Header

Blogg

Måndag

I måndags började jag klockan 08.00 på morgonen med jobb på djurparken, städning och mys stod det på schemat. Sen teori till klockan 16.00 och sen bussen hem 17.30, eftersom jag inte hinner med 16.30 bussen. Äntligen hemma då är det bara byta om ut till hästarna och fixa stallet för kvällen. Sen in och äta kvällsmat, ut med hundarna sen typ kolla datorn/blogga. 

Then time for the lovely sleep^^.

Tisdag

Var jag ledig. Så då först 08.00 sjukhuset (igen) och sen in till stan och gymma hel kropp. Bussen hem ut med hästarna som skulle trimmas, och sen det vanliga typ kolla youtube, ut med hundarna och sen sova.

Onsdag

Började 08.30 i skolan, med engelska. Slutade vid 14.30 så tog bussen hem 15.10 och gjorde det vanliga som jag gjort alla andra veckor. hehe XD

Torsdag 

Gjorde mitt scratz. #jackiögonbrynetÄntligen hemma då är det bara byta om ut till hästarna och fixa stallet för kvällen. Sen in och äta kvällsmat, ut med hundarna sen typ kolla datorn/blogga. Then time for the lovely sleep^^.

Fredag

Åter besök på sjukhuset. Asså jag e verkligen helt borta haha, asså när dr la om min bränn skada så häll jag i min strumpa så var den inte kvar! Asså jag fattar inte hur lyckas jag liksom så jag fick åka till maxi innan skolan och köpa strumpor. För att jag tappade bort en strumpa, men sen hittade jag den i min tjocktröja på axen asså fattar inte hur jag lyckas med allt! Iallafall sen åkte jag till skolan och gjorde det som jag skulle göra. Hade betyg samtal i NB och ligger på ett C-B men gör jag en komp på en uppgift höjs jag #jippie​Jag slutade klockan 15.00 och min buss gick 16.30 så jag typ gick och la mig o sov i (mysrummet). Innan jag klev på bussen köpte jag naturgodis till helgen #favorit Sen var jag hemma vid 17.00 och då 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Team stuvhult

Imon ska jag till sjukhuset vid 08.00 för att lägga om mitt sår efter superlimmet på min fot hahah #klantigatjejen. Så jag räknar med att jag är i skolan vid 10 typ och sen slutar jag vid halv 1. Så då ska jag dra till trafikskolan till typ tio i 3 och sen ta bussen hem 10 över 3. När jag kommer hem ska jag byta om och gå ut till stallet för sen träna 2 hästar. Gå ut och skritta Gismo han ska äntligen börjas sättas ingång nu på riktigt så himla kul ska det bli nu när tävlingsäsongen börjar. Sen ska jag tömköra Bolette så hon kommer i bra form innan fölningen i April eftersom hon stått länge nu så är det bra om man jobbar henne från marken från början tills man kan rida henne. Om det inte blir för mörkt ska jag ut och gå med Matilde en sväng också hon ska ju som sagt också ha föl nu i April. I år får vi endast 2 föl! Det ska bli rikigt mysigt med bebisar på gården. #futureVad tror ni att det blir för kön? Så när stallet är klart ska jag väll ta in alla hästarna, mysa och fodra kvällsmaten.

Sen gå in blogga, mata vovvarna och mig själv. Sen ska jag ut med de en sväng innan läggdags och sen gå och sova.

Puss älskar er! ^^

Likes

Comments

Blogg

Idag var det en tidig uppgång just eftersom jag hade jobb på Borås djurpark, jag började klockan 08.00 och eftersom vi bor på en gård på landet så tar det ca 40 min till stan totalt. Jag vaknade klockan 05.00 fixade ordning mig lite fräsch och så.

Sen skulle pappa köra mig vid 06.10 till bussen i Dalsjöfors men när vi väl var framme var bussen försenad!! SOM VANLIGT! Så då stod det att bussen va 11 minuter sen och bussen gick 06.26, jag o papis var framme där runt 17 över så då är han världens bästa pappa och kör mig till Gånghester. Så då fick jag ta 303 Länghem bussen istället. Så jag va inne i stan vid 07.00 och sen tog jag 07.17 bussen upp till Normalm och bytte om till arbetskläderna, och började jobba.

Vi hade frukost vid 10 tiden, och då åt jag mina älskade baby Bells-ostar. Mina uppgifter nere på gården idag va mocka hos kossorna, städa hel rent hos 3 grisar, städa marsvins burar och även skära frukt, sen hade jag tid över så då gick jag ut och mockade hästarnas hage eftersom dem går på lösdrift. Gosade och lekte med fölet Yakari. Sen var det dags för lunch och jag hade med mig klyftpotatis, vegetarisk file och Jensens favorit ost, as mega gott <3 Sen hade vi teori och vi pratade om fodret och alla de olika tarmsystemet väldigt intressant även fast det låter ointressant. #älskarreal

Titta den super fina himlen!!! underbar

Likes

Comments

Team stuvhult

Innan stallet gjorde jag lite varm chocklad till mig själv innan jag skulle ut i kylan. mm vad gott det var. Tog vanlig mörk choklad smälte det på spisen och sen i med mjölken. Super gott verkligen.

Idag stod som sagt longering på schemat för min stora kille. Jag lät honom värma upp i skritt och skapa ett spår i snön sen fick han trava i båda varven tills han gick avslappnat och var fokuserad på mig och inte allt runt om. Eftersom det var mycket snö så räckte det med en halvtimma sen så gick jag med honom på grusvägen och tränade på att han ska stanna när jag stannar och inte gå rakt över mig. När jag släppte honom i hagen så sprang jag hela vägen ner och han kom efter och direkt när jag stanna tvär stannade han bakom mig. Sen gick jag upp igen, runt stenar och han följde mig som en hund.

Många kan endast kontrollera sina hästar från ryggen! Det är inte att ha bra pli, sitter du på ryggen kan du dra i munnen men stål bettet så den får ont och därför lyder. Du kan slå den med spöt utan att vara rädd. Men att stå på marken med ett sådant stort djur och den gör något då förstår man. Jag har varit nära många gånger att få hovar i ansiktet från honom just eftersom han inte hade någon respekt! Jag vill i slut ändan kunna rida endast med halsring och att han ska kunna gå lös.

Idag körde vi mycket kontakt övningar och även lite kondition i snön.

Likes

Comments