Blogg

Videon som jag hade ett sammarbete är uppe!! Så klicka på länken nedanför så kan ni komma till den direkt. Glöm inte att gilla vår hem sida på Facebook - https://www.facebook.com/Simonsdoldakamera/?fref=ts .​ Så skulle vi bli super glada. Kom ihåg att premunera och gilla videon på Youtube också :) Här är det senaste klippet ett prank på bästa Daniel. HAHA XD.  https://www.youtube.com/watch?v=qfNWJWcbffQ

Puss <3 Team Simons Dolda Kamera

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Blogg

Igår jobbade jag första dagen på djurparken från klockan 13.00 till 17.00. Men innan det så mötte jag upp Andi min killkompis och vi skulle ut och käka sub innan. Men självklart klumpig som jag är så tappar jag mobilen när jag går, märker att den är borta när jag ska beställa maten. Så när jag inser att den är borta och att det kommer bli fruktansvärt dyrt får jag lätt panik.... Så vi vänder och kollar om vi hittar den men självklart så är den borta men då tar jag beslutet och ringer på den. Då kommer lyckan tillbaka när någon svarar, det var en sopbils gubbe som hittade den. Ängla vakt igen så glad att det fortfarande finns sånna människor kvar på jorden. Sen åkte vi till djurparken och där så fick vi vara bakom kulisserna osv.. Vi fick mata björnarna också vilket var super kul att göra, som kurragömma bara att man gömmer frukter istället för sig själv vilket var rätt tur haha XD. Visste ni att om man tar spån och curry och blandar så rullar björnarna sig i det?

Likes

Comments

Blogg

Idag har jag jobbat på djurparken från klockan 13.00 till 17.00. Men innan det så mötte jag upp andi min killkompis och vi skulle ut och käka sub. Men självklart klumpig som jag är tappat jag mobilen när jag går så märker jag att den är borta när jag ska beställa maten. Så när jag inser att den är borta och att det kommer bli fruktansvärt dyrt får jag lätt panik.... Så vi vänder och kollar om vi hittar den men självklart så är den borta men då tar jag beslutet och ringer på den. Då kommer lyckan tillbaka när någon svarar, det var en sopbils gubbe som hittade den. Ängla vakt igen så glad att det fortfarande finns sånna människor kvar på jorden.
Sen åkte vi till djurparken och där så fick vi vara bakom kulisserna osv.. Imon bär det av till Göteborg real gymnasiet där vi ska ha en föreläsning och sen arbeta med små djur spännande.

Likes

Comments

Blogg

Imorse vaknade jag vid 04.00 tiden med att jag blev sjukt yr och mådde jätte illa. Jag gick ner, tog en tablett (Ipren) jag tog tempen och det stod 38 grader så jag gick upp och sov. Sen vakande jag vid 06.00 och skrev till mamma att hon skulle sjukanmäla mig. Bara för att man absolut ville åka till skolan idag för att vi hade en stor föreläsning där bland annat dans Tobias Larsson skulle prata. Men självklart ska Hanna Larsson vara sjuk, blir så sur på mig själv! Så idag har jag pluggat, typ sovit och städat. 

Likes

Comments

Tankar&Funderingar

Vad händer efter gymnasiet?

Jag får många frågor om varför och vad jag ska göra efter gymnasiet.

Efter gymnasiet är min tanke att jag ska ha jobb på någon djurpark. Sen när jag känner mig redo för att börja plugga igen så är mitt mål att bli antingen veterinär assistent eller djurskyddsinspektör. Jag vill verkligen jobba med något som jag älskar och då passar det super bra med djur. Djur har alltid varit speciellt för mig ända sen jag kunde tänka har jag velat jobba med djur och nu finns de chanserna. Min släkting Lili Päivärinta jobbar som djurskyddsinspektör och jag har tagit kontakt med henne och ställt en hel del frågor som jag har fått svar på. Ni kanske känner igen namnet från Lili och Sussie. Lili älskar verkligen det hon håller på med. 

För er som är intresserade av utbildningen till detta.

Djurskyddsinspektör

Det finns ett speciellt program man kan gå en utbildning just för att bli en typ av djurskötare, man behöver ca 180 högskolepoäng. Går du 3 år av denna utbildningen tar du examen som kandidat. Nivåer skiljer sig ifrån vilka djur man vill jobba med.

Veterinär assistent

Inom den svenska djursjukvården kan man arbeta antingen som legitimerad djursjukskötare eller som djurvårdare. Annars kan du plugga på högskola i 3 år och läsa till sjuksköterska.

Vill du veta mer gå in på http://www.jordbruksverket.se

Likes

Comments