Får hela tiden höra att någon gjort sig förtjänt att unna sig något.. Det personerna oftast menar är oftast något som är kontraproduktivt mot deras mål. Tex alkohol, eller pizza och godis. På vilket sätt främjar det ens resa att trycka in en massa skit, rent av gift i kroppen. Som faktiskt är den enda du har! Det värsta är att de ser det som en belöning!

Vad lär du din hjärna då? Jo att det dåliga är något som får dig att må bra. Vad blir då resultatet? Jo att det som är bra för dig får dig att må dåligt psykiskt! Vilket gör din resa till en enda lång uppförsbacke.

Varför inte "belöna" dig med något som är bra? Tex en fisketur, en heldag med familj eller vänner osv. Kanske en resa? Och en belöning behövs inte efter varje gång du varit duktig, inte ens en gång i veckan!

Lägg istället upp delmål du ska klara, med en tidsplan. Och sen ett huvudmål, som ska vara lite mer än du tror att du klarar. Men ändå inom fysikens lagar.. Sen när du klarar dessa mål, då är du värd en belöning!

För seriöst, om ditt mål är att hitta "sommarformen". Tror du att vägen dit är pizza, öl och godis??

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att lära sig hur sin kropp fungerar tar mer tid än du tror. Faktiskt mer tid än vad man kan föreställa sig! Ni förstår, ingen kan säga vad som är exakt rätt för någon annan. För tex när det kommer till träning så behövs det så otroligt små variationer för att en övning ska ta helt annorlunda, även om det ser lika ut.

Enda sättet att kunna få förståelse för hur man funkar är att lära sig att arbeta med muskelkontakt istället för tunga vikter. För har du inte kunskapen hur du aktiverar rätt muskel med hjärnan, så kommer det aldrig bli rätt. Och det kommer bli en begränsning i din träning och tillväxt.

Jobba med tanken att tex i latsdraget, dra med latsen. Att du verkligen fokuserar på det, och inte att stången ska ned.

Sen när dessa kunskaper börjar bli bättre, då kan man gå på mer avancerade övningar. Och verkligen mjölka ur allt ur den muskelgrupp du tränar!

Så släpp egot, lasta av några vikter. Och öva till det sitter. Är garanterat värt det!

Likes

Comments

Hur ser du på träning? Ser du det som blodigt allvar, lek för skojs skull eller ett nödvändigt ont som inte är direkt kul?
Alla har vi olika förutsättningar, och olika syn på vad som är kul och givande. Det måste man acceptera. Dock finns det garanterat en motionsform som envar tycker är kul! vare sig om det är knyppling för att hålla igång fingrarna vid ledsjukdom eller stenhård tyngdlyftning, eller varför inte en motorsport?

För att trivas i det man gör måste man älska det man gör, men samtidigt hata det lite.. Då är det inte bara passion som driver en genom passen utan även en del ilska, vilket faktiskt ger dig bättre träning! Du tar nämligen i lite hårdare, lite mer om du lär dig använda det för träningen istället emot..

Personligen älskar jag motorsport, har en passion för allt som lever om. Spelar ingen roll om det är gräsklipparrally eller topfuel dragsters, det är ändå vansinnigt kul!
Men det som driver mig framåt i livet, själva grundstenen i hela min utveckling. Det är styrketräning, och specifikt bodybuilding. Utan den skulle jag inte orka med alla hinder livet kan kasta på en.

Gymmet gynnar även all annan idrott man utövar, man blir starkare i nyporna tex vilket är positivt vid motocross osv.

Men det jag tycker är viktigast är att psyket mår bra av motion, för när du är riktigt slut fysiskt. Då mår du oftast betydligt bättre psykiskt..

Så hitta det just DU brinner för och se till att må bra!

Over and out/ J

Likes

Comments

​ofrivillig vila, men kanske nödvändig. Ibland måste man se längre än vad ögat når för att se hela bilden. Även om man gärna vill tillbaka till gymmet illa kvickt så kan konsekvenserna bli förödande, iaf i detta fall. Är nog ingen lek att spräcka blodkärl i ögonen efter en operation av synskärpan. 


Men på onsdag är jag tillbaka och krigar hårt som vanligt och då med förhoppningsvis återställd syn! 

o

Likes

Comments