Header

#metoo har ju spridits över hela världen de senaste dagarna. Kvinnor som varit med om sexuella trakasserier och öppnar upp om det. Så jävla bra!!! Och äntligen kan vi tjejer visa hur äckligt jävla vanligt detta är. Jag vet inte hur många gånger jag själv fått höra att jag ska ta en klapp på rumpan som en komplimang, eller att killen i klassen egentligen är kär i en när han kallar mig hora. What the fuck? Jag vet inte hur många gånger jag blivit tafsad på i skolan och lärarna bara ryckt på axlarna och sagt "äh, det är så killar är..." Så vi tjejer ska alltså lära oss att tycka det är okej att vem som helst får ta på våra kroppar när de känner för det? Inte så konstigt att detta bara blir vanligare för varje år. Och jag kan inte ens minnas alla gånger en eller flera killar tagit sig friheten att antingen tafsa på mig eller kalla mig något kränkande. Jag dejtade en kille en gång som förväntade sig (det märktes) att vi skulle ha sex och jag nekade för jag ville helt enkelt inte på första dejten, men han tjatade och tjatade. Tillslut blev han blev skitarg och drog. Lika bra! Precis som han hade rätt till det eller vadå? Idiot. En annan gång dejtade jag en kille som i princip tvingade sig på mig medan jag sa nej. Även han blev skitsur och jag drog. Jag och en tjejkompis hängde med några killar från Malmö en kväll, då de plötsligt började tafsa på mig och min kompis medan vi sa nej. Vi sprang därifrån i panik. Alltså... det är ju inte bara en slump att sånt här händer. Dessa killar förväntar sig väl att tjejer bara ska vara tysta och gå med på allt. Att tjejer ska vara glada för att de visar att de vill vara med en. Och när de får ett nej kan de inte acceptera det. Inte vet jag, men något står inte rätt till i alla fall.

Och mitt i all denna spridning av #metoo läser jag en skribent (kvinnlig) som skriver att vi kvinnor får skylla oss själva när vi lägger ut utmanande bilder på oss på sociala medier. Det är DETTA SOM ÄR PROBLEMET! Att någon alltid ska skuldbelägga kvinnan. Att detta är vårt eget fel! Går jag ut på stan naken är det fan heller okej att våldta mig. Aaaah jag blir så jävla irriterad på detta att jag får huvudvärk.

Dessutom skulle jag aldrig få för mig att gå ut ensam när det är mörkt eftersom jag är livrädd för att bli överfallen (min värsta mardröm, blir man ens sig själv efter något sånt?). Ibland när jag ändå varit tvungen att göra det brukar jag hålla nycklarna i handen för att kunna försvara mig på något sätt. Inte för det är så troligt att det hade hjälpt men ändå. Rädslan för att någon kan förstöra mitt liv så snabbt skrämmer mig skitmycket. Att jag är så försvarslös. Och att de som gör detta knappt får något straff. Jag vet inte ens om jag vågat anmäla om han ändå blir fri efter 3 månader. Är det ens lönt (klart det är, men ni kanske förstår vad jag menar...)?

Har ni någon gång blivit utsatta för något sånt här (hoppas inte dock)? Om ni vill får ni gärna dela. <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments