Header

2017

Mellan mitt andra och tredje barn så är det 13 månader vilket gör dem till pseudotvillingar. När man säger till folk att man har 13 månader mellan barnen eller tätt överhuvudtaget så blir alltid reaktionen "Oj, det måste vara jobbigt att ha så tätt" och när man går in på nätet så rekommenderar inga experter att ha tätt mellan barnen. Alla situationer är ju olika och alla barn/föräldrar är olika. Jag ser mer fördelar i att dem är tätt i ålder, så jag tänkte lyfta det positiva som jag har upplevt med mina barn. Första året är ju alltid jobbigt, det tyckte jag även med ett barn medan första året med andra barnet njöt jag mer. Det låg ju i att jag kände mig mer trygg som mamma.
Jag läste att en expert i psykiatri skrev att pseudotvillingar är den mest komplicerade syskonrelationen och att det andra syskonet blir utkonkurrerat och blir ofta osäkra och inåtvända. Med handen på hjärtat det låter inte alls som mitt barn, hon har alltid varit väldigt framåt och så orädd. Och hon har snarare fått extra mer uppmärksamhet för jag inte velat att hon känna sig förbisedd.
Även konkurrens mellan syskon, det finns i alla åldrar, tätt eller inte så jag köper inte alls det argumentet. Så syskon som är 3-4 års ålderskillnad konkurrerar inte med varandra?
Jag har snarare känt en trygghet i att dem kommer alltid att ha varandra. Ju äldre dem blir desto mer söker dem efter varandra och vill vara nära. Dem bråkar varken mer eller mindre än andra syskon. Samtidigt är rutinerna ganska lika när dem är så pass nära i ålder vilket jag har upplevt bara som positivt.
Personligen tycker jag det är skönt att inte behöva börja om med ett blöjbarn utan jag är redan inne i den perioden, två eller en gör inte mycket skillnad men som sagt jag är ingen expert, detta är bara min egen erfarenhet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

2017

Igår kväll börja jag få ont på ena örat men jag tänkte inte så mycket på det och trodde det skulle gå över under natten men jag hade helt fel. Jag vaknade med värsta trycket i örat, kunde knappt höra på ena sidan. Den känslan man får när man varit på ett badhus och fortfarande har vatten inne i örat som inte vill försvinna, exakt så kändes det plus att det gjorde ont.

Jag bad en läkare titta på det och visst var det något som inte stämde, nu har jag fått utskrivet Terracortril. Jag hoppas det går över snart, det är jättejobbigt. Jag har fått lyssna extra noga med andra örat hela dagen för jag hänger knappt med när man pratar med mig. Lite komiskt samtidigt, vart kom detta ifrån? Allting kommer helt olägligt haha, mitt liv i ett nötskal.

Jag tröstar mig själv med detta ikväll, finns det något bättre än godis? 🤷🏻‍♀️

Likes

Comments

2017

Todays is blue monday, årets deppigaste dag....om man ska läsa tidningarna. Jag hade aldrig hört det uttrycket förr.
Jag vill inte vara negativ men januari måste vara den tråkigaste månaden på hela året. Jul och nyår är förbi man har liksom inget att se framemot, mörket och kylan är fortfarande kvar😩.
Jag skulle ju vara duktig med mina D-vitaminer men det har jag inte alls lyckats med, jag glömde helt enkelt att ta dem varje dag. Då jag jobbar på en vårdcentral så ser jag att många av oss har faktiskt har brist på D-vitamin, många fler än vad jag trodde, jag tror jag är en av dem.
Det är träningen som har gjort mig piggare denna vintern, jag tänkte ta en runda till gymmet strax trots stormen som börjat här ute. Helst hade jag legat på soffan med en filt och tittat på en serie, men inga ursäkter!

If you are sad add more lipstick than attack-Coco Chanel

Likes

Comments

2017

Jag vill tipsa er om denna filmen som jag såg nyligen, Bad moms 2. Jag älskade första filmen så jag hade väldigt stora förhoppningar på tvåan. Jag kan säga att jag inte blev besviken, som jag har skrattat mig genom hela filmen. Jag känner igen mig själv i en massa som händer. Om ni har missat båda filmerna så se dem, båda är lika roliga!


De tre undervärderade och överbelastade mammorna Amy, Kiki och Carla gör uppror mot julens utmaningar och förväntningar i hopp om att skapa den perfekta semestern för sina familjer. Som om inte det var tillräckligt, måste de göra allt detta samtidigt som de tar hand om de ultimata semesterfienderna: sina egna mammor.

Likes

Comments

Äntligen helg! Veckan har varit hektisk med massa måsten, det är först idag som jag känner att jag kan slappa av, vissa veckor är helt fullbokade, skönt att denna vecka snart är över!
Vi kom precis hem efter en runda på Emporia. Jag är ute efter lite nytt till mig men jag hittade inget speciellt, jag fastnade inte för något. Det är alltid så, när man vill ha något så hittar man inget och när jag inte alls har tänkt köpa något så finns det en massa att välja emellan, typiskt!
Jag hittade iallafall en lykta på Nille, tydligen ska denna butik lägga ner så det var 70% på allt där, det är alltid kul att fynda! ☺️

Det blev lite Swedish fika med mina flickor. Min äldsta flicka älskar att fika, hon tar alltid kladdkaka, hon älskar den! Det är roligt att gå ut nu när dem blivit lite större, förr var det som ett träningspass, svettigt! Jag tycker det mesta blir lättare med barnen ju äldre dem blir och dem uppskattar det på ett annat sätt.
Ha en trevlig kväll!

Likes

Comments

2017

Hej bloggen...en sak jag har tänkt på idag är att jag är så dålig på att fota med min systemkamera, det är så jobbigt att ta fram den och bära med sig den överallt så det blir att jag sällan tar den med mig och använder den knappt. Samtidigt tycker jag det är lite too much att ta fram den och fota när jag sitter och fikar, sämsta bloggerskan jag vet!
Idag fick jag testa på en Iphone X...wow säger jag bara! Vilken fin kvalité på fotona, i nivå med systemkamera kvalité. Jag har suttit och googlat om den halva kvällen. Telefonen har man ju med sig överallt och man fotar ju mer med den till vardags.
Men då jag tagit sönder 3 Iphones på ett år så känns det inte alls bra att satsa pengar på en sån telefon, den är ju inte superbillig precis. Jag förstår inte varför jag är så slarvig med min telefon, jag är inte alls sån annars med annat men just telefonen åker lite överallt! 😩

Likes

Comments

Likes

Comments

2017

Hej allihopa....just nu myser jag med barnen och tittar på Olofs frostiga äventyr på Netflix, min äldsta flicka kan i princip alla scener utantill och sjunger med till sångerna. Jag tycker den är så mysig, älskar frost!
Så annorlunda uppväxt ens barn får, jag älskar verkligen Netflix, det finns massa för barnen och tillgängligt när dem vill.
Vi höll på med kassettband på 90-talet som alltid hackade för man titta sönder dem och sen hålla en massa tider på tvn, missade man sitt avsnitt så var det ju kört, man kunde ju bara se ett avsnitt i taget. Som tur var avancera dem lite med DVD-skivor haha. Skönt att tekniken har gått framåt, det är verkligen smidigt idag.
Jag ska försöka komma iväg senare ikväll och köra ett gympass, jag har kommit igång bra nu och börjar se lite resultat. Det motiverar en mycket mer när man sakta närmar sig sitt mål.
Ha en trevlig kväll!

Dagens mamma...

Likes

Comments

Contains affiliate links 2017

Dagarna börjar bli ljusare och jag längtar till våren. Jag har redan tittat runt efter vårmode och älskar boho stilen, lite Nicole Richie style, Jag var inne på NA-KD och här ovan ser ni mina favoriter. Just nu får mina läsare 20% på ordinarie pris, (gäller till 31 jan) koden är: GRAB20
Innehåller adlinks

#nakdxmetapic

Likes

Comments

Instagram@melidemir