​Ringa VFU plats och fixa det är nu gjort, så bara resten av listen med saker att göra kvar. Det är inte så lätt att göra saker när ens huvud bestämt sig för att göra ont! Slänger jag i mig en till pirog borde det kanske bli lite bättre. Pluggandet blir dock lidande av detta. Har en presentation nästa fredag och det känns rätt lugnt ändå. Lyckas jag börja senast söndag så borde det va fine. Har dock endel att läsa men det känns heller inte så stressigt av någon konstig anledning. Brukar oftast stressa en hel del för över att jag har så mycket att göra när det känns som det inte fins en chans att jag ska hinna. Men nu är det liksom, läser ja lite här å där och inte sträck läser timmar i sträck så borde det va fine. Mitt huvud blir gladare då med. 

Nu är det ju såhär att jag borde verkligen diska men jag orkar inte med henna huvudvärken. Men klaga på internet det klarar jag, men det är så mycket lättare med. Ne disken får vänta till huvudet blir bättre eller så får ja tvinga sambon att diska när han kommer hem. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja, jag gillar faktiskt hösten mer än sommaren! På sommaren är det så varmt och äckligt, nu är det kyligt och jag kan ha varma mysiga huvtröjor, tofflor, halsdukar, kängor, sitta under filt och mysa och dricka te. Saker som är alldeles för varmt för att göra på sommaren. Och nej, ligga på stranden och sola är ett stort NEJ! för mig. Vad är ens meningen? Bara ligga där och riskera bli bränd bara för att få lite färg. Är man på stranden ska man ju bada, vad är annars ens meningen med att åka till stranden? Nej jag lyckades inte bada en enda gång i somras, även om jag skulle vilja det. Men det bara blev inte så helt enkelt. Snart är det dessutom Halloween vilket är min favorit högtid efter jul. Ja, jag gillar faktiskt julen lite mer. OM det är mycket snö ute, annars kan det kvitta. Julen har dock inte samma känsla längre som det var när man var liten och julen kändes super speciell. Nu är det bara en vanlig dag som är lite mysigare, om man inte tvingas sitta bland massor av folk bara för att man måste vara social på julen. Det ska inte vara så stelt, vill man se på tv eller spela lite tv/data spel så borde man få det. Skit i Kalle Anka, det är ändå samma om och om igen so jag började tröttna på för flera år sedan. Men ändå så blir det att man ser lite av det ändå för att man måste ju vara social.

Och nej jag klagar inte och hatar allt och vill att julen ska ställas in. Jag klagar bara på några saker som jag inte ser mening i helt. Varför gör man egentligen som man gör år efter år. Mest troligt för man bara det man alltid gjort, bara för att. Traditioner jag vet. Det jag tycker bäst om med julen är maten! Det är faktiskt den godaste måltiden om året och enda traditionen jag inte vill ska försvinna. Med mat och lite tända ljus så har man en perfekt jul. Paketen är inte det viktiga MATEN ÄR DET VIKTIGA!

Jag gillar hur det började om att jag inte tycker om sommaren till att handla om julen. Hmm... tror jag längtar lite efter den goda maten. Eller så börjar jag bli hungrig. Det sista stämmer nog mest även om båda egentligen gör det.

Ha det bäst

Likes

Comments

​Då är man tillbaka till att ha bättre rutiner igen, oftast i alla fall. Plugget har börjat och det är så mycket ny information att ta in men det känns att rätt någon stans att utbilda sig till förskollärare. Både längtar och är nervös över första VFU:n som sker senare under hösten. 

Under sommaren kändes det som dagen tog slut direkt. Nu är man förvånad över att ha halva dagen kvar när man tror tiden har sprungit iväg mycket mer. Vaknar tidigare, segar inte lika mycket på morgonen, sover tidigare och bättre. Något att göra om dagen, även om man inte har föreläsning eller något har man ända böcker som behöver läsas och plugga. Jag provade i fredags att göra ett schema för dagen vilket gick förvånande bra. Det såg ut så att jag pluggade en timme, gjorde något annat för att tänka på annat ett tag som att diska eller dammsuga, sedan plugg i en timme till. då häll jag på fram till eftermiddagen då det blev lite mer fritt. 

Innan har jag tvingat mig till att läsa så mycket åt gången tills jag nästan somnar. Nu när jag har denna timmes regel så slutar jag innan jag blir trött i huvet och har lättare för att återhämta mig och börja på nytt efter en kortare paus. Man får mer gjort utan att trötta ut sig själv lika mycket. 

Under denna timmen ska man alltså bara fokusera på plugg. Ingen facebook, ingen mobil. Behöver man inte datorn till det man pluggar just då så stäng av den eller lägg undan den så inget kan störa. Fokusera endast på det du ska göra, alltså plugga till timme är slut.

Good Luck

Likes

Comments

Katten tycker om att störa när jag spelar. lägga sig i knäet eller försöka gå på datorn och trycka ner tangenter. Men hon är så söt ändå. Nu ligger hon i knäet så får skriva på mobilen. Tycker mycker mer om att skriva på datorn för det ger en annan känsla. Men ja kan inte flytta på katten, det går ju inte. 

Om en vecka börjar plugget igen, längtar. Det är samtidigt lite pirrigt för det är helt nytt. Att jag redan pluggat på universitetet två terminer hjälper dock, då jag känner till lokalerna och vet hur tentor och allt funkar. Blir inte lika mycket scaredy cat då.

Nu gick katten så då blir det frukost!

Likes

Comments

Ännu en morgon och dag utan några planer. Mer än att gå ut en sväng och fånga Pokemons. Ja jag har börjat med Pokemon Go och det är faktiskt rätt kul. Måste bara bli bättre på att spela andra spel jag har med innan sommaren och ledigheten tar slut. Längtar till jag börjar studera så att jag har planer för dagarna och inte bara sitter och funderar. Vet ju om saker som borde göras ändå men, jag är för lat. Vilket jag borde ta tag i. Snart.

De få som hittar hit någon gång ibland undrar kanske varför jag fortsätter skriva när jag knappt får några läsare. Svaret är lätt, jag tycker om att skriva och jag skriver för mig själv. Att jag inte har några läsare gör egentligen inget. Jag skriver inte för er! Utan för mig!

Well, borde hitta på något vettigare att göra nu.

Likes

Comments

Det blev som jag ville, jag kom in på förskollärarprogrammet. Så nu blir det studier i 3,5 år. En riktig utbildning så det kanske blir nåt av mig tillslut.

Idag började jag kolla på Shadowhunters på Netflix och då jag var tveksam om det var något att se blev jag förvånad. Det var bättre än förväntat och har suttit fastklistrad sen dess. Så nu är jag snart klar med första säsongen. Sen måste jag försöka läsa mer.

Likes

Comments

Att inte ha något riktigt att göra om dagarna är uttröttande, man blir trött av att inte ha något att göra. Eller så är det bara hopplösheten över att man inte lyckades skaffa ett sommarjobb som gör sig påmind. Det jag har tid för nu är dock att läsa. Har flera böcker kvar men jag bläddrar mig igenom dem steg för steg. Just nu arbetar jag mig igenom The Sandman av Neil Gaiman. Detta måste vara den bästa serietidning jag läst. Den är så mörk och underlig och underbar. 

Jag måste nästan hålla mig från att börja skriva på engelska. Tycker mycket mer om engelska, hela språket är vackrare. Svenska är så tråkigt. 

Att jag lätt blir lat och inte orkar göra nåt hjälper ju direkt inte. Men ja steg för steg lär jag mig att bli mer "vuxen". Om det nu går. Fixa saker själv och inte få andra att göra det åt mig. Men att inte få hemsk ångest när jag till exempel ska till banken längre är rätt så skönt. Skulle jag göra något jag vanligtvis brukar göra så tar det emot väldigt mycket och jag måste slå mig igenom muren. Det blir dock lättare och lättare för varje gång. Det är bara den där första gången som är skrämmande, då man inte vet vad man har att förvänta sig, vad som kommer hända. När man väl har gått igenom det en gång så blir nästa gång lättare. Gång på gång tror jag det är något fel med mitt huvud men det kanske det inte är, fler kanske är såhär, men det vet inte jag. Vad jag vet är att det sakta blir bättre. 

Men nu kallar böckerna på mig! 


Likes

Comments

​För att vara tråkig ska jag börja med att berätta vad jag har gjort idag. 

Vaknade gick upp gjorde mig i ordning och åkte iväg in till stan för att lämna till baka en grej syrran hade lånat av nån, Sedan tog jag bussen till universitetet för att lämna tillbaka böcker på biblioteket då jag klarade hela kursen och slapp använda böckerna nåt mer. 

Sen gick jag runt på stan medan jag väntade på bussen hem igen, stannade till och handlade innan ja gick hem tillslut. 

Lagade mat till mig och sambon sedan har det inte hänt så mycket mer. Har lite huvudvärk så orkar inte göra så mycket. 

I morgon ska jag försöka sortera lite och lägga upp grejer på Tradera. 

Så detta är hur en dag kan se ut för mig, Tråkigt jag vet. 

Likes

Comments

Kursen är avslutad och uppsatsen och omtentan blev godkända, till och med VG på tentan. Så nu kan jag släppa den biten och fokusera framåt. Om några veckor får jag reda på hur hösten ska spenderas. Blir mer och mer nervös för var dag som går. Allt hänger på högskoleprovet om jag ska gå efter tidigare antagningsstatistiken. Nu över till något mycket mer intressant. 


(SPOILER VARNING OM MAN INTE SETT ALLA AVSNITT men det borde man ha gjort för vem kan vänta med att se ett avsnitt egentligen) Nu är även Game of Thrones slut för i år och jag väntar mer än någonsin på nästa säsong. Förutom när alla väntade på om Jon skulle komma tillbaka från de döda eller inte. Vilket han gjorde som tur var för nu är den andra Snow uppäten av sina egna hundar och Winterfell belongs to the Starks again finally. Är dock fundersam på var Littlefingers nästa plan är när Sansa dissade honom totalt. Hon har växt så mycket och är inte samma naiva flicka längre utan hon har lärt sig att överleva. Littlefinger gör allt för sig själv och hon vet att han inte går att lita på. Han byter ständigt sida, lurar alla och blir därmed väldigt farlig. Sen får man inte glömma att teorin som alla trott på i flera år är officiellt bekräftad. L+R=J Hur kommer det bli med detta när Jon får reda på detta som Bran har sett. Vad är Danys plan, kan hon låta Starks förbli King in the North, så får hon resten eller åtminstone är på Starks sida, jag vill INTE att de ska vara emot varandra när hon får reda på Jons föräldrar. Och han verkar inte bry sig så mycket om The Iron Throne så Dany could take it. Stark belong in the North. Höjdpunken för mig var dock Walder Frey som ovetandes äter paj som är gjort på två av hans söner, bakad av Arya Stark! And finally Walder Frey dies! Väntat på det sedan Red Wedding. Hon är ingen No One men kan ändå använda the power of the faceless men vilket gillas skarpt.

Men nu ska mitt tjat sluta för annars kommer jag bara fort sätta och fortsätta. 

Likes

Comments

Kursen närmar sig sitt slut och penga stressen till sommaren ökar. Jobb är sökta och nu är det bara att vänta och se om man får något jobb eller inte. Saker ska säljas, för just nu har jag för mycket. Lägenheten har blivit lite uppfräschad med målade lister och element, även fått ny spis och kylskåp. Att vi äntligen har flyttat har sjunkit in mer och jag är så glad över att det är gjort. Det är lättare att planera saker och göra som vi vill, det är ingen som tjatar på en hela tiden att göra saker. Nu är det dock vårt eget ansvar att disken blir diskat och att det blir städat, men det är lättare att göra något när man inte blir tjatat på att göra det. Vist ibland tar det några dagar att få något gjort men det får ta så lång tid, man kan inte orka vara på hela tiden. 

Kursen är som sagt snart slut, bara en A-uppsats kvar att skriva och jag är lite förvirrad än o vad jag ska skriva, kollar runt i böcker och läser lite här och där. Tillslut ska jag nog få till något. Samtidigt så har jag engelska B prövning nästa vecka som jag hoppas klara, men det ska väll inte va så svårt när man läser, pratar och skriver på engelska varje dag. Till sommaren blir det att spela mer dataspel och 3DS när jag har mer tid till det, samt att läsa böcker jag inte hinner läsa samtidigt som jag pluggar. 

Sen är ju frågan om jag får något jobb eller inte men det skulle underlätta på penga fronten. Nej man kanske skulle ta något att äta och så hörs vi igen om ett tag. 

Likes

Comments