​Det hela började med ett par timmar på YouTube, sedan var jag fast. Kom in på videos om minimalism och det var något som jag verkligen blev intresserad av snabbt. Tanken om att inte ha hur mycket saker som helst, bara det man faktiskt använder och som ger glädje. Jag började min resa till minimalist med att rensa igenom alla mina saker och kläder en gång, för att sedan göra det ännu en gång för att rensa ut ännu mer saker. Jag har nu fått sålt en hel del, gett bort en hel del och slängt det som inte kan säljas eller ges bort. sakerna har minskat en hel det, det samma med kläderna. Dock så försvann de flesta grejerna från förrådet vilket ger någon skillnad i själva lägenheten. Har dock mer plats över i förrådet nu. 

Att vara en minimalist innebär dock inte att jag är klar så fort jag har rensat bort allt som inte används eller behövs, utan det är en resa som fortsätter. Att tänka efter vad man ska köpa. Om man verkligen behöver det eller inte. Inte dra på sig massa saker bara för att. En regel som jag tycker om är att om man köper ett nytt klädesplagg till exempel så gör man sig av med ett man redan har. Man byter helt enkelt ut kläder, så att man kan köpa nya kläder om man vill men antalet ökar inte. Att köpa något på rea bara för att det är på rea är också en fälla man ska undvika. Det är dock en annan sak om det är något man faktiskt behöver, eller som man verkligen vill ha och vet med sig att man kommer använda. Då är reor bra. Som häromdagen då jag hitta jackan jag velat ha i månader på rea. Så jag köpte den, men då visste jag redan innan vilken jacka jag skulle göra mig av med. 

Målet är att när vi väl skaffar en större lägenhet ska allt få plats att vara framme, i förråd ska endast julsaker osv vara. Just nu har vi en liten etta med noll förvaring förutom en klädkammare och ett förråd inuti lägenheten. Detta gör att mycket inte får plats, mycket är tvunget att vara i förrådet.  Nu måste jag försöka läsa böckerna jag inte har läst så att jag kan plocka bort de jag inte vill läsa igen. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sommar på riktigt och vissa dagar är det rätt så okej, men det finns dagar jag önskar det började bli höst. Ja jag tänker vara den som klagar på att sommaren är för varm. För att jag funkar inte när det är för vart = över 25 grader. Ibland inte ens det. 

I juni fick jag ihop en hög med arbetade timmar, men i juli verkar det bli ganska så tomt. Vilket inte spelar någon större roll då plugget börjar till hösten igen och jag får CSN i augusti. Fast lite jobb vore ju skönt. Att inte ha något att göra om dagarna är lite segt. Har några projekt som är igång. Jag har fått bort en hel del kläder och saker. Efter några timmar på Youtube blev jag motiverad att få bort ännu mera saker. Speciellt kläder, vilket jag fortfarande har lite för mycket av. Jag är ju lite av en hamster så att faktiskt få bort saker är inte det lättaste för jag kan ju behöva det någon gång eller så kan jag bara inte göra mig av med det. Nu har jag tagit tummen ur baken och börjat lagt upp lite på tradera. Mina älskade New Rocks som knappt har blivit använda har jag knappt velat sälja, eller jag har försökt men ingen i närheten vill ha, då jag helt inte vill skicka de. men nu verkar det som att jag kommer vara tvungen till det för att få bort de. Jag kan ju ha kvar de men tycker det är synd att de bara står där och inte gör någon nytta. Innan jag köpte de var det de enda kängor jag ville ha men nu så vet jag att jag inte skulle ha köpt de så de såg ut som stora klumpar på mina fötter. De är dock jävligt snygga. Men använder jag de inte så är det ingen idé att de är kvar. 

Likes

Comments

En evighet senare är jag tillbaka. Trotts att det har gått flera månader har jag inte såååå mycket att säga. terminen är snart slut och att vara studiefri i några månader ska bli skönt. Äntligen hinna med att läsa alla andra böcker jag vill läsa och att inte behöva tänka på plugg hela tiden. För det blir ju så när man pluggar att det är det enda man tänker på nästan. Det snurrar ständigt runt i huvudet. Jag har även jobbat en del sedan mars, och i maj trodde jag att mitt schema inte skulle tillåta så mycket arbete men det blir några timmar mer än förväntat ändå. Då jag inte fått tag på något sommarjobb är varje timme viktig. Jag kommer dock skriva mig som tillgänglig för arbete som vikarie i sommar med även om det inte lär bli lika lätt att få arbete Men man kan väl hoppas.

Hunden växer som det knakar och blir ett halvår på torsdag. Oj vad tiden går. Jag längtar till jag kan fått bockat av mina små projekt som jag ska börja med så fort kursen har avslutats. Så det blir ordning här hemma nån gång. bort med saker, sortera, slänga. Bort med allt som jag kan tänka mig att göra mig av med, vilket jag måste vara mer hård på. Jag är ju en hamster som vill spara på allt, för att det någon gång kan vara bra att ha. Hur många gånger har det visat sig att jag behövt något av det senare? Inte så många nej. Men jag är så trött på att ha så mycket saker som bara tar plats, så nu ska det bort.

Det är även så skönt att det börjar smått bli sommar. Varit april väder alldeles för länge. Det gör även att mitt humör blir bättre och jag orkar mer, motivationen kommer tillbaka. Jag måste börja träna mer och ta vara på min kropp mer. Inte vara en soffpotatis längre. Tillbringar den mesta tiden hemma med att sitta i soffan. Jag behöver ett skrivbord. Men det kostar pengar och jag skulle nästan hellre flytta till en större lägenhet först. Det är en av grejerna jag längtar mest till nu, Att flytta till en tvåa eller billig trea, med ett sovrum och vardagsrum fören ett datarum vore trevligt med. Kunna inreda bättre. Nu är allt ihop tryckt i ett vardagsrum.

Nej dags att läsa kanske.

Likes

Comments

Sådär två månader senare. Ny termin på programmet och mer plugg. Är inne i en period där jag ständigt är trött och motivationen till att plugga är nästan i botten. Detta lär dock bero på allt springande i trappan och att ha en valp att hålla koll på. Vädret lär ha liten påverkad också då idag när det var soligt och varmt ute var allt mycket lättare att hantera. Även om smält snö och blött gräs resulterade i en rätt så blöt och grusig valp. Men, men. Jag har istället mer lust till att sortera och möblera om o.s.v. samt att vilja jobba. Snart blir det att börja vikariera för mig så ja får in lite mer pengar. Sen blir man lite blind av hur lång tid man har på sig innan uppgifter ska lämnas in. Det känns som att det är mer tid kvar än vad det är. Ska dock försöka börja på uppgifterna i tid denna gång. Om det nu går.

Likes

Comments

Något som stör mig så in i helvete denna sista dag på året är att man använder minsta lilla anledning för att synas i tidningen. Träffar man en kändis och tar en bild så måste man inte skryta om det för hela landet och dessutom visa en bild på sig själv. Hela artikeln handlar om att denna person ska visa upp sig själv och se på mig jag träffade denna världskända person. så att hela Sverige får reda på hur hon ser ut. Det räcker inte med att det redan fanns men bättre artikel om att denna person befann sig i landet, där ingen bild på personen själv visas, och att det dessutom var en som arbetade på ett ställe där kändisen år mat. Då är det ingen anledning till en ny artikel som inte medför något nytt annat än att kändisen förflyttat sig högre upp i landet som man redan visste han skulle göra från den första artikeln. Detta var bara ett sätt för denna person att skryta om att hon träffat en kändis. Skulle alla som träffade honom visa upp sig i tidningen skulle det bli ganska fullt.

Nu har jag ventilerat klart så Gott nytt År på er. Om det nu blir det, vilket man inte vet förrän året är slut. Men 2016 var rätt så bra, många steg i rätt riktning för mig.

Likes

Comments

nu har då VFU:n börjat och jag må säga tt jag kanske har valt rätt ändå. Ibland känns det som jag valt fel, men ju vanare jag blir desto lättare känns det. Sen är inte min kropp van att vakna kvart i 6 varje vardag och inte vara hemma förrän vid 17:00. Den rast jag får går som ett swish men det är rätt så okej ändå. Den lilla tiden tystnad man får hjälper. Jag blir bara så trött när jag kommer hem. Somnar nästan i soffan redan 20-21 på kvällen. Har satt som mål att iaf lägga mig och försöka sova vid 22. För som det brukar va så blir man piggare efter att man borstat tänderna och är färdig för sängen. Nu är jag dock oftast trött nog efter ändå. Orkar dock knappt göra nåt när jag kommer hem. Det blir bara så jobbigt. Får göra det jag inte orkar göra under helgen istället.

Men men, det är som det är

Likes

Comments

​Ringa VFU plats och fixa det är nu gjort, så bara resten av listen med saker att göra kvar. Det är inte så lätt att göra saker när ens huvud bestämt sig för att göra ont! Slänger jag i mig en till pirog borde det kanske bli lite bättre. Pluggandet blir dock lidande av detta. Har en presentation nästa fredag och det känns rätt lugnt ändå. Lyckas jag börja senast söndag så borde det va fine. Har dock endel att läsa men det känns heller inte så stressigt av någon konstig anledning. Brukar oftast stressa en hel del för över att jag har så mycket att göra när det känns som det inte fins en chans att jag ska hinna. Men nu är det liksom, läser ja lite här å där och inte sträck läser timmar i sträck så borde det va fine. Mitt huvud blir gladare då med. 

Nu är det ju såhär att jag borde verkligen diska men jag orkar inte med henna huvudvärken. Men klaga på internet det klarar jag, men det är så mycket lättare med. Ne disken får vänta till huvudet blir bättre eller så får ja tvinga sambon att diska när han kommer hem. 

Likes

Comments

Ja, jag gillar faktiskt hösten mer än sommaren! På sommaren är det så varmt och äckligt, nu är det kyligt och jag kan ha varma mysiga huvtröjor, tofflor, halsdukar, kängor, sitta under filt och mysa och dricka te. Saker som är alldeles för varmt för att göra på sommaren. Och nej, ligga på stranden och sola är ett stort NEJ! för mig. Vad är ens meningen? Bara ligga där och riskera bli bränd bara för att få lite färg. Är man på stranden ska man ju bada, vad är annars ens meningen med att åka till stranden? Nej jag lyckades inte bada en enda gång i somras, även om jag skulle vilja det. Men det bara blev inte så helt enkelt. Snart är det dessutom Halloween vilket är min favorit högtid efter jul. Ja, jag gillar faktiskt julen lite mer. OM det är mycket snö ute, annars kan det kvitta. Julen har dock inte samma känsla längre som det var när man var liten och julen kändes super speciell. Nu är det bara en vanlig dag som är lite mysigare, om man inte tvingas sitta bland massor av folk bara för att man måste vara social på julen. Det ska inte vara så stelt, vill man se på tv eller spela lite tv/data spel så borde man få det. Skit i Kalle Anka, det är ändå samma om och om igen so jag började tröttna på för flera år sedan. Men ändå så blir det att man ser lite av det ändå för att man måste ju vara social.

Och nej jag klagar inte och hatar allt och vill att julen ska ställas in. Jag klagar bara på några saker som jag inte ser mening i helt. Varför gör man egentligen som man gör år efter år. Mest troligt för man bara det man alltid gjort, bara för att. Traditioner jag vet. Det jag tycker bäst om med julen är maten! Det är faktiskt den godaste måltiden om året och enda traditionen jag inte vill ska försvinna. Med mat och lite tända ljus så har man en perfekt jul. Paketen är inte det viktiga MATEN ÄR DET VIKTIGA!

Jag gillar hur det började om att jag inte tycker om sommaren till att handla om julen. Hmm... tror jag längtar lite efter den goda maten. Eller så börjar jag bli hungrig. Det sista stämmer nog mest även om båda egentligen gör det.

Ha det bäst

Likes

Comments

​Då är man tillbaka till att ha bättre rutiner igen, oftast i alla fall. Plugget har börjat och det är så mycket ny information att ta in men det känns att rätt någon stans att utbilda sig till förskollärare. Både längtar och är nervös över första VFU:n som sker senare under hösten. 

Under sommaren kändes det som dagen tog slut direkt. Nu är man förvånad över att ha halva dagen kvar när man tror tiden har sprungit iväg mycket mer. Vaknar tidigare, segar inte lika mycket på morgonen, sover tidigare och bättre. Något att göra om dagen, även om man inte har föreläsning eller något har man ända böcker som behöver läsas och plugga. Jag provade i fredags att göra ett schema för dagen vilket gick förvånande bra. Det såg ut så att jag pluggade en timme, gjorde något annat för att tänka på annat ett tag som att diska eller dammsuga, sedan plugg i en timme till. då häll jag på fram till eftermiddagen då det blev lite mer fritt. 

Innan har jag tvingat mig till att läsa så mycket åt gången tills jag nästan somnar. Nu när jag har denna timmes regel så slutar jag innan jag blir trött i huvet och har lättare för att återhämta mig och börja på nytt efter en kortare paus. Man får mer gjort utan att trötta ut sig själv lika mycket. 

Under denna timmen ska man alltså bara fokusera på plugg. Ingen facebook, ingen mobil. Behöver man inte datorn till det man pluggar just då så stäng av den eller lägg undan den så inget kan störa. Fokusera endast på det du ska göra, alltså plugga till timme är slut.

Good Luck

Likes

Comments

Katten tycker om att störa när jag spelar. lägga sig i knäet eller försöka gå på datorn och trycka ner tangenter. Men hon är så söt ändå. Nu ligger hon i knäet så får skriva på mobilen. Tycker mycker mer om att skriva på datorn för det ger en annan känsla. Men ja kan inte flytta på katten, det går ju inte. 

Om en vecka börjar plugget igen, längtar. Det är samtidigt lite pirrigt för det är helt nytt. Att jag redan pluggat på universitetet två terminer hjälper dock, då jag känner till lokalerna och vet hur tentor och allt funkar. Blir inte lika mycket scaredy cat då.

Nu gick katten så då blir det frukost!

Likes

Comments