Afrika

Den 22 November var vi framme i Mauritius og endelig en ny verdensdel, Afrika. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde av forventninger til landet, men jeg gledet meg i hvert fall veldig mye til å se Afrika for aller første gang. Det første jeg la merke til da vi nærmet oss land var de høye, flotte fjellene. Da vi fikk gå i land gjorde folk litt forskjellige ting, men en del dro til shoppingsenteret i nærheten. Noen fra båten og jeg dro først inn til byen for å kjøpe sim kort og gå litt rundt, for så å dra til en strand og spise sen middag.

I Mauritius hadde vi en field studies dag. Da kjørte vi rundt i busser og dro innom litt forskjellige steder. Første stopp var innom en fabrikk der de lagde “ship models”. På denne fabrikken fikk vi først se hvordan de lagde disse skipene for hånd, deretter gikk vi inn i et rom som lignet et museum hvor alle skipene var stilt ut, og vi fikk gå rundt å titte, men ikke ta bilder. Noe som overrasket meg var at de hadde laget modeller av vårt skip, Sørlandet. Det var tre stykker fra båten som kjøpte en Sørlandet modell. Det var litt spesielt å se "hjemmet sitt" i Mauritius på en “ship models” fabrikk. Videre tok vi turen til Trou aux Cerfs, også kjent som Murr´s Volcano, som er en “sovende vulkan” og i følge eksperter kan når som helst bli aktiv igjen innen de neste tusen årene. Det var også en veldig fin utsiktspost der oppe hvor vi fikk se utover den fantastiske byen Curepipe. Etter et kort opphold der gikk turen videre til et tempel i elven “Ganga Talao” som er et tempel dedikert til Shiva og andre guder, her så man statuer av disse gudene og man fikk lov til å gå inn i tempelet. Etter et ganske kort opphold der spiste vi lunsj for så å dra til enda et utsiktspunkt, “Black River Gorges National Park”. Her fikk man se et “waterfall” og veldig fin natur.

Før turen gikk hjemover igjen dro vi innom det berømte turistattraksjonen “Seven Coloured Earths” som er en geologisk formasjon. Det var et relativt lite område med sanddyner av sju forskjellige farger, røde, brune, fiolett, grønn, blå, lilla og gul. Etter en lang dag gikk turen hjemover hvor vi på kvelden fikk litt shore leave. Dagen etter var det en full shore leave dag hvor mange “hiket” i fjellene og noen kjørte zip-line. Uheldigvis fikk jeg og en annen “gangway watch” rundt den tiden og var stuck på skipet. Det var utrolig kjipt, men det så ut som de andre hadde det veldig gøy. Aller siste dag gikk til å handle inn litt ting til seilaset og på kvelden dro en gjeng på stranden og bestilte pizza, det var veldig koselig.

Alt i alt var Mauritius et veldig fint land som tilbød mye ting å gjøre og oppleve. Dessverre fikk ikke jeg opplevd alt jeg ønsket, men jeg fikk fortsatt se mye av landet. Menneskene var relativt hyggelige der, men jeg vil si at menneskene i Asia er mye mer pratsomme og imøtekommende. Noen venner og jeg fant også en skikkelig god resturant som vi også spiste på i Durban, “Mugg and Bean”, så dit anbefaler jeg virkelig å dra om dere skal til Afrika. I Mauritius var det en del som kjøpte inn litt pynt til jul og lastet ned julekalendere som Jul i Svingen og andre tradisjonelle småklipp for å prøve å skape litt julestemning tross omstendighetene. Mauritius er helt klart et land jeg vil tilbake til for å oppleve alt jeg ikke fikk gjort da jeg var der som å “hike”, dykke og kjøre den tredje lengste zip-linen i verden.

Likes

Comments

Maldivene var nok den destinasjonen jeg hadde gledet meg mest til å besøke, og det levde virkelig opp til forventningene, til tross for litt uflaks med været. Likt som da vi var i Christmas Island måtte vi her også ankre utenfor, og bli fraktet frem og tilbake til havn via tendere. Under oppholdet vårt i Maldivene var det ikke lagt opp til field studies, noe som betydde shore leave hver dag. En av dagene var det mye sjø og dårlig vær, og siden vi var avhengige av båter for å bli fraktet til land, kom bare halvparten av studentene til land, og resten måtte bli igjen på båten. Dette var selvfølgelig veldig kjipt, men vi gjorde det beste ut av situasjonen og lagde blant annet brownies. Denne dagen fikk jeg virkelig tid til å slappe av og snakke mye med de der hjemme. Første dagen skulle vi ut til en sandbank som vi hadde hørt mye bra om, turen skulle ta 20 minutter, og på denne fantastiske sandbanken skulle det bare være oss, og ingen andre mennesker. Det endte opp med en 4 timers lang båttur og en veldig stor skuffelse da vi kom frem til denne sandbanken som var fullt av mennesker og søppel. Da vi først kom fram måtte vi bruke noe ut av tiden der så da snorklet vi litt, men kort tid etter tro vi tilbake til “male”, hovedstaden, og endte dagen med en koselig middag før vi kjørte ut til båten vår igjen. Aller siste dagen dykket jeg og en del andre for aller første gang. Det er nok noe av det kuleste jeg har gjort. Siden det var første gang jeg dykket var jeg ganske nervøs og redd for å få panikk der nede, derfor var det litt vanskelig å slappe av, men det var fortsatt veldig bra. Da vi kom opp igjen badet vi litt og satt oppe på dekket på båten og snakket og hadde det koselig. Denne dagen var virkelig vellykket og de var veldig hyggelige og profesjonelle der. Dagen avsluttet som vanlig med en god middag før vi dro tilbake til båten og gjorde oss klare til avreise morgningen etter. Maldivene var veldig fint og tropisk, akkurat sånn du ser det på bilder. Nå var jo ikke vi akkurat på det fineste stedet, men vi fikk opplevd mye. Maldivene er helt klart et sted jeg vil tilbake til. 

  • 472 lesere

Likes

Comments

24 Oktober:

Sri Lanka var den havnen vi var lengst i, 7 dager, og de 7 dagene gikk alt for fort. Vi lå i havn i hovedstaden, Colombo. Første dagen var det mye som sto på planen, og som vanlig startet dagen med en lang busstur. Etter vi sto opp og hadde pakket en bag for et par overnattinger gikk turen videre til Dambulla. Første stopp var innom et tempel, "Golden Temple Dambulla", og "Rock Temple". Noe jeg husker spesielt godt som sjokkerte meg litt var alle apene som gikk overalt på veien opp til "Rock Temple", siden de kom så nærme fikk jeg også tatt noen kule bilder.

Da vi kom opp til "Rock Temple" fikk man gå inn om man tok av seg skoene. Utenfor var det en fantastisk utsikt, og inne i tempelet var det en flere statuer av Buddhaer, originale og svært gamle. Etter en stund gikk vi ned igjen til bussen som kjørte oss videre til hotellene vi skulle bo på den første natten. Guttene og jentene ble splittet og bodde på to forskjellige hotell. Etter at vi hadde fått i oss litt å spise var det "JeepTour" som sto på planen. Akkurat da var de fleste veldig slitene, men våknet fort til da vi ble kjørt ut til en stor slette med mange elefanter, og andre dyr. Det var vannbøffler, ørner, fugler og slanger å se, men elefantene var nok det som fanget mest oppmerksomhet. Etter en lang dag kom vi oss tilbake til hotellet, spiste felles middag, snakket med familie og venner der hjemme, og sov vår første natt på lenge i en seng. Det var noen som fikk bo på et rom med 2 andre elever, men 14 av jentene sov på et felles rom. Jeg sov med 2 andre, og det var veldig deilig å ha det så stille rundt meg. Den natten sov jeg skikkelig godt.

25 Oktober:

Etter vi spiste frokost på hotellet, startet dagen med en busstur til "Water Garden" i Sigiriya. Denne gamle festningen brukte water garden for å kjøle ned inne på festningen og dette "kjøleanlegget" fungerer fortsatt den dag i dag. Som du ser på bildet under var det en slangs gigantisk stein hvor vi skulle gå opp til. Vi gikk opp mange trapper helt til vi kom opp til utsiktspunktet helt på toppen. Det var tungt og varmt å gå hele veien opp, men når man først kom opp var det virkelig fantastisk å se utover, og hele festningen ovenifra. På veien opp traff vi på mange ulike dyr, det var slanger og spesielt mye aper.

Da vi kom ned igjen var det tid for lunsj. Stedet vi spiste lunsj var i en hage med mye planter de brukte til å blant annet lage produkter. De hadde en butikk hvor de solgte alt av kremer og oljer, fra oljer som skulle få deg til å sovne, til kremer som skulle fjerne hår permanent. En del av elevene kjøpte endel produkter derifra. Etter en nokså lang busstur fikk vi sett et tradisjonelt show, med dans og sang. Siste på planen var "Temple of the Tooth" i byen, Kandy. Tempelet var stort og veldig vakkert på kvelden. Som vanlig var det streng dresscode, og de som ikke hadde langbukser og noe til å dekke skuldrene måtte stå utenfor og vente. Etter en nokså kort runde rundt i tempelet, avsluttet vi dagen på et hotell hvor vi fikk lov til å bestille pizza. Hotellet var veldig greit, de hadde gode senger og varm dusj, det var deilig å endelig kunne ta en dusj som varte lenger enn i 30 sekunder. Denne natten sov jeg igjen på rom med kun 3 andre, og sov veldig godt. Neste morning trengte vi ikke å stå opp før 08:00, men så vandt jeg er til å alltid stå opp tidlig, så våknet jeg 07:00 av meg selv og var helt opplagt.

25 Oktober:

Etter to dager med fullt kjør var det tid for å dra tilbake til Colombo og båten igjen. Dagen startet med en busstur til byen hvor vi fikk mulighet til å kjøpe inn litt mat til den lange bussturen. På hjemreisen stoppet vi innom en te fabrikk hvor vi fikk se og lærte om produksjonen av te. Jeg husker at det var veldig varmt der, og mye lukter. Vi fikk smake på teen og mulighet for å kjøpe med hjem. Etter besøket på fabrikken var det ca. en 4 timers lang busstur hvor en del av oss var slitene etter lange og innholdsrike dager. Da vi kom frem hadde vi 3 timers shore leave. Resten av dagene hadde vi mye shore leave, dagene gikk mye til å gå rundt i byen, spise god mat, shoppe litt og oppleve Colombo. I Sri Lanka var det mye Tuc Tuc´s, og det var det eneste vi brukte som fremkomstmiddel. Jeg synes field studiesene i Sri Lanka var utrolig bra, og høydepunktet var helt klart Jeeptouren hvor vi fikk se elefanter på nært hold. På shoreleave dagene var vi jo bare i byen i Colombo, der var det ikke så mye å gjøre, men en av dagene leide vi et hotellrom for å være der på dagtid, det var utrolig deilig å bare ligge å slappe av i en seng i flere timer.

Jeg beklager for at dette innlegget kom så sent, men seilaset fra Maldivene til Mauritius har gått så utrolig fort med mye jobbing frem i mot examen, og examen de siste dagene før ankomst i Mauritius. Dagene i Mauritius har også gått alt for fort, og vi drar allerede i morgen ut på havet i 2 uker. Jeg kjenner at jeg ikke er så alt for klar for dette seilaset, men som alltid kommer man fort inn i rutinene igjen etter noen dager i havn.

  • 723 lesere

Likes

Comments

Asia

I det jeg skriver dette innlegget er det kun 30 minutter til jeg må levere inn telefonen før reisen går videre mot Maldivene. Den siste uken har vi vært i Sri Lanka hvor vi har opplevd utrolig mye kult, innlegget derfra legger jeg ut når jeg kommer frem til Maldivene om 6 dager. Dette innlegget skal handle om hva vi gjorde i Christmas Island. Selvom vi kun var i Christmas Island et par dager var det mye vi fikk se. Christmas Island var en utrolig spesiell øy med kun 2000 innbyggere. Øyen var veldig liten, og de få menneskene som bodde der var veldig hyggelige og imøtekommende. Det føltes litt som å være på besøk hjemme hos noen. Siden oppholdet vårt ikke var så langt hadde vi bare en dag med field studies og en shore leave dag. Dagen med field studies gikk til å besøke en skole, den eneste skolen på øya. Der fikk vi bra internett til å jobbe med eget skolearbeid. Ved skolen fikk vi også sett krabber som øya er veldig kjent for. Vi var heldige, og kom midt i sesong til å mange krabber.

Det jeg husker best fra Christmas Island var kveldene vi badet mens vi ventet på at tenderne skulle hente oss, og kjøre oss tilbake til båten som lå utenfor øyen og ankret. Vannet var helt utrolig klart og fint, virkelig fantastisk å se på, til og med på kvelden. Jeg og noen andre mistet uheldigvis siste dag med shore leave hvor vi da måtte jobbe på båten, mens de andre var i land. Dagen startet med ca. 100 av innbyggerne som kom for å se båten. Da måtte vi elevene, som ikke hadde shore leave, vise dem rundt og svare på spørsmål. Etter dette jobbet vi som vanlig frem til middagstider, og etter det fikk vi noen timer fri før resten av gjengen kom tilbake. Da de kom tilbake fortalte de om det de hadde gjort den dagen. Det var en del som snorklet og sa at det var helt fantastisk. Det var også noen som ble kjørt rundt av en lokal hvor de da fikk oppleve større deler av øyen.

Akkurat nå befinner vi oss i Maldivene. Det er rundt 1200 forskjellige øyer, og vi ligger ankret utenfor hovedstaden "Male". Etter dette innlegget skal jeg poste videoen, of forhåpentligvis mer informasjon fra Sri Lanka.

Likes

Comments

Asia

Den 25 september ankom vi Bali etter et ganske så langt seilas på 12 dager. Det var godt å endelig se land igjen, og etter immigration var fikset og båten var vasket fikk vi gå i land noen timer før vi måtte returnere tilbake til båten før innetid. Første kvelden var nok det viktigste for de fleste å skaffe SIM-kort for å snakke med familie og venner man ikke hadde snakket med på 2 uker. Ellers brukte de fleste tiden på å orientere seg litt i byen og finne ut hva det var å gjøre til shore leave dagene.

27 September:

Første dag med field studies startet tidlig på morningen. Vi ble hentet av jeeps ved båten, og kjørt til Bali´s mest kjente tempel liggende på en utstikker ved kysten. Tempelet er dedikert til Lord Shiva og er til den dag i dag fortsatt brukt for viktige seremonier. Stedet er kjent for sine ofte fargerike solnedganger hvor solen går ned bak tempelet. Det var ca. 2000 mennesker som kom dit hver kveld for å se på solnedgangen. Siden dette var første stopp denne dagen, fikk vi ikke oppleve solnedgangen, men det var veldig fint der på dagtid også. Etter en stund ble vi kjørt videre med jeepsene hele veien opp til “The foothills of mount batukaru” som er 2200 meter høyt oppe og er omringet med regnskog. Der besøke vi et tempel. Det var strengt med regler der og man måtte for eksempel gå med sjal som dekket bena. En veldig spesiell tro de hadde var at en kvinners mensenblod var urent, og demoner ville bli tilkalt om man gikk inn mens man hadde mensen. Derfor var det fakitsk ikke lov til å gå inn om man hadde det. Dette tempelet var visstnok opprettet i det 11 århundre som et sted for å hylle og hedre forfedrene. Senere ble det et hellig sted for de kongelige i Tabanan. I dag er det et veldig respektert sted, hvor det feires Bali´s mest hellige dag, en gang hver syvende måned. Når det nærmet seg lusjtider ble vi kjørt i jeeps opp til “Riceterraces”, her spiste vi en veldig god lunsj som selvfølgelig inkluderte ris, og utsikten fra resturanten var fantastisk. Før vi skulle dra hjemover mot båten igjen dro vi innom en privatbolig som flere familier delte på. Det bodde flere familier, og flere generasjoner av hver familie i et slags lite village. Der hadde de egne rom for sin familie, men kjøkkenet og der de ba var felles.

28 September:

Den 27 september var det en hel shore leave dag uten noe som helst field studies eller annet opplegg. Da dro de fleste til stranden for surfe og bade, noen slapp til og med ut skilpadder. Jeg og noen andre jenter dro til et hotell som lå rett ved en utrolig fin strand, der bestilte vi masse god mat og koste oss skikkelig. Det var veldig deilig å endelig få en dag til å bare slappe av helt uten å ha noe spesielt man må gjøre. Da solen begynte å gå ned dro de fleste inn til byen for å spise og shoppe litt. Noen jenter og meg dro å spiste meksikansk mat for det var noe vi alle hadde savnet veldig. Nedturen var at maten nesten tok 2 timer fra man bestilte den til man fikk den servert, men det var faktisk ganske så verdt det når den først kom. På båten har vi enda ikke hatt noe meksikansk mat, så det var så godt å endelig spise det igjen, selvom ingenting kan erstatte en norsk tacofredag.

29 September:

Siste dag med field studies ble hele dagen brukt til å besøke en stor village hvor folk bodde, men som var åpent for turister å besøke og gå rundt. Inne i villagen fikk vi se hvordan de levde og om deres eget lille samfunn der inne. Det var en gammel mann som selv bodde der og fortalte om ulike regler, som for eksempel at om en mann fra villagen fant seg en dame utenfor sin egen village, måtte hun flytte inn sammen med han. Han snakket også mye om hvordan han følte rundt turisme, spesielt i hans egen village. Han var opptatt av å opprettholde stedet slik at det aldri blir glemt, og derfor oppfordret han også barna som bodde der til å ikke flytte inn til byene, og heller bo i villagen hele livet. Vi fikk også et innblikk i hva slags ulike jobber folk hadde inne i villagen, det var for eksempel en gammel mann som produserte bomull. Jeg husker godt at jeg ble sjokkert da han fortalte at han selv ikke husket hvor gammel han var, fordi det tydeligvis ikke er vanlig å feire bursdager.

Siste dag var det shore leave dag, akkurat som det var den 27 september. Jeg og noen andre fra båten hadde fått strikes og måtte “serve” de på akkuratt denne dagen. Det har seg sånn at om man får 3 strikes, eller en 2nd degree strike, så mister man en hel shore leave dag. De som hadde shore leave hadde det visst veldig bra og fikk oppleve mye! Jeg ønsket virkelig at jeg fikk vært med på alt det kule de gjorde, men jeg hadde det også bra på båten. I Bali fikk vi et nytt crew, både kapteinen og de andre fra crewet ble byttet ut, med unntak av et par. Det var trist å si hade til det crewet vi hadde blitt kjent med i løpet av de to første månedene, men de kommer jo tilbake til jul fordi det går i rotering. På denne dagen fikk vi som ikke hadde shore leave tid til å bli litt kjent med det nye crewet, og selvom vi måtte jobbe nesten hele dagen, var det hyggelig å få litt tid til å bli kjent med dem før vi startet å seile.

Bali er nok den destinasjonen som i mine øyne har vært den beste hittiil. Det var veldig turistisert akkurat der vi var, men var uansett veldig bra. Fordi det var såpass turistisert og sentralt var det lett å finne gode resturanter, shoppping, sim-kort, taxi og alt annet man skulle måtte trenge. Selve sentrumet lå rett ved stranden noe som var absolutt helt perfekt. Da fikk man både muligheteten til å sole seg, slappe av og bade, og shoppe, spise på resturant og gå på markeder. Alt var på ett sted, som gjorde det veldig simpelt og greit da vi hadde shore leave. Under oppholdet i Bali var vi også veldig heldige med været, som gjorde det fantastisk å være ute, ikke noe regn så langt jeg kan huske. Det eneste som var litt ubehagelig var det at vi alltid måtte passe på lommebøker og mobiler godt, grunnet mye kriminalitet. Alt i alt var Bali helt fantastisk, og er virkelig et sted jeg kommer til å besøke igjen senere i livet. Maten var god, menneske var hyggelige, og været var fantastisk.

Videre skal jeg prøve å skrive litt mer om hva vi gjør på båten, og ikke bare hva vi gjør i havn. Med tanke på at det etter Maldivene nesten bare blir lange seilas, skal jeg filme mye mer på havet og oppdatere dere bedre på hva vi gjør der. Videoen fra Bali kommer ut senere i dag eller i morgen når jeg har bedre internett.

Likes

Comments

Asia

Turen fra Vietnam til Brunei gikk over 6 dager og 7 september kom vi i land . Forventningene mine til Brunei var ikke særlig høye med tanke på hvor lite jeg egentlig visste om landet, men da vi endelig seilte inn mot havn ble jeg positivt overrasket. Klima var tropisk og alt var veldig sivilisert, spesielt i motsetning til Vietnam. Det er kun ca. 400 000 mennesker boene i Brunei og hovedreligionen er Islam, hvor hele 78 % er muslimer. Brunei er et veldig rikt, velstående land hvor levestandarden er høy. Grunnen til dette er oljen som de baserer økonomien sin på. I dag kommer ca. all inntekt fra produksjonen av olje som det blir produsert tonnevis av hver eneste dag. I løpet av tiden vi var i Brunei, og spesielt under field studiesene, var det mye spor å se fra oljeindustrien. Alt fra store oljeplattformer i vannet , til oljepumper på land. Vi var også innom oljemuseumet som fantes i Brunei. Brunei er ikke et særlig turistrikt land, noe som gjorde det ekstra spennende å ha fått oppleve det.

8 September:

Første dagen i Brunei startet med en par timers busstur med stopp innom flere moskeer, samt et slags museum hvor vi lærte mye om Sultan og hvordan oljen har påvirket han og landet. Man fikk et inntrykk av hvordan byen så ut før, i i motsetning til hvordan det ser ut nå. Etter mange stopp innom ulike museumer kjørte vi ut til "vannhusene" i små båter. Der fikk vi se hvordan folk levde på vannet og fikk til og med besøke et privathus hvor vi fikk smake på litt "local snacks" og te. De som bor her ute bor så og si på vannet og husene er bygget på brygger.

Etter en lang dag returnerte vi til båten hvor vi da fikk shore leave. Havnen vi lå ved var ca. 30 minutter unna byen med bil, og i Brunei har de så og si ikke taxier. De har bare 50 taxier i hele landet. Derfor brukte vi mesteparten av tiden vi hadde shore leave på å enten jobbe med skole, eller slappe av på båten. Det var veldig deilig å kunne puste ut litt etter en lang dag med nye opplevelser og mye inntrykk.

9 september:

Andre dag i Brunei var helt klart den beste dagen. Vi startet som vanlig med en busstur, men denne dagen skulle vi mot regnskogen, noe alle hadde gledet seg veldig til. Da vi kom frem satt vi på i små båter som kjørte oss rundt i kanalen og da fikk vi se den fantastiske regnskogen. Etter en times kjøring i småbåtene gikk vi av båten og opp 1200 trappetrinn for å få den aller beste utsikten over regnskogen, noe som var helt utrolig. Regnskogen vi var i er den andre største regnskogen i verden, nr. 2 etter Amazonas. Turen gikk videre innover i regnskogen hvor vi endte opp ved et lite fossefall hvor vi fikk muligheten til å bade. På hjemreisen besøkte vi et hus hvor ca. 70 mennesker bodde sammen. Huset var ganske så stort, men plutselig ikke så stort lengder da vi fikk høre at dette var det en av de største privathuset som fantes i Brunei. Vi ble tatt godt i mot av både store og små i familien og de var veldig generøse og imøtekommende. En av barna i familien snakket bra engelsk, og det var veldig spesielt å høre hvordan de hadde det og lære litt om deres levemåte.

10 SEPTEMBER:

Siste dagen startet igjen med en busstur, og denne dagen skulle vi til et olje museum noe som var veldig relevant med tanke på at oljen har spilt en så ekstremt stor rolle for Brunei i de siste årene. Etter en times tid på museumet kjørte vi bussen videre inn til byen hvor vi kjøpte takeaway som vi tok med oss tilbake til bussen for så å spise på stranden. Siste stopp var innom et rart sted hvor vi fikk se produksjonen av en spesiel tretype bli gjort om til mat. Det var også larver der som man både kunne spise levende, noe en av elevene gjorde, men også stekte larver som flere av elevene smakte på. Etter andre verdenskrig, da store deler av Asia ble okkupert av Japan, måtte befolkningen i Brunei finne andre måter å få mat på. Det er grunnen til at de fant ut alle disse rare tingene å spise. Selvom denne typen av mat ble mest spist rundt den tiden, er det fortsatt folk som spiser det i dag.

Helhetlig så synes jeg Brunei har vært fint, det har vært veldig gøy til tider, men litt kjedelig også, med tanke på at det ikke er så mye å gjøre der. Det var et ekstremt spesielt og annerledes land, spesielt når man lærte om reglene og kulturen der. Det er et diktatur i Brunei, og det er Sultan som har fullmakt i landet. Det er den lengst varende «kongefamilie» styret i verden, som har vært i 1700 år. Hvis man driver en forretning her i Brunei så må man ha bilde av Sultan og dronningen, og Sultan skal henge litt høyere enn dronningen. Det er et veldig muslimsk land, så man må være litt nøye på hva man har på seg, ikke for korte skjørt, og heller ikke noe som viser mye av skuldrene. Rundt i gatene er det veldig tomt, det er organisert og rolig bil trafikk, noe som er en stor motsetning til Vietnam hvor det var et stort kaos i trafikken. Gatene er veldig ryddige, og det er ulovlig å kaste søppel her. Det er også ulovlig å drikke, røyke, uttrykke en politisk mening, kritisere Sultan og praktisere enn annen religion enn Islam i offentligheten. Brunei er et veldig rikt land, og i løpet av 50 år har de blitt rike på grunn av olje pengene. Vi besøkte huset Sultan bodde i, i hans yngre år, og huset han bodde i tidligere var et stort helt vanlig hus, men der han bor nå er et enormt palass. I Brunei betaler de ikke noe skatt, de får pensjon, sykehus, skolegang og hus fra staten. Dette gjør også at ingen vil saksøke staten, fordi staten er en så stor støttespiller for dem. En jeg snakket med, mente at dette er den beste Sultan de noen gang har hatt.

Likes

Comments

Asia, Videoblogger

Jeg beklager for at denne videoen kommer sent, men grunnen var problemer med internett i Brunei. I dag ankom vi Bali, flere oppdateringer kommer snart!

Likes

Comments