vi alla går igenom olika saker men våga ta hjälp av andra och våga erkänna era brister, det gör oss starkare!

All kärlek till er<3

Likes

Comments

Australien

Så jag måste bara dela med mig utav vad som hände igår. På vår utbildning får vi möjligheten att åka ut till ett stort fängelse (som håller ca 1300 fångar) och träna dem. Detta är helt valfritt och sker på vår lediga dag så därför var det inte alla som valde att hänga med på detta, men jag är SÅ glad att jag följde med.

Det kändes lite läskigt först men när vi kom dit så lugnade sig nerverna.

Det första vi fick göra vad att lägga av oss alla piercingar, värdesaker och egentligen allt som någon skulle kunna få tag på, sedan registrerade vi oss med våra fingeravtryck för att sedan gå igenom alla säkerhet och in i själva fängelset. Innan vi åkte dit fick vi lite info och direktiv angående dagen och de var följande

 • Inga starka dofter så som deo eller parfym ( för att de inte skulle fresta fångarna)
 • Vi tjejer fick inte ha några som helst tighta kläder
 • Inga piercingar
 • Tjejerna fick inte demonstrera övningar för att kunna fresta fångarna
 • Och våra träningpass skulle innehålla så mycket kroppsvikt som möjligt då de inte får ha redskap på fängelset som kan användas som vapen.


Min grupp hade hand om en lower body cirkel träning, blev riktigt lyckat, men som väntat så fanns det en hel del idioter bland killarna i fängelset. Följande saker hände och följande personer tränade vi

 • Kränkande kommentarer från vissa av fångarna
 • Många blickar ifrån fångarna ( flirtande)
 • Tränade en fånge som hade mördat sin familj och en polis
 • Kastade ut en fånge som inte skötte sig
 • Blev varnade för att det fanns hög risk utav hepatit C på fängelset


Overall var det en väldigt rolig och lärorik dag. Många fångar lyssnade verkligen och ville lära sig/ träna hårt. Andra blev riktigt arma när man försökte rätta till deras teknik. Känns sjukt coolt att ha varit inne på andra sidan stängslet och fått träna några riktigt farliga människor. Riktigt lärorik dag.

 • Australien

Likes

Comments

Kost

Kvällen spenderades på Beach bar and grill tillsammans med min lilla familj här nere i Australien. Vi är några stycken som har hängt ihop sedan starten här nere och jag är så tacksam att jag har dem. Helt fantastiska människor som gör mig så genuint glad varje dag.

Idag bestämde vi oss för att käka ute på vår favvis hamburge ställe för att Andreas som är en i familjen åker hem på fredag, riktigt tråkigt men vi ses snart igen! Nu blir det att sova för att sedan gå upp tidigt och kötta ett benpass men all den energin som jag fått i matväg med denna måltiden haha.

Godnatt :)

Likes

Comments

Träning & Hälsa, Vardag

Som lite omväxling så drog Simon och jag till crossfit boxen och tränade idag. Jag körde ett bröst triceps pass som inte blev allt för bra då jag fick känningar i axlarna, så jag tog det väldigt lugnt och gjorde endast ett fåtal övningar. Sedan gick vi till skolan för att förbereda inför våra presentationer vi ska hålla i skolan nästan vecka. Min grupp och jag ska prata lite om att äta nyttigt, olika ämnen i kroppen och om man kan äta sig gladare? Andra grupper kommer prata om sociala medier, krossa myter och lite om hur man ska tänka när man handlar.

Det är vår sista stora assessment och efter det har jag endast en uppgift kvar i skolan och det är att skriva ett kost upplägg åt min atlet sedan är jag finito.


Likes

Comments

Träning & Hälsa

Jag ber om ursäkt om min blogg blir lite enformig nu en tid framöver men vi har bara några veckor kvar i skolan och jag försöker lägga all min tid på skolan, mina vänner och min träning sista tiden här nere, hoppas ni förstår :)

Idag körde jag ett riktigt köttigt biceps/axel pass, senast jag tränade axlar var en vecka sedan och då hoppade min axel lite men det visade sig inte vara något allvarligt så nu en vecka senare så har jag inte ont och det gick kanon att träna. Har två uppgifter och en presentation kvar att göra i skolan sedan är jag helt klar vilket känns så gött. När jag kommer hem till Sverige igen är dock lite oklart men mitt visum går ut i Augusti så jag får väl passa på att stanna kvar, man vet ju inte när man kommer tillbaka igen.

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Ny vecka och nya tränings pass att påfresta kroppen med. Körde ett ben/rump pass imorse med lite nya övningar och jag kände mig väldigt stark idag, grymt skönt!

Jag körde följande-
Leg extensions
Raka marklyft
Alternativa squats 10-10-10
Lunges
Kickbacks
Leg curl på yogaboll
Squats med paus
Hip thrusters

Likes

Comments

Vardag

Och så var det ett år sedan finalen sändes i gladiatorerna och jag kom på 2:a plats. Det har tagit lång tid för mig att släppa att jag inte vann utan kom på en andra plats och jag har faktiskt skämts en hel del över det vilket är fel.

Jag är en vinnarskalle och att förlora, eller komma tvåa är inget som man nöjer sig med, men att sedan förlora på tv så att alla kan se det var något som var jobbigt för mig. Men nu ett år senare kan jag faktiskt kolla tillbaka och bara vara tacksam över hela händelsen, att jag kom så långt som jag gjorde, att jag träffade de människor jag träffade och att jag vågade testa något nytt.

Jag är stolt över mig själv och jag tror det är viktigt ibland att kunna vara det. Hade jag velat göra det igen? ABSOLUT! roligaste jag gjort i hela mitt liv och jag är evigt tacksam för möjligheten att ha fått vara med.

Likes

Comments

Vardag

Jag har under en längre period funderat på om det är dags att färga håret eller inte. Jag har ganska mörkt hår naturligt men med tanke på den starka solen här i Australien så hade mitt hår blekts otroligt mycket och nästan blivit lite blondt/orange. Därför kände jag att det var dags för en förändring och därför färgade jag håret mörkare.

Här har ni resultatet - Jag är helt okej nöjd får jag ändå säga, jag blir sällan nöjd när jag färgar mitt hår och det är troligen därför jag aldrig gör det numera. Men bakifrån är jag super nöjd men framifrån ser det lite svartare ut så tycker det är för mörkt framtill. Sedan klippte han mycket mer än va jag ville, men det är bara hår så det växer ut igen!

Likes

Comments

Instagram@tiaholmbrodin

 • Facebook
 • Youtube
 • Instagram
 • Blogkeen
 • Nouw