View tracker

​Just i detta nu känns allt bra. Jag har någorlunda koll på vad jag vill och behöver göra just idag, mer än så behövs inte. 

Det är så sjukt, nästan varje gång jag mår bra så tänker jag "Jaha men snart kommer jag må dåligt igen så det är ingen idé att ens njuta lite". Nä nu får det för fan vara slut på att lyssna på den där jävla rösten. 

Det är som om man är två personer ju. Två personer som har en ständig fight där inne. Det jag nu tränar på är att sluta agera på känslan som negativa tankar ger, att göra ändå, för den jobbiga jäveln där inne är ju inte jag liksom. Jag är den som får lyssna på skiten. Jag låter ingen annan människa säga eller göra sånt mot mig så varför ska jag låta den här demonen äga mig?? 


Idag ska jag göra saker jag mår bra av! PUNKT!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

I många år har jag låtit intuitionen säga vad jag behöver. Det började med Azora, min häst. Hon hade diarré i flera år och jag visste fan inte vad jag skulle göra åt det. Alla jag pratade med sa olika och veterinärpreparat från apoteket fungerade inte. Tillslut gav jag upp och frågade mitt högre jag vad Azora behöver, efter det somnade jag och det första ordet jag får upp i huvudet när jag vaknar är bara: Mariatistel.

Jaha. Vad fan är mariatistel tänkte jag. Googlade och kom in på kinesisk medicin och efter det kan man säga att allt gått åt rätt håll och Azoras mage blev bra.

Jag behövde beställa nya enzymer och probiotika till mig och hästarna. Då hörde jag en röst som sa att jag även skulle beställa bamboo.. Jaha?! Det jag vet nu efter Google är att bamboo är rikt på kisel, zink och b-vitaminkomplex. intressant då de alla tre bidrar till att hår och naglar växer och blir starkt. Mitt hår och mina naglar har alltid varit av väldigt dåligt kvalité, vilket det såklart är av en orsak! Så vad är det då med dessa vitaminer som gör att hår och naglar blir starka? Vad händer i kroppen? Hur mår kroppen på en människa med dålig hårkvalité kontra bra hårkvalité?
Det börjar bli intressant ellerhur? ;)

Likes

Comments

Är så jävla förbannad. Mest på mig själv egentligen men hur i helvete är folk funtade?! Och hur i helvete är jag funtad som tillåter mig att påverkas?? Är jag ens påverkad eller är det en ursäkt för mig att vara kvar i offerrollen? To be honest, I don't know..

Min sons pappa, han är min största PT. Han kan göra mig så jävla vansinnig och så jävla ledsen. Jag vill inget annat än att vi ska kunna prata med varandra, lyssna på varandra, respektera och förstå varandra. Ja, till och med älska varandra! För att vi faktiskt har ett barn tillsammans. Inte att vi ska ha ett förhållande för det är big NO. Vi har skapat den finaste sonen som finns men ändå är det bara hat mellan oss men han verkar tycka att det inte gör något eller så tycker han att det aldrig skulle gå för att JAG minsann provocerar honom till att bete sig som han gör. A okej. Ansvar för sitt eget beteende är nog något som han inte vet existerar. Han har aldrig lärt sig annat än att jobba och sen sitta i en soffa och kolla på tv i för sig. Han är snart 30 och bor fortfarande hos sina föräldrar liksom....
Ja jag tycker att han är helt efterbliven och en bortskämd liten jävla snorunge men det betyder inte att jag inte själv har en vilja att det ska bli bra och faktiskt kan se mitt eget beteende i detta.. Jag blir vansinnig på denna egoistiska jävla människa!! Han fattar inte ens att våran son inser vad som händer.....

Likes

Comments

Pendlat i min sinnestämning har jag gjort länge. Inom psykiatrin kallas det bipolär sjukdom. Jag kallar det känslor. Att en känsla skulle bero på en kemisk obalans i hjärnan är helt helt ologiskt och dessutom jävligt korkat att påstå. Att vara en robot, näst intill lobotomerad är där emot normalt och det är sådana de vill att vi ska vara.

Jag är extremt stresskänslig, nästan vad som helst kan få mig att känna mig stressad, att passa en tid är min värsta fiende. Jag vill vara fri. Mer om det sen för nu ska jag åka till mina älskade hästar.

Likes

Comments

Igår kväll kom Emelie Cajsdotter och hjälpte oss igen och kvällen innan det så var jag på zonterapi, fy fan va ont det gjorde samtidigt som jag kände mig frigjord, euforisk, hög liksom :D så mycket som stämmer och jag förstår mer och mer hur jag kan hjälpa min kropp med hjälp av alternativa saker. Alternativa saker är ju dock både mer beprövat, har liksom används långt innan läkemedelsindustrin tog över och blir tråkigt nog förstahandsvalet för många som inte kan tänka själva... Hur vore det om man samarbetade, att tex akupunktur ingick i högkostnadsskyddet? Det är ju så att man VET hur effektivt många alternativa behandlingar är och det blir inga pengar i fickan för maffian om vi helt plötsligt blir friska, så inte alls konstigt att alternativ inte är accepterat. Det finns en anledning till att man endast behandlar symtom och inte botar. Det handlar inte om okunskap, det handlar om pengar.

Vet inte om jag skrev om kursen vi hade med Emelie. Vi hade två heldagar till sent på kvällen där vi tillsammans med hästarna terapiar både oss och hästarna. Det är helt fantastiskt att se och känna skillnad på både oss och hästar. Det ligger nånting i påståendet att hästar aldrig jävlas. Sluta förmänskliga. Vi pratar ofta om att det finns en eller flera ledare i flocken, med andra ord så är det några hästar som är under de hästarna, vi säger att hästarna är dumma mot varandra. Emelies förklaring på vad vi ser är så logisk, nämligen att hästarna är ju faktiskt beroende av flocken, så allt annat än att hjälpa varandra i en hästflock vore korkat. Ellerhur?! Om en häst har dålig självkänsla tex, då kan man tro att hästarna är dumma mot just den hästen men så är inte fallet, de hjälper hästen att stå upp för sig själv och kommer inte sluta förrän den börjar. Det är därför hästar är så bra på att hjälpa oss oxå, mina hästar ger mig inget annat val än att sluta tveka, ha en vilja, ge järnet, ta beslut och sedan följa det.

På kursen när jag red Azora så tar hon tag i tygeln, vänder och bara springer. Detta slutar inte hon med förrän jag slutar tvivla på mig själv. Hon säger att jag måste komma ut ur min bubbla. För nu får det vara nog. Jag kan inte ha en bättre terapeut än henne och Nala! Azora ger mig ju som sagt inget val, när jag väl får fokus och börjar känna självkänsla så blir hon helt underbar att sitta på men minsta lilla dåliga tanke och hon börjar springa igen ;) som sagt, hon ger mig inget val.

Samma med Nala fast på ett annat sätt, Nala ställer sig stilla och totalvägrar att gå om jag sitter och tvivlar eller funderar på om jag gör fel eller inte ;) Hon vill att jag plockar fram barnet i mig, att jag är peppad och taggar som fan, att vi ska ha roligt tillsammans. Om jag ber henne om en galopp så måste vi ju galoppera tillsammans, inte bara hon. I flocken peppar som varandra, galopperar tillsammans. Jag är så jävla glad att mina hästar inte är lobotomerade! DETTA ÄR KÄRLEK PÅ RIKTIGT!

Likes

Comments

Om du väljer att döma mig, för let's face it, DU VÄLJER om du dömer mig eller inte. Antingen av inlärt beteende eller för att du dömer dig själv eller så är det så att du önskar att du själv vågade. Så innan du dömer mig, snälla fråga dig själv VARFÖR. Oavsett, get your head out of your ass!! INGEN känner mig och då menar jag verkligen INGEN!! Så vem är du att döma mig?! Kliv av dina höga hästar och välj kärlek i stället. För din egen skull. För tro mig, det kommer en tid då du önskar att du tänkte annorlunda. Förstår du inte vad jag menar så kommer livet berätta det för dig.

Likes

Comments

Inte helt utan fight MEN jag är uppe tidigt denna morgon! Hur fan gick det till?! 😂
Miljoner poäng till mig mot egot.

För övrigt har jag och Vidar kastat kiwiskal på varandra.. Nä jag veet att det är dumt. På dagis får man ju inte kasta mat på varandra. Inte kasta alls heller och det är väl bra. Men varför ska allt vara så allvarligt hela tiden? Vem har bestämt det? Fast det kanske är bättre med vattenkrig i stället för matkrig...

Anyway, (varför är det lättare att använda sig av engelska ord ibland?!) det är så många jag är arg på. Till ingen jävla nytta! Tex så finns det en viss herre. Han VAR och både visade och sa hur mycket han tyckte om mig, hur jag var den ända han kunde prata om problem med osv och det var ömsesidigt. Det var en riktigt fin vänskap och han var faktiskt den ända som fanns där för mig när jag mådde dåligt. Ibland var vi lite mer än vänner. Han påstod sig vara kär i mig. Jag trodde inte på honom för för det första så hade han flickvän(?!), för det andra har jag nu förstått att han ändrar sig i väldigt snabba svängar utifrån hur han i just den period av "svaghet" eller "styrka" han känner just då. I 12 år har han velat fram och tillbaka mellan två tjejer. Sen kom jag in i hans liv och vi blev tre tjejer för honom att springa mellan. Helt okej. Men helvete vad förbannad jag är på honom. Som han sa att han saknade mig när han var utomlands hela februari, en vecka innan han kom hem sa han att det skulle bli så mysigt att träffa mig igen. Vi har inte träffats sen slutet på januari... Nog om honom :)

Idag ska jag ANDAS. Så fort det känns jobbigt så ska jag bara stanna upp och andas tills jag "är med" igen.

Likes

Comments

Ibland blir jag fan galen. Jag både älskar och hatar att jag känner allt så starkt. Alla intryck, alla tankar, alla känslor.
Vidar har börjat gå på pottan och det är jätteroligt såklart men han kissar och bajsar även utanför pottan. Nu hade han kissat på trappan ner till tvättstugan och ramlade såklart i den. Ser ut som fan här hemma och jag försöker koncentrera mig på en sak i taget samtidigt som Vidar vill att jag är närvarande för honom, pratar med mig hela tiden, kastar saker, håller ut juice, krossar glas osv. Det gör ingenting egentligen men blir extremt stressad och då bryter jag ihop... När jag går utanför mig själv kan jag skratta åt det men fy fan va jobbigt det är! Vidar är inte jobbig, det är min hjärna som är jobbig.

Likes

Comments