Postad i: Helsingborg

Att börja morgonen med en rivig ingefärashot ger verkligen en fantastisk start på dagen. Igår kokade vi ihop en egen då de färdiga som finns att köpa i matbutiken inte är starka nog. Det var oerhört enkelt. Riven ingefära läggs i 60°c vatten i 20 minuter, därefter silas vätskan och svalnar av innan citron pressas i. MUMS!

Jag sitter i soffan och sippar mitt kaffe framför Nyhetsmorgon. Idag vaknade jag utan feber för första gången på ett par dagar och tänkte att jag ska fira det med att ge mig ut på en långpromenad. Jag har en hel del som måste göras idag, men jag har svårt att komma igång innan jag fått frisk luft och motion. Jag behöver liksom rensa tankarna innan jag tar tag i dagen. En podcast i öronen en timma eller två i skogsmiljö sedan är jag redo för kurslitteratur och anteckningar från föreläsningar. SNART HELG.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Stockholm

Under helgens Stockholms visit spenderade vi söndagen på stan tillsammans med Rosanna. För att orka oss igenom alla butiker vi ville stannade vi till för lunch på Vau De Ville på Norrmalmstorg. Där åt vi alla köttbullar med grym brunsås och en potatispuré. Husmanskost är SÅ gott när den är bra och det var den på Vau De Ville.

Likes

Comments

Postad i: Helsingborg

Att börja varje morgon med en kopp kaffe framför Nyhetsmorgon är ett måste här hemma. Missas morgonkaffen blir dagen inte som den ska. I helgen var vi uppe i Stockholm för att hälsa på familj och vänner och under en shoppingrunda passade vi på att köpa med oss nymalet kaffe från NKs kaffe- och tehandel. Det blev en italiensk- och en franskrost. Idag prövade vi den italienska. Vi bojkottade kaffebryggaren och plockade fram kaffepressen och OJ så gott det blev.

Dagens planer är ett 100 procentigt fokus på plugg. Med en tenta som väntar i slutet av nästa vecka är det hög tid att näta igenom litteratur, föreläsningar och anteckningar. Ska klämma in en power walk med Vendela någon gång under dagen och MÖJLIGTVIS ett ATC pass på gymmet ikväll om inte förkylningen förvärras under dagen.

Likes

Comments

Postad i: Uncategorized

När man startar en ny blogg är det väl väntat att man skriver en kort presentation om sig själv? Jag tycker sådant är oerhört tråkigt. Jag tänker att ni kommer att lära känna mig med tiden hur som helst. Men, för att börja någonstans hittade jag en rolig "det här är jag-lista".. Vad tror ni om det? Vi testar.

På restaurangen...

...är jag den som låtsas titta igenom menyn då jag redan två dagar innan bestämt mig för vad jag vill ha efter att ha lusläst menyn online. Förmodligen är det jag som har bokat bordet, då jag blir stressad av oklara planer.

På nattklubben...

...hittar ni mig på dansgolvet. Jag tycker det är tråkigt att stå i baren hela natten, det har jag förmodligen haft tillräckligt av under kvällens tidigare timmar. Väl på klubben vill jag dansa tills fötterna värker.

I klädbutiker...

...är jag den som endast går in om något fångar mitt öga när jag går förbi. Strökolla efter kläder är inte min grej. Antingen köper jag plaggen online eller vet vad jag letar efter när jag går in i en butik, då jag redan letat upp det på internet.

På flygplan...

...är jag ett nervvrak av kombinationen nervositet och förväntan. Jag skulle inte säga att jag är flygrädd, men det finns alltid en underliggande nervositet när jag sitter i ett plan. Jag är dock alltid glad på plan, för oftast väntar det ju något (eller någon) man sett fram emot när man landar.

På café...

...är jag den som sällan syns till. Jag kan inte minnas senast jag satt och fikade med en vän på ett café? Frukost-, lunch- och middagsdejter är mer lockande för mig. Är jag på ett café tar jag oftast en sojalatte av vana från min veganperiod.

I skolan...

...låter jag ofta prestationsångesten och nervositeten för att tala inför större grupper ta över. Även om jag nu under universitetstiden blivit mycket bättre på att hantera dessa typer av situationer finns det tillfällen där jag låter mig stoppas av rädisan. Det är något jag måste fortsätta jobba på.

I ett förhållande...

...är jag gärna hopklistrad med han jag tycker om. Skämt åsido skulle jag säga att jag kanske tycker om närhet lite FÖR mycket i vissa stunder. Jag älskar att umgås, vare sig det är med helstekt oxfilé, rödvin och tända ljus eller en hemkörd pizza i soffan från framför en tv-serie. Jag tror att jag är ganska lätt att ha att göra med som flickvän faktiskt. Ibland kan jag nog vara rätt jobbig dock, typ när jag pickar med nageln på min pojkvän på morgonen tills han vaknar... Hehe.

I matbutiken...

...spenderar jag ett flertal timmar i veckan, och det trivs jag med. Det är något med att handla mat som för mig är otroligt lugnande. Jag älskar att vandra gång upp och gång ner med en go podd i öronen, samla inspiration till maträtter och leta efter nya roliga produkter. Får man säga att en matbutik är ens happy place? Ibland är den i alla fall det för mig!

På morgonen...

...är jag oftast den som vaknar först och jag låter sällan personen bredvid sova mycket längre. Vem vill vara vaken ensam när man kan vara två? En kopp kaffe, bädda sängen och plocka i ordning lägenheten är det jag oftast gör om mornarna innan jag är redo att ta tag i dagens uppgifter. Att ha ordning runt mig är viktigt för min koncentration, vad jag än ska göra.

På kvällen...

...blir jag trött innan 23. Jag har alltid haft lätt för att sova tidigt och just nu är jag inne i en period där jag har en riktigt bra dygnsrytm i veckorna med såväl tidiga mornar som kvällar, för det mesta i alla fall. På kvällarna älskar jag att bara ta det lugnt, försöka släppa stressade tankar, äta god mat och bara njuta av mitt sällskap, vare sig det är pojkvän, vänner eller familj. Diskutera dagen, framtidsplaner, projekt... av någon anledning kommer alltid mina bäst idéer precis innan jag somnar.

På bussen...

sitter jag sällan här i Skåne. Men, när jag fortfarande bodde i Stockholm åkte jag kollektivt i stort sett varje dag. Musik i öronen och scrollande på Pinterest och Instagram är självklarheter för mig på bussen.

Just nu...

sitter jag i soffan inlindad i två filtar då jag envisas med att ha balkongdörren öppet trots att det känns som max 12 grader i lägenheten. På soffbordet ligger mina anteckningsblock redo för ett par timmars plugg.

Likes

Comments

Postad i: Uncategorized

Hipp Hurra. Då var det dags. Jag kan inte hålla mig längre. Jag kan inte räkna hur många gånger jag under sommaren satt mig ner för att skriva det här inlägget. Första inlägget är för mig som första raderna av en uppsats, omöjligt att bli nöjd med. Det sätter liksom standarden för resten av texten, standarden för resten av bloggen. Men kanske behöver jag inte ta det på så stort allvar ändå? Jag väljer ju att göra det här för mig själv, för att jag behöver. Jag saknar att ha en kreativ outlet som bloggandet tidigare för mig var. Att skriva är något jag tycker är både otroligt roligt och otroligt skönt. Genom texter kan jag sätta ord på tankar, idéer och känslor som annars kan gnaga hål på mig inifrån. Under det år som bloggen legat nerlagd har jag ändå vänt mig till skrivandet när jag känt eller tänkt för mycket. Mängden texter nerkluddade i mina anteckningsblock talar för sig själv. DET ÄR DAGS.

Jag saknar också att fotografera. Det var ett växande intresse för mig och jag kände hela tiden att jag blev bättre och bättre och lärde mig mer och mer. Men nu, när jag inte haft någon plattform att publicera mina bilder på, på samma sätt som tidigare, la jag totalt ner fotandet. För vad är poängen när bilderna bara ligger i en röra på datorns hårddisk?

Att koppla samman text och bild och på så sätt skapa en bank av minnen är vad jag vill göra. De år jag har framför mig vill jag kunna se tillbaka på och minnas i framtiden. En digital dagbok, först och främst för mig själv men också för mina nära och kära är vad jag väljer att se det här som och jag är SÅ taggad på att komma igång. Nu kör vi, är ni redo?


Likes

Comments