Header

Sitter nu på bussen emot Skövde för att åka på 2 test veckor på lernia för att se om man får fortsatta gå en utbildning till att bli kantpressare. Ska bli riktigt spännande!

Är lite trött men de är lätt att vara de när man går upp tidigt, är en aning små seg att komma upp ibland. Fast inatt så sov Lucas hela natten, vaknade till lite runt kl 1 kanske men somnade om lika fort och vaknade sen i prefekt tid när jag gick upp vid halv fem och sen tåg bussen från Vara vid 05;42.
Men snart är man i Skövde och sen gå till Lernia. Blir en hel dag, så vi får väl se när man är hemma för en uppdatering av dagen.

Igår hade vi kalas för barnen och min lillebror som också snart fyller år, va ganska trevligt träffade några nära släktingar, vi fick tacos och lite fika. Senare så åkte vi tåget hem och med två jätte trötta barn så fick det bli att slappa i soffan till någon film som dom valt ut.

Trevlig Måndag!

- A

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon alla blogg läsare!

Då va det torsdags igen och snart helg, men idag står städning och tvättning på schemat. Inget roligt men ett nödvändigt måste ibland.

Som många andra dagar på morgonen så ligger jag och barnen i soffan och gosar till en film, innan det är dags att äta lite frukost och sen till förskolan.

- A

Likes

Comments

Då har vi haft sista dagen av inskolningen för Lucas & som dom andra 2 dagarna börjar vi vid kl 9 och idag startade dom med att gå ut. Så idag fick Lucas vandra iväg själv med en av pedagogerna gick jättebra. Men efter 1h 30min cirka så fick han lägga sig och vila lite grann och då passade vi på att gå hem så han fick vara kvar själv och att Theo fick egen tid.
Så Lucas fick i stort sätt en hel dag själv, som hade gått hur bra som helst. Så man kan säga att han börjar riktigt på Måndag.

Nu ligger Lucas och vilar en liten stund, så jag och Theo passar på att gosa i soffan till "Zoptropolis". Skulle tro att de blir en ganska lugn dag för oss idag, inget roligt väder som känns ganska standard nu när hösten/vinter är här. Men blir eventuellt en promenad till affären om vi orkar gå dit lite senare.

- A

Likes

Comments

Då va denna dagen snart slut, haft lite kvällsmys med älsklingen blev att kolla på en av the hungergames filmerna och lite tända ljus.

Men idag hade vi andra dagen av inskolning på förskolan för Lucas gick jättebra. Kom dit runt kl 9 då börjar Theo i vanliga fall. Och både Theo och Lucas sprang iväg för att leka, först hade dom sångsamling då dom sjunger och dansar. Lite fruktstund innan de va dags att gå ut att leka. Vädret idag har även varit väldigt tråkigt, regnat och varit kallt och ruggit. Men som säkert inte bara jag fått höra en heldel av min uppväxt "de finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder" så tack och lov för regnkläder, sen så har Lucas inte varit så noga med att vara runt mig utan han går iväg med sina pedagoger för att upptäcka alla. Efter en stund gick barnen in och lekte lite grann innan de var dags för lunch. Lucas var inte så speciellt noga med maten, men berodde mest på att han va väldigt trött. Så idag fick dom testa att lägga han för att vila och de va inga problem.
Så vi fick gå hem så Theo fick lite lugn och ro från oss, då dom två går på samma avdelning så blir det lite förvirring för han. Men pedagogerna skulle höra av sig när Lucas vaknat, men de gick såpass bra att han fick vara kvar själv till vi hämtade Theo vid kl 14.

Imorgon är det sista dagen av inskolningen för Lucas, men vi är jättenöjda precis som vi va innan. Lucas trivs bra och har inte haft några som helst problem att vara där själv, sen har han ju storebror med sig så de är ju också en lite trygghet för han.

Känt mig lite små stressad idag, pågrund av de är mig med inskolningen, men har även hunnit med ett möte med min handläggare på arbetsförmedlingen, gick ganska bra.

Men nu är det dags att säga godnatt, börjar bli trött så lika bra att sova så man orka gå upp tidigt när busfröna vaknar.

- A

Likes

Comments

ÄNTLIGEN... kan man sätta sig ner och bara slappna av en stund, barnen sover efter en dags lek ute.

Idag hade vi Lucas första inskolningsdag och de gick riktigt bra, va absolut inga problem. När vi kom dit så gick han iväg, utforskade och va även nyfiken på dom andra barnen och pedagogerna.
Först byggde han lite torn eller han rev ner dom medan Theo byggde. Efter en liten stund hade dom en liten sångsamling, så när musiken kom igång så satt Lucas bland de andra barnen och satt o små dansa. Innan dom skulle gå ut så hade vi en liten fruktstund. När barnen skulle gå ut så sprang Theo fort ut och hämtade en cykel med ett flak efter tror de heter så iallafall och skulle cykla runt med Lucas en stund. Sen va det dags för lunch och efter detta så va kl runt 12 så vi gick hem med en riktigt trött Lucas som somnade lika fort som han la sig på sin kudde.

Imorgon ska vi ha dag 2 av inskolningen, men imon ska Lucas få testa att vara där själv en stund efter lunchen. Men de kommer nog gå bra.

Efter inskolningen hade jag ett litet möte och vi kl 14 hämtade jag Theo ifrån förskolan, vi passade på att vara ute när solen sken. Men nu blir det att ta det lugnt framför en film med en kopp te och en varm filt.

- A

Likes

Comments

Godmorgon allihop! Då var det måndag igen och dags för inskolning på förskolan för Lucas.
Men först blir det lite soffmys med 2 trötta killar. Innan de är dags för lite frukost och ordnings fixande.

Har ett möte idag nån timme efter inskolningen, sen har vi inget planerat, då det va tråkigt väder igår så va vi bara hemma och tog de lugnt. Så idag gör ett nytt försök efter att jag hämtat Theo från förskolan.

- A

Likes

Comments

Startade dagen med att städa medan barnen sprang runt, lekte och dansade till musik. Runt 11-tiden kom mamma på besök för att små fira Lucas som fyller 1 år idag. Kommer ha ett större kalas för han senare som vi slår ihop med Theo då han fyller 3 och min lillebror som fyller 15 nu i oktober.

De är galet hur fort tiden går egentligen, känns inte som att de var ett år sen han föddes i racer fart i badrummet hemma (<- inlägg om de kommer oxå). Helt fantastisk att följa han i hans utveckling, springer efter sin storebror och är med så himla mycket. På måndag är det också dags för inskolning på förskolan & som tur är så fick han börja på samma avdelning som storebror Theo.

Men nu sover båda så gott och själv sitter jag i soffan med en filt, tända ljus, en kopp te och bara njuter av lite lugn. Imorgon blir det att gå ut och leka om vädret håller sig fint vilket vi hoppas på.

- A

Likes

Comments

Inte varit så värst pigg idag utan har nog sovit mesta dels av dagen, haft lite magont och en huvudvärk från helvete men lite sömn, värktablett och massa kärlek från familjen. Så har man tagit sig igenom dagen ganska bra ändå, blev lite lek med Lucas under dag medan Theo va på förkolna. Men sitter nu i soffan och kollar på film med älsklingen som är ganska standard.

- A

Likes

Comments