Header

Team stuvhult

Imon ska jag till sjukhuset vid 08.00 för att lägga om mitt sår efter superlimmet på min fot hahah #klantigatjejen. Så jag räknar med att jag är i skolan vid 10 typ och sen slutar jag vid halv 1. Så då ska jag dra till trafikskolan till typ tio i 3 och sen ta bussen hem 10 över 3. När jag kommer hem ska jag byta om och gå ut till stallet för sen träna 2 hästar. Gå ut och skritta Gismo han ska äntligen börjas sättas ingång nu på riktigt så himla kul ska det bli nu när tävlingsäsongen börjar. Sen ska jag tömköra Bolette så hon kommer i bra form innan fölningen i April eftersom hon stått länge nu så är det bra om man jobbar henne från marken från början tills man kan rida henne. Om det inte blir för mörkt ska jag ut och gå med Matilde en sväng också hon ska ju som sagt också ha föl nu i April. I år får vi endast 2 föl! Det ska bli rikigt mysigt med bebisar på gården. #futureVad tror ni att det blir för kön? Så när stallet är klart ska jag väll ta in alla hästarna, mysa och fodra kvällsmaten.

Sen gå in blogga, mata vovvarna och mig själv. Sen ska jag ut med de en sväng innan läggdags och sen gå och sova.

Puss älskar er! ^^

Likes

Comments

Blogg

Idag var det en tidig uppgång just eftersom jag hade jobb på Borås djurpark, jag började klockan 08.00 och eftersom vi bor på en gård på landet så tar det ca 40 min till stan totalt. Jag vaknade klockan 05.00 fixade ordning mig lite fräsch och så.

Sen skulle pappa köra mig vid 06.10 till bussen i Dalsjöfors men när vi väl var framme var bussen försenad!! SOM VANLIGT! Så då stod det att bussen va 11 minuter sen och bussen gick 06.26, jag o papis var framme där runt 17 över så då är han världens bästa pappa och kör mig till Gånghester. Så då fick jag ta 303 Länghem bussen istället. Så jag va inne i stan vid 07.00 och sen tog jag 07.17 bussen upp till Normalm och bytte om till arbetskläderna, och började jobba.

Vi hade frukost vid 10 tiden, och då åt jag mina älskade baby Bells-ostar. Mina uppgifter nere på gården idag va mocka hos kossorna, städa hel rent hos 3 grisar, städa marsvins burar och även skära frukt, sen hade jag tid över så då gick jag ut och mockade hästarnas hage eftersom dem går på lösdrift. Gosade och lekte med fölet Yakari. Sen var det dags för lunch och jag hade med mig klyftpotatis, vegetarisk file och Jensens favorit ost, as mega gott <3 Sen hade vi teori och vi pratade om fodret och alla de olika tarmsystemet väldigt intressant även fast det låter ointressant. #älskarreal

Titta den super fina himlen!!! underbar

Likes

Comments

Team stuvhult

Innan stallet gjorde jag lite varm chocklad till mig själv innan jag skulle ut i kylan. mm vad gott det var. Tog vanlig mörk choklad smälte det på spisen och sen i med mjölken. Super gott verkligen.

Idag stod som sagt longering på schemat för min stora kille. Jag lät honom värma upp i skritt och skapa ett spår i snön sen fick han trava i båda varven tills han gick avslappnat och var fokuserad på mig och inte allt runt om. Eftersom det var mycket snö så räckte det med en halvtimma sen så gick jag med honom på grusvägen och tränade på att han ska stanna när jag stannar och inte gå rakt över mig. När jag släppte honom i hagen så sprang jag hela vägen ner och han kom efter och direkt när jag stanna tvär stannade han bakom mig. Sen gick jag upp igen, runt stenar och han följde mig som en hund.

Många kan endast kontrollera sina hästar från ryggen! Det är inte att ha bra pli, sitter du på ryggen kan du dra i munnen men stål bettet så den får ont och därför lyder. Du kan slå den med spöt utan att vara rädd. Men att stå på marken med ett sådant stort djur och den gör något då förstår man. Jag har varit nära många gånger att få hovar i ansiktet från honom just eftersom han inte hade någon respekt! Jag vill i slut ändan kunna rida endast med halsring och att han ska kunna gå lös.

Idag körde vi mycket kontakt övningar och även lite kondition i snön.

Likes

Comments

Team stuvhult
Igår var det ett riktigt fint och mysigt väder ute, solen sken och det var rätt varmt ändå. Jag red i padoccen eftersom Gismo har inga snösulor så då skulle han få stora snöstyltor/klackar. Så när jag hade skrittat fram honom 15 minuter och travat fram honom skulle jag byta gallopp från höger till vänster varvet. Precis när jag skulle rida snett igenom så var det jätte mycket is under snön så på något sätt tappade han sina framben under sig och galopperade på framknäna. Så jag hamnade med mina båda ben på en sida och jag försökte göra allt för att inte ramla av men haha^^ till slut orkade jag inte hålla så du släppte jag och gjorde en framåt volt. Men jag som vanligt skrattade bara och hoppade upp igen och gjorde om det. då funkade det super bra men han har ju haft sin vinter vila nu ett tag så han har så sjukt^^mycket energi så precis innan bytet flög han upp och spraka med alla ben som han hade men det gör han nästan jämt hahaha. Men det sägs ju att man ska ramla av 100 gånger innan man blir bäst så det är nog inte långt kvar nu.
idag är det longering sm står på schemat för min lille prins, mycket markarbete och även många kontaktövningar.

Likes

Comments