Hej, idag är jag hemma från skolan med huvudvärk. Även om det har blivit bättre nu på eftermiddagen så är inte att åka till skolan ett alternativ. Har huvudvärk ofta på tisdagar och jag tror att det beror på att måndagen är väldigt lång för mig med först skola 08-17 och sen träning 17.30-19. Går alltid och lägger mig med huvudvärk på måndagkvällar och ibland är det kvar även på tisdagen. Det värsta är att varken alvedon eller ipred lindrar värken. Har precis duschat nu och funderar på att äta något igen då jag bara åt lite äggröra och bacon till lunch men vi får se hur det blir med det. Måste försöka plugga lite också, är redan efter i matten och det är ju inte superbra direkt. Har faktiskt vart ovanligt trött och ouppmärksam i skolan den senaste veckan men hoppas att det ändrar på sig.

På fredag ska jag fotograferas i Örebro och har lite panik över vad jag ska ha på mig. Vill ha lite vintriga kläder och väljer mellan outfitsen på bilderna ovan tror jag. Är 100% säker på att jag vill ha mina svarta klackar, min every day skolväska (som jag har när jag inte ska träna) och att jag vill ha min (fejk)päls jacka. - Den första outfiten är svarta jeans från gina med ett svart linne och en brun-orange ish poncho med polokrage (kommer inte kunna använda jackan till denna outfit)
- Nummer 2 är vita jeans från gina med en ljusgrå polo.
- Och outfit nummer 3 är slitna jeans med en oversize mörkgrå tröja. Detta är min personliga favorit men är osäker på hur det kommer se ut på bild.

Behöver er hjälp att välja så kommentera blogginlägget eller skriv till mig på något annat ställe. Om du tycker att jag borde ha ex. Byxorna från 1 och tröjan från 2 så skriv det, är öppen för förslag!

Likes

Comments

Postad i: Läsvärt

Att tillåta sig själv att vara nöjd och stolt med det man har åstadkommit tror jag är nyckeln till framgång men framför allt lycka. Att kunna säga till sig själv att idag väljer jag att sova 30 minuter längre istället för att sminka mig eller nu har jag pluggat tillräckligt, även om inte allt sitter så måste jag sova nu kan göra vardagen lättare och få en att bli mer säker på sig själv. Att kunna acceptera att allt man gör inte blir perfekt och att man inte alltid kan vara perfekt är superviktigt. Att tillåta sig själv att känna besvikelse är minst lika viktigt som att kunna berömma sig själv och det är det jag ska ta upp idag: att våga tycka om sig själv.

Jag tror att jag personligen har en ganska bra självbild och ett bra självförtroende. Jag behöver inte ha bekräftelse från andra för att må bra. Jag vet att jag inte alltid kommer kunna plugga inför alla prov så mycket som jag egentligen borde eller vill, jag vet att jag inte alltid kommer ha tid att komma på alla träningar och jag är inte obekväm i att gå osminkad med mjukis i skolan. Jag tror på mig själv och jag vet att jag kan göra allt jag vill göra- för mig är det mer en fråga om tid och prioriteringar än vilja.

Att inte vara trygg med sig själv är skitjobbigt och det vet jag för att jag själv har vart missnöjd med den personen som jag var. När jag var 13-14 år ville jag ha pojkvän för att alla andra hade det, jag kollade på PLL för att alla andra gjorde det och jag köpte likadana skor som dom andra tjejerna i klassen för att slippa sticka ut. Att varje morgon vakna en halvtimme tidigare för att stressat kladda ut foundation från H&M och fylla i ögonbryn som ändå inte blev speciellt snygga för att sen komma till skolan i obekväma skor och tvingas diskutera vem A är på rasterna och under lektionerna låtsas sova för att inte bli klassens pluggis var inte en vardag jag trivdes med och än idag kan jag inte se något som påverkade mig positivt under den tiden. Men jag vågade inget annat då och jag tror att det var för att det var en period då jag inte visste vem jag själv var. När man kommer in i tonåren förändras verkligen allt. Jag gick ifrån att vara ganska ointresserad av mitt egna utseende och mode till att vilja ha koll på det senaste och det över en natt. Plötsligt dög inte den lila ryggsäcken som skolväska längre. Att inte vara vaken till längre än 22.30 upplevde jag som pinsamt och att spara ut min lugg var en självklarhet. Men inget av det här var jag egentligen intresserad av att göra, det blev bara så att jag hängde på alla andra och för ett tag glömde jag bort vad som verkligen intresserar mig och vad som gör mig glad.

Tack och lov är jag inte där längre. Idag går jag stolt med ryggsäck till skolan igen och när jag gör mig fin så gör jag det för att jag tycker att det är kul att känna mig fräsch ibland. Det jag vill komma fram till i det här inlägget är att vi måste börja acceptera oss själva för den personen som vi är och jag tror att en stor del av det är att vi måste börjar acceptera varandra. Att snacka skit är ett big no för mig och att sprida falska rykten om personer är ungefär så lågt man kan sjunka i min mening. Jag växte upp med att hemska rykten gick om mig och jag spred också endel saker. Idag är allt förlåtet och uppklarat men allt det där onödiga som jag sysslade med och var inblandad i när jag var 13-14 år gör mig fortfarande idag arg. Vart fanns dom vuxna? Varför var det ingen som stoppade oss? På skolan vet jag att det vi gjorde inte var ouppmärksammat och hemifrån måste det ha märkts att allt inte var helt 100% när man varannan dag kom hem och var nere. Jag menar inte att mina föräldrar är dåliga föräldrar, tvärtom, dom bryr sig ibland för mycket men det känns som att dom inte oroade sig då när, iallafall jag, hade de största problemen hittills i mitt liv och lägger sig i nu när allt är under kontroll.

Jag vill att alla ska känna att deras personlighet och utseende duger och i min önskevärld skulle alla älska sig själva. Hur vi ska uppnå det, att ingen ska känna sig otillräcklig inför sig själv är en gåta utan svar. Jag kommer inte sluta fundera över detta och jag diskuterar gärna, gillar att vrida och vända på problem för att hitta möjliga orsaker och lösningar. Jag tror att unga tonåringar har fått en överdos av Sverige-syndromet då allt handlar om att förminska sig själv och ens egna prestationer. Jag vill bara att du ska våga tycka att du är bra. Våga tycka att du är snygg. Våga ha din nya, lite speciella jacka. Slay your day, every day.

Att älska dig själv så mycket att ingen annan ser någon nytta i att skada dig är ditt främsta vapen och kom ihåg att det finns alltid personer som älskar dig för just den du är.

Likes

Comments

1. Vad är ditt fullständiga namn?
Therese Sofia Linnea Knutsson

2. Hur gammal är du?
Jag är 16 år gammal och född den 16 oktober 2000

3. Vart bor du?
Jag bor lite utanför Glanshammar som i sin tur ligger lite utanför Örebro.

4. Singel eller i förhållande?
Jag vet inte riktigt, jag är mittemellan tror jag

5. Vad har du för mobil?
En iphone 6 guld, måste vänta till abonnemanget går ut men vill jättegärna ha en ny då jag inte tagit hand om min så bra://

6. Vad skulle du göra för pengarna om du vann en miljon?
Självklart skulle jag spara det mesta för framtiden när man ska köpa lägenhet och ta körkort men skulle vilja resa med någon jag tycker om och shoppa lite kanske

7. Vad gillar du mest/minst med dig själv?
Jag gillar att jag är målmedveten och att jag inte ger upp när jag har bestämt mig för att göra något. Det jag gillar minst är att jag ibland har lite svårt att ta tag i saker och att jag ibland är lite lat haha. Ogillar att jag svär och vill sluta med det för det är faktiskt oattraherande.

8. Vad är det värsta du vet?
Det värsta jag vet är när personer ljuger så mycket att det påverkar andra människor eller sånna som pratar illa om andra bakom personens rygg.

9. Vad har du för drömmar i livet?
Jag drömmer om att bli riktigt bra på friidrott men just nu vet jag inte hur mycket jag är villig att offra för att hinna träna så mycket som jag behöver. Förut var det en självklarhet att träna istället för att träffa en kompis och att vara ute sent flera helger i rad fanns inte på kartan för mig. Annars är det att gifta mig, bilda familj och ha en så bra ekonomi att jag inte ska behöva säga nej när mina barn vill hitta på saker med vänner typ. Önskar också att alla runt mig får vara friska.

10. Är du beroende av något?
Ja, min kropp är beroende av träning. Blir typ deprimerad och rastlös om jag inte får träna tillräckligt mycket men vet inte om det är ett dåligt beroende direkt.

11. Några saker du vill ha just nu?
En trådlös högtalare och en bättre kamera

12. Tränar du?
Yes i do! Kör friidrott men försöker hinna med tabata en gång i veckan med då det är bra träning. Ska faktiskt besöka ett gym första gången i mitt liv denna vecka då jag och tjejerna i klassen sa köra flera dagar under en vecka på actic och det ska bli spännande haha

13. Har du några piercingar/tatueringar?
Jag har bara hål i öronen. Är inne på att ta något mer hål i något av öronen men vet inte riktigt, använder sällan örhängen.

14. Bästa bok du har läst?
Jag är osäker på den fronten, har faktiskt läst endel böcker och minns dock inte titeln på den bästa jag minns just nu. Den handlade hursomhelst om en tjej som jobbar på en tidning i London. Hon hittar gamla kärleksbrev i tidningens arkiv och börjar spåra breven tillbaka i tiden till mannen och kvinnan som skrivit dem och hon upptäcker att dom var olyckligt förälskade och ser till att dom får träffa varandra igen.

15. Favorit film och serie?
Mina favoritfilmer är Life before you eller Titanic tror jag. Tycker att narcos är skitbra men första priset för serier tar skam hem!!

16. Vilket är ditt favoritämne i skolan?
Svenska eller företagsekonomi om det vi gör där är roligt.

17. Vad har du för rädslor?
Tänker inte så mycket på vad jag är rädd för men blir paranoid efter skräckfilmer och är lite mörkrädd. Döden är inte heller så trevlig att tänka på.

18. Vad har du för intressen?
Tränar mycket men gillar att vara med kompisar när jag hinner. Pluggar endel och tycker det är kul att kolla youtube, lyssna på musik och gillar att sminka mig när jag har tid och inte behöver stressa.

19. Nämn en person du saknar?
Just nu saknar jag Kevin, saknar farfar med och vänner från friidrotten som bor långt borta.

20. Vad ser du fram emot just nu?
Just nu ser jag fram emot sommaren för ska komma igång med tävlandet igen då, gå på massa bra konserter och sola. Vill att det ska bli påsklov snart så att jag kan få åka slalom igen och längtar till träningslägret i Spanien.


Tack för nomineringen @Hannaullbrand ​

Likes

Comments

Nu ska vi snart lämna Sälen för denna gång efter 2 fina dagar i backen. Tycker verkligen att det är värt några timmar i bil för att komma upp hit, det negativa är kanske att man inte får så mycket plugg gjort och lite för dålig sömn.

Imorse försov vi oss en timme men det gjorde inte så mycket då vi ändå kände att vi fick lagom med tid i backen. Idag var det sol men lite kallare och blåsigare, backarna var dock väldigt bra och det var nästan ingen i backen. Till lunch grillade vi korv med min familj och nu väntar ett par timmar i bilen, jag ska försöka göra lite läxor och förbereda blogginlägg för nästa vecka.

Cred till Michelle för att hon har ställt upp och tagit bilder när min mobil strejkat. (Oftast var orsaken att jag inte orkade frysa om händerna)

Likes

Comments

Postad i: Todays

Kom hem för en timme sen för lunch och nu har jag och Michelle fastnat i sängen. Man blir verkligen så seg när man har vart ute och kommer in för mat, tröttheten ger en ett slag rakt i ansiktet haha. Vi var iallafall ute i backen någon gång runt 10 och det var perfekt väder, -2 grader och sol. Nu har det börjat snöa men antar att det fortfarande är bra backar då det inte alls är mycket folk. Nu ska vi ut igen snart och till kvällen väntar film-mys.

Likes

Comments

Romme med the old squad, 31 Mars 2016

Delar med mig av mina 9 favoritbilder från min egna instagram som heter knutssontherese, finns en länk en bit ner till vänster om ni vill kika in den

Kram

1. Från balen med Mimmi och @Hannaullbrand 3 Juni 2016
2. Tillsammans med Jossan och Minna vid poolen efter träning, moppetur och middag. 20 Juli 2016

Bild från USM som inte gick riktigt som jag hade tänkt mig men friidrott är bra ändå och därför får bilden vara med. 5 Augusti 2016

Tillsammans med Li när vi firade Alicia och Tufvas som fyllde 16. 2 september 2016

1. Efter bra dagar med Tindra i livets stad. 1 November 2016

2. Ett av dom första träningspassen efter uppehållet. 11 Januari 2017.

3. Justins konsert tillsammans med Moa. 30 September 2016

4. Lunch med Kevin, 5 Januari 2017

Likes

Comments

Hej, just nu sitter jag i bilen någonstans i skogen mellan Örebro och Sälen. Om en halvtimme planeras ett stopp för mat och är verkligen jättetrött men känner att det är bäst att hålla sig vaken så att jag somnar senare och inte behöver ligga vaken och vänta på att bli trött.

Idag är det fredagen den 13onde och även om jag inte är speciellt skrockfull så känns det verkligen som att det har hänt endel dåliga saker tidigare det datumet tidigare gånger men har klarat mig än så länge den här gången. (Peppar peppar....) Imorse tränade jag och körde tillsammans med Sabina styrka med flowingmattor och bellyback med medicinboll vilket verkligen tar på ryggen. Hade en skön känsla av trötthet i bålen efter passet men tycker om när det känns att man har tränat. I skolan firade vi Emilias 17-års dag med tårta och annars hade jag bara engelska och matte innan jag åkte hem och gjorde bananpannkakor med Lova.

Ser fram emot slalom imorgon men har lyckats åka ifrån min kamera så ni får nöja er med mobilbilder dem här helgen. Vi hörs, kram!

Likes

Comments

Postad i: On my wishlist

Idag hade jag bara tänkt att jag ska dela med mig av mina planer inför första delen av 2017 och även om jag knappt har något planerat så tror jag att det här kan bli ett ganska bra inlägg. Jag tänker blanda både små och stora saker och även skriva med saker som jag önskar kommer hända.

Januari

- Idag, den 13/1, åker jag och Michelle till Sälen över helgen och tror verkligen att det kommer bli så mysigt då vi inte ses lika ofta som förut när vi gick i samma klass.
- Den 27/1 är det natt-spökboll med skolan och jag hoppas att klassen får ihop ett lag till det då det känns som en kul grej. Har också bokat tid på nya novina nails vid universitetet (där man får 50% rabatt fram till den 31/1!!)
- Den 28/1 ska vi fira att Li blir 17 och det ska bli jättekul!

Februari

- Den 14/2 är det alla hjärtans dag och eftersom att det är en tisdag så tror jag inte att så mycket speciellt kommer hända. Skulle dock tycka att det var jättekul att anordna en mindre fest/tjejmys med kärlekstema någon av helgerna kring det datumet.
- I slutet av februari har jag sportlov och eftersom att vi inte har planerat någon resa till sälen då så blir jag nog kvar på hemmaplan men det kan vara skönt det med. Hoppas på att kunna träffa mycket vänner och att kanske hitta på något med Kevin om han vill.

Mars

- Allt jag har planerat för Mars är att jag ska ha en köpfri månad. Låter kanske jättetråkigt men kommer verkligen behöva spara pengar inför sommaren och jag kommer kanske göra något undantag och fika eller äta på restaurang men inget smink, godis eller kläder ska inhandlas.

April

- I april är det påsklov och då ska jag återse paradiset på jorden- sälen. Vi byggde stuga där som blev klar till jullovet och tycker verkligen att det är hur roligt och bra som helst att vi gjorde det.

Maj
- Jag har lovat mig själv att inte göra fransar förens nu för att jag är medveten om att när jag en gång har börjat så kommer jag inte kunna sluta och jag försöker tänka ekonomiskt så långt det går och håller haha:)
- Jag ser fram emot träningsläger i Spanien tillsammans med dom andra i klubben. Ska bli så kul att åka utomlands med extrafamiljen som jag har inom friidrotten och det blir en bra start på säsongen. Ser självklart fram emot att bli lite solbränd också.
- Klubben brukar ha en tävling i maj och jag hoppas på att göra min comeback där. Det är mitt mål och jag tror det är bra att kolla av tidigt hur formen är osv samtidigt som det kan vara lugnande nu när jag har bestämt mig för att inte tävla under inomhussäsongen 2017.

Juni

- I Juni kommer många av mina vänner att ta studenten och är skittaggad på det! Har redan planerat att dyka upp på studentbalen och tänker storma en studentskiva om jag inte blir inbjuden till någon haha
- Den 25-26/6 är det dags för mig, Michelle och Alicia att ta tåget till Göteborg och coldplay. En natt på hotell och shopping är självklar planerat också
- Den 30/6-2/7 avgörs världsungdomsspelen i Göteborg och mitt mål är att vara i så bra form att jag vill åka och tävla där. Har pratat om att jag ska stanna hos Tindra eller att hon ska följa med mig till Örebro efter VU.

Extra: Juli: Den 7/7 kommer underbara Håkan till Örebro och självklart ska jag gå på hans konsert tillsammans med min bästa håkan-kompis @aliciamartini (var tvungen att ta med detta för är övertaggad!!)

Likes

Comments

Postad i: Mode, träning

Jag hoppas att ingen missade Nellys 2för1 rea igår på klänningar!! Har under en period verkligen haft en grej för klänningar, tycker verkligen att det är så kul att shoppa! Klickade hem 2 nya, en för fest och en som kommer vara hur snygg som helst med sneakers i sommar tillsammans med solglajor. Längtar till sommaren när jag tänker på den enkla men ändå fina vardags-outfiten. Fick iallafall båda klänningarna för inga pengar alls då dom var nedsatta så sjukt mycket så är nöjd. Det finns inget bättre än att fynda på rean!

Igår körde jag både morgon och kvällsträning och har idag ganska ont i kroppen. Har precis kommit igång med träningen igen efter en månads (!!) frånvaro pga sjukdom och resan till Sälen där jag bara åkte längdskidor ett par gånger. Räknar inte riktigt skolidrotten eller slalom som träning och det märks på andra sätt än träningsverk att kroppen inte är van med träning varje dag, har verkligen rasat i vikt efter att jag tog en paus och det är inte så kul då det enbart är muskler som har försvunnit. Morgonpasset bestod till största del av rygg-, mage-, och bålstyrka och då tränade jag tillsammans med Sabina som är back on track efter en korsbandsoperation. På kvällen körde jag, Moa och Josse kulkast, häckhopp och intervaller och det kändes i både rygg och benen som är det som har tagit mest stryk denna vecka.

Idag är det tvärtemot vilodag som står på schemat om inte idrotten är jobbig som den är ibland och så får vi se om jag orkar släpa mig iväg på tabata ikväll. Känner annars att det skulle vara skönt att komma hem tidigt en dag denna vecka för att packa lite då det är Sälen för min del i helgen igen + att jag verkligen borde plugga då jag har haft alldeles för mycket att prata om de senaste dagarna för att kunna koncentrera mig i skolan.

Vi hörts i nästa inlägg, kram på er!

Likes

Comments