Lite uppdatering från dag,
I dag red vi ett dressyr pass för våran tränar Johanna, alla borde ha en sån snälla tränare som hon,vi har lärt oss jätte mycket. För oss båda gick det ganska bra!
När man kommer upp på hästryggen glömmer man av allt ,läxor och bara sånt som är utanför ridningen. Vi älskart 👌🏼
Så det är vad vi har gjort i dag!
Ha det bäst !!❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag känner mig inte riktigt som en expert inom det här området, men några knep för att förbättra sitsen har jag allt.

– Rid utan stigbyglar. Väldigt underskattat och det ger resultat. Toppen sätt att träna upp sits och balans då man måste sitta korrekt för att inte skumpa runt. Rid hellre lite långsammare i början för att verkligen hitta sitsen.

– Variera lättridningen. Bra träning för koordinationen är att variera lättridningen genom att exempelvis sitta två steg och stå 1, eller tvärtom. Varför inte stå upp hela tiden? Bra träning för balansen.

– Be någon kika på dig. Ofta är det små saker som spelar roll gällande sitsen. Kanske har du en axel som vill åka längre bak än den andra eller en höft som åker fram. Be någon kunnig kolla på dig när du rider så du kan korrigera dessa små (och ofta svåra) sitsproblem.

Annars är det bara att försöka slappna av men samtidigt analysera hur du själv sitter. Försök att följ med i hästens rörelser istället för att ”sitta emot”. Då tycker jag det går lättare att sitta korrekt, annars blir det lätt skumpigt. Kanske har ni andra tips på lite mer konkreta sitsövningar?

Vad vill ni mer veta för något kommentera❤️//Lisa

Likes

Comments

Rolf Göran bengtsson - Hästen quientero

Vi tycker att den här hästen och ryttaren är underbara tillsammans. Det räcker att han rör lite på händerna så hoppar hästen som en gud och kommer säkert en eller två decimeter över hindret.


Nellie Berntsson - Hästen Hilda

Det är samma med dem 2 dem är helt underbara tillsammans. Det räcker att Nellie håller henne lite innan hinder och släpper efter så hoppar hon också som en gud och kommer säkert en decimeter över hindret. Så underbart! 

Ha det bäst!  

 

Likes

Comments

Hej! Som ni kanske ni redan vet så är vi 2 tjejer på 14 år som älskar att rida och vara ute i stallet. På bloggen kommer vi göra dagliga upd. Men lite fakta om oss nu då... (Vi är 2 tjejer på 14 år) Vi heter Lisa och Nathalie.

Liza har 2 egna hästar som heter Bobben och Idde som ni kommer få läsa en del om. Sedan har Nathalie en medryttarhäst som heter Nickett men även provrider en annan denna veckan som heter Magnus som ni också kommer höra en del om. Vi hoppas verkligen att ni kommer gilla våra inlägg och fortsätter att läsa bloggen.

Ha det bäst!


//Lisa & Nathalie

Nathalie och Nickett 👆

Lisa och Idde👆

Likes

Comments