Jag trodde 2017 skulle bli mitt bästa år. Det blev mitt värsta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tillslut når man en punkt då man inte längre kan lura sig själv att man mår bra. Jag är där nu.

Likes

Comments

Att vara blind när man är kär. Tidigare har jag inte förstått mig på uttrycket. Vadå vara blind? Hur kan kärlek, det finaste som finns, ha nackdelar?

Jag tror jag förstår nu.

När man är i ett förhållande är ens partner allt. Absolut allt. Att det lätt kan bli destruktivt? Det är ingen tvekan om saken. Men förstå mig inte fel nu. Att lämna sitt hjärta till någon annan är enligt mig den finaste gåvan man kan ge. Men det är också den farligaste.

Jag berättade alltid för honom vad jag gjorde, och han berättade för mig. Jag visste alltid hans planer för veckan, och han visste mina. Jag visste alltid vart han var, och han vart jag var. Jag försökte alltid göra honom glad, och han mig. Jag var hans, och han var min.

Det farliga med att dela livet med någon annan är att glömma bort sig själv. Det gjorde jag. Jag njöt inte av stunden. Jag fokuserade hela tiden på vad han gjorde. På vad han tänkte. På vad han tyckte. Men det var inte hans fel. Det var inte kärlekens fel. Det var inte förhållandets fel. Det var mitt fel.

Jag ser nu. Jag är inte längre någons flickvän. Jag är Ida.

Likes

Comments

För att nå målet måste jag ha ett.

Jag har bestämt mig. Jag ska lämna honom.

För min skull. För att jag ska visa för mig själv att ingen får behandla mig såhär. För att han ska förstå att man inte gång på gång kan få tillbaka sin flickvän när man är otrogen. För att jag ska träffa någon som vill vara med mig och ingen annan. För att jag förtjänar det bästa. För att jag kommer lära känna mig själv bättre. För att han borde vara med någon som litar på honom. För att jag ska visa för mig själv att jag klarar mig ensam. För att jag måste våga. För att mina nära och kära kommer fylla hans plats i mitt hjärta. För att jag är stark. För att det kommer bli vi i framtiden om det ska vara vi. För att jag älskar honom för mycket för att begränsa hans liv. För att jag är blind när jag är kär. För att jag ska fokusera på mitt bästa nu. För att jag ska gå ut detta som en vinnare.

Likes

Comments

Likes

Comments

...I antal panikångestattacker. I högst skrik. I antal träningspass avslutade på grund av tårar. I antal sömnlösa nätter. I mest svullna ögon. I antal glömda måltider. I volym tårar. I störst klump i magen. I störst svek.

Likes

Comments

Jag ska inte låta någon trampa på mig igen. Jag ska gå ur detta starkare. Jag ska må bra nu. Jag ska inte ta skit längre. Jag ska gå vidare som en vinnare. Jag ska älska mig själv nu.

Likes

Comments

Jag är målinriktad. Jag är förmodligen den mest mest målinriktade människan ni någonsin kommer möta. Att det har fört med sig både fördelar och nackdelar är väl rätt uppenbart? Jag bestämde mig för att gå ner i vikt. Jag gick ner i vikt. Jag bestämde mig för att gå upp i vikt igen. Jag gick upp i vikt igen. Jag bestämde mig för att han skulle bli min. Han blev min. Jag bestämde mig för att få högsta betyg i alla mattekurser. Jag fick högsta betyg i alla mattekurser. Jag bestämde mig för att min anorexia inte skulle ta över min gymnasietid. Min anorexia tog inte över min gymnasietid. Jag bestämde mig för att min relation till pappa skulle bli bättre. Min relation till pappa är idag något av det finaste jag har. Jag bestämde mig för att jag skulle börja träna som en frisk person igen. Jag tränar idag regelbundet för att jag älskar det.

Men för att nå målet måste jag ha ett.

Det är som att jag står i mitten av en fotbollsplan. Ensam. På läktaren sitter ni. Skriker. Ropar. Hejar. Vid det ena målet står han. Vid det andra kan jag inte se vad som står. Det är suddigt. Jag kan skjuta bollen när jag vill. Antingen mot hans mål eller mot det andra. Men tänk om han räddar skottet? Tänk om det blir hörna? Tänk om jag missar målet helt och hållet? Tänk om jag förlorar matchen? Trots att jag är ensam på planen dribblar, fintar och driver jag fram bollen. Jag vill passa iväg bollen till någon annan. Men till vem? Jag är ju ensam. Jag vill skjuta iväg bollen. Men mot vilket mål?

Likes

Comments