Allmänt, Tips

Hej igen! Nu är jag här med lite tips om fyra stycken olika vitaminer som kan vara lite extra bra att försöka få i sig under hösten och vintern, för att du ska hålla dig lite piggare och vara på bättre humör.

A-vitamin är bra för huden så att den håller sig mjuk och levande, den stärker även synen och mörkerseende, gör ditt immunförsvar bättre, hjälper dig att hålla dig ifrån förkylningar då A-vitamin stärker slemhinnorna. Vitaminen finns att hitta i fet fisk, lever, ägg, mjölk och matfett. Finns även i tablettform som vitamintillskott, men det är ytterst få som faktiskt behöver dem.

B-vitamin behöver du för att kunna bygga nya celler och därmed även nya muskler, det är bra för det allmänna sjukdomsskyddet och ditt välbefinnande. Har du för lite folat (en sorts B-vitamin) är du trött och har blodbrist, därav kan det vara bra att ta B-vitamin. B-vitamin är även viktigt för gravida kvinnor och för den som vill bli gravid. Denna vitamin kan du enkelt få i dig via linser, bönor, kikärtor, rotfrukter, apelsin, mörkgröna blad etc.

C-vitamin för att pigga upp är bra för bildandet av hjärnans signalsubstanser som bl.a ökar känslan av välbefinnandet. Även hudens bindväv stärks av C-vitamin. Känner du av trötthet och irritation kan det bero på brist av C-vitamin. Järn är även bra för trötthet. I citrusfrukter, kiwi, svenska bär (ex. vinbär, hjortron, hallon och jordgubbar), paprika, persilja, kål och persiljerot kan du hitta C-vitamin.

D-vitamin är känt för att stärka immunförsvaret och därmed minska risken mot förkylningar och influensor. D-vitamin behövs även för att vi ska kunna ta upp kalcium som reglerar blodtrycket och bygger ett starkare skelett. Bättre balans sägs även vara något som D-vitamin hjälper till med, men också att de kallas för det naturliga antidepressionsvitaminet då det tycks göra oss piggare och gladare. Solen är det allra bästa sättet för att få i sig D-vitamin, men även att äta fisk och ägg och berikad mjölk. Finns även en vegetabilisk sort för denna vitamin, och det är svamp som vuxit i solen (som t.ex kantareller och trattkantareller eller karljohansvamp). Den som är vegan får ofta i sig för lite D-vitamin och rekommenderas därför att ta extra vitamintillskott av D-vitamin. Likaså de som inte är ute i solen så ofta eller gömmer sig från solen av någon annan orsak.

-

Nu har även den första snön kommit här, och även på andra ställen i närheten. Jag hoppas ni haft en bra helg och får en trevlig söndag imorgon. Glöm inte att det är Fars Dag också! Själv ska jag, mamma och min bonuspappa på lunch hos hans föräldrar. Ha en mysig lördagskväll för det ska jag försöka ha i alla fall! //Olivia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tips, Allmänt, Mina tankar

Hej allihopa!

Idag hade jag tänkt berätta lite om hur det har varit sedan jag började med mina p-piller för ungefär fyra/fem månader sedan. Kommer även ta med vilka eventuella biverkningar som finns med på just de p-piller som jag äter, vilken typ det är och eventuella frågor som kan komma.

Allting började med att jag hade tänkt på om jag skulle börja med p-piller på grund av min extrema mensvärk som jag haft ända sedan jag fick min första mens - så jag tog upp det med mamma eftersom att jag blivit lite äldre nu sedan sist jag tog upp frågan. Hon gick med på att jag kunde gå till ungdomsmottagningen och fråga. Ville jag så fick jag även börja med p-piller.

Jag gick dit tillsammans med en kompis som också hade lite olika frågor och tankar på om hon också skulle börja med p-piller. Vi gick in tillsammans eftersom att vi ändå ville prata om samma sak. Jag gick därifrån efter att ha fått mina första p-piller utskrivna. Min kompis ville fundera lite till innan hon bestämde sig.

Mina p-piller som jag går på är Prionelle 28 och det är kombinerade p-piller. Kombinerade p-piller innebär att kartan innehåller 21 stycken hormontabletter och 7 stycken sockerpiller (placebotabletter). Under dessa 7 dagar med placebotabletter kommer mensen att komma, min kommer den tredje dagen med sockerpillren/placebotabletterna. Varje gång. Vilket då innebär att jag har en total kontroll över när min mens kommer och inte. När den slutar varierar på ungefär en till två dagar. Mensen blir regelbunden, och det tycker jag är skönt för då vet jag exakt vilken dag jag ska vara extra uppmärksam. Min mensvärk har dessutom minskat, vilket var meningen med att börja med p-piller.

Första gången som p-pillren skrevs ut var en så kallad provperiod, och innehöll då tre kartor som innefattar tre månaders tid. Jag skulle prova dessa p-piller i tre månader och funkade de inte kunde jag sluta med dem och komma tillbaka till ungdomsmottagningen för att byta p-piller. Biverkningar kan definitivt dyka upp. Jag fick många olika biverkningar under de tre första månaderna. Jag fick huvudvärk, extrema humörsvängningar, dippade lite mer i mitt psykiska mående, jag blev tröttare än vanligt, lite illamående blev jag också vissa dagar. Utifrån dessa biverkningar finns det fler, vissa mer vanliga än andra. Du kan alltid kolla upp på google också, eller använda dig av andra säkra sidor som 1177, Fass.se eller andra liknande sidor.

P-piller innehåller hormoner som du tar varje dag så länge som du vill vara skyddad mot graviditet. Kom även ihåg att p-piller inte skyddar mot könssjukdomar, det enda som skyddar mot det är fortfarande bara kondomer. Be safe! P-piller ger inte 100% skydd, men det är en extremt liten risk för oönskad graviditet.

P-piller behöver inte endast användas som skydd mot graviditet utan även som i mitt fall mot mensvärk, tror att man kan äta p-piller mot humörsvängningar också. Finns ungdomsmottagningar lite här och var så har du frågor kan du alltid gå dit och fråga, eller sjuksköterskan på skolan.

-

Vad är Prionelle 28 och vad används det till? Prionelle 28 är kombinerade p-piller som innehåller låga mängder av kvinnliga könshormoner, varje karta innehåller totalt 28 tabletter varav 21 stycken är hormontabletter och 7 stycken är hormonfria. De hormonfria har en lite gulare färg och ligger på sista raden av pillerkartan. Används som preventivmedel, men skyddar ej mot könssjukdomar!!

Vad är det allra viktigaste att veta innan man börjar med prionelle 28 eller p-piller över huvud taget? Innan man börjar med vilken typ av p-piller som möjligt, eller i alla fall kombinerade p-piller så bör du inte ha eller haft en blodpropp själv eller inom den närmaste familjen (mamma, pappa, bror, syster). OBS! Det finns andra viktiga saker att kolla upp innan man börjar med p-piller. Ungdomsmottagningen, sjukstuga eller andra liknande mottagningar där man kan prata och fråga. Vill du börja med p-piller måste du även gå till någon först som kan skriva ut - innan p-pillren skrivs ut så ställs dessa viktiga frågor till dig som individ.

Har du fått dina första p-piller men inte börjat ta dem? Well, med prionelle 28 börjar man på sin allra första karta och en tablett under mensens första dag. Behöver inte vara allra första mensen som kommer, men att det är mensens första dag - samma dag som du får din mens. Då är du skyddad från dag ett. Sedan är det viktigt att komma ihåg att ta sina p-piller ungefär samma tid varje dag.

Vad händer om man glömmer att ta sitt p-piller en dag? Glömmer du att ta ditt p-piller inom 12 timmar sedan du borde ha tagit det är det ingen risk, du är fortfarande skyddad mot graviditet. Men har det gått mer ön 12 timmar kan effekten av hormonerna vara minskad. Kommer du på att du glömt ta din tablett samma dag du glömt det tar du den så fort du kommer på det. Kommer du på det dagen efter att du glömde ta den fortsätter du med den tablett som representerar den veckodagen du ligger på. Viktigt att tänka på då kan vara att använda annat skydd (som kondom) vid sexuella handlingar med partner under de kommande 7 dagarna för att vara säker på att du är skyddad.

Vad gör man om man vill sluta med p-pillren då? Ja, man kan sluta med prionelle 28 när som helst, men som jag fick var att det var rekommenderat att fortsätta till sista dagen av den kartan jag är på, och istället för att börja på en ny så tar jag ingenting mer efter sista tabletten kvar på kartan.

Hur förskjuter jag min mens? Det är enkelt, istället för att börja på den fjärde raden på kartan (den raden som innehåller sockerpiller) så går jag direkt från sista tabletten på rad tre till att börja på en ny karta direkt av hormontabletterna.

Vilka är de eventuella biverkningarna? De biverkningar som kan förekomma är ökad risk för blodproppar, illamående, bröstspänning, småblödningar. Vanliga (kan förekomma upp till 1 av 10) Viktökning, huvudvärk, nedstämdhet, humörförändringar, illamående, magsmärta, ömhet i brösten, bröstsmärtor, bröstspänningar och blödningar. Mindre vanliga (kan förekomma upp till 1 av 100) Migrän, minskad sexlust, kräkningar, diarré, hudutslag och utebliven menstruation. Sällsynta (kan förekomma upp till 1 av 1000) Överkänslighetsreaktion, sänkt glukostolerans, höjt blodsocker, ökat insulinbehov, viktminskning, ökad sexlust, leverpåverkan, klåda, gulsot, gallsten, kloasma, farliga blodproppar i en ven eller artär (vilket inkluderar hjärtinfarkt, stroke, blodpropp i ett ben eller en fot, lungorna).

Finns det ord med i dessa svar som du inte förstår kan du googla upp dem. Jag skulle kolla via 1177 eftersom att de förklarar vad det är, symptom, behandling osv.

Så, jag hoppas att detta inlägg kanske var lite intressant och att jag lyckades svara på lite olika frågor som kan ha dykt upp under tiden du läst. Har du någon annan fråga kan du kommentera den, skicka in den till mailen eller fråga någon (sjuksköterska, ungdomsmottagningen, mamma eller ett syskon kanske). Ingen fråga är för dum! Ha det gott! //Olivia💋

Psst! Som ni förhoppningsvis ser så är de tre första raderna med tabletter mer vita än den sista raden som är sockerpillren och ser lite mer gula ut.

Likes

Comments

Tags

Hej igen! Kände för att uppdatera idag igen, fast den här gången i en annan kategori. Let's go!👋🏼

1. Vilket tuggummi brukar du köpa? Köper alltid Extra tuggummi.

2. Vad har du alltid i kylen? Smör, ost och mjölk.

3. Kex eller tjex? Kex!!!

4. Har du mjölk i kaffet? Jaa.

5. Apple eller android? Apple!

6. Spolar du vatten på tandborsten innan eller efter du haft på tandkrämen? Efter.

7. Hur står du vänd i duschen? Med ansiktet mot strålen.

8. Knyckla eller vika toapappret? Olika.

9. Hur fördriver du tiden när du åker kollektivt? Lyssnar på musik och kollar Instagram, Facebook, Snapchat.

10. Fönsterplats eller gångplats? Föredrar fönsterplats.

11. Stressad eller lugn? Lugn, men kan vara väldigt stressad ibland också faktiskt.

12. Tålmodig eller otålig? Beror på.

13. Planerare eller impulsare? Både och, men brukar oftast planera.

14. Uppklädd eller nedklädd? Vanligtvis uppklädd, vardags.

15. Östkusten eller västkusten? -

16. Sover du med dörren öppen eller stängd? Helst stängd, men ibland öppen.

17. Vilken sida av sängen sover du på? Den yttre, så just nu den vänstra sidan av sängen.

19. Musik eller böcker? Musik, men böcker också.

20. Sms eller mail? Sms!?


21. Sött eller salt? Både och?

22. Kan du nå näsan med tungan? Nope.

Där var allt jag hade att komma med den här gången. Hoppas ni haft en bra dag, även om måndagar brukar vara segast. I alla fall för mig. Snart dags för att lägga mig också, så jag avslutar med att säga godnatt. //Olivia😚

Lägger till in måndagspepp också😅

Likes

Comments

Inspo, Tips

God kväll allihopa! Hoppas ni haft en bra helg! Jag har haft det väldigt chill, tagit det lugnt och fyllt på energin för en ny vecka imorgon.. Var ute och träffade några vänner i fredags, men har bara chillat sönder både igår och idag. Blev frusen för en liten stund sen, hoppade in i duschen och slog på varmt vatten och tvättade håret. Behövdes verkligen, då det var riktigt smutsigt.....🙄 Anyways, jag hade tänkt dela med mig lite av hur jag tycker att du tar emot hösten på bästa möjliga vis!😊

För det första, tända ljus är ju det viktigaste! Att fylla ett rum, t.ex vardagsrummet eller sovrummet med massa ljus. Hitta mysig bakgrundsmusik att ha på låg volym och bara mysa ner sig i soffan eller sängen under filten eller täcket, med datorn/en bok eller telefonen.

Men, att ta bort musiken och ersätta med en bra serie funkar absolut det också! Det är Såå mysigt att linda in sig i en filt eller dra på sig täcket och kolla på sin favoritserie, med några ljus som lyser upp rummet. Att bara kolla på tv funkar definitivt det också.☺️

Att dra på sig sina allra skönaste kläder man äger och ett par mjukis-strumpor eller sköna varma tofflor efter en varm dusch, tillsammans med en kopp te innan jag lägger mig är någonting jag alltid gör.

Rensa garderoben, lägga undan eller ge bort/sälja gamla och uttjatade kläder, ta fram de typiska höstkläderna som de stickade tröjorna, halsduken och skorna och jackan som är lite varmare. Att fräscha upp garderoben och ställa i ordning den precis som man vill ha den känns nytt även om det är samma gamla kläder man haft sen länge.

Inredning i rummet/sovrummet tycker jag också är viktigt! Att bädda sängen och ta fram rena sängkläder, piffa upp med massvis av kuddar, en filt och ljusslingor som hänger på väggarna eller sänggaveln och lägga fram en bra bok. Städa upp på nattduksbordet, torka av det lite snabbt och ställa dit ett ljus, självklart, en bok och en enkel inredningsaccessoar gör det hela.

Gå på café, ta höstfoton, ta en lång mysig promenad med eller utan en kompis. Mys till det så mycket du bara kan! Finns så mycket som gör hösten till en av mina favoritårstider. Löven, färgerna och känslan i luften. Underbart!🍁

Göra någonting nytt med håret, hitta på nya outfits, testa sina gränser. Baka något nytt, laga någon favoritmat och mys tillsammans med en kompis eller flera. Ta ut energin och vila, innan den riktigt kylan börjar dra sig fram och marken börjar bli snötäckt.

-

Klockan tickar iväg, men jag har fått ner allting tror jag, om inte så har jag i alla fall det mesta. Jag lägger till några bilder för att göra det ännu bättre och för lite inspiration o tips också..

Nu ska jag sova, men först ut med vovven. Godnatt och sov gott! //Olivia😚🍂

Likes

Comments

Mina tankar, Quotes

Hej! Och förlåt för att jag har varit inaktiv såhär länge.. men här kommer i alla fall ett inlägg om hur jag känner inför att komma tillbaka till skolan igen.

Till att börja med, så vill jag lägga in ett facebook-inlägg som jag publicerade i början av Juli.

"Februari 2016 - Juli 2017

Jag var, tillsammans med 14 andra, en sistaårselev i grundskolan som spänt gick och väntade på att terminen skulle vara slut och att vi då skulle få ta sommarlov.
I Februari hade vi fått ett utsatt datum där vi senast skulle ha lagt in ett gymnasieval på elevantagningen. Mitt val blev Hantverksprogrammet, inriktning stylist på Plusgymnasiet i Falun.
I mitten av april visades den preliminära antagningen på webben, jag hade blivit preliminärt antagen till Plusgymnasiet & Hantverksprogrammet.
Sökandet efter en bostad blev då ännu mer relevant då mina chanser att komma in var stora. Trots mina betyg var jag en av dem som hade högst poäng.
Jag var så glad att jag grät, för skulle jag komma att i slutantagningen ha kommit in och på det fått tag på ett boende skulle jag finally få flytta ifrån denna lilla skithåla, in i ett eget hem utan någon förälder och på något vis få börja om på nytt.
Cirka två veckor efter att den preliminära antagningen visades på webben öppnades den upp igen för eventuella ändringar av program osv. Mina val stod kvar då jag var fast besluten i att börja i Falun på stylistlinjen.
-
Vecka 23, Juni 2016. Avslutningsveckan - 6/6-12/6.
Tisdagen den 7 ägde klassens dag rum hemma hos våran mentor - som i sig blev en väldigt rolig och lyckad dag, även fylld med massvis av blandade känslor då avslutningsdagen närmade sig och det bara var tre dagar kvar. En dag som jag aldrig riktigt kommer glömma - solen gassade på hela dagen lång och många av oss elever, om inte nästintill alla, brände sig mer eller mindre mycket. Jag brände mig rejält & såg ut som en krabba över stora delar av min kropp.
Torsdagen den 9 var inte en helt vanlig dag, för det var dagen som våran avslutningsgala skulle äga rum på senare på kvällen. Under skoldagens tider var vi mycket och förberedde inför kvällen, repeterade, var publik, kollade så att allting fungerade som det skulle osv osv.
Klockan 17.00 skulle vi samlas för klassfoton samt ett gemensamt foto på alla klasser.
Klockan 18.00 började galan, sååå många känslor, tankar och minnen, skratt och gråt var vad kvällen bjöd på.
Fredagen den 10 tog vi det sista steget tillsammans, alla samlade i kyrkan för att säga hejdå till grundskolan och alla lärare. Även det var känsloladdat.
-
Om vi går tillbaka till tisdagen, klassens dag - För min och Linnea's del var det inte bara själva dagen som fyllde våra tankar och formade leenden & skratt på våra läppar och tårar i våra ögon. Det var nämligen samma dag som vi fick veta att vi senare skulle flytta ihop och bli sambos. Jag fick ett telefonsamtal och skrekskrattade/grät när jag fick höra den mest tänkbara nyheten jag önskat. Jag skulle flytta ihop med en av mina bästa vänner. Mer än så kunde jag inte säga, orden fanns inte.
I början av Juli visades slutantagningen & jag var antagen!
I stort sett hela lovet gick ut på att vänta fram tills den 1 Augusti då vi äntligen skulle få nycklarna till lägenheten.
Några dagar innan skolan började blev vi officiellt sambos & vi var båda två mycket glada.
En vecka i skolan var det jag klarade av innan min frånvaro började ta plats. Nästan alla måndagar var jag närvarande på skolan eftersom att det var en av två praktiska dagar i schemat. Men jag mådde för dåligt för att klara av skolan.
I September/Oktober nån gång började jag komma hem och stannade hemma även under skolveckorna. I November hade jag flyttat hem igen, och gick i tankar på att börja skolan hemma på halvtid då mitt psykiska mående/tillstånd inte klarade av mer - med en psykologs intygande!!
Men även här gick skolan åt helvete, och i mitten av april blev jag utskriven från skolan. Med andra ord, jag hoppade av.
-
Med detta sagt vill jag säga att jag har gått igenom massvis av stadier i ett dåligt mående, misslyckandeskänslor osv, men även glädje och styrka. Trots det har jag inte slutat att le och skratta, även om det inte alla gånger har varit äkta. Jag har mycket i min ryggsäck, MEN det jag egentligen vill få fram är att trots det slutar jag ALDRIG att försöka.

Därför att IDAG, fick jag veta att jag har kommit in på Handels- & Administrationsprogrammet här hemma!! Och fy fan i helvete så stolt jag faktiskt kan känna mig över att jag lyckades även denna gång! Skolan har inte börjat än, men jag har tagit mig in på en linje jag kan tänka mig att gå, tillsammans med två andra personer jag inte skulle ha stått här idag utan. Ni vet precis vilka ni är! Och även alla andra som har stått vid min sida och fortfarande gör det, TACK!

Nu tar vi ett steg längre och börjar första året på gymnasiet, igen!👏👊"

~ ~ ~

Så, det var inlägget som jag publicerade på facebook - och anledningen till att jag kopierade in det här var för att ge lite mer fakta innan jag börjar med att berätta om mina tankar och känslor om att komma tillbaka till skolan igen.

För det första, så är jag väldigt taggad på att börja igen - jag ser fram emot att skolan startar på måndag. Imorgon. Hur länge jag är pepp på skolan vet jag inte, men jag är glad så länge jag kan se fram emot att gå upp på morgonen, även om det kanske bara skulle vara första dagen. Jag menar, även om jag kommer hinna tröttna på skolan innan jag tagit studenten så är jag ju ändå samtidigt tacksam över att jag har möjligheten till att lära mig något och ha en vardag - även om den ofta känns som a pain in the ass.

Jag har inte varit i skolan på i stort sett ett år. Eftersom att jag flyttade till Falun, klarade av EN vecka i skolan innan min frånvaro började bli större och större. Sedan flyttade jag ju hem igen, började här men hade "bara" två skoldagar i veckan till slut - varav jag klarade av En av dem innan beslutet att hoppa av togs. Så ja, jag har i stora drag nästan varit hemma från skolan i ett år, med undantag för de gånger jag varit ute för att träffa mina vänner eller haft annat viktigt för mig. Jag har varit hemma sen i mitten av april, vilket är länge nog för att jag ska börja krypa uppför väggarna utav rastlöshet.

Så ja, jag ser fram emot att skolan ska börja. För då kommer jag att få lov till att skapa rutiner igen, som att gå och lägga mig tidigare på kvällen för att jag ska klara av att gå upp på morgonen och sedan ta mig vidare till skolan och lektionerna - där jag förhoppningsvis lär mig något

För den delen, så är det här även en bra fördel för att sedan enklare kunna få ett jobb efter studenten eller kanske redan innan man slutat. Det är någonting som får mig att kämpa lite till, för jag vill ju ha ett jobb.

~

Jag är rädd för vad som kan komma att hända, ja. Eftersom att jag har haft såna ångestkänslor av att gå till skolan och i och med att jag ännu inte mår psykiskt bra. Hur stabil jag är i mitt psyke vet jag inte förrän skolan har börjat, och innan jag vet hur mycket jag kommer klara av. Jag ska ta ett steg i taget och hoppas på det bästa, för jag kommer inte att ge upp så enkelt. Jag kommer att klara det här, jag Vill klara det här. Resan genom gymnasiet kommer kanske inte vara så rak och enkel, men jag tror att oavsett vad som händer så kommer jag att ta studenten. Tillsammans med två enormt viktiga parter i mitt liv, två av mina bästa vänner som kommer att stå vid min sida - och jag vid deras -- & tillsammans kommer vi att klara det här galant. För tillsammans klarar vi allt, det har vi alltid haft som ett slags löfte till varandra.

~Things will get in your way under your entire life, but you'll only come out stronger than ever whenever you make it through.~

//Olivia🍃

Likes

Comments

Tips

Godmorgon! Här kommer lite tips på hur du håller dig borta från de bakterier du inte vill dra på dig, d.v.s. förkylningar och influensor.😷

För att på bästa vis hålla dig borta från att bli förkyld eller dra på dig en influensa är det bra att tänka på din diet, varav om du får i dig mycket protein eller inte. Proteinrik mat som fisk,ägg och yoghurt är några exempel på vad du kan äta.

Att även skippa alkohol är ett till alternativ för att på bästa vis hålla dig borta från förkylningar, eftersom att alkohol stör sömnkvalitén som då i sin tur gör dig mer mottaglig för exempelvis en förkylning.

Att dricka honungs- & citronvatten påstås lindra/motverka förkylningar. Honung innehåller atioxidanter och vitaminer som många upplever ska lindra halsont, citronvatten är rikt på C-vitamin som är bra för ditt immunsystem.

Ha en ren arbetsplats, att ha en grundläggande hygien är bra eftersom att många människor är i rörelse på en arbetsplats och tar i diverse saker. Genom att använda desinfektionsmedel minst en gång i veckan får du en lite mer bakteriefri arbetsplats.

Mat som är bra mot förkylningar är exempelvis vatten. Om du dricker vatten ofta hjälper det till för att spola bort gifter ur ditt lymfsystem. En till dryck som du kan tillsätta är koncentrerad juice - Ta fram en juiceblender och ha i grönkål, blomkål, broccoli, äpple, ruccola, persilja, gurka, morötter, mangold, citron och mynta. Genom att dricka detta en gång per dag får du i dig den dagliga rekommenderade dosen av frukt.

Knep nummer 6 är att andas ut om du går förbi någon som nyser eller hostar, och när du är på behörigt avstånd kan du andas in igen. Då undviker du att andas in den luft och dess bakterier som personen precis smittat ner.

Zink-sugtabletter sägs vara bra för att lindra symtomen på förkylning. Börjar du känna av halsen och bli lite smålustig kan du suga på zink-sugtabletter i några dagar så att du kan känna dig bättre snabbare.

Genom att svettas får du ut vissa gifter ur kroppen, så har du möjlighet att basta varje dag är det bara bra då det sägs vara ett bra skydd mot förkylning.

Att tvätta dina händer ofta och se till att torka dem ordentligt för att slippa bli fnasig om dem.

Handsprit har alltid varit bra för att desinfektera bort bakterierna, men har du ingen handsprit så fungerar det bra att använda vanlig vodka eftersom att den höga alkoholhalten desinficerar perfekt.

Ha alltid med dig en egen penna, på så vis slipper du undan många riskzoner, oavsett om det är förklylning- och influensatider eller inte. (En del använder till och med en penna för att trycka in koden på bankautomaten.)

-

Där hade vi elva udda tips som kan hjälpa dig att stoppa förkylningar och influensor.

Nu måste jag kila iväg till tandläkaren, hare gött hayy! //Olivia💋

Likes

Comments

Allmänt

Hej hallå! Hoppas alla haft en bra dag än så länge!😃

Jag har varit ganska seg idag, men igår kom jag överens med en kompis att vi skulle dra iväg och gymma tillsammans😮 Verkligen inte likt mig, men jag gör ett försök att komma igång med träningen i alla fall☺️. Måste dock ta det lite försiktigt idag då jag börjar känna mig lite småkrasslig.. Ska alltså inte ta i så mycket så att jag blir helt slut efteråt.

Att bara komma iväg blir ett steg för mig, då jag annars aldrig brukar kunna ta mig i kragen och gå ut. Men det är alltid lättare när man har någon med sig😝. Ska sätta mig och få till ett annat inlägg som kommer ut imorgon om vad man skulle kunna göra för att förhindra en förkylning på bästa sätt - känns som ett bra läge just nu, för jag vill inte bli sjuk haha.

Ha en fortsatt bra dag! //Olivia💋

Likes

Comments

Beauty, Inspo, Tips

Kokosolja är rik på vitamin K, E och järn, och innehåller även antibakteriella beståndsdelar som laurinsyra (Läs mer om laurinsyra Här). Kokosoljan snabbar även naturligt upp ämnesomsättningen, reglerar kolestrolnivåerna och minskar de skadliga effekterna från sjukdomar såsom diabetes.

För att ta hand om ditt hår är kokosoljan ett bra exempel till att användas som balsam, dels för att

  1. Det bidrar till en intensiv vätskeersättning,
  2. Det hjäper till för att bekämpa mjäll,
  3. Det håller dina rötter friska och fina.

Du värmer enkelt upp oljan tills du lätt kan applicera den i ditt hår och låta verka i några timmar eller över natten innan du sköljer ur. Håret blir väldigt fett, men när du sköljt ur det och tvättat ditt hår kommer det att bli glansigt fint och lent. (För dig som har väldigt krulligt hår hjälper detta även till för att kontrollera volymen och definiera dina lockar.)

-

Kokosolja är även bra för att återuppliva torra och spruckna läppar, genom att blanda lite värmd kokosolja med en tesked socker och lite honung fungerar det bra som en naturlig exfoliant som varsamt tar bort död hud och gör dina läppar mjuka och friska - detta tack vare de stora mängder av näringsämnen och förmågan att återfukta som kokosoljan har.

-

För att bekämpa bakterier och ta bort plack i din mun funkar kokosolja perfekt som att naturligt bleka dina tänder och ge en fräsch andedräkt. Dessutom bidrar det till tandköttshälsan och minskar risken för att du ska få hål i tänderna. Du borstar bara tänderna precis som du brukar, fast med en matsked kokosolja istället för tandkräm och sköljer med vatten när du är klar.

-

Sminkborttagning - Kokosolja tar lätt och varsamt bort vattenbaserade produkter som mascara och eyeliner och ger en ren, fast hud. Istället för att skada din hud vårdar och uppmuntrar den till hårväxt så att du kan få längre ögonfransar.

-

Genom att använda kokosolja som kroppslotion kan du enkelt

  • Sakta ner hudens åldrande,
  • Bekämpa fria radikaler (Här kan du läsa mer om fria radikaler),
  • Behandla problem som akne och eksem.

Efter att ha tagit en varm dusch applicerar du lite kokosolja för att återfukta huden. Den lugnar irritation och gör din hud len. (Kan även användas som nagelbandsolja för att förstärka dina naglar.)

-

Kokosolja, socker och havssalt ger en effektiv hudexfoliant som ger ett resultat på återfuktad, ung och fräsch hud.

-

Vackra fötter skadar ingen, om du masserar dina fötter med lite kokosolja hålls de fria från olika sjukdomar som t.ex fotsvamp. Gnugga varsamt in oljan mellan tårna för att behandla fotsvamp. Tack vare de svampmotverkande och antibakteriella egenskaperna som kokosoljan har bekämpar den torra, spruckna hälar.

Likes

Comments

Allmänt, Inspo

Holaa! Här kommer lite inspo och motivation till dig som Vill börja träna men inte riktigt kan ta dig i kragen och börja jobba efter dina mål

Likes

Comments