Deze week was ik in Praag! Het was namelijk meivakantie (nu ik dit schrijf nog steeds, van 24-4 tot 7-5 heb ik vakantie.) We hebben er veel gedaan. Het leken wel twee weken! Door het vele lopen, hadden we allemaal wel pijn aan onze voeten of waren we moe. Maar dat hoefde de pret niet te bederven! Deze week is in delen gesplitst omdat we dus heel veel hebben gedaan. Ik ga elk deel 2 dagen doen.

Maandag 24-4
Ik werd wakker in Dresden want daar bleven we overnachten zodat we niet in een stuk heel ver hoefden te rijden naar Praag. Ik ging met mijn vader bij een bakkertje in de buurt van ons hotel, bijna appartement het was namelijk heel groot, broodjes halen voor het ontbijt. Tijdens het ontbijt hadden we besloten dat we eerst, voordat we naar Praag gingen rijden, nog naar Sächsischer Schweiz zouden gaan. Dat is een heel mooi natuurgebied in Duitsland. Het was door 2 Zwitsers "ontdekt" en ze vonden het er erg op Zwitserland lijken, vandaar de naam Schweiz. We hebben daar lekker gewandeld en foto's gemaakt. Daarna gingen we onze broodjes eten die we bij de bakker hadden gehaald. We hadden nog een beetje (lekkere :p) trek dus namen we nog een soft-ijsje met chocolade er omheen!

Toen gingen we de auto in op weg naar Praag. Het was een eindje rijden maar gelukkig hadden we gister al wat gereden. Toen we waren geparkeerd moesten we nog met de metro naar het centrum en toen waren we er. Toen we in Praag aan kwamen waren we helemaal verbaasd over hoe mooi het was. Hier de mooie huizen:

Maar we moesten eerst de sleutel ophalen om binnen te komen in ons appartement. Het was even zoeken maar we hebben het gevonden uiteindelijk! :p We hoefden daar eigenlijk alleen de sleutel te halen en daarna moesten we nog gaan zoeken naar het appartement... Het duurde even maar toen waren we er. Het was op het eerste gezicht echt heel vervallen en lelijk, maar toen we de deur open deden waren we heel erg verrast, want we waren er toch een beetje vanuit gegaan dat het appartement dan vast ook lelijk was, maar het was super mooi! Na al onze spullen te hebben neergelegd, gingen we eigenlijk gelijk naar buiten. Onze auto was dus niet in de buurt dus we hebben de hele week naar alles toe gelopen. We gingen een beetje de buurt verkennen en dat was erg leuk want we kwamen er achter dat we heel dicht bij het oude stadsplein waren.

We gingen dus kijken bij het plein maar we zijn ook naar de Karelsbrug geweest. Het was er erg druk en er waren veel souvenirkraampjes. Je had vanaf daar een heel mooi uitzicht.

We hadden al een beetje honger gekregen dus gingen we op jacht naar een restaurant. We vonden een straatje met een rij restaurants, en we gingen daar kijken. We vonden er eentje waar het niet zo druk was dus we wouden er bijna niet naar binnen, gelukkig deden we het wel want het was heel lekker! Toen gingen we weer naar het appartement en kon de volgende dag beginnen!
Dinsdag 25-4
We werden erg vroeg wakker door de buren. Eigenlijk sliepen we gewoon in een appartementengebouw, dus onze buren woonden daar echt. We gingen na het ontbijten gelijk onderweg, en dit keer naar het Joodse deel van de stad. (Ik weet niet of het heb verteld maar we waren gister in de Oude Stad.) Er waren mooie synagoges en gebouwen. Ook was er een begraafplaats maar daar kon je alleen in als je ook voor de andere 3 gebouwen betaalden. Dat hebben we niet gedaan. Dit was zo'n synagoge:

Toen we daar al het bijzondere hadden gezien, gingen we naar de Tjechische Burcht. Het is eigenlijk niet echt een burcht of kasteel eerder een verzameling kerken, paleizen, torens, musea, tuinen en heel veel toeristen. De burcht steekt over heel Praag uit. Vanaf de bruggen in Praag kan je de beste foto's maken. We gingen toen we daar waren eerst naar het uitzichtpunt, waar we de dus een heel mooi uitzicht hadden over Praag! ;p

Na een tijdje hadden we het wel gezien dus gingen we kaartjes kopen voor andere dingen die er nog te zien waren. We gingen naar het Oude Koninklijk Paleis, het st.-Jorisklooster, de st.-Vituskathedraal en het gouden straatje. Voor de st.-Vituskathedraal moesten we heel lang in de rij staan. We wilden er al eerder in maar toen was de rij nog langer, dus gingen we toen eerst naar het Oude Koninklijk paleis. Dat was erg mooi en de st.-Vituskathedraal ook. Het st.-Jorisklooster was een beetje kaal maar zeker niet lelijk! Het gouden straatje was wel leuk maar het waren eigenlijk gewoon huisjes met souvernirwinkeltjes erin plus veel toeristen.

We hadden na al dat lopen erg pijn aan onze voeten en we waren erg moe, dus gingen we even uitrusten in ons appartement. Toen we weer een beetje honger hadden gingen we op zoek naar het restaurantje dat mijn moeder vond in een gidsje. We konden het eerst niet vinden omdat het onder een ander restaurant was maar zoals de dag daarvoor hadden we gewoon weer eten! Het was heel erg gezellig in het restaurant, en dat vooral omdat er een man op een accordeon allemaal liedje aan het spelen was. (Helaas vooral Tjechische...) We gingen weer naar het appartement en gingen slapen.

De andere delen komen nog maar ik dacht, als ik gelijk de hele week doe word het té lang en is het niet meer fijn om te lezen. Dus tot deel #2 ! <3
X Bibi

Likes

Comments

Ik hou al heel lang van koken, dat betekent niet dat ik er heel goed in ben maar ik vind het wel heel leuk! Als ik ga koken kook ik eigenlijk altijd het zelfde. Ik vind heel lekker is simpel als je het de tweede keer maakt, want bij de eerste keer is het nog een beetje inkomen. Het is namelijk cannelloni met ricotta en spinazie!
Dit zijn de benodigdheden voor 2 personen:
(Wij thuis, met zijn vieren, doen alles dubbel.)
★ 4 lasagnebladen
(Dit kan je ook zelf maken maar dat is heel ingewikkeld, dit is dus de gemakelijke versie!)
★ 300 g spinazie
★ 200 g ricotta
★ 1 soeplepel pijmboompitten
★ 1 teentje knoflook
★ 20 cl tomatensaus
★ parmezaan
★ olijfolie
★ peper & zout
Oké, als je alles hebt gepakt kunnen we beginnen!
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Was de spinazie, verwijder de taaiste bladstelen en bladnerven. Droog de blaadjes. (Dit hoeft ook opzich niet, spinazie is namelijk ook gewassen te koop in de supermarkt.)
3. Pel en hak/verpers het teentje knoflook.
4. Stoof de spinazie en de knoflook in een pan met wat olijfolie zolang tot de spinazie helemaal geslingt is.
5. Laat het uitlekken en meng het met de pijmboompitten, ricotta en kruiden maar smaak.
6. Doe bij elk lasagneblad een klodder van de bereiding in de breedte van het blad. Rol het dan in.
7. Leg steeds als je er een heb gedaan het in een ovenschaal tegen elkaar aan. Het maakt niet heel erg uit hoe je het neerlegt als het maar past! :)
8. Bedek de rolletjes met de tomatensaus en strooi dan de parmezaan er overheen.
9. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Dit is het eindresultaat!

Ik heb dit niet zelf bedacht trouwens, het komt uit een kookboek dat uit de bibliotheek komt. Ik heb, toen ik het de eerste keer maken een foto van het recept gemaakt omdat ik het zo lekker vond en dat ik het dan nog een keer kon maken! :)
Dat was het recept! Ik ook dat je het gaat maken want het is de moeite waar hoor! :D
X Bibi

Likes

Comments

Hoi! Ik had het idee om een blog te beginnen! Niet zo maar, het heeft reden!
1. Omdat mijn nicht op vakantie, en die vakantie had ze opgeschreven op Nouw, mijn moeder het had doorgestuurd via Whatsapp, en toen ik het las eigenlijk meteen dacht: dat wil ik eigenlijk ook wel!
2. Omdat ik zelf ook eigenlijk al best lang boekjes bij hou zoals: mijn boekje waar ik elke dag opschrijf in sleutel/kern-woorden wat ik die dag heb gedaan. En eentje waar ik dingen opschrijf over mezelf en dat ik het dan later terug lees en dat je dan kan lezen wat ik toen leuk vond en wat ik toen zo zal deed.
Het leek me leuk om dit te delen! Ik ga ondertussen nog steeds die boekjes bij houden, maar nu óok op voor andere. Ik ben nog een beetje bezig met het goed opschrijven van dingen en foto erbij plakken maar dat komt vast wel goed! (Hahah hoop ik :D!) Vandaar dat deze post denk ik een beetje rommelig is.

(Sorry voor de niet zo mooie foto... Is gemaakt met de Ipad. Voortaan gewoon met mijn camera!)
Ik had intussen al nagedacht over ideeën om over te schrijven. Het zijn er pas een paar maar er komen vast nog wel meer dingen! Dit zijn ze voor nu:
~ Weekblog (datum zoveel tot datum zoveel. Voorbeeld: Weekblog 10-4 / 16-4)
Je kent vast wel weekvlogs op YouTube, waar ze vloggen wat ze die week hebben gedaan. Mijn idee is dus, misschien al wel duidelijk ;), om mijn week op te schrijven. Om te weekbloggen dus!
~ Food (# 1,2,3,4 enz.)
Hier komen vooral recepten, eettips en eigenlijk alles wat met eten te maken heeft is te vinden bij food!
~ Tips (erbij over wat)
Nou ja het is denk ik wel duidelijk maar ik leg het als nog even uit. Ik ga tips geven over verschillende dingen! Ik heb er bewust voor gekozen om het niet niet 5 tips of 10 tips te noemen omdat ik dan misschien dingen niet ga opschrijven als ik niet genoeg tips heb. Nu kan ik over meer schrijven en hoef ik me daar niet druk over te maken :)!
~ Discovered (wat ik heb ontdekt)
Dit is eigenlijk een onderdeel die ik denk ik niet vaak ga gebruiken maar wel leuk is. (Hoop ik!) Het idee is dat als ik iets nieuws heb gebruikt, gedaan of iets dergelijks, ga schrijven! Het kan van alles zijn en dat maak het, hopelijk, leuk! Het kan iets zijn dat ik heel leuk vind of dat echt heel stom is of wat niet werkt.
Dit waren ze eigenlijk! Het heb geen vaste dagen ofzo, gewoon af-en-toe een post.
X Bibi

Likes

Comments