Torsdagen den 31/3 2016 kl 13:00 föddes en liten tös som fick namnet Tilda.

Jag var nu mamma... Shit MAMMA!...

...

Vi hade egentligen inte försökt så länge med att få barn... Ca 6 månader men pga min kraftiga övervikt så visste vi inte om vi kunde bli gravida eller hur lång tid det skulle ta. Så vi körde med "går de så går de".
Februari 2015 tog jag ut min P-stav och i augusti 2015 är Tilda "tillverkad". Innan dess hade jag redan googlat allt om IVF, adoption, hormoner ja... Hel registret. Jag ville vara förbered på det värsta.

11/9 visade det sig ett ljust, ljust streck på grav.testet.
Vi var chockade och glada men den ständiga oroar att något skulle gå fel fanns där. Jag började googla, som jag gjort förutom fast nu om missfall, utvecklingsstörningar, handikapp, risker, statistik.. JAG VILLE HA SIFFROR!.. På ALLT!.. Vad var oddsen/chansen/risken. Jag ville veta ALLT om vad som KUNDE HÄNDA.
Kort sagt... Jag blev helt knäpp i huvudet!!.

När jag i v 9 fick se hjärta slå, (pga småblödningar fick jag tidigt vaginalt UL) Kände jag mig lite säkrare. Min magkänsla hela graviditeten var att "allt kommer lösa sig"... Men huvudet... Herregud.. Huvudet.. Alla tankarna... Tänk Om...

Min graviditet gick bra fram till v 14... Då började illamåendet... Varje morgon hade jag, vad jag kallar för "min lilla kräkfest"... 15 min varje morgon höll jag på, oftast kom det inget eftersom jag inte haft aptit till att äta. Det kunde komma av att jag öppnade kylskåpsdörren (sambon "råkade" en gång köpa hem Dansk ost... De misstaget gjorde han INTE OM!) eller att de blev för varmt i duschen. Eller wcducken i toan, som naturligtvis blev en ond cirkel eftersom jag kräkte i toan å sen kom wcduck doften som gjorde att jag kräkte.

Pga att vi har diabetes i släkten fick jag göra 2 sockerprover, en i v12 å den "vanliga" i v28. Både visade inga tecken på diabetes.

Men efter jag gjort testet i v 28 hade jag tid på lasarettet för lite tester (kom inte ihåg för vad) då upptäcker dem att jag har en mild form av havandeskapsförgiftning.


...

  • 3 readers

Likes

Comments