Igår var jag tillsammans med min klass på besök i Umeå på SVT. Där vi fick möjligheten till att prata med de som jobbar där, ställa frågor samt så fick vi även en guidning genom hela redaktionen. Dessutom fick vi närvara vid repetitionen och inspelningen av Go 'kväll där bland annat Henrik Schyffert var gäst. Och det som var lite coolt om man nu får skryta lite var att han gick fram och pratade lite med oss. Så förutom att vi fick en fantastisk dag på SVT så träffade vi även en svensk kändis, haha. Plus "kändisarna" som jobbar på SVT såklart.

När vi var klara på SVT så fick jag och Amal skjuts ned till busstationen för att vi skulle tillbaka till Piteå. De andra skulle nämligen till Ikea och vi kände att vi bara ville "hem" så vi valde då att ta bussen. Så vi kom fram till stationen, och det första som hände var att vi inte fick appen på mobilen som vi skulle köpa biljetterna igenom att fungera. Vilket löste sig eftersom det fanns ett ställe där man kunde köpa biljetterna. Efter det var avklarat gick vi på bussen och we were back on track. Men efter kanske 20 minuter inträffade nästa problem. Vindtorkarna på bussen slutade att fungera och det var snöstorm ute så busschauffören vågade inte att köra för han kunde inte se någonting. Och han ville inte utsätta varken vår säkerhet eller hans egna så vi blev stående mitt ute i ingenstans. Ett annat problem var att även fast chauffören hade ringt efter hjälp så var han inte säker på att vi skulle få någon hjälp, hehe. Men efter lite mer än en timme av väntan så kom det en buss som vi kunde åka med. Jag, Amal och de andra på bussen blev ju såklart glada.

MEN när vi kom ut upptäckte vi att slutstationen som denna buss hade var Skellefteå. Fast vi tänkte att det kanske inte stämmer eftersom bussen som kom skulle vara vår ersättningsbuss, så då måste den ju åka längre. Så jag frågade den nya busschauffören om det gick att åka längre än till Skellefteå med bussen, och hans svar var nej. Detta gjorde att vi var tvungna att byta buss i Skellefteå. Inga problem tänkte vi tills vi såg när den sista bussen skulle avgå och vi visste inte om vi skulle hinna dit i tid. Så nu hade vi alltså ett till problem, kul.

Trots problemet hade vi det ändå roligt och trevligt. En del var faktiskt tack vare en kille som vi träffade på ersättningsbussen. Han var jättetrevlig och vi kom överens hur bra som helst. Vilket var awesome så vi hängde med honom i Skellefteå också innan bussen kom. Och som ni säkert förstår hann vi med den sista bussen i alla fall, och jag vill inte ens tänka på vad vi skulle ha gjort annars. Så resan som egentligen skulle ha tagit 3.4h tog 6-7h... Hursomhelst så var dagen inte helt felfri, men det var en intressant, spännande och rolig dag ändå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja precis som rubriken lyder "Stress & förnekelse" så är det dessa två känslor som just nu erövrar mitt liv, bokstavligt talat. Det är så mycket grejer som är på gång i skolan, vilket gör att jag bara vill lägga mig under en sten och vakna upp när allting är över. Men tyvärr så fungerar det ju inte riktigt så i det så kallade "verkliga" livet, men ibland så önskar jag att det faktiskt vore så.

Likes

Comments

En av anledningarna till varför jag inte vill satsa 100% på någon är för att den andra personen inte kommer att göra likadant. Förstår ni vad jag menar? Och jag vill inte heller bli äldre, eftersom för varje år som går desto mer krav får man. Är man 16 och singel då är det okej men när man passerar 20 då är det inte lika okej. Det är knappt okej att vara singel när man är 17-20 för det är konstigt. Alla säger att det finns en person till varje människa och jag själv säger det till andra och jag är fullkomligt medveten om det. Men tänk om det inte är så? Tänk om vi bara säger så till varandra bara för att vi är rädda. Vi är rädda för att misslyckas. Vi är rädda för att vi ska bli en av de få som lever hela sitt liv ensamma. Men vi vågar inte inse det. Tänk om vi lever i en lögn? Tänk om allt det som vi har drömt om bara kommer att vara just det, en dröm. En dröm som aldrig kommer att bli sann.

Likes

Comments

Dessa produkter här ovanför kan jag bara inte vänta på att få köpa men vi får se när det händer. Oavsett när jag köper produkterna så är dessa definitivt högt rankade på min "must have" lista och såklart på min "things I want to buy" lista.

Likes

Comments

Idag när jag tittade ut genom fönstret drabbades jag av panik. Det finns ingen sol och vädret i allmänhet är bara kasst vilket betyder att det verkligen inte är en bra dag att filma ute på, och det är inget bra tecken. Hela den här veckan har skrikit inga bra filmdagar, så hur sjutton ska vi göra nu? Vi måste bara filma så att vi kan börja redigera, för om vi inte får någon möjlighet till det så leder detta som sagt till ingen redigering och resultatet blir då att vi aldrig kommer att bli färdiga. Så på något sätt måste vi komma på en lösning och det är snabbt för annars är vi så körda. Men hur ska vi göra då, det är ju omöjligt att ändra på vädret?... Jag hoppas bara att allting löser sig på ett mirakulöst sätt så att vi blir klara idag eller åtminstone till imorgon.

Likes

Comments

Jag gillar inte att komma någon annan nära för man blir per automatik beroende av den personen, vilket jag försöker att undvika eftersom man blir bara besviken. Man blir van med att kunna vända sig till den personen oavsett om man har problem som man bara vill få ur sig, eller om man bara vill ha någon att prata med. Men sanningen i min värld är i alla fall att man blir bara lämnad, people always leave och det spelar ingen roll hur mycket man kämpar för att få ha kvar den här personen i sitt liv. För personen väljer ändå att svika en och det är bara så livet är. Jag vill kunna ge människor en chans men det känns som om att det inte spelar någon roll vem det är så slutar det bara med att du själv känner dig dum över att du en gång trodde på den här människan. Det är som nu, jag har träffat två underbara människor, vi har kul ihop, vi skrattar men vi kan ändå prata om lite allvarliga grejer. Men jag får ständigt höra att de ska flytta etc och det mår jag dåligt av. Jag kan förstå att det är svårt för jag har det själv svårt men jag hotar aldrig dem och säger att jag ska lämna dem och flytta. Varenda dag vaknar jag i rädsla över att de en dag faktiskt ska ta sina saker och aldrig komma tillbaka. Och det är en av anledningarna till varför jag inte gillar att vara beroende av någon annan. Jag vill kunna må bra varenda dag utan att vara rädd över att ens vänner ska dra och jag vill bli klar med den här utbildningen, och det är ju därför jag är här men sanningen är den att om det inte vore för dessa människor så hade varje dag varit en utmaning. Så jag antar att vara beroende av någon både kan vara en fördel men även en nackdel. Och det är nackdelarna jag inte gillar och som jag helst vill undvika om det vore möjligt.

Likes

Comments

Musiken är seriöst mitt allt, eller ja okej kanske inte bokstavligen mitt allt men en väldigt stor del av mitt liv. För det spelar ingen roll hur jag mår eller på vilket humör jag är på, utan musik fungerar alltid på mig. Det låter kanske lite konstigt men musik är som en bästa vän som aldrig kommer att svika en och det är de som är så himla bra. Man behöver aldrig vara rädd över att bli övergiven av musiken för den kommer alltid att finnas där, jag kommer ihåg att under de år som jag blev mobbad hjälpte musiken mig oerhört mycket. Visst jag mådde fortfarande inte bra om man säger så men jag mådde betydligt bättre, och det räckte. Det kändes som om att även fast ingen annan förstod mig eller visste vad jag gick igenom så gjorde musiken de.

Likes

Comments

Vad är egentligen meningen med livet? Man föds, växer, går i skolan, kanske gifter sig och till med skaffar barn, får barnbarn och sen dör man. Det är typ de det så kallade "livet" går ut på, men vad är egentligen meningen med allting? Jag personligen kan väl känna att jag börjar bli så pass gammal att jag helt ärligt kan tycka att om inte jag hittar någon att "dela" livet med så är mitt liv ganska meningslöst. Vad tycker ni?

Likes

Comments