View tracker

Africa - Toto

You Gotta Not - Little Mix

Make me (Cry) - Noah Cyrus

Wild & Free - Lena Meyer-Landrut

Never Be The Same - Jessica Mauboy

Don´t Dream It´s Over - Miley Cyrus Featuring Ariana Grande

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

När man var mindre såg man framemot att bli vuxen för att jag antar att man då trodde att man visste mer om livet då. Eller åtminstone visste mer om vilket håll man ska gå. Men sanningen är den att jag tror att det bara är ett hopp eller en önskan som man hade när man var liten. För jag är 19 år gammal, 20 om några månader och jag har ingen aning om vad jag håller på med. Fast det är ju ingenting man visar utåt utan det är bara någonting som man själv bär på. Eller ja man pratar ju om det här med sina kompisar men annars så är omvärlden ovetandes. Jag har alltid varit den personen, den flickan som vill göra allt för att tillfredsställa alla runt omkring mig och framför allt mina föräldrar. Att göra något som gör mina föräldrar besvikna är någonting som har och alltid kommer att ligga utanför min "to do list", vilket är bra. Men det finns också nackdelar med det och de är att vad man än gör när det gäller skola, privatliv etc så har man alltid de i baktanken. Varenda steg man tar så tänker man på vad de skulle ha sagt om de vore här eller vad de skulle tänka. Jag är definitivt inte perfekt och det kommer jag aldrig att bli heller men jag kan helt ärligt säga att det är sällan jag sätter mig själv först. Utan för det mesta tänker jag alltid; om jag gör det här eller tackar nej vad kommer de att säga och tycka om mig då?. Kommer jag att vara en dålig dotter? Kommer jag vara en dålig vän? Eller är jag bara självisk nu om jag inte gör det här? Jag vill ju inte vara en dålig dotter eller vän och jag vill absolut inte vara självisk. Men ibland måste man faktiskt få vara lite självisk, låt de tycka att man är dålig för vet ni i slutändan kommer allting att lösa sig ändå. Personligen så vet jag att jag suger på att balansera att sätta mig själv först och sätta andra först eftersom det oftast brukar sluta med att jag sätter andra först. Fast vet ni, det är också okej så länge man vet att en själv kan leva med det. För vad jag gör, vad jag säger och det ni säger och det ni gör kommer att påverka andra men det är bara vi själva som kommer att leva med de val vi gör och ingen annan. Så var inte rädd för att säga nej för de som verkligen bryr sig kommer att stanna oavsett vad.

Likes

Comments

View tracker

Varför har jag har en blogg? Varför tror jag att det faktiskt finns människor därute som bryr sig om det jag publicerar? Svaret till dessa frågor är enkelt, jag har ingen aning men jag hoppas verkligen att det finns de som bryr sig. Att det finns några därute som på något sätt kan känna att de inte är ensamma genom att läsa min blogg. Jag vet att det kanske är för mycket att begära och framförallt med tanke på att jag bara är jag, men det är mitt mål. Att människor ska kunna vända sig till min blogg för att de ska kunna känna sig hörda och sedda. Jag vill inspirera människor och hjälpa de upp till toppen igen eller bara göra så att de fortsätter att befinna sig i toppen. Det kanske bara är en dröm, ett mål eller vad man nu ska kalla det för men det kan bli till en verklighet och jag hoppas att det en dag kommer att bli det. För mig spelar det ingen roll om det bara är en person eller två eller varför inte fler än så, utan att det jag gör faktiskt kan hjälpa någon som har det lite svårt eller bara känner sig lite nere eller bara inspirera någon, det räcker gott och väl.

Likes

Comments

Det här kommer att låta väldigt klyschigt men det är sant att TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD! Låt aldrig någon säga till dig att du inte är värdefull, trycka ned dig eller göra så att du känner dig otillräcklig. För du är tillräcklig precis som du är, och det tog mig flera år efter det att jag själv hade blivit utsatt för att verkligen börja processen till att börja förstå det. Låt inte din kompis, granne, familjemedlem, en främling eller dig själv för den delen ge tecknet som tyder på att du godkänner att någon annan eller du själv ska bli behandlad på ett icke okej sätt. Och om du själv inte vågar att stå upp ensam, gå samman med andra och kämpa mot att alla har rätt att bli behandlade lika. Jag är mot mobbning, vilken ställning tänker du ta?

Likes

Comments

Det vore en lögn om jag sa att mobbing inte är ett ämne som inte tas upp, för det gör det absolut men jag tycker att det borde tas upp mycket mer än vad det gör idag. Vi borde helt enkelt prata om det mer och inte bara som någonting som händer utan hur mobbning kan påverka de som faktiskt blir utsatta för detta. För jag tror verkligen inte att alla förstår konsekvenserna av att ha varit mobbad eller hur det påverkar att bli mobbad just nu. Jag tycker att man måste sätta mer fokus på de utsatta och inte lägga all energi på de som mobbar. Självklart ska de som mobbar också få den hjälp eller vad det nu är de behöver, men enligt egna erfarenheter blir det nästan så att de får mer hjälp än den som har blivit nedtryckt etc. Och svaret som man oftast brukar få när man ifrågasätter detta är att de inte mår bra samt att de behöver den hjälpen de får. Vilket får mig att undra och tänka att ja de behöver hjälp men den som varenda dag i, jag vet inte hur många dagar, veckor, år osv har blivit illa behandlad av den personen eller de personerna, ska inte hen få hjälp då? Är inte den som har blivit utsatt lika viktig som den som har mobbat?


Mobbning är ett ämne som jag kan relatera till, då jag själv har varit den som har blivit utsatt för det i ungefär tre och ett halvt år. Jag har gått vidare och jag förlåter dem som utsatte mig för detta, men än idag påverkas jag utav det de än gång gjorde. Den mobbningen som jag blev utsatt för var psykiskt mobbning men det förekom fysiska incidenter också, fast det hände bara tre gånger ungefär. Så jag vet inte om det kan kallas för mobbning men jag tror inte det. Hursomhelst, det påverkade mig enormt mycket på många olika sätt. Jag började se ned på mig själv allt mer och jag vågade inte skratta, utan när jag gjorde det så "kvävde" jag skratten, det vill säga jag skrattade utan att låta. Även det att i huvudtaget kunna tänka att det jag säger, det jag gör och att jag finns spelar roll. Vad jag än gjorde och tänkte fick mig att känna som om att jag var den ensammaste personen på jorden och att jag inte var tillräcklig. Jag kommer ihåg att varenda dag i cirka tre och ett halvt år fruktade jag att gå till skolan. Och det var inte för att jag inte ville lära mig någonting nytt utan det var för att jag inte ville bli påmind över hur värdelös jag var. Varenda minut som gick när jag var i skolan så längtade jag bara tills jag kunde gå hem igen för jag ville verkligen inte vara där, och varenda kväll grät jag mig till sömns. Jag grät också över småsaker när jag hade konversationer med mina föräldrar, vilket de kom till slutsatsen att det berodde på att jag var en känslig person och att det därför jag grät så mycket över onödiga saker, vilket inte var fallet men det kunde inte dem veta.


Jag blev också väldigt duktig på att gömma hur jag mådde och jag visade samt sade hela tiden att allting bara var bra, fast i själva verket mådde jag så dåligt. Men en dag kände jag bara att det hade blivit för mycket och att jag på något sätt måste få ett slut på allting. Och det var då jag kom att tänka på att BRIS finns, ett nummer man kan ringa om man behöver hjälp med någonting eller bara behöver prata med någon utomstående om exempelvis mobbning. Så jag fick fram numret och skrev ned det på en lapp. Men jag hann aldrig ringa det där samtalet eftersom jag hade tappat lappen på golvet, vilket min pappa hittade. Han började fråga hur jag mådde och vad det var som hade hänt, och jag berättade alltihop för honom. Det han gjorde då var att berätta det för min mamma såklart och därefter ringde han runt till alla de inblandades föräldrar och till skolan. Och reaktionerna var blandat ska ni veta, vissa tyckte att det här skulle mitt/mina barn aldrig göra medan vissa bad om ursäkt och sade att de skulle prata med barnet/barnen. Skolans reaktion däremot var att jag hade fått allting om bakfoten, fast de kunde lika gärna ha sagt att er dotter hittar på alltihop. Jag vet det eftersom jag tjuvlyssnade på samtalet, vilket jag egentligen inte skulle ha gjort men det som värmde mitt hjärta då var att min pappa stod upp för mig. Och det är någonting som jag aldrig kommer att glömma för ja det jag hade gått igenom var hemskt. Men att veta att han verkligen står på min sida oavsett vad, det betyder verkligen mycket. I alla fall efter det här samtalet och några dagar senare fick jag och dem som hade mobbat mig, var för sig sätta sig ned och prata med en lärare om hur vi såg på allting. Och när vi alla hade gjort det så satte vi oss ned tillsammans för att diskutera det här. Vilket var bland det värsta jag har varit med om, för absolut alla därinne var emot mig. Just i den stunden då alla fick det till att låta som om att allting var mitt fel och att det var jag som hade orsakat det som hade hänt, kändes det värre än att blivit mobbad. För jag kunde inte förstå att även de vuxna vände sig mot mig. Och jag kan ju säga att efter det där mötet så stängde jag in mig på toaletten och grät.

Likes

Comments

Dessa ljus som ni kan se här ovan är verkligen ljus to die for, och framförallt nu under den här årstiden som vi befinner oss i. Och om ni frågar mig så är detta ett måste under denna lite kalla tid, i alla fall i mitt hem. Visst de kostar en del, speciellt om man vill ha den absolut största men enligt mig är det värt det. Samt att livslängden för dessa ljus i den här storleken har en brinntid på upp till 150 timmar. Plus att doften är inget att klaga över heller, då man måste vara igentäpt för att man inte ska kunna känna doften . Så även fast det kostar en del för att införskaffa dessa, får man ändå mycket för pengarna i längden vilket gör att det ändå blir värt pengarna. Priset för ett doftljus i den största storleken som Yankee Candles säljer, det vill säga large brukar ligga runt 320 kronor och uppåt. Vill man inte lägga en sådan stor summa på ett doftljus finns det andra alternativ som exempelvis att välja en storlek mindre eller deras stearinljus. Dock har jag aldrig provat deras stearinljus så jag vet inte hur bra de är men om kvalitén är lika bra som deras blockljus, kommer ni inte att bli besvikna. Yankee Candles säljs lite här och var men om ni vill ha en enkel genväg så kommer ni som vanligt till produkterna genom att trycka på respektive bild.

Likes

Comments

Idag har jag och resten utav klassen eller kursklassen varit på studiebesök i Luleå på SVT Norrbotten. Där vi fick en guidetur av redaktionschefen för SVT Norrbotten, och fick även träffa några utav dem som jobbar där. Vi fick även reda på saker och ting som jag helt klart inte visste någonting om innan, så det var ju jätteroligt. Det var faktiskt spännande att se hur en studio faktiskt är uppbyggd, samt hur ett sådant stort företag både fungerar och ser ut. Till exempel visste ni att det inte finns någon kameraman under nyhetssändningarna? Det hade jag absolut ingen aning om. Denna dag är definitivt en av de bästa dagarna hittills och jag ser verkligen framemot vad resten utav den här utbildningen har att erbjuda.

Likes

Comments

Varför kan jag endast sova på grund av att min kropp inte orkar mer? Eller på grund av att jag har gråtit mig till sömns? Varför kan jag inte somna som alla andra? Jag vill inte behöva vara beroende utav tabletter, för det är inte så jag vill leva mitt liv. Men vad ska jag göra då? Vad är lösningen på problemet som jag har? För ingenting fungerar just nu och jag har provat flera olika metoder. Jag har läst böcker, pratat i telefon, snapat, sms:at, kollat på film, hållit på med mobilen, lyssnat på podcast och så mycket mer. Och absolut ingenting fungerar. Personer som jag har vänt mig till har försökt att hjälpa mig genom att föreslå olika förslag/tips, samt genom att hänvisa mig till sjukhuset. Men sanningen är att jag vet att läkaren med 99% sannolikhet skulle skriva ut tabletter till mig. Vilket jag helst inte vill, utan jag vill fixa det här problemet på ett "naturligt" sätt. Fast jag börjar undrar om det här sömnproblemet som jag har verkligen går att lösa...

Likes

Comments

Halik - Aegis

Ugly Heart - G.R.L

The Ocean - Mike Perry

Starships - Nicki Minaj

Fighter - Christina Aguilera

Telephone - Lady Gaga ft. Beyoncé Knowles

Side To Side - Ariana Grande ft. Nick Minaj

This Is What You Came For - Calvin Harris ft. Rihanna

Likes

Comments