Idag har det hänt en massa både sorgliga & roliga saker som jag bara måste berätta om!

Till att börja med kom jag till jobbet 07.00, skötte rutinerna med den enda hunden som var kvar och städade ur en box eftersom en annan hund farit hem under gårdagen. Det gick lugnt & jag var klar snabbt, väldigt bra med andra ord. Den sorgliga nyheten är dock att den enda hunden som är kvar far hem imorgon, men istället tar jag hit min egen hund. Jag kommer att ha så kul, iumed att jag gjort klart det mesta av allt jobb ska jag bara småstäda lite & mysa med min egen pojke. Hur kul? Tänk om han passar in här jättebra, också har man haft honom hemma i tre veckor i onödan. Då skulle jag bli deprimerad alltså, haha. Jag får ju ha honom på jobbet om jag vill men han är en "problem individ" om man kallar det så. I vissa fall har han problem med vissa hundar och människor, men oftast går det bra. Iallafall, om ni inte förstod det så var det den goda nyheten! Jag ser så fram emot det, och under rasten skall vi träna lite på plan. Så vitt jag vet är det ingen skott-träning så han borde inte skaka så han ramlar ihop iallafall, vilket är skönt, otroligt skönt!

Nåväl, satt en stund idag och skrattade med en av mina kollegor. Vi drog torra skämt och det var roligt, har nog inte garvat i den volymen på lång tid! Det var välförtjänt när jag har jobbat så hårt. Måste också berätta vad personalen har sagt om mitt arbete, såhär löd ett beröm; "du bryr dig om djuren och tar hand om dem samt är noga med städningen. Jo, du är jätteduktig". Det var riktigt kul att höra, men det bästa jag hört under mina tre veckor var nog; "Oj, har du redan börjat (med en uppgift). Du kan ju det här! Du är ju så duktig, du måste nästan stanna här". Då blir man riktigt peppad och vill jobba, tackar gudarna för att jag fick en av de bästa jobben i kommunen. Så tacksam och glad! Men vid närmare eftertanke tror jag inte på att "gudarna" fixade detta, snarare min morfar. Han är bäst, än idag. Fastän han ligger i graven & inget skinn har, så är han min skyddsängel i vått och torrt.

Oj, jag har glömt att säga en till sak som hänt i livet. Jag skulle hämta ut ett H&M paket igår och jag stog redo att betala och tjejen såg förvånad ut. "Hmm?" tänkte jag. Men jag tror att jag slapp betala för att de drog av min retur från min nya beställning. Om inte annat har H&M sänt mig ett par gratis kläder, men det är inte så troligt. Haha! Jag kom hem och provade och de var så sköna! Det var så värt att beställa dem, det var bara några få kvar i min strl så jag klickade hem artiklarna snabbt som blixten. Om det är någonstans jag älskar att beställa kläder ifrån så är det där, kan även medge att jag beställt igen i förrgår fast lite mer nödvändiga saker såsom en matta, trosor & mjuka bhar.

Jag trodde att jag hade en fejd med en arbetskamrat om ni läst ett av mina tidigare inlägg; men jag tror att det är antingen hen eller jag som vaknat på fel sida. Jag har en tendens att ta allting för seriöst vad det gäller kvinnors rättigheter och reagera jättestarkt; men jag ska börja sacka ner i tempot nu, jag lovar. Personen i fråga är en schysst människa och precis som mig har hen både goda och dåliga sidor. Observera att jag skriver hen för att jag inte vill hänga ut en människa, vi är bara tre pers här nu och jag vill inte att någon av oss far illa.

Iallafall, gud vad jag var pratglad. Gud, det bara ryker från tangentbordet! Skämt åsido, jag skriver väldigt fort fastän jag inte tänker på det. Det brukar då folk säga iallafall; särskilt äldre människor eller folk som skriver med en hand. Ungdomar brukar tycka att det är normalt, de skriver ju ungefär lika fort som jag. Dags att avsluta texten och säga adjö; det här blev mer av en fritidstext och inte så seriös och saklig som jag önskat. Men, sådana finns det också här i världen. Jag är så glad så det bara bubblar & fnitter i mig nästan, och då är man lite slarvig. Ungefär som när man är kär, fast jag är glad. Det förstår ni va?

Hörs & syns

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Finns inte så mycket att göra på jobbet nu, under de tre veckorna jag varit här har jag jobbat bort i stort sett allting. Dessutom far två stycken hundar hem idag, så det kommer bli riktigt tomt i "hundstallet". Det som blir kvar är en liten gråhundstik, hon är lugn på promenader men skäller mycket inomhus. Jag ska dock pallra mig ut med henne i eftermiddag då det är fint väder ute; man får passa på eftersom man bor i Norrbotten. Här uppe bjuds det inte alltid till med fint väder vareviga dag!

Livet är på en neutral fas just nu, så jag har inga viktiga prov, engagemang eller saker att göra. Vilket kan vara skönt vissa tillfällen, men för stunden känner jag att det är inte tillräckligt stimulerande för en uttråkad ungdom som mig. Om jag hade haft körkort hade jag farit iväg en sväng och kanske hälsat på släktingar & vänner några mil bort, men det kommer när man minst anar det. Förhoppningsvis ska jag ta en handledarutbildning med morsan så snart som möjligt och sen är det bara att öva, öva öva! Helst av allt hade jag vilja ha det några dagar efter min födelsedag nästa år. Haha, kan knappt föreställa mig att lilla jag ska köra bil på landsväg och så vidare. Det låter ju konstigt? Nu är det dags för planering, rast och sedan jobb igen. Vi får se vad jag hittar på för något att roa mig med här i några timmar 🙌

Hörs & syns

Likes

Comments

Shit, kan inte beskriva dagen den var så seg. Jag har uträttat mycket men det känns som att jag bara luffsat runt som en gömd tomte, varit lite här & där. Började som vanligt med rutinerna vilket gick bra, hundarna fick sin mat och jag diskade vattenskålarna mens de höll på. Och massa annat som ni redan vet som jag skrivit ut här, är allmänt trött så ni får acceptera att jag är lite oseriös under dagens uppdatering!

Jag har städat lite smått, "dragit ihop" smuts med en grej jag inte kan namnet på och gått ut med hundar. Städat kylen och torkat bänkar, och lite mer som min hjärna tyvärr förträngt. Nåväl, när jag kom hem på eftermiddagen åt jag och kollade lite Youtube klipp & bara myste på. Det fanns inte så mycket intressant så gick och la mig framför tvn med mamma, dock så skrev Michelle på snap att hon ville spela så vi hängde ett tag. Före detta har jag efter flera månaders väntan fått mamma att gå med på att beställa ett par hamsterhjul som jag viljat ha en lång tid; den är platt och skonsam för deras rygg. Det passar lägligt för vår största hamster har nyligen sprungit sönder hans gamla hjul; för andra gången! Det börjar bli sjukligt. Kraftiga hamstrar är dyra i drift, haha. Jag tog även två olika sorters sand, en gullig matskål med hamstermotiv och gud vet vad. Min hjärna är lite "off" idag som ni märker. Intressant va? För er som inte är särskilt intresserad av djur, helst smådjur är nog detta högst sömnstimulerande. Men det är nog bra, klockan börjar bli kvälls och det är dags att krypa till kojs. Klockan är exakt 20.06 i skrivande stund!

Hörs & syns

Likes

Comments

Då 2016;

Nu 2017;

Året 2010 fick jag min allra första rejäla systemkamera och på bara några år har jag utvecklats så otroligt mycket. Till en början fotade jag hur som helst och numera tar jag seriösa bilder i bra kvalité, det jag älskar att mest att knäppa bilder av är porträtt och djurmotiv. Jag har bland annat fotat mycket av de bilder som min familj får förmedlat av mig som de sedan lägger ut på Facebook för att visa sina vänner, ett utav mina bästa bilder är då jag fotade min mormors profilbild. Den är så fin och fångar verkligen hennes personlighet i ett nötskal, "pang pang" ungefär. Dock tänker jag inte visa den då man faktiskt får ha lite respekt i bakryggen! Vet själv hur det känns då personer "tvingar mig" att låta dem publicera en bild på mig som jag inte vill.

Hoppats ni tyckte bilderna var fina, vill så gärna visa er mer av mitt axplock men har alltid i bakhuvudet att de kan fara på vift och det är något jag inte vill. Särskilt inte på mig själv! Om man är en känd profil så kan alla säga att "Åh men det där är Bianca Ingrosso" eller någonting sånt men eftersom jag är en vanlig medborgare kan de exempel skapa ett konto där jag är en porrstjärna eller skriver hat; och folk tror att det är jag. Det känns osäkert och därför tror jag det är bra att ligga lågt, det rekommenderar jag alla både en och två gånger.

Hörs & syns

Likes

Comments

Tjabba tjena på er alla!

För stunden bloggar jag för första gången från min alldeles egna dator, tog tag i saken jag tänkt fixa flera dagar; installera internet stickan som egentligen är för mammas dator. Men jag tjuvlånar den lite när jag behöver det, vilket kan vara bra att ha i reserv. I alla fall; vaknade 06.00 som vanligt, men var så trött så låg och drog mig till tjugo över. Snacka om att jag kommer vara trött efter min sista jobbvecka, men det är de värt helt klart. Som vanligt for jag till "hundhuset" kring klockan halv åtta och bytte vatten till hundarna, diskade skålar & gav mat och diverse liknande saker. Det gick bra och för första gången fixade jag allting själv, precis alltihop. Den personal som hjälpte mig tog utsidan, vilket tog ganska snabbt så jag var ensam där och kunde jobba i godan ro. Det gick otroligt snabbt och rutinmässigt, jag märker verkligen att jag kommit in i rutinerna. Hade definitivt kunnat jobba med det som heltidsjobb efter gymnasiet, så värt!

Liksom alla andra dagar var jag i "jobbartagen" och fick återigen höra att jag var som en durasellkanin, ja men vad ska man säga? Jag är den som vill ha bort uppgiften snabbt och fokusera framåt, vilket kan vara både bra & dåligt. Jag gör allting noga men iumed att jag är så snabb har jag lite att göra resten av dagen, men det gör inget. Då brukar jag tramsa med personalen och småstäda, helt ok med andra ord. Gud vad mycket jobbsnack det blev, börjar bli en riktig "grown up". Haha! Dock så sjönk en människa på mitt jobb i mina ögon idag; jag hade min feminist-tröja på mig och var lite mallig. Klart, vem skulle inte vara stolt av att kämpa för bra saker? Jag tog upp att kvinnor bl.a. blir slagna i hemmet och hen nästan skrattade bort det hela. Där och då tänkte jag; nej vet du vad, jag är glad att jag mötte dig så jag vet vilka människor som jag kan lägga mer förtroende & tillit till. Alltså inte sådana som dig tyvärr, så sjukt besviken. Trodde verkligen att den här människan var en vän för livet som delade samma värderingar, men så var inte fallet. Har även lite annat jag irriterar mig på; men det skriver jag inte ut. Fattar inte, varför är man inte feminist?

Hörs & syns

Likes

Comments

Nouw Magazine