Nu är jag klar med temat makt, jag har använt mig utav tekniken måla, jag använde målarfärg. Målningen ska förställa och uttrycka den makt som terroristgruppen isis har. Speciellt i deras land. Och alla är rädda för dem. Jag valde att visa att isis var med i bilden genom att symbolisera deras egna flagga och också två flygplan som ska ha bombat och förstört en stad som syns i till vänster i målningen. Och mannen som sitter ner på knäna tänkte jag skulle vara ett offer och dom kanske bodde i staden som blev förstörd och bombad. Jag tycker också att den här gruppen är väldigt relevant och det är mycket uppmärksamhet kring dem nu efter deras stora dåd i bla Paris och i Belgien. Jag tycker att det är läskigt att dem har så mycket makt och att dem får ha det. Jag tycker att detta är hemskt och valde att uttrycka det i min målning. Jag är ganska nöjd med mitt resultat eftersom att jag hade väldigt lite tid på mig att göra den. Men hade jag Harry mer tid så hade jag nog gjort något annat eller använt en annan teknik.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Skriftlig redovisning

Tema: drömmar
Teknik: instalation

I tema drömmar så gjorde jag en drömfångar som sägs ska fånga mardrömmar, man hänger den ovanför huvudet på sängen. Och en drömfångare tycker jag är väldigt kopplat till drömmar. Mitt arbete var en installation och jag använde ingen speciell teknik men jag använde flera varv ståltråd och tejp till cirkeln som jag sedan snurra beige garn runt. Sedan gjorde jag två mindre cirklar som jag skulle ha under, och gjorde likadant på dem. Sen använde jag svart tråd för att göra mönstret inuti. Min inspiration e en vanlig drömfångare eftersom dem finns typ överallt och jag gjorde typ en likadan fast egen gjord. Det var lite svårt att komma igång med det här projektet för att grunden skulle vara två cirklar men jag visste inte vad jag skulle använda för material för att på en bra tjocklek och form. Så vi bestämde att vi skulle beställa fyra cirklar vi beställde också bruna fjädrar i samma veva. Men det skulle ta typ fyra veckor att få fram grejerna. Så jag fick improvisera nya ringar med ståltråd som gick lika bra. Sen använde jag ganska tjockt garn så ringen blev ganska tjock. Jag är ändå ganska nöjd med mitt resultat för den ser ganska verklig ut, och jag fick resultatet jag ville. Min drömfångare uttrycker drömmar på det sättet att man använder den för att fånga drömmar, att den fylld av drömmar typ.


Tema identitet
Teknik: collage

I temat identitet fick jag inspiration från min kamerarulle och mina vänner. Jag har gjort pusselbitar med bilder ifrån min kamerarulle som jag har format till ett hjärta, som jag sedan fäst på ett stort svart papper. Anledningen till att jag använde mina kompisar i det här projektet är ju att dem är en del av mig och på ett sätt så är som med och påverkar och skapar en liten bit av mig. Dem är ju en liten bit av min identitet. Och anledningen till att allting är hjärtformat är för att dem finns i mitt hjärta. Jag tog bilder på olika vänner som betyder mycket för mig och bilder som är fina glada och färgglada. För det är så jag blir när jag är med dem. Det är också nån bild med min familj som också är en bit av mig. Jag vet inte vad jag använde för teknik men jag skrev ut bilder och klippte dem i en form av en pusselbit och sedan satte jag ihop dem. Att dem är formade till pusselbitar har också att göra med att dem kompletterar varann och mig. Allting med det här projektet har en mening och betydelse för mig. Det här projektet är min favorit. Jag behövde inte så mycket hjälp i det här arbetet för jag visste precis vad jag skulle göra och hade allt bestämt i huvudet. Jag är nöjd med det här projektet men jag hade kunnat vara noggrannare när jag skar ut pusselbitarna för nu har det blivit lite mellanrum mellan vissa pusselbitar och det är inte så jättesnyggt. Förutom det så hade jag inte velat ändra på något. Bildernas färger hå också bra ihop men varann. Mitt budskap är att man ska hand on sina vänner och familj för det skulle jag säga är det viktigaste man har och att dem skapar lite av sig själv och är en bit av dig.Jag tycker att den här terminen har vart rolig och jag tycker att det är både och att få bestämma själv vad man ska göra, jag får så mycket stress och press att komma på något så tillslut så blir det inget typ. Så jag tycker nog att det är bättre och roligare att få en bestämd uppgift så att jag vet vad ja ska göra. För min del så tycker jag att det är roligare och det går bättre när jag vet vad jag ska göra. Så det tog också ganska lång tid för mig att komma på dem här idéerna.

Likes

Comments

Nu är jag äntligen klar med mitt sista arbete, identitet. Jag har skrivit ut många bilder på mig och mina kompisar och dina minnen. Som jag har klippt i formen av pusselbitar och limmat ihop till ett hjärta. Det här arbetet är mitt andra och jag kommer tyvärr inte hinna göra ett arbete inom makt eftersom att jag har vart sjuk och borta väldigt många lektioner så har jag inte hunnit. Det här arbetet representerar identitet och jag tycker att mina vänner och min familj ör en sådan stor del utav mitt liv att det också är en liten bit av mig, alltså lite av min identitet. Och att dem är formade till ett hjärta är ju för att dem är i mitt hjärta. Nästa lektion så ska jag planera min redovisning och jag ska också försöka att hinna med något litet inom makt.
Puss puss!

Likes

Comments

Bildanalys
Jag valde målningen skriet av Edvard Munch, dels för att det är en utav världens mest kända konstverk men också flr att den uttrycker så väldigt mycket känslor. Bilden tilltalar mig på så sätt att man "fastnar" i den. Man kan liksom inte slitas från den. Man fastnar och det flöder hur mycket tankar som helst i huvudet. Det känns som man är med inuti målningen och är där och står på bron själv. Direkt när jag ser bilden så känner jag panik, av att bli jagad för till vänster på bilden gå går två svartklädda män. Därför får jag känslan av att personen som skriker är jagad. Jag känner mig också väldigt ensam när jag ser den, att man inte har någon annan väg att gå. Att man är fast och ensam. Jag tycker också att bilden förmedlar rädsla, rädslan av att bli jagad. Att skrika tycker jag kopplas till att man är rädd, när man är rädd så skriker man, och tavlan heter ju trots allt "skriet". Första gången jag såg den här målningen var nog någon gång i lågstadiet eftersom att de är så pass populär. Jag kommer ihåg att första gången jag såg den så blev jag nog lite dyster. Det första jag lägger märke till i bilden är mannens ansikte. Den är ju väldigt central i bilden och har en lite annorlunda form i bilden vilket jag tror att ögonen dras till först. Jag tycker att mannen i bilden ser väldigt sjuk ut, lite sinnessjuk. Eftersom att ansiktet är väldigt blekt och han har en svartdräkt.

Bilden förmedlar mest dystra färger, blå, orange, röd, beige, svart och lite brunt. Det är en blek man utan hår som står på en lång beige, brun bro med tre räcken och händerna högt uppe på huvudet, han har öppna ögon och en avlång rund mun och han har svarta kläder på sig. Längst bort på bron till vänster går två svartklädda män som syns lite diskret i bilden, dem syns inte så mycket i bilden. Bredvid den långa bron syns ett djupt hav med mörkblå och ljusare blå färg. I havet syns också land/ en ö i beige, hudfärgad färg. Ovanför havet finns en orage, rosa, gul himmel. Man ser att mannen skriker och det ser ut som att skriket går igenom hela tavlan. Att det är så högt att det skär igenom allt i bilden eftersom att havet och himlen är lite "böljande". Jag tycker att miljön är väldigt dyster och läskig.

Edvard Munch har målat fyra olika versioner av skriet. En i tempera på pannå so hänger i Munchmuseet i Oslo. En version i olja, tempera och pastell på pannå från 1893 som finns i Nasjonalmuseet i Oslo. En i pastell som finns i Munchmuseet. En version i pastell från 1895 har fram till 2012 ägts av norrmannen Petter Olsen.

Man blir också väldigt nyfiken när man ser bilden för man vet inte varför han skriker eller är rädd, så den väcker otroligt många tankar och känslor. Målningen är som sagt gjord av edvard munch med expressionismen dr han uttrycker mycket av hans känslor i ett konstverk. Edvard var med om många dödsfall inom familjen som ung vilket har vart en stor inspiration. Jag tror att mycket utav honom själv uttrycks i skriet. Att han upplevt en riktig hemsk, läskig och traumatisk sak som han har fått ner i en målning.

Likes

Comments

Edvard Munch

Edvard Munch var en norsk konstnär som föddes 1863 på en liten gård i Norge. Han växte upp med sin mamma pappa och flera syskon. Men hans mamma laura dog redan när han var fem år av tuberkulos, vilket också hans syster gjorde. Systerns död inspirerade honom till ett av hans mest kända konstverk "den sjuka flickan" som jag återkommer till sen. En annan av hans yngre systrar diagnoserades som sinnessjuk och ännu en yngre bror till Munch dog. Alla dessa tragiska händelser och förluster i hans barndom har inspirerat honom till många a hans verk som tex "vid dödsbädden" och "dödsrummet". Deras pappa uppfostrade barnen efter mammans död, men han sägs också ha varit sinnessjuk, han satte skräck i dem genom hans tro på att hamna i helvetet. När Edvard var 26 år gammal så dog fadern. Men hans far fick också in Edvard på Christiania Tekniske Skole år 1879. Men bara efter ett år slutade han skolan och skrev i sin dagbok att han ville ägna sitt liv åt att bli konstnär. Hans rörelse var främst inom expressionismen. Han blev en viktig inspirationskälla till den tyska expressionismen. När Munch var knappt 20 år så debuterade han på Høstutstillingen 1883. Edvard dog när han var 80 år gammal år 1944.

Jag tycker att Edvard munch's målningar är väldigt mörka och dem uttrycker mycket ångest, sorg, död, elände och plåga. Ma blir ju inte så glad och lycklig när man ser hans verk, snarare ångestfylld och ledsen. Edvard Munch verkade som en väldigt olycklig person och det lyckades han få ut i sina ledsamma och mörka konstverk. Jag tror att alla av hans tavlor har en historia bakom sig och att alla målningar är som tagna ur hans liv. Jag tycker att hans målningar är fina och dem uttrycker så himla mycket och det finns så många tolkningar utav dem. Hans mest kända konstverk är skriet som går att tolka på otroligt många sätt

Konstverket heter "den sjuka flickan".
(1885-1886) målningen inspirerades av
hans sjuka syster och det är en väldigt
mörk målning.

"Livets dans" (1889-1890)
Målad med olja på duk och
Hänger idag i Oslo på nationalmuseet.

"Svartsjukan"
(1896-1897)

Likes

Comments

Hej heh!
Idag så har ja börjat på det nya projektet "makt" eftersom att jag inte kan göra klart drömfångaren än för att dem bruna fjädrarna som vi beställt inte har kommit än. Jag har inte hunnit så mycket av lektionen eftersom att jag var tvungen att stå i skolans cafe så jag han bara göra en skiss. Min tanke bakom skissen var att vissa människor bara ser pengar och struntar i världen. Så min tanke är att jag ska teckna på det här området makt. Och att jag ska göra världen 3D aktig med hjälp av grönt och blått silkespapper. Nästa lektion så tänker jag börja med ritningen på riktigt, på ett stort papper.

Likes

Comments

Hej!
Idag på lektionen känns det som om jag inte har hunnit med så mycket på dem här två timmarna. Men det känns ändå som om den är ganska klar. Nästa lektion så har förhoppningsvis fjädrarna som vi har beställt kommit hit så jag kan knyta fast dem, sen är jag nog så gott som klar med projektet drömmar. Så nästa lektion när jag förhoppningsvis har gjort klart drömmfångaren så tänkte jag börja på ett nytt tema. Antingen makt eller identitet. Men just nu har jag inga idéer till varken identitet eller drömmar så jag får fundera på det tills nästa vecka så får vi se vilket tema jag har valt.
Puss o hej levepastej! <333

Likes

Comments

Hej!
Idag så har jag inte hunnit med så mycket. I började lektionen med att göra ett "nät" på dem två mellanstora ringarna. Eftersom att det var ganska svårt så tog det oxå ganska lång tid. Så resten av lektionen så fortsate jag leta efter en stor ring som jag kunde använda. I slutet av lektionen så hittade jag en lite tjockare träd som jag virade flera varv så det blev en stor ring. Sen virade jag tejp runt hela för att den skulle få en bra form. Nästa lektion så tänkte jag vira en tråd och göra ett nät på den stora ringen. <33

Likes

Comments

Hej!
Idag på lektionen så har jag inte hunnit med så mycket. Men jag börjar komma igång med min drömfångare på riktigt nu i slutet. Jag har hunnit vira en beige tråd runt om alla tre ringar och har också hunnit göra ett "nät" på den lilla ringen med svart tråd. Nästa lektion så ska jag försöka hitta material till den fjärde ringen som jag tänkte skulle vara mycket större. Och göra nät på alla ringarna.

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag bestämt mig för att göra en drömfångare som instalation i temat drömmar. Det jag har hunnit med idag är att göra en skiss. Jag har också hunnit göra tre ringar i ståltråd till min drömfongare som ska bestå av fyra ringar. En stor, två lite mindre, och en liten.

Likes

Comments