När hösten kommer då kommer alla tråkigheter.


Det skiljer tre år mellan oss 3 barn och vi har alltid haft en nära kontakt. Jag är äldst, min bror som är 1 år och 9 månader yngre än jag och vår lillasyster som är 3 år yngre än mig. Vi har alltid haft det bra mått bra och sluppit vara sjuka. fram tills 1999 då jag fick diagnosen Diabetes som förändrade hela mitt och min familjs liv, men vi har anpassat oss bra och i dagsläget mår jag bra. Vi har alltid varit friska upptill min Diabetes.

Men för knappt 2 månader så börjar min brors mage att krångla och han får int behålla något. han åker in till Vårdcentralen för att ta prover och blir direkt skickad till akuten där de misstänker att han har fått en tarmsjukdom ulcerös kolit. Han fick vara inlagd i nästan en vecka innan det fick ordning på alla mediciner och så, men medicinerna hjälpte honom inte på samma vis som de skulle, så idag var det dags att åka på en undersökning men han fick inte komma hem, värdarna var inget bra så han blev inlagd igen.

Att inte veta vad som händer med ens bror är det värsta tänkbara känslan som kan hända. Men att även veta att han finns på sjukhuset men kompetenta läkare och sjuksköterskor känns betryggande. jag känner och hoppas att han kommer att bli bra snart utan att de blir en operation. Håller alla tummar jag har. Älskar dig runt varje stjärna och tillbaka igen min älskade Lillebror! Bli frisk snart. <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu har det snart gått en månad sen jag började jobba på de nya vikariatet (Min tjänst är en 100% tjänst som är delad på två avdelningar, så jag jobbar ungefär 50-50 på ställena just nu) och redan de första veckorna kände jag att detta kommer att bli tufft. De flesta kollegor är jättetrevliga eller rättare sagt alla är jättetrevliga men en del lite mer kärvade och energitagande en andra speciellt i mitt arbetslag.

Hur man ena dagen kan sitta och säga att vi måste få ordning på rutiner och liknade och sen nästa dag försvinna typ halva dagen och låta sina kollegor sköta allt. eller hur kan man be sina kollegor att dela in barnen i olika grupper för att sen komma och ändra dem efter sin egna smak. vad är det för arbetslagarbete? Att man känner sig överkörd och konstant ifråga satt är ju inte konstigt.

Jag tycker det är synd att man inte som kollegor kan jobba tillsammans istället för att jobba emot varandra. Att hela tiden mot arbeta varandra leder inte till någon förbättring.

Det som jag finner sorgligast i det här är att vid detta månadsslutet tänkte jag nu är det bara tre månader kvar, det är ingen positiv känsla jag går hem med från jobbet med jag kommer hem, skakar av mig dagen och påbörjar samman resa nästa dag med ett leende på läpparna.Inte för mina kollegors skull utan för barnens skull.  

Likes

Comments

Jag har ända sedan jag fick Diabetes typ 1 försökt tänka på vad jag stoppar i mig och socker mängden i de jag äter. Men när man får diabetes i olika åldrar har man redan fått smak för vissa saker och andra lite eller inte alls. Godis hade jag inget minne av att jag åt så mycket innan jag blev sjuk men jag vet att jag har två kak-tokiga släktingar en på varje sida av släkten, Farmor och Mormor som nästan alltid hade nybakade kakor och bullar hemma, även om de tänkte på mig och jag fick egna saker (som sällan var hembakade) så tappar man sugen efter att ha ätit samma sorts kakor och bullar varje gång man skulle fika i några år, så man började äta de andra kakorna också.

Jag har alltid varit svag för bullar och kakor och det får jag ta i tu med idag då jag känner att det kanske har blivit lite många bullar och kakor i sina dagar. Inte för att jag bryr mig om min vikt för någon annans skull än min egna, men jag märker ju att blodsockret hoppar allt mer nu igen än va de gjorde för några år sedan.

Så från och med början av denna månaden har jag börjat tänka på att äta mer nyttigt och räkna både kolhydrater för att hjälpa till att dosera insulinet rätt men också kalorier. Jag använder Lifesum till min hjälp vilket är jättebra tycker jag.

I och med detta att jag är så förälskade i kakor och bullar, jag har väldigt lätt för att tacka nej till Godis och snask men inte fullt lika lätt till kakor och bullar, men nu är de slut på de. Man kan ju äta hälsosammare saker till kaffet. Idag har jag gjort banan chokladbollar, vilket är väldigt enkelt och jättegott.

Receptet på Banan chokladbollarna

2 bananer (gärna övermogna )

1/2 dl kakao
1 msk äkta vaniljsocker
(1 msk kaffe om man vill)
Havregryn
Kokosflingor

Mosa bananerna med gaffel.
Blanda i kakao, vaniljsocker (och kaffe).
Blanda i havregryn tills det blir en fast massa. (jag blandade i lite kokos i smeten med för att få de lies saftigare)
Rulla bollar och rulla dem i Kokosflingor.
Låt dem gärna stå minst en timme innan servering.

​Imorgon Hämtar jag hem min Libre och då blir de ännu lättare för mig att ha koll på mitt blodsocker. LÄNGTAR så mycket!

Likes

Comments

Att som diabetiker få tillgång till sin medicin och sina hjälpmedel är guldvärt. Hur skulle en diabetiker klara av sin vardag utan alla sina hjälpmedel. En av få sjukdomar i Sverige få nästan alla sin medicin gratis och en av dem är diabetes. Att själv bekosta sin insulin pump för 50-60.000 och sen även som blodsockermätare + en CGM mätare de går inte.Jag har en CGM mätare (dexcom g4) som blev vattenskadad för en månad sen och de täckte inte garantin så jag fick fråga mitt försäkringsbolag men den självrisken låg på nästan 2500 så de blev ingen ny CGM för mig. (Men hur levde man innan man fick CGM, har inte den blekaste hur jag ligger i blodsocker om dagarna, då jag inte testar. Testar mitt blodsocker var annan timma för att ha koll. Längtar tills jag får min libre istället.)


Den 1 januari i år slå regeringen igenom att alla barn upp till 18 år skall få gratis läkemedel. De är ju helt fantastiskt. Alla läkemedel utan läkemedel för rökavvänjning och naturläkemedel.

Jag tänker på alla världens människor som inte kan bekosta sin medicin eller sina hjälpmedel själv. Tänk så många människor, barn runt om i världen som dör för att de inte får den medicin de behöver, bara för att de inte har råd.

Man känner sig lite priviligerad av att få allting gratis som diabetiker typ 1 här i Sverige, men de är näst in till nödvändigt, för en fattig student eller en outbildad förskollärare har inte råd att bekosta sin medicin själv.

  • 4 readers

Likes

Comments

I måndags (9 maj) var jag hos min Diabetessjuksköterska, vi kollade på mina värden och pratade doser som vi brukar göra. Men vanligt vis så brukar jag vara den som frågar om saker som jag hört eller nya produkter men i måndags så frågade hon mig om jag vill byta min dexcom G4 till Freestyle Libre, och jag blev helt ställd. Vad skall jag välja?

Freestyle Libre är en blodsocker mätare som du med hjälp av en liten knapp på din arm scanar blodsockret. När du scanat kan du se ditt nuvarande blodsocker, en kurva över de senaste 8 timmarna och en pil som visar vilket håll ditt blodsocker är på väg.

Den lilla knappen byter du va 14:de dag. Den ända nackdelen är att den inte har några larm.

Dexcom G4 är en liten mätare som du måste ha på dig hela tiden eller 6 meter ifrån dig. Du måste kalibrera ditt blodsocker två gånger om dagen för att den skall stämma.

Med hjälp av en liten sändare på magen kan du se ditt nuvarande blodsocker, en kurva på 12 timmar och en pil som som visar vart blodsockret är på väg.

Sändaren byter du var 7:de dag. Fördelen men Dexcom:en larmar för högt, lågt blodsocker om de stiger eller sjunker.

Len nu återstår de bara vad skall jag välja? Visst är de bra att dexcom:en larmar men jag tror att jag har blivit lite larmblind och hör inte larmen.

Jag får fortsätta läsa om de olika mätaren och bestämma mig senare.

http://www.infucare.se/diabetes/dexcom-g4-platinum-kontinuerlig-glukosmatning/


https://www.freestylelibre.se

  • 18 readers

Likes

Comments

Denna dagen har levererat på många känslor både ledsamhet, svek, oro, ilska och lycka.

Att gå från att känna sig delaktig i verksamheten till att känna sig exkluderad från arbetslagen, mina kollegor står och snackar i en klunga och när jag kommer så tystnar dem och går åt olika håll eller så byter de ämne till något annat. eller så står de och snackar och jag står jämte men de snackar bara med varandra precis som om jag inte är där, vilket gör mig väldigt ledsen. Det är tur att barnen är underbara, annars hade jag inte tyckt att det var speciellt roligt att komma till jobbet.

Efter att jag slutat får jag ett jobbigt samtal som handlade om en människa som jag håller djupt förälskad. Där jag efter samtalet känner mig helt tom och ledsen, Jag vet inte själv vad jag skall tro av detta samtal eller om personen som ringde förstorar upp problemet lite mycket. men kände mig helt förirrad.

hoppas att lite sömn kan ge mig lite perspektiv på allt detta. Tack för min älskade pojkvän och han syster som finns som jag alltid kan prata med.

​min lilla knasboll som känner på sig att något inte stämmer med sin matte. 

Likes

Comments

Att kunna sitta ute hela dagen utan att frysa är för mig underbart, eller att kunna gå ut och käka lunch tillsammans med mina älskade pojkar. Idag åkte jag hem till mina föredrar där jag bor halva veckan tillsammans med min syster och våra hundar. När de ändå är så fint väder så passade vi på att gå ut på en liten längre bajs runda en vanligt.


Som vanligt har jag kameran i handen idag tyvärr bara mobilen men den funkar bra ändå, att gå runt i vår underbara lilla vår idyll tillsammans mina två bästa vänner är magiskt att se hur träden blad slår ut, se alla vackra blommor. våren är min allra bästa årstid man blir så glad av solen, färgerna och fåglarnas sånger.

Jag och vackra min syster tillsammans i vårens kvällssol

En vacker vitsippa

En stycket Chilli

Även en maskros kan vara vacker

Likes

Comments

Efter en kväll och morgon tillsammans med Karin (min lillasyster) med många samtal kring framtiden från både min och hennes sida, vad vill vi egentligen med våra liv jag har studieuppehåll från mina studier som slutligen ger mig behörighet till att bli förskollärare och K pluggar upp sina betyg för att kunna komma in på sjuksköterskeutbildningen. Men när man sätter sig ner och pratar så sa vi båda att detta kanske inte alls är de vi vill syssla med resten av livet, vildvin verkligen satsa helhjärtat på studierna till något som man inte riktigt säkert vet om man vill bli?

Den frågan har snurrat runt i mitt huvud ett tag nu ända sedan jag var tvungen att avbryta mina studier. Men vad vill jag jobba med egentligen då? Jag har alltid velat jobba med barn men vill jag jobba som förskollärare. Nä de vet jag inte. Vill jag stå i en butik eller jobba inom vården jag vet inte. Som min kloka syster sa, de borde vara förbjudet att behöva välja vilken väg i Livet man vill gå när man är 16.

Just nu jobbar jag som barnskötare på en förskola, jag trivs jättebra till största del men är de detta jag verkligen vill jobba med resten av livet. Jag tror inte att de är själva yrket jag tvivlar på utan arbetssituationen just nu, där man hör hur fler och fler pedagoger går in i väggen på grund av för stressigt på jobbet.

Likes

Comments

Nu har våren äntligen kommit och fram kommer grillen, igår var de Kristi himmelsfärdsdag och då bjöd vi ner mamma, pappa och syrran på lite egen gjorda hamburgare och en lite för torr äppelkaka

Idag blir de bara vi och syrran och gott grillat kött. En bra början på en förhoppningsvis fin och lugn helg. Min egna kock står för maten som vanligt så får jag sitta vid sidan och bara njuta av sällskapet av mina favoritpersoner och de mest dyrbara och viktigast personerna i mitt liv.

  • 9 readers

Likes

Comments

Arga ungar, småkryp och skrubbsår på knäna. Vårsolen lockar fram de värsta i oss alla. Har precis kommit ut i de fina vår vädret tillsammans med 16 barn. Står och bara studerar barnen i deras lek när jag hör hysteriska skrik från alla olika håll på gården, barn kommer springande från olika håll från gården i ren panik av att ha sett en myra, ett annat barn cyklar i lite för hög fart runt sandlådan och drar i foten. Fort dit och trösta, då kommer de en flicka cyklandes på sparkcykel, slänger rätt som de är cykeln och kommer springande fram till mig med gråten i rösten "jag såg en spindel".

Man skrattar lite för sig själv och funderar om man själv var så hysteriskt rädd för allt när man var själv var liten,

hinner inte tänka färdigt tanken förrän nästa skrik kommer, då är de två pojkar som står och skriker på varandra om en sparkcykel. Jag går aningen närmare för höra vad e säger till varandra, efter att skrikigt på varandra ett litet tag över går skriken till diskussionen. Jag blir ganska fascinerad av dessa barn 5 år gamla så lätt löser en konflikt genom att kompromissa. Helt fantastiskt.

Med denna lilla text vill jag visa hur fantastiskt de är att jobba inom barnomsorgen, man får vara med om så mycket olika saker varje dag, och lär sig nya saker varje dag utav dessa härligt barn. Älskar mitt yrke!!

"Ett smutsigt och sårigt barn är ett lyckligt barn, för de får leka."

  • 9 readers

Likes

Comments