"Hade du sett ut si eller så hade jag gillat dig."


Jag är så himla trött på alla krav vi ständigt ställer på varandra. Det handlar inte bara om kraven folk ger en, utan även att man själv omedvetet sitter med sina krav när man väljer vänner eller partner. Jag tycker det är väldigt synd att vi alltid ska bry oss så mycket om vad andra gör eller säger. Varför kan vi inte bara låta folk vara sig själva?

Som alla vet är det väldigt vanligt att man ställer massa krav på varandra. Det kan vara att en person har personligheten men inte utsidan, eller tvärtom. Där börjar jag ifrågasätta mig själv - Varför är jag med en person? Är det pågrund av utsidan eller insidan? Även allt det här snacket om att "Oj, du var snyggare på bild" eller "Wow, du ser mycket bättre ut i verkligheten". Ständigt finns det ett snack om att man ska se ut si eller så, eller bete sig på ett visst sätt. Vad är grejen?

Det som gör mig ledsen är alla dom personer som påstår sig falla för en person, man kan snacka hur mycket som helst och bygga upp ett intresse men när man sedan träffas så ändras allt. Varför är det så? Det är inte konstigt att vår generation sätter en så enorm press på sig själva. Folk gör allt för att bli omtyckta. Det kan vara just det här att man är lite större än vad vårt samhälle tycker man ska vara eller om man är någon storlek mindre än normen så är man helt plötsligt för liten. Skärp er.

Jag kan inte säga att jag själv är oskyldig heller. För vare sig man vill eller inte kommer vi alltid påverkas av detta, och det är väldigt synd att det blivit så. T.ex. träffar jag en kille som jag tycker har en grym personlighet som verkligen bryr sig, borde inte det överväga mer än utsidan då? Nu är det tyvärr inte alltid så. Jag kan själv säga att jag är inte size zero. Jag är något större än normen fast att jag ändå inte är tjock. Det kan ju påverka dom killarna som faktiskt endast är ute efter utsidan. Man pratar ett tag, bygger upp ett intresse (som jag skrev längre upp i inlägget). Men när man väl träffas så visar det sig att man inte är deras typ utseendemässigt. Om man verkligen gillar en person tycker jag inte att man ska dissa personen för att den inte passar in på dina utseende krav. Om du är i ett förhållande med en person är det för att ni gillar varandra, inte för att visa upp varandra.

Tror faktiskt inte att vi alla har en speciell typ av utseende/person som vi faller för. Där kan jag faktiskt bli sur när folk säger - Hen är inte din typ. Du borde välja någon annan.. Och vad är det som får dig att säga så? Vi måste sluta påverkas så mycket av vad andra tycker och tänker. Nu är det väl så att man kanske ibland faller för personer som är en rätt lika, det är i alla fall förståeligt. Men att säga att man har en viss typ som man väljer sina partners efter blir bara fel. Tänk istället på vad man vill ha ut av ett förhållande, jag vet att det är väldigt svårt... Det är klart att jag också påverkas av vad folk tycker och tänker, eller om en person attraherar mig eller inte. Fast oftast om du hittar en person som du verkligen känner att du kan vara dig själv med borde inte utsidan spela in så mycket som den faktiskt gör.

Det här med sex gör mig också väldigt provocerad. Att allt handlar så mycket om att ligga. Det blir ju även det inräknat i en av alla krav som vi ställer på varandra. Att dejtar vi så hör det till att man ligger, eller vill inte du ligga med mig så kan vi lika gärna skita i det här. Även där är det många som väljer att det inte är värt att försöka med en person för att hon/han inte vill ligga det första dom gör. All förståelse till att folk gillar att ligga också, och här tänker vi alla olika. Ibland kan det vara så att det börjar med att man ligger med varandra och bygger upp något efter det. Fast om vi säger att fallet inte är så - ska sexet verkligen behöva påverka oss? Sexet är en del av förhållandet, no lies om det. MEN... Träffar du en person som du gillar och tycker ser bra ut, VARFÖR FÖR GUDS SKULL ÄR SEXET AVGÖRANDE????? Please, make it stop. Vill man inte ligga, så vill man inte ligga. Låt det vara så. Gillar man varandra så behöver man inte ligga för att veta om en person är rätt eller fel för en. Speciellt när det finns så mycket krav att folk ska se ut si eller så. Är det inte rätt uppenbart att man ibland blir lite osäker? Det räcker inte bara med ett - Varför är du osäker? Du är fin!

Det jag vill komma fram till är att vi påverkas så mycket vad andra tycker och tänker. Dagens alla krav vi ställer, en person skall vara si eller så. Vi vill så gärna passa in, och kunna visa upp vad vi har. Tänk hur mycket lättare det bara skulle vara om alla kunde släppa alla krav, eller åsikter om varandra för ett tag. Om man kunde vara med personer man verkligen gillar utan att folk ska ha massa att tillägga. Försök ändra ditt tankesätt så kanske andra också gör det. Och, tjejer som killar - stå upp för er själva. Ni är ni. Låt det vara så.

Likes

Comments

Hallå!

Borde egentligen dra en snabb presentation om mig själv, men jag har valt att hålla denna blogg någorlunda anonym. Tanken är väl mer att jag kommer använda den för att skriva, allt mellan himmel och jord. Det är tankar, åsikter, känslor. Jag kommer att dela med mig av låtar och videos som jag personligen tycker är viktiga, eller emotionella. Om vi säger såhär, bilden som jag lägger upp till inlägget blir nog en av dom få bilderna som jag faktiskt kommer att posta på mig själv. Tbh, så är bloggen egentligen mestadels för mig själv som ett litet anteckningsblock... Fast online. Eftersom jag bor ensam så har jag väldigt mycket tom tid över, så jag tänkte - Varför inte starta en blogg där jag skriver ut alla mina texter?

Jag vet om att det är lättare att få läsare när man väljer att publicera många bilder på sig själv, sin vardag och lite mer personliga inlägg. Men jag känner att mitt fokus med denna blogg är att skriva och sen kanske låta andra dela med sig av sina tankar och åsikter. Utan att känna ett behov av att man alltid ska visa vem man är. Jag har ingen baktanke, eller större mål med bloggen. Visst vore det väldigt kul om man fick lite läsare, men det är inte det jag är ute efter. Känns som alldeles för många bloggare gör det för att bli sedda och hörda, för att göra sig själv ''större'', förstå mig rätt.

Hoppas väl på att ni gillar det jag kommer dela. Tjohej så länge!


Likes

Comments