...eller eftermiddag.

Hallå Sverige!

Det blir kvicka besök nu för tiden då vi kommit in på slutspurten. Ny stad varje dag är det som gäller, och vårt senaste besök var i Prag.

Prag alltså... Ja vad tyckte vi om den tjeckiska huvudstaden egentligen? Första intrycket av staden var att det var hyfsat orent och stökigt, speciellt området vid tågstationen. Desto närmare centrum man kom desto ljusare verkade det bli, dock. Snart var vi framme vid hotellet, vilken låg i ett helt annat område än vad stationen hade gjort.

Hotellet i Prag lyckades vi hitta lite av en slump när vi satt och letade boenden på booking.com för några månader sedan. Det var nämligen ett extraerbjudande på ett femstjärnigt hotell mitt i stan. Vi slog till direkt! På vägen dit kunde vi inte undvika att fundera över vilket skumt hotell som skulle ha sådana idiotlåga priser för så mycket lyx. Tänk om vi hade blivit lurade? Men inte då. När vi kom in på hotell Grandior i Prag kunde vi spegla oss i både golv och väggar, personalen var klädda i kostym, och inredningen gick i svart och vitt. Dessutom verkade det som att alla gäster visste hur man betedde sig på ett sådant hotell. För oss kändes det nästan lite främmande, då vi inte alls vant oss vid den höre klassen. Men vi hanterade situationen så gott kunde.

Eftermiddagen spenderade vi i Prags stadskärna. Vi åt lite tjeckiska bakverk (s.k. trdelnik), tittade på arkitektur och katedraler och handlade några plagg inne på NewYorker. Dessutom lyckades vi hitta en mycket intressant leksaksbutik. Den var två våningar hög och mitt i butiken fanns en karusell (vilken verkade vara butikens huvudattraktion). Linnéa trodde hon skulle få mardrömmar av den läskiga musik som spelades, men Amanda trivdes utmärkt då hon äntligen funnit sin rätta plats! Inte nog med det hittade vi in till vaxmuseet Grévin och kunde ta lite bilder med några väl kända ansikten.

Därefter gick vi bara runt och tog in atmosfären i den nya staden. Vi hade tur, för just idag verkade det vara mycket marknader igång. Dessutom sprang vi på gatumusikanter i alla dess former, från portugisiska körer till Mozarts symfonier spelade på vattenglas. Det fanns minst sagt mycket att titta på!

Kommer vi åka tillbaka, dock? Antagligen. Vi kände att både Prag och Wien gick att uppleva på en dag och att det räckte för att kunna säga att man har sett städerna, men det finns absolut mer att se. Hade vi återvänt hade vi antagligen spenderat en weekend, gärna på ett trevligt hotell då bara det var en upplevelse, för sightseeing och shopping. Även om centrum inte var överdrivet stort fanns det mycket butiker, och för oss som är vana vid att köpa kläder i Sverige verkade det mesta gå under kategorin "billigt", i varje fall i Prag.

Nu väntar det sista stoppet på oss, och därefter har blivit dags för oss att ta tåget hem till moderlandet igen. Önska oss lycka till!

Have a safe flight,
Linnéa & Amanda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallo!

Igår lämnade vi värmen i Aten för att anlända i Wien med dess höstväder.

Vi "fuskade" och flög faktiskt från Aten för att slippa många timmar på tåg genom Östeuropa. Allting verkade väldigt oklart med tågen, så vi valde att vara lite smidiga och tog flyg.

Väl inne på flygplatsen var vi allt lite nervösa, men inte inför själva flygrutten i sig - utan för att våra biljetter inte skulle fungera... Vi hade köpt biljetterna av ett företag som hette Svenska Resebyrån - vilka inte verkade ha fått speciellt va omdöme. Vi fick ringa flera gånger och tjata på dem för att få numret på biljetterna (vIlket var det viktigaste på flygplatsen). Inte heller var de så svenska som vi hade förväntat oss. Den första pratade bara engelska och den andra bröt kraftigt på något annat språk. Det kändes inte alls tryggt, speciellt inte efter att ha läst flertalet negativa recensioner.

Men till slut fick vi våra biljettnummer och vi lyckades ta oss till Wien. Tyvärr fick vi inte se mycket av staden då vi anlände sent på eftermiddagen, men vi kastade väskorna på rummet som vanligt och begav oss för att utforska innerstaden ändå.

Det var mörk när vi kom fram. Att vi hade rest till ett annat klimat blev extra tydligt när vi helt plötsligt mötte folk i jackor och mössor. För oss gjorde det inte så mycket dock, vi fick ju inviga våra egna nyköpta jackor!
Iklädda dessa gick vi till en souvenirbutik och därefter till en restaurang där vi beställde schnitzel (det var gott). Bara restaurangen i sig var värd ett besök med dess trevliga uteservering!

Sedan hann vi inte mycket mer, utan fick bege oss tillbaka till hotellet. Dagen därefter skulle vi upp tidigt. Även om vi inte var här speciellt länge så fattade vi gott tycke för staden och bara det faktum att vi kunde sova i tystnad var ett stort plus!

Men nu tar vi nästa tåg från Wien! 🇦🇹🚄

Have a safe flight,
Amanda och Linnéa

Likes

Comments

Kalimera! ☀️

Nu var det ett tag sedan vi hörde av oss till er, det beror på att den senaste veckan har vi bara legat och tagit det VÄLDIGT lugnt på stränderna vid Atens riviera, i en liten förort till Aten vid namn Voula - vissa av oss mer än andra.. Linnéa låg nämligen sjuk de första två dagarna, så Amanda fick vara kreativ och ta med sig typisk grekisk mat till rummet istället. Oj vad vi har ätit Gyros (det måste ni äta om ni skulle befinna er i Grekland). Bara det är en anledning till att åka tillbaka!

När Linnéa blivit bättre tog vi bussen in till Aten för lite sightseeing. Vi valde verkligen rätt dag. Inte alls. Det skulle bli närmare 40 grader och vi kunde knappast röra på oss, men det stoppade oss inte alls för att utforska Aten. Vi gick upp till Parthenon och Akropolis - och detta var absolut en av höjdpunkerna på resan. Värmen gjorde det dock svårt att stanna kvar en längre stund och ta in den väldigt sevärda sevärdheten. Så vi åkte vidare på bussen, och nästa stopp blev Hard Rock Café. Där skulle vi avnjuta en underbar måltid och trevlig sällskap.

Nästa dag skulle det bli ungefär samma temperatur, cirka 40 grader, och då kändes det inte värt att ligga på stranden. Så vi gick på en shoppingtur. Lustigt nog slutade det med att vi båda köpte varsin höst/vinterjacka, och vi bara längtar efter att få använda jackorna.

Men vi hade några dagar kvar i värmen. Dessa dagar spenderades på stranden, men inte i vattnet. Vi hörde nämligen om att det var ett fartyg med olja som sjunkit och den oljan hade då dragit in mot Atens riviera. Vissa av stränderna var helt svarta av olja, och andra var helt klart renare. Denna information fick vi inte av lokal befolkningen, utan vi fick läsa om detta på Aftonbladet istället. Hotellet visste knappt om det, så vi blev glada över att vi hållit oss uppdaterade på annat vis. Men visst var det skönt att ligga på stranden ändå!

Så nu bär det av mot nästa äventyr - håll er uppdaterade! 👍

Have a safe flight,
Amanda och Linnéa

Likes

Comments

Godmorgon!

Hoppas allt är väl med er 😊

I torsdags begav vi oss från Neapel mot Bari för att lämna Italien. Vi hade varit i Italien i över en vecka - och med de upplevelser vi varit med om, kände vi att det räckte. Vi hade hört att man kunde ta en färja från Bari över adriatiska och joniska havet för att slutligen anlända i Grekland. Det lät bra tyckte vi - så vi bokade två sittplatser på färjan redan i våras så allt var klart när vi kom dit.

När vi steg på färjan blev vi båda imponerade av dekorationerna och känslan då hela atmosfären på färjan var som på ett hotell. Vi la väskorna på hyllor i sovsalen och satte oss i baren för att lugna nerverna lite (Amanda var rädd att hon skulle bli åksjuk)...

Men natten passerade och någon timme eller timmars sömn fick vi ändå. Vid frukosten såg vi faktiskt en delfin, och det kändes ganska härligt (väldigt häftigt).

Sen var vi framme i Patras, och där skulle vi ta en buss in mot fastlandet. Vi köpte var sin biljett och väntade senare på att bussen skulle avgå.

Bussen hade flera stopp på vägen och vid ett stopp gick det på väldigt många. Amanda som var rädd redan sedan tidigare att hon skulle bli åksjuk satte sig längst fram för att kunna kolla på vägen, men en äldre dam med en platsbiljett tänkte då inte ge sig. Så det var bara för oss att ställa oss upp och vänta till någon skulle gå av vid nästa stopp. TIPS: boka PLATSBILJETT på buss ett tag innan avresa - det kan bli mycket folk. Och om du är åksjuk - se till att hamna långt fram 👍

Och tillslut fanns det plats till oss, så vi fortsatte vår resa in mot fastlandet. Vi åkte förbli dalar med olivträd, bergssluttningar och vattendrag - mycket vackert må ni tro!

Efter drygt 24 timmars resande var vi äntligen framme vid hotellet där vi nu har det skönt och gottar oss på - men det får ni läsa mer om sen...

Have a safe flight,
Amanda och Linnéa

Här kommer lite bilder från dessa dagar:Likes

Comments

Hallå igen!

Vad roligt att ni fortfarande vill följa med på vårt äventyr! 😊

Dessa två dagarna har vi varit i Napoli/Neapel. Det var en upplevelse på många sätt - positivt och negativt. Vi är väl inte jätte förtjusta i staden Neapel...

Allt började när vi skulle korsa gatan vid stationen, där vi märkte att fordon inte stannar för gående - och när gående väl stannar så tutar de på den gående att gå över(?). Det verkade som att folket i Neapel var vana vid ett konstant flyt i trafiken, och vi som var nya stannade upp ALLT. Tillslut hade vi lärt oss att det var bara var att gå, så vi gick - hela vägen till hotellet där vi stannade på nytt för att de renoverade i receptionen. Det var fullt med bröte, men vi kom fram och fick vårt rum (vilket kom att bli en den enda platsen där vi kände oss säkra). Faktum är att vi tröttnade så fort att vi slängde av oss väskorna och tog tunnelbanan till närmsta stand för lite lugn och ro.

Väl framme såg vi att det var mycket skräp och glasflisor på stranden, så vi la oss på klipporna istället, vilket var mycket bekvämare än vad vi trodde. Så det kom att bli en helt okej eftermiddag trots allt.

BARA EFTERMIDDAGEN. På kvällen när vi kommit tillbaka till Neapels centrum behövde vi fortfarande gå från tågstationen till hotellet, och hela vägen tillbaka visslade, ropade och tutade killarna på tjejerna som gick förbi. Vi kände oss varken säkra eller som hemma, därför fick det bli take-away pizza som vi åt på hotellrummet.

Dagen därefter blev mycket bättre. Vi skulle åka på en heldagstur till Pompeji och Vesuvius. Vi fick se ruinerna av den 2000 åriga gamla staden som en gång fick uppleva Vesuvius mest kända utbrott. Det var väldigt vackert och rekommenderas till alla som inte har varit är. GLÖM INTE VATTENFLASKAN DOCK! - vi gjorde det och det var precis så vi kom ner till mötesplatsen igen... Solen låg på och vinden var minimal. Det blev minst sagt hett...

Det häftigaste med Pompeji var nog ändå att få skåda vulkanen Vesuvius, då man bara kunde föreställa sig vilken kraft som ännu finns inne i den aktiva vulkanen. På något sätt kändes det bra att få se vulkanen på håll, men det kom att ändras. På vägen till Pompeji fick vi reda på att alla som beställt heldagsturen skulle bestiga denna vulkanen, alltså vi skulle upp till kratern och få se ner i den gigantiska hålet där lava och eld sprutar ur. Det senaste utbrottet var visserligen 1944, men ändå. Inte nog med det få fick vi även reda på att detta är världens farligaste vulkan... Då blev vi nervösa och lite skakiga i benen - men annars visste vi att vi skulle få åka tillbaka till Neapel, så det var bara att hitta modet inom oss. Och väl uppe vid kratern var det en av de mest fantastiska utsikter. Vi var på samma höjd som molnen, så vi har bokstavligen gått igenom dem. Därmed kände vi att vi hellre står uppe på en vulkan än går på gatorna i Neapel, vilket var tur, för tänk vad vi hade kunnat missa!

Så det blev en bra dag, men det var tack vare att vi kom iväg från Neapel. Kanske förstår ni varför när ni hör hur det lät utanför vårt fönster... Video finns nedan.

Have a safe flight,
Amanda och Linnéa

Likes

Comments

... ska det självklart vara skyfall när vi är där! Men inte ska vi klaga inte. Vi har ju varit i Rom!Tjenatjena Sverige!

Vi har hört från säkra källor det senaste att det har varit rätt ruggigt hemma. För en gångs skull kan vi säga att det har varit så här med. But you can't have a rainbow without a little rain, som Dolly Parton en gång sjöng. Så får vi se det med, och idag skiner solen åter igen!

Men som sagt, det gjorde den inte när vi vaknade i söndags. Ni vet det där mysiga regnet man saknar på en höstkväll när man bara vill ligga inne och titta på film: det fick vi, gånger maaassor! Åskan mullrade utanför fönstret och sikten skymdes av skyfall efter tio meter. På gatorna forsade vattnet fram och människor stod och tryckte i täta massor under caféernas parasoll. Det fanns bara två anledningar till att gå ut en dag som denna:

1. Om man VERKLIGEN behövde.
2. Om man var backpacker med hop-on hop-off biljett på bussarna i stan och bara hade två dagar på sig att se allt.

Så vi drog på oss varma kläder, regnponchos, paraply och laddade med en hel del viljekraft. Sen gick vi ut för att uppsöka frukost.

Det tog oss drygt ett halvt kvarter, sedan var skorna genomsura. Visst, vi försökte vänta in en en lucka i det våldsamma regnandet genom att sitta på ett café, men till sist insåg vi att vi aldrig skulle klara oss torra genom detta hur mycket vi än försökte, så vi sprang. Ganska snart var vi framme vid bussarna och kunde påbörja sightseeing-turen genom Rom.

Längs vägen hann vi se Colosseum, Circus Maximus, Palazzo Venezia, Forum Romanum och många andra kända monument och byggnader. Dock utgjordes större delen av upplevelsen av det hemska regnovädret. Kvällen spenderade vi på Hard Rock Café, vilket helt klart var värt besöket. Varsin Legendary Burger och en Hot Fudge Brownie senare var vi så mätta att vi knappt kunde gå hem. Men oroa er inte, vi kom hem så småningom.

Dag nummer två regnade det inte lika allvarligt, så vi bestämde oss för att gå av bussen och besöka Fontana di Trevi och Spanska Trappan, samt Vatikanstaten. Väl framme vid Vatikanen upptäckte vi längden på kön och priset för entrén och kände faktiskt att vi nöjde oss med att ha sett taket av Sixtinska kapellet. Idag kände vi inte att det var värt det när det fanns så mycket annat att göra istället. Så vi dissade påven för lite bio istället och såg Baby Driver (vilket för övrigt bara kostade 6 € på Multisala Barberini)!

Sista kvällen satte vi oss på en uteservering nära vårt boende. Där åt vi pasta och tog varsitt glas Chardonnay till måltiden. Nu hade det slutat regna, och kvällen kom att bli så där lagom varm som man vill ha den utomlands.

Have a safe flight
Linnéa & Amanda

Likes

Comments

God morgon kära läsare!

Nu när vi åter har kommit vidare på vår resa tänkte vi berätta för er om våra senaste stopp. Senast befann vi oss i Monte-Carlo och övernattade i den relativt närliggande italienska staden Genova.

Den 7 september satte vi oss på tåget mot Venedig. Innan vi skulle ankomma där ville vi göra ett snabbt besök i Verona för att se Julias Hus (Casa di Guilietta). Vi hade båda sett filmen Letters to Juliette och hade höga förväntningar på den magiska plats där man kunde få hjälp med sina kärleksproblem. Det verkade alla andra också ha, dock. När vi kom in i Verona centrum var det folk överallt och minst sagt knökat för någon med våra ryggsäckar. Tidspressen gjorde inte det hela bättre, men vi lyckades allt komma fram till slut, stanna i 5 minuter och sedan lunka vidare igen. Vi var trots allt hungriga från allt tågresande.

Näst på tur stod Venedig. Första intrycket av denna stad var häftigt. Det första vi såg när vi kom ut från terminalen var Canale Grande och en gondol komma färdades på den. Husen var rena och arkitekturen var vacker, men det visade sig inte vara så överallt. När vi kommit över första bron blev gatorna snabbt smalare och mörkare och vi insåg att allting såg exakt likadant ut. Dessutom stämde inte Google Maps helt överens med det vi såg, vilket gjorde att det tog lite längre tid för oss att hitta vår lägenhet än vad vi har räknat med. Slutligen kom vi fram, dock, och blev visade till det rum vi hyrt för två nätter. Rummet hade vi hyrt via Airbnb och var vad vi behövde, men inte mycket mer än så.

Därefter var det dags att upptäcka Venedig! Klockan hade redan dragit sig mot kvällen, därför bestämde vi oss att äta på en mysig liten restaurang intill kanalen vid Rialtobron. Efter ett tag började det smattra på parasollen och vi förstod att det regnade. Vi måste erkänna att mysfaktorn ökade något, samtidigt fick vi planera om vad vi skulle göra med kvällen. Något vi inte haft på länge nu var filmkväll, så vi tänkte att vi lika gärna kunde unna oss en sådan (även om Linnéa hann somna innan dess).

Andra dagen kom som tur var att bli ljusare. Vi gjorde lite sightseeing, åkte båt (inte gondol, gondol är inte ens att drömma om för en backpacker-budget) och avslutade eftermiddagen på Hard Rock Café (man får ju prioritera).

Innan vi gick hem köpte vi oss en glass och njöt det sista vi kunde av atmosfären, även om vi faktiskt längtade mer därifrån. Venedig var kul att ha sett, men inget vi lär åka tillbaka till. Andra städer föll oss bättre i smaken.

Have a safe flight,
Linnéa & Amanda

Från Verona

Likes

Comments

Godmorgon Sverige!

Tiden går fort när man har roligt - och det har vi verkligen haft. På två dagar har vi hunnit se Nice, Monaco samt även korsat gränsen till Italien. Men vi får ta det från början...

Så den 5 september hamnade vi i Nice. Första intrycket av Nice var som vi befarade: helt fantastiskt - helt magiskt! Gatorna var rena, husen var skötta och man kände sig trygg. Vi insåg att vi skulle tagit två dagar här, hellre än i Marseille - men man lär sig så länge man lever. Vi får helt enkelt komma tillbaka!

I varje fall så gick vi för att utforska staden, och vi befann oss helt plötsligt uppe vid ett vattenfall med en fantastisk utsikt över Nice. Trots alla dessa trappor vi behövde bestiga i stundens och solens hetta måste vi säga att det var värt det. Helt klart!

Därefter spenderade vi eftermiddagen på Nice stenstrand. Det må ha varit lite obekvämt och hårt, men det kristallblå vattnet kompenserade för det. Det var perfekt för att sitta och beundra natthimlen, dock. Vi satte oss på stranden som många andra, och såg när planen lyfte från flygplatsen - också rekommenderat när man åker till Nice.

Morgonen därefter hämtade en guide upp oss för att föra oss till Monaco. På vägen dit fick vi se många vackra platser då vi färdades vid Franska Rivierans kust. Bland annat en tusenårig gammal by vid namn Eze och en parfymfabrik (där luktade det som världens alla blommor).

Sedan kom vi till Monaco. Vi fick se palatset (även vaktombytet), casino of Monte Carlo, Herkuleshamnen och Grand Prix-banan. Amanda tyckte att det var väldigt vackert och blev väldigt impad av alla yachter som stod i "rikemanshamnen". Vi fick veta att en yacht kostade 600 000€ utan bensin för en vecka - så att semestra där skulle få förbli en dröm. Amanda tyckte även om casinot, dock fick man inte gå in i själva casinot då formell klädsel var ett krav - men visst hade hon velat se det i action.

Linnéa däremot var mer imponerad över att ha varit där Casino Royale spelats in (Casino of Monte Carlo), än över Monaco självt. Gatorna var små och trånga, allting var byggt på varandra och alla priser verkade bara löjliga! Visst, det var häftigt att få vara där - men väldigt överskattat!

Trots våra skilda upplevelser var vi överens om att en dag räckte för att få ha sett det lilla landet - om man inte lever i överflöd av pengar!

Därefter åkte vi vidare mot Genova, men vad som händer härnäst får vi veta snart!

Tills dess, ha det bra där hemma!

Have a safe flight,
Amanda och Linnéa

PS: Om ni någonsin åker till Monaco - ANVÄND INTE SURF. Det kostar........


Bilder från utflykten till Monaco:

Likes

Comments


God morgon!

Dessa två dagar i Marseille har flugit förbi, och redan är vi på väg här ifrån. Det känns skönt att få komma vidare på resan, dock. Marseille var lite mycket för oss att ta in.

Det var inte kärlek vid första ögonkastet, inte heller växte kärleken under kvällen vår första dag. Vårt intryck av Marseille var redan stökigt, men det lät vi inte stoppa oss från att gå ner och äta vid hamnen. Vi valde en mysig liten restaurang med utsikt över Vieux Port (hamnen) där de serverade lite av varje. Det kändes bra tyckte vi, tills vi träffade kyparen. Inte bara var han stissig och lite allmänt snurrig, utan även väldigt på. "ÅH!!" skrek han när han kom fram till vårt bord. "Va! Vad har vi nu gjort?", tänkte vi. "Dina ögon! Vilken färg!" Tydligen såg Linnéas ögon ut som en ödlas (eller som något djur som äter nötter).

Efter den incidenten kände vi oss inte helt bekväma på restaurangen vi valt och bestämde oss istället för att äta fort så vi sedan kunde gå. Bara vi kom ifrån restaurangen skulle det nog kännas bättre, vilket det gjorde - en stund. När vi skulle gå tillbaka till hotellet insåg vi att många män i detta område inte vek sig från att kommentera dig på gatan. Hela vägen till hotellet var vi iakttagna.

Därmed kände vi oss klara med Marseille redan första dagen, men det var tur att vi hade bokat in en hotellnatt till. Vårt intryck kom att ändras ganska fort när vi lämnade för att se andra sidan av staden. Vi hade nämligen bokat en Scuba Diving-kurs som låg vid Point Rouge, en hamn i utkanten av Marseille, där vi skulle få spendera dag två.

Här var det rena gator, fina alléer och allmänt ljusare än i vårt område. Det var en helt annan atmosfär! Här insåg vi att det måste finnas två sidor av Marseille, och vi hade hamnat i den fattigare delen av staden.

Men det var roligt att få upptäcka båda! Dock var det bästa under vår vistelse här att få uppleva det kristallblåa vattnet vid Calanques och träffa massa härligt folk. Tillsammans med ett gäng fransmän, ett par irländare och tre amerikaner tog vi båten ut med dykarklubben för att upptäcka djurlivet under vattenytan. Det var sannerligen häftigt! Dock kände vi båda att det roligaste var att få träffa nya människor, samt att få åka lite båt i Franska Rivieran.

På kvällen gick vi ner till hamnen igen, med en lite mer acceptabel inställning än föregående dag, för att äta lite crêpes. Den här gången satt vi kvar länge och bara pratade och njöt av utsikten över båtarna. Därefter började det bli dags för oss att gå tillbaka till hotellet och packa. Nästa morgon skulle vi trots allt åka vidare igen!

Hoppas ni har det bra! ❤️

Have a safe flight,
Amanda & Linnéa

Likes

Comments

¡Buenas noches cariños!

Att lämna Paris kändes lite vemodigt, men samtidigt var vi spända inför nya äventyr i Katalonien. Jag mer än någonsin, eftersom jag äntligen skulle få höra spanska omkring mig!

För att ta oss till Spanien reserverade vi ett nattåg med liggvagn. Det var lite nervöst, eftersom vi skulle få komma att dela hytt med tre personer till; ett par från Storbritannien och en fransman. De visade sig vara jättetrevliga, dock. Det enda minuset var att en av britterna drog timmerstockar som elefanter, vilket gav både mig och Amanda lusten att hoppa av tåget!

Som tur var kompenseras den pjåkiga nattens sömn upp av denna vackra syn från fönstret av det sydfranska landskapet:Strax därefter kom vi fram till Barcelona! Till en början var vi inte jätteimponerade av staden, men efter ett par dagar när vi hade fått se vad den hade att erbjuda ändrade vi uppfattning. Bara första dagen (som egentligen var en eftermiddag) hann vi besöka La Rambla, Sagrada Familia och Barceloneta Beach. Eftersom vi letade efter så billiga alternativ som möjligt att ta oss runt på promenerade vi över allt. Det fungerade bra, även om det var långa avstånd från Paralell - gatan där vi bodde.

Dag nummer två började vi med att åka linbana mellan hamnen och Montjuic, ett berg intill staden med en vacker utkiksplats! Därefter gick vi ner till stranden.

Efter mycket fastland hade vi båda längtat efter detta, och efter att ha förälskat oss i gårdagens fantastiska glass från Ice Box hade vi ännu en anledning till att gå tillbaka! Eftermiddagen kunde knappast bli bättre!

Men vi hade fel. Den sista kvällen avslutade vi med att besöka ljus- och musikshowen vid The Magic Fountain of Montjuic. En gång i halvtimmen mellan kl. 21 och 23 lyses fontänen upp i olika färger samtidigt som den spelar en känd dänga (i mitt och Amandas fall Bohemian Rhapsody). Helt klart rekommenderat för alla som tänkt åka till Barcelona!

Snart bär det av mot nya äventyr! Tills dess...

Have a safe flight,

Linnéa

Likes

Comments