Tags

Hej igen! Kände för att uppdatera idag igen, fast den här gången i en annan kategori. Let's go!👋🏼

1. Vilket tuggummi brukar du köpa? Köper alltid Extra tuggummi.

2. Vad har du alltid i kylen? Smör, ost och mjölk.

3. Kex eller tjex? Kex!!!

4. Har du mjölk i kaffet? Jaa.

5. Apple eller android? Apple!

6. Spolar du vatten på tandborsten innan eller efter du haft på tandkrämen? Efter.

7. Hur står du vänd i duschen? Med ansiktet mot strålen.

8. Knyckla eller vika toapappret? Olika.

9. Hur fördriver du tiden när du åker kollektivt? Lyssnar på musik och kollar Instagram, Facebook, Snapchat.

10. Fönsterplats eller gångplats? Föredrar fönsterplats.

11. Stressad eller lugn? Lugn, men kan vara väldigt stressad ibland också faktiskt.

12. Tålmodig eller otålig? Beror på.

13. Planerare eller impulsare? Både och, men brukar oftast planera.

14. Uppklädd eller nedklädd? Vanligtvis uppklädd, vardags.

15. Östkusten eller västkusten? -

16. Sover du med dörren öppen eller stängd? Helst stängd, men ibland öppen.

17. Vilken sida av sängen sover du på? Den yttre, så just nu den vänstra sidan av sängen.

19. Musik eller böcker? Musik, men böcker också.

20. Sms eller mail? Sms!?


21. Sött eller salt? Både och?

22. Kan du nå näsan med tungan? Nope.

Där var allt jag hade att komma med den här gången. Hoppas ni haft en bra dag, även om måndagar brukar vara segast. I alla fall för mig. Snart dags för att lägga mig också, så jag avslutar med att säga godnatt. //Olivia😚

Lägger till in måndagspepp också😅

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inspo, Tips

God kväll allihopa! Hoppas ni haft en bra helg! Jag har haft det väldigt chill, tagit det lugnt och fyllt på energin för en ny vecka imorgon.. Var ute och träffade några vänner i fredags, men har bara chillat sönder både igår och idag. Blev frusen för en liten stund sen, hoppade in i duschen och slog på varmt vatten och tvättade håret. Behövdes verkligen, då det var riktigt smutsigt.....🙄 Anyways, jag hade tänkt dela med mig lite av hur jag tycker att du tar emot hösten på bästa möjliga vis!😊

För det första, tända ljus är ju det viktigaste! Att fylla ett rum, t.ex vardagsrummet eller sovrummet med massa ljus. Hitta mysig bakgrundsmusik att ha på låg volym och bara mysa ner sig i soffan eller sängen under filten eller täcket, med datorn/en bok eller telefonen.

Men, att ta bort musiken och ersätta med en bra serie funkar absolut det också! Det är Såå mysigt att linda in sig i en filt eller dra på sig täcket och kolla på sin favoritserie, med några ljus som lyser upp rummet. Att bara kolla på tv funkar definitivt det också.☺️

Att dra på sig sina allra skönaste kläder man äger och ett par mjukis-strumpor eller sköna varma tofflor efter en varm dusch, tillsammans med en kopp te innan jag lägger mig är någonting jag alltid gör.

Rensa garderoben, lägga undan eller ge bort/sälja gamla och uttjatade kläder, ta fram de typiska höstkläderna som de stickade tröjorna, halsduken och skorna och jackan som är lite varmare. Att fräscha upp garderoben och ställa i ordning den precis som man vill ha den känns nytt även om det är samma gamla kläder man haft sen länge.

Inredning i rummet/sovrummet tycker jag också är viktigt! Att bädda sängen och ta fram rena sängkläder, piffa upp med massvis av kuddar, en filt och ljusslingor som hänger på väggarna eller sänggaveln och lägga fram en bra bok. Städa upp på nattduksbordet, torka av det lite snabbt och ställa dit ett ljus, självklart, en bok och en enkel inredningsaccessoar gör det hela.

Gå på café, ta höstfoton, ta en lång mysig promenad med eller utan en kompis. Mys till det så mycket du bara kan! Finns så mycket som gör hösten till en av mina favoritårstider. Löven, färgerna och känslan i luften. Underbart!🍁

Göra någonting nytt med håret, hitta på nya outfits, testa sina gränser. Baka något nytt, laga någon favoritmat och mys tillsammans med en kompis eller flera. Ta ut energin och vila, innan den riktigt kylan börjar dra sig fram och marken börjar bli snötäckt.

-

Klockan tickar iväg, men jag har fått ner allting tror jag, om inte så har jag i alla fall det mesta. Jag lägger till några bilder för att göra det ännu bättre och för lite inspiration o tips också..

Nu ska jag sova, men först ut med vovven. Godnatt och sov gott! //Olivia😚🍂

Likes

Comments

Mina tankar, Quotes

Hej! Och förlåt för att jag har varit inaktiv såhär länge.. men här kommer i alla fall ett inlägg om hur jag känner inför att komma tillbaka till skolan igen.

Till att börja med, så vill jag lägga in ett facebook-inlägg som jag publicerade i början av Juli.

"Februari 2016 - Juli 2017

Jag var, tillsammans med 14 andra, en sistaårselev i grundskolan som spänt gick och väntade på att terminen skulle vara slut och att vi då skulle få ta sommarlov.
I Februari hade vi fått ett utsatt datum där vi senast skulle ha lagt in ett gymnasieval på elevantagningen. Mitt val blev Hantverksprogrammet, inriktning stylist på Plusgymnasiet i Falun.
I mitten av april visades den preliminära antagningen på webben, jag hade blivit preliminärt antagen till Plusgymnasiet & Hantverksprogrammet.
Sökandet efter en bostad blev då ännu mer relevant då mina chanser att komma in var stora. Trots mina betyg var jag en av dem som hade högst poäng.
Jag var så glad att jag grät, för skulle jag komma att i slutantagningen ha kommit in och på det fått tag på ett boende skulle jag finally få flytta ifrån denna lilla skithåla, in i ett eget hem utan någon förälder och på något vis få börja om på nytt.
Cirka två veckor efter att den preliminära antagningen visades på webben öppnades den upp igen för eventuella ändringar av program osv. Mina val stod kvar då jag var fast besluten i att börja i Falun på stylistlinjen.
-
Vecka 23, Juni 2016. Avslutningsveckan - 6/6-12/6.
Tisdagen den 7 ägde klassens dag rum hemma hos våran mentor - som i sig blev en väldigt rolig och lyckad dag, även fylld med massvis av blandade känslor då avslutningsdagen närmade sig och det bara var tre dagar kvar. En dag som jag aldrig riktigt kommer glömma - solen gassade på hela dagen lång och många av oss elever, om inte nästintill alla, brände sig mer eller mindre mycket. Jag brände mig rejält & såg ut som en krabba över stora delar av min kropp.
Torsdagen den 9 var inte en helt vanlig dag, för det var dagen som våran avslutningsgala skulle äga rum på senare på kvällen. Under skoldagens tider var vi mycket och förberedde inför kvällen, repeterade, var publik, kollade så att allting fungerade som det skulle osv osv.
Klockan 17.00 skulle vi samlas för klassfoton samt ett gemensamt foto på alla klasser.
Klockan 18.00 började galan, sååå många känslor, tankar och minnen, skratt och gråt var vad kvällen bjöd på.
Fredagen den 10 tog vi det sista steget tillsammans, alla samlade i kyrkan för att säga hejdå till grundskolan och alla lärare. Även det var känsloladdat.
-
Om vi går tillbaka till tisdagen, klassens dag - För min och Linnea's del var det inte bara själva dagen som fyllde våra tankar och formade leenden & skratt på våra läppar och tårar i våra ögon. Det var nämligen samma dag som vi fick veta att vi senare skulle flytta ihop och bli sambos. Jag fick ett telefonsamtal och skrekskrattade/grät när jag fick höra den mest tänkbara nyheten jag önskat. Jag skulle flytta ihop med en av mina bästa vänner. Mer än så kunde jag inte säga, orden fanns inte.
I början av Juli visades slutantagningen & jag var antagen!
I stort sett hela lovet gick ut på att vänta fram tills den 1 Augusti då vi äntligen skulle få nycklarna till lägenheten.
Några dagar innan skolan började blev vi officiellt sambos & vi var båda två mycket glada.
En vecka i skolan var det jag klarade av innan min frånvaro började ta plats. Nästan alla måndagar var jag närvarande på skolan eftersom att det var en av två praktiska dagar i schemat. Men jag mådde för dåligt för att klara av skolan.
I September/Oktober nån gång började jag komma hem och stannade hemma även under skolveckorna. I November hade jag flyttat hem igen, och gick i tankar på att börja skolan hemma på halvtid då mitt psykiska mående/tillstånd inte klarade av mer - med en psykologs intygande!!
Men även här gick skolan åt helvete, och i mitten av april blev jag utskriven från skolan. Med andra ord, jag hoppade av.
-
Med detta sagt vill jag säga att jag har gått igenom massvis av stadier i ett dåligt mående, misslyckandeskänslor osv, men även glädje och styrka. Trots det har jag inte slutat att le och skratta, även om det inte alla gånger har varit äkta. Jag har mycket i min ryggsäck, MEN det jag egentligen vill få fram är att trots det slutar jag ALDRIG att försöka.

Därför att IDAG, fick jag veta att jag har kommit in på Handels- & Administrationsprogrammet här hemma!! Och fy fan i helvete så stolt jag faktiskt kan känna mig över att jag lyckades även denna gång! Skolan har inte börjat än, men jag har tagit mig in på en linje jag kan tänka mig att gå, tillsammans med två andra personer jag inte skulle ha stått här idag utan. Ni vet precis vilka ni är! Och även alla andra som har stått vid min sida och fortfarande gör det, TACK!

Nu tar vi ett steg längre och börjar första året på gymnasiet, igen!👏👊"

~ ~ ~

Så, det var inlägget som jag publicerade på facebook - och anledningen till att jag kopierade in det här var för att ge lite mer fakta innan jag börjar med att berätta om mina tankar och känslor om att komma tillbaka till skolan igen.

För det första, så är jag väldigt taggad på att börja igen - jag ser fram emot att skolan startar på måndag. Imorgon. Hur länge jag är pepp på skolan vet jag inte, men jag är glad så länge jag kan se fram emot att gå upp på morgonen, även om det kanske bara skulle vara första dagen. Jag menar, även om jag kommer hinna tröttna på skolan innan jag tagit studenten så är jag ju ändå samtidigt tacksam över att jag har möjligheten till att lära mig något och ha en vardag - även om den ofta känns som a pain in the ass.

Jag har inte varit i skolan på i stort sett ett år. Eftersom att jag flyttade till Falun, klarade av EN vecka i skolan innan min frånvaro började bli större och större. Sedan flyttade jag ju hem igen, började här men hade "bara" två skoldagar i veckan till slut - varav jag klarade av En av dem innan beslutet att hoppa av togs. Så ja, jag har i stora drag nästan varit hemma från skolan i ett år, med undantag för de gånger jag varit ute för att träffa mina vänner eller haft annat viktigt för mig. Jag har varit hemma sen i mitten av april, vilket är länge nog för att jag ska börja krypa uppför väggarna utav rastlöshet.

Så ja, jag ser fram emot att skolan ska börja. För då kommer jag att få lov till att skapa rutiner igen, som att gå och lägga mig tidigare på kvällen för att jag ska klara av att gå upp på morgonen och sedan ta mig vidare till skolan och lektionerna - där jag förhoppningsvis lär mig något

För den delen, så är det här även en bra fördel för att sedan enklare kunna få ett jobb efter studenten eller kanske redan innan man slutat. Det är någonting som får mig att kämpa lite till, för jag vill ju ha ett jobb.

~

Jag är rädd för vad som kan komma att hända, ja. Eftersom att jag har haft såna ångestkänslor av att gå till skolan och i och med att jag ännu inte mår psykiskt bra. Hur stabil jag är i mitt psyke vet jag inte förrän skolan har börjat, och innan jag vet hur mycket jag kommer klara av. Jag ska ta ett steg i taget och hoppas på det bästa, för jag kommer inte att ge upp så enkelt. Jag kommer att klara det här, jag Vill klara det här. Resan genom gymnasiet kommer kanske inte vara så rak och enkel, men jag tror att oavsett vad som händer så kommer jag att ta studenten. Tillsammans med två enormt viktiga parter i mitt liv, två av mina bästa vänner som kommer att stå vid min sida - och jag vid deras -- & tillsammans kommer vi att klara det här galant. För tillsammans klarar vi allt, det har vi alltid haft som ett slags löfte till varandra.

~Things will get in your way under your entire life, but you'll only come out stronger than ever whenever you make it through.~

//Olivia🍃

Likes

Comments

Tips

Godmorgon! Här kommer lite tips på hur du håller dig borta från de bakterier du inte vill dra på dig, d.v.s. förkylningar och influensor.😷

För att på bästa vis hålla dig borta från att bli förkyld eller dra på dig en influensa är det bra att tänka på din diet, varav om du får i dig mycket protein eller inte. Proteinrik mat som fisk,ägg och yoghurt är några exempel på vad du kan äta.

Att även skippa alkohol är ett till alternativ för att på bästa vis hålla dig borta från förkylningar, eftersom att alkohol stör sömnkvalitén som då i sin tur gör dig mer mottaglig för exempelvis en förkylning.

Att dricka honungs- & citronvatten påstås lindra/motverka förkylningar. Honung innehåller atioxidanter och vitaminer som många upplever ska lindra halsont, citronvatten är rikt på C-vitamin som är bra för ditt immunsystem.

Ha en ren arbetsplats, att ha en grundläggande hygien är bra eftersom att många människor är i rörelse på en arbetsplats och tar i diverse saker. Genom att använda desinfektionsmedel minst en gång i veckan får du en lite mer bakteriefri arbetsplats.

Mat som är bra mot förkylningar är exempelvis vatten. Om du dricker vatten ofta hjälper det till för att spola bort gifter ur ditt lymfsystem. En till dryck som du kan tillsätta är koncentrerad juice - Ta fram en juiceblender och ha i grönkål, blomkål, broccoli, äpple, ruccola, persilja, gurka, morötter, mangold, citron och mynta. Genom att dricka detta en gång per dag får du i dig den dagliga rekommenderade dosen av frukt.

Knep nummer 6 är att andas ut om du går förbi någon som nyser eller hostar, och när du är på behörigt avstånd kan du andas in igen. Då undviker du att andas in den luft och dess bakterier som personen precis smittat ner.

Zink-sugtabletter sägs vara bra för att lindra symtomen på förkylning. Börjar du känna av halsen och bli lite smålustig kan du suga på zink-sugtabletter i några dagar så att du kan känna dig bättre snabbare.

Genom att svettas får du ut vissa gifter ur kroppen, så har du möjlighet att basta varje dag är det bara bra då det sägs vara ett bra skydd mot förkylning.

Att tvätta dina händer ofta och se till att torka dem ordentligt för att slippa bli fnasig om dem.

Handsprit har alltid varit bra för att desinfektera bort bakterierna, men har du ingen handsprit så fungerar det bra att använda vanlig vodka eftersom att den höga alkoholhalten desinficerar perfekt.

Ha alltid med dig en egen penna, på så vis slipper du undan många riskzoner, oavsett om det är förklylning- och influensatider eller inte. (En del använder till och med en penna för att trycka in koden på bankautomaten.)

-

Där hade vi elva udda tips som kan hjälpa dig att stoppa förkylningar och influensor.

Nu måste jag kila iväg till tandläkaren, hare gött hayy! //Olivia💋

Likes

Comments

Allmänt

Hej hallå! Hoppas alla haft en bra dag än så länge!😃

Jag har varit ganska seg idag, men igår kom jag överens med en kompis att vi skulle dra iväg och gymma tillsammans😮 Verkligen inte likt mig, men jag gör ett försök att komma igång med träningen i alla fall☺️. Måste dock ta det lite försiktigt idag då jag börjar känna mig lite småkrasslig.. Ska alltså inte ta i så mycket så att jag blir helt slut efteråt.

Att bara komma iväg blir ett steg för mig, då jag annars aldrig brukar kunna ta mig i kragen och gå ut. Men det är alltid lättare när man har någon med sig😝. Ska sätta mig och få till ett annat inlägg som kommer ut imorgon om vad man skulle kunna göra för att förhindra en förkylning på bästa sätt - känns som ett bra läge just nu, för jag vill inte bli sjuk haha.

Ha en fortsatt bra dag! //Olivia💋

Likes

Comments

Beauty, Inspo, Tips

Kokosolja är rik på vitamin K, E och järn, och innehåller även antibakteriella beståndsdelar som laurinsyra (Läs mer om laurinsyra Här). Kokosoljan snabbar även naturligt upp ämnesomsättningen, reglerar kolestrolnivåerna och minskar de skadliga effekterna från sjukdomar såsom diabetes.

För att ta hand om ditt hår är kokosoljan ett bra exempel till att användas som balsam, dels för att

  1. Det bidrar till en intensiv vätskeersättning,
  2. Det hjäper till för att bekämpa mjäll,
  3. Det håller dina rötter friska och fina.

Du värmer enkelt upp oljan tills du lätt kan applicera den i ditt hår och låta verka i några timmar eller över natten innan du sköljer ur. Håret blir väldigt fett, men när du sköljt ur det och tvättat ditt hår kommer det att bli glansigt fint och lent. (För dig som har väldigt krulligt hår hjälper detta även till för att kontrollera volymen och definiera dina lockar.)

-

Kokosolja är även bra för att återuppliva torra och spruckna läppar, genom att blanda lite värmd kokosolja med en tesked socker och lite honung fungerar det bra som en naturlig exfoliant som varsamt tar bort död hud och gör dina läppar mjuka och friska - detta tack vare de stora mängder av näringsämnen och förmågan att återfukta som kokosoljan har.

-

För att bekämpa bakterier och ta bort plack i din mun funkar kokosolja perfekt som att naturligt bleka dina tänder och ge en fräsch andedräkt. Dessutom bidrar det till tandköttshälsan och minskar risken för att du ska få hål i tänderna. Du borstar bara tänderna precis som du brukar, fast med en matsked kokosolja istället för tandkräm och sköljer med vatten när du är klar.

-

Sminkborttagning - Kokosolja tar lätt och varsamt bort vattenbaserade produkter som mascara och eyeliner och ger en ren, fast hud. Istället för att skada din hud vårdar och uppmuntrar den till hårväxt så att du kan få längre ögonfransar.

-

Genom att använda kokosolja som kroppslotion kan du enkelt

  • Sakta ner hudens åldrande,
  • Bekämpa fria radikaler (Här kan du läsa mer om fria radikaler),
  • Behandla problem som akne och eksem.

Efter att ha tagit en varm dusch applicerar du lite kokosolja för att återfukta huden. Den lugnar irritation och gör din hud len. (Kan även användas som nagelbandsolja för att förstärka dina naglar.)

-

Kokosolja, socker och havssalt ger en effektiv hudexfoliant som ger ett resultat på återfuktad, ung och fräsch hud.

-

Vackra fötter skadar ingen, om du masserar dina fötter med lite kokosolja hålls de fria från olika sjukdomar som t.ex fotsvamp. Gnugga varsamt in oljan mellan tårna för att behandla fotsvamp. Tack vare de svampmotverkande och antibakteriella egenskaperna som kokosoljan har bekämpar den torra, spruckna hälar.

Likes

Comments

Allmänt, Inspo

Holaa! Här kommer lite inspo och motivation till dig som Vill börja träna men inte riktigt kan ta dig i kragen och börja jobba efter dina mål

Likes

Comments

Allmänt, Mina tankar

Man lär sig aldrig att leva med smärtan, men man vänjer sig och accepterar det och går vidare. Smärtan försvinner aldrig, men du lär dig hur du hanterar den på bästa sätt vid olika tillfällen. Den kommer alltid att finnas där, enda från första dagen.


Sorg och förlust, är ett stort hinder som du kommer att passera minst en gång i ditt liv när du förlorar någon du älskar och bryr dig om. När denna någon vandrar iväg till ett bättre ställe där du inte kan rå för saknaden och hoppet att en dag få se dem igen..

Jag pratar om när någon du älskar går bort - dör.

Jag personligen avskyr att använda mig av just de orden, dör/dött/död/dog. Jag tycker inte om känslan att det blir så j**la obvious att någon inte finns längre, mig personligen blir det lindrigare att ta när jag använder mig av gått bort eller liknande. Det känns inte som en lika hård smäll i magen liksom, jag menar - det är ju redan nog svårt ändå att ta in vad som hänt och hantera det på bästa möjliga sätt.

Sorgen är en stark känsla som kan förändra oss själva eller hur vi väljer att se på våra liv, känslan kan bli så stark att vi inte längre vet vart vi ska ta vägen.


"Sorgen ändrar sig från dag till dag. Den kan liknas vid en vandring längs en slingrande stig i ett landskap där man går genom mörka skogar men också kommer fram till ljusa gläntor och nya utsiktspunkter. Denna vandring, denna process, brukar kallas för sorgearbete."

- - -

Så snälla nån, att klandra sorg är ingen bra idé! Lär dig att hantera den, för det kommer alltid att finnas där, den kommer aldrig att försvinna. Träng inte bort dina egna känslor för att verka stark av någon anledning, bearbeta det som hänt och ta hand om dig istället. Det är ett mycket hälsosammare alternativ för att du faktiskt ska kunna gå vidare med ditt liv och blicka framåt igen. Låt det ta tid. Det är okej att inte må så bra jämt och ständigt, för även om vi inte visar det - har vi alla dåliga dagar!

Det betyder inte svaghet, det betyder bara att du är en människa, och att du har känslor. Vad är mer mänskligt än att ha känslor?


Jag väljer att avsluta här, med att säga att detta inlägg är tillbringat min saknade mormor som den 20 februari skulle ha fyllt år. Alltid älskad, aldrig glömd❤️

Hoppas att alla har haft en bra dag och att ni får sova gott, själv ska jag försöka få lite sömn nu!😴 //Olivia

Likes

Comments

Allmänt, Beauty

Hej hallå!☺️
Idag har jag varit på lite spontanshopping med mamma och en kompis. Jag och mamma skulle åka och kolla upp ett halsband som jag fick när jag gick ur nian & på stan mötte en kompis upp oss och följde med. Vi var in på H&M, där jag köpte en foundation från IsaDora för 100kr. Vi var även in på Cubus, men där köpte jag ingenting. Inne på Åhlens köpte jag ett puder från Viva la Diva för 95kr och en primer från MaxFactor för 149kr. (Kanske inte fick till den bästa bilden, men hoppas man kan se ändå😋)

Just nu sitter vi och fikar på ett café, & jag tog en chokladboll och en hallon- & blåbärssmoothie. Yummy😍😝

Hoppas alla haft en bra dag! För det har jag haft med en saknad vän❤️ //Olivia

Likes

Comments