Header

Snacka om att bloggen varit död sen Alex kom, men ni kanske förstår varför. <3 Han är så jävla underbar vår lilla kille och jag älskar honom bara mer för varje dag! Igår blev han 6 veckor och det är definitivt de 6 bästa och mest utmanande veckorna i mitt liv. För mitt i allt det underbara blir man ju både trött och frustrerad ibland. Men jag tror ändå vi har en rätt lugn kille, trots att han haft sina skrik-dagar och nätter. Han förändras så sjukt fort och det är både mysigt men också lite skrämmande. Det där alla pratar om att de utvecklas snabbt i början och att det gäller att njuta av varje dag stämmer verkligen. På 5 veckor har denna lilla underbaring ökat från 2640 gram till 3880 gram, med 100% amning. Det är jag rätt stolt över för amning är verkligen inte lätt alltid. Vissa dagar har han velat äta ungefär varannan timme och ni kan ju nog gissa hur svårt det är att göra annat de dagarna. Och smärtan i brösten... oj oj. Den har man då inte förstått kunde vara så illa som det varit. Men amningen är såklart supermysig också, man skapar ju ett sånt himla starkt band mellan oss. <3

Varje dag är verkligen inte den andra lik. Det händer nya saker och man vet aldrig vad som ska hända, vad man ska hinna med eller hur Alex ska må. Han har ganska mycket krångel med magen vilket gör att han skriker en hel del om kvällarna. Då vill han inget annat än amma! Idag började dessutom Joel jobba så nu är Alex och jag hemma själva om dagarna, vilket känns lite nervöst faktiskt. Men idag har det gått så bra hittills. Han bara sover, äter, bajsar och jollrar så jag hinner göra annat än att ha honom vid mig hela dagen (vilket såklart är mysigt men man vill gärna gå på toa och duscha utan en missnöjd bebis hihi). Babysittern är verkligen en räddning då han trivs superbra i den (oftast). Och nätterna är som en dröm. Vi får sova runt 6-8 timmar varje natt förutom några få undantag. Och han vaknar ungefär var tredje/fjärde timme för att äta. Så himla skönt!!

Något mindre kul är att han förmodligen är lite förkyld. Han har en hel del slem i halsen och hostar lite. Men han verkar inte jättepåverkad av det. Vi försöker ha honom lite upprätt när han sover för att underlätta andningen. Vi som varit så noggranna med att undvika folk som är sjuka, men det är väl omöjligt egentligen... vi har fått höra att det är bäst att undvika stora folksamlingar de första 3 månaderna, eftersom de är så sköra då. Så det kör vi på! Vi träffade en hel del folk i början i omgångar för att alla skulle få träffa honom såklart. Men vi går inte på fester eller tar med honom in i affärer osv. Det känns bara så onödigt. Både för hans skull och för vår skull. Jag har ammat några gånger offentligt men jag är långt ifrån bekväm med att göra det inför en massa folk. Och Alex blir lätt störd av för mycket liv runtomkring sig.

Annars mår jag bra. Känner mig som innan jag var gravid typ. Förutom ett tryck neråt ibland när jag t.ex. går och skrattar samtidigt haha! Började träna lite smått hemma efter ca 2 veckor och har gått långa promenader varje dag. Längtar verkligen efter gymmet men jag tror det får vänta lite till. Hemmaträning funkar bra nu. :)

Well, det var bara en liten update hur vi har det nu! Hoppas ni har en skön sommar. <3 Jag ska försöka blogga lite oftare framöver! :) Kram och tack för alla grattis i förra inlägget!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments