Header

Den 31/10 - 6/11 hålls Förbundet Unga Rörelsehindrades årliga höstläger på Bosön! Häng med på ett läger utöver det vanliga. Ledaren kommer vara, jag, Natalie Ahlgren som i sex år har drivit min blogg för att motverka funkofobi och öka självkänsla. Vi kommer att bjuda på alltifrån bakning, film och frågesport till föreläsningar, pepp och politik. Det kommer att bli en rolig vecka med massor av bus och kaos samtidigt som vi fokuserar mycket på självkänsla och egoboost.
Lägret är till för medlemmar över 15 år och är gratis!
Vill du bli medlem, registrera dig här (gratis första året):
http://ungarorelsehindrade.se/bli-medlem/

Anmäl er via länken senast den 30/9: https://sv.surveymonkey.com/r/F6YTYJF

För frågor: Natalie@ungarorelsehindrade.se

Jag hoppas vi ses :)
//Natalie Eriksson Ahlgren

Likes

Comments

​Många av er har bett om ett inlägg om puberteten so why not?

Jag minns att jag märkte att jag börja komma in i puberteten i typ fyran då jag började få flytningar och blev fett glad. Men sen pausades typ min pubertet. Jag skämdes sjukt mycket då alla mina klasskompisar hade bröst, mens och allt. På grund av min CP så har jag väldigt svårt att äta då jag sätter i halsen lätt. I lågstadiet hatade jag min kropp och maten blev så ångestladdat trots att jag ville gå upp. Det var typ i sexan då allt började och jag minns att jag önskade mig bröst i 11-årspressent, haha. Jag minns exakt när jag märkte att jag började få bröst i sexan. Jag och Hanna satt i skolan med vår killkompis och han råkade nudda mitt "bröst". Det gjorde så ont och jag sa det till Hanna. På kvällen vid pyjamasbytet visade jag mamma and yes, finaly! När de växte var det ett rent helvete. Jag fick jätteont lätt och mina föräldrar och assistenter fick vara extremt försiktiga. DET VAR HEMSKT!

Sen hände allt i takt. Men när jag inte hade fått mens i sjuan blev det pinsamt igen. Jag satte till och med på en binda för att känna mig stor. Varför längtade jag så efter världens hemskaste grej! Jag fick mens exakt en vecka innan skolan började efter  sommaren, var 13 år. Mamma typ grät och gav mig 500kr och en Longchamp väska, i vår kultur är det väldigt stort. Min första mensvärk var hemsk, jag spydde och låg bara i sängen. Det var otroligt pinsamt att berätta för assistenter och jag vägrade att be om toahjälp av pappa.

I puberteten blev jag också killtokig. Sex började jag tänka på lite senare men just KILLAR. Jag blev "kär" jämt, haha.

Allt i puberteten och att kroppen utvecklades var så pinsamt då jag har så många runt mig som hjälper. Jag hade komplex för typ allt, mest brösten. I 15-årsåldern hade jag två bh:ar eller push up. Innan ettan på gymnasiet mådde jag i hemlighet dåligt över min kropp. Jag var för smal, hade för små bröst och var för kort, enligt mig. Men nu är det helt borta! Jag kämpar med att gå upp i vikt men för min hälsas skull och jag passar som kort. Jag, med risk för att låta ego, älskar min kropp för att jag vet att jag tänker sunt. Alla är och ska vara unika för det är det som är charmen med varje person. Så länge din hälsa är bra spelar det fan ingen roll!

Likes

Comments

​Denna dagen har varit sjukt produktiv! Jag har suttit med bloggen i princip hela dagen och mailat med sponsorer hit och dit. Stressigt, men kul. Nu ska jag äta en nattoast och vänta på älsklingen innan vi ska sova. 

Natti natti!

Likes

Comments

​Jag har nu läst de flesta kommentarerna jag fick på min Expressen intervju angående bristen på modeller med funktionsnedsättningar. Jag fick massor av fina men också idiotiska kommentarer, som vanligt. Det som gör mig mest ledsen är när folk tar upp tillexempel Asperger, ADHD och så vidare och säger "vi då?" som om jag utesluter de. Det gör jag inte. Nu är det så att det är också funktionsnedsättningar som inte syns för det första. Men för det andra så har jag inte en sådan diagnos och jag vet inte hur det är. Jag sitter i rullstol och jag tycker det är fel att vi inte syns i modebranchen, och jag gjorde mitt för att ändra det. Men att jag skrev funktionsnedsättningar istället för att räkna upp alla diagnoser betyder inte att jag bara menar vi med CP-skador. 

Jag tycker att om man tycker något är fel så ska man själv försöka bidra till förändring istället för att vänta på att någon annan ska göra det. Jag bölar inte eller söker medlidande, som en del skrev. Jag står för mina åsikter och vågar yttra de, vilket jag är otroligt stolt över.

En person skrev även att vi i rullstol inte kan vara modeller då man inte ser baksidan, skorna eller hur kläderna faller. Min fråga till dig är då hur ofta vi ser baksidan på "normmodeller"? Varför sitter "normmodeller" ibland? Plus, har inte vi i rullstol rätt att se hur kläderna faller på oss?

Likes

Comments

Hej alla!
Jag har precis kommit hem från jobbet och är helt slut. Ikväll ska vi bara ha myskväll. Jag och Björn ska äta middag med min familj. Mys! Vad ska ni göra?

  • 3460 readers

Likes

Comments

​Tänkte köra en frågestund. Ställ era frågor här, på Instagram eller Facebook så svarar jag i veckan. Om det blir många frågor kanske jag svarar i ett videoinlägg ;)

Likes

Comments

Den senaste tiden har mitt namn synts väldigt mycket i media vilket jag tycker är jättekul. Jag tror däremot en del blivit trötta på det och att jag är som en mildare Zara Larson. Men det får de tycka. Jag tycker att samhället är skit och att funkofobins inte förbättras. Jag tänker fortsätta att vara en opinionsbitch och slåss för både mina och andras rättigheter.

Idag intervjuades jag av Expressen!

http://www.expressen.se/nyheter/natalie-19-utmanar-hms-val-av-modeller/ 

Likes

Comments

I våras skrev jag till skivaffären Bengans och gav de beröm för tillgängligheten. Nu har de gjort om så man inte kan komma in om man sitter i rullstol så min assistent fick gå in och köpa vinylen utan mig. Det är skit.

Likes

Comments

Sport är sport oavsett funktionsnedsättning, ursprung, sexuell läggning och kön. Samhället måste sluta att gruppera oss för vi är exakt lika värda. Om folk med olika ursprung hade två olika OS hade folk sett rasismen i det. Men ingen ser funkofobin i detta.

Idag skriver jag min andra debattartikel i Metro om detta och jag är så otroligt stolt över att jag vågar stå upp för mina åsikter.

http://www.metro.se/metro-debatt/sla-ihop-os-och-paralympics-annat-ar-onodigt-och-exkluderande/EVHphv!xxxsI78KQD7wU/

Likes

Comments