om du blir triggad eller tar åt dig av att läsa om psykisk ohälsa så avråder jag dig starkt ifrån att läsa denna text. även om den inte går in på detaljer så vill jag inte att du tar den risken. ta hand om dig.

Hej på er, jag har en sak jag skulle vilja berätta för er. Som jag velat berätta för många ett väldigt bra tag faktiskt. Jag mår inte alltid så bra, faktiskt så är det ofta jag mår dåligt än vad jag mår bra.


Enda sen jag varit liten så har jag känt att det är något som stör mig, något som tynger ner mig. Och det har bara växt inom mig de senaste åren. För ungefär tre år sedan inledde jag ett självskadebeteende, för er som inte vet vad det är så innebär det att man skadar sig själv antingen psykiskt eller fysiskt. Jag tog ut det över min egna kropp, kortfattat så skar jag mig själv för att slippa den tunga ångesten och skuldkänslorna jag bar. Och det hjälpte till en början, men för varje gång så blev det bara värre och värre.

För ungefär ett halvår sedan fick jag reda på att jag har depression, vilket gjorde mig både lättad men ändå upprörd. Jag blev lättad för att jag äntligen visste vad som var 'felet' med mig, men jag blev upprörd över att veta att jag har en diagnos på mina axlar. Jag är inte min diagnos, jag har min diagnos. Men det var inget jag tänkte på just vid det tillfället. Jag tänkte att varje person jag skulle berätta det för inte skulle ta mig på allvar och be mig att skärpa mig.

I samma veva som jag fick min diagnos var jag i ett förhållande, vilket är något jag absolut inte rekommenderar när man mår dåligt. Det tar ner både dig och din partner, vilket var det som hände för mig. Det slutade med att det tog slut mellan oss, som jag hade anat från första början. Men jag vill inte klandra mig själv, det var depressionens fel, även om jag vet att jag agerade fel och sa väldigt dåliga och elaka saker som jag egentligen inte borde göra. Men det är en annan historia, även om den hör hit så är det något jag inte är över ännu för att kunna ta upp det för många.

Att leva med psykisk ohälsa är inget lätt jobb, det är inget att ta lätt på. Varje dag är en kamp, att vakna och må dåligt är en del av vardagen. Att känna sig värdelös och onödig är en del av det, och det är något som måste tas på allvar.

Det är sällan jag kan sova, det är ofta jag bara tittar upp i taket utan att göra någonting i hopp om att det ska bli kväll så jag har en ursäkt att gå och lägga mig. En ursäkt för att glömma bort allt jobbigt för en stund. Men det är inte lätt när man sover heller, varje natt vaknar jag av att jag drömt någon sorts mardröm och vaknar i ren panik.

Jag tror det något av de jobbigaste med att leva i ett självskadebeteende är att varje dag se ner på sin kropp och må dåligt. Det finns flera märken och ärr, och det får bara ångesten att öka. Och jag hatar att jag gör så här mot min kropp, att jag ser ner på mig själv så mycket.

Ifall du eller någon du känner lider av ett självskadebeteende eller mår dåligt psykiskt så snälla se till att få bukt med det innan det tar för lång tid, för då är chansen att det bara blir värre väldigt stor. Men se till att ta det i din egen takt, eller den person som mår dåligt's takt. Hetsa inte, tvinga inte personen söka hjälp. För ibland kan personen bara må värre om den blir tvingad hjälp, även om det kanske är bäst på lång sikt.

​Jag lever fortfarande i mitt självskadebeteende, och som sagt så är varje dag en kamp. Men jag vet att jag kommer klara mig igenom det, det kommer jag göra tillslut. Och då kommer jag må bra, och kommer komma ihåg de jobbigaste stunderna i mitt liv och kunna vara stolt över mig själv eftersom jag klarade det. Det vet jag kommer hända, men jag måste låta det ta tid.

Men detta är min historia, och jag kommer förmodligen gå in mer på detalj vid andra tillfällen, men just nu ville jag bara skriva av mig och berätta hur läget är.


Och kom ihåg att det är okej att inte må bra, det är okej att vara ledsen. Det är okej, och det gör dig inte till en värre människa bara för det. Men kom ihåg att du är älskad, och du finns för en anledning. Ta hand om er och tack för att ni ville läsa igenom min lilla rant som inte alls makear någon som helst sense. Puss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi ska leva leva livet, vi är drivet vi har drivet.


Det är HELT okej att tycka att man är den snyggaste som finns, det är HELT okej att älska sig själv. "Jag är vacker" säg det till dig själv. För det är du. Och det är okej att veta att man är den snyggaste personen som existerar på hela universum. 

Likes

Comments

​Jag gillar när det blir nytt, det känns fräscht och bekvämare. Därför valde jag att byta design igen, och jag tycker om det mer nu, det känns mycket mer "stilrent" och mer hanterbart. 

Likes

Comments

Hej på er, det var ett tag sedan sist nu! I helgen åkte jag till Pacha och vi umgicks och tog massa med bilder, vi fikade sen på Fröken Fräsch som finns i Valvet i Karlstad och det var suuuperduper mysigt. Jag beställde en matcha latte och en liten baguett (som jag glömt vad den innehöll haha) Men nu till rubriken, det är mest bara bilder som jag vill dela med för att få någon slags uppdatering på bloggen!Innan vi gick och fikade så var vi som sagt ute och tog bilder vid ett dagisstaket som var i närheten, jag ville inte posa på bild (för det är något jag alltid haft svårt för och känner mest nej.) Men Pacha tog en liten gullig bild på när jag håller i min väska (dock beskärde jag bort mitt ansikte för ser så himla förvirrad ut haha)

Men Pacha däremot blev jättefin på bilderna!


Likes

Comments

Det är kallt och blåser ute, höstvädret är äntligen sitt sanna jag. Förutom att det endast blåser ute så blir det råkallt inomhus och jag krävde en stor kopp chai te, mm så gott! Nej men idag är det måndag, och jag ser framemot det superjobbiga provet jag haft ångest för i några veckor nu, att jag äntligen kommer få det gjort känns ganska så bra ändå. Senare ikväll har jag förhoppningsvis teater, och jag längtar varje vecka efter att det ska bli måndag så att jag kan träffa det härliga teatergänget och umgås. Woho, tagg på livet nuförtiden! Det känns suveränt, ta hand om er och alla runt om! Kramisar!

Likes

Comments

Äntligen är det helg, som jag väntat! Just nu sitter hela familjen samlad framför tv:n och tittar på Da Vinci-koden och mumsar i oss lördagsgodis. Charlie ligger i mitt knä och snarkar, fy vad jag älskar att ha helg och bara få slappna av! Jag hoppas ni alla mår bra, och såg idag till min stora förvåning att hela 169 människor har hittills besökt min blogg! Känns jättefränt faktiskt haha!

Likes

Comments

​Har börjat tycka om duon Far & Son mer och mer för varje dag som går, och fastnade speciellt för låten Utan mig​ och eftersom jag är en sån person som relaterar till nästan varje person jag hör på något sätt så tycker jag bara om den mer eftersom jag verkligen kan relatera till den rejält, give it a shot!

Likes

Comments

Idag var jag Pacha och Julia på ett fik, jag köpte dock bara en Vanilla Latte men vi hade det ändå jättemysigt. Vi tog lite bilder idag, varav jag tog över Julias kamera och fotade både henne och Pacha. Vill också tipsa om låten Nostromo av Kent som jag har fått på hjärnan under hela dagen, men nu måste jag gå för min syster tjatar på mig att vi ska ta en långpromenad. Men vi hörs, sköt hand om er! 

Likes

Comments

Detta härliga gänget får jag möjligheten att umgås med dessa tre fantastiska människor, inklusive Pacha som tog bilden på oss.


Hej på er, jag hoppas ni mår bra idag! Just nu har jag inte så mycket för mig men ska snart gå ut och ta en promenad med Felicia, och senare ikväll ska jag plugga massor så det känns bra att jag får vara lite ledig nu iallafall! Hoppas er dag har varit bra, idag var det skolfotografering och det kändes så skönt att alla i klassen var med på idén vi hade och alla var så engagerade. Förutom att jag är otroligt trött eftersom jag vaknade klockan 6.00 idag och slutade skolan 16:30 med rätt så sega lektioner så ser jag positivt på livet, jag ser fram emot skolveckan och helgen. Det känns jättehärligt att jag har nått hit tillslut, att jag ser framemot saker och faktiskt känner glädje på riktigt. Men nog om det, nu ska jag ut och gå! Trevlig tisdag på er, kram!

Likes

Comments

​Vilken härlig söndag det är idag, solen skiner och det är perfekt temperatur ute! Charlie ligger i höstsolen och njuter av solstrålarna, och bredvid honom sitter jag och tar massvis med bilder på finaste hunden i hela universum. 

Likes

Comments